Şimdi Ara

Toyota Avrupa, 2024'e hızlı bir giriş yaparak yüzde 10 büyüdü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Toyota Avrupa, 2024 yılının ilk çeyreğini yükselen satış grafiğiyle birlikte tamamladı. Ocak-Mart döneminde geçen yıla göre yüzde 10 daha fazla satış gerçekleştiren Toyota Avrupa, 319 bin 737 adetlik satışa ulaştı. Bu satış adetleriyle birlikte şirket 2023’ün aynı dönemine göre pazar payını 0.2 puan artırarak yüzde 7.3’e yükseltti.



    Toyota, marka bazında ise önceki yıla göre yüzde 8’lik satış artışıyla Avrupa’da ikinci sıradaki pozisyonunu korudu. Bununla birlikte Toyota Professional hafif ticari ürün gamı da büyük ilgi görmeye devam etti. Toyota’nın Hilux ve Proace ürün ailesinden oluşan geniş hafif ticari araç ürün gamının satışları da yüzde 22 oranında artış gösterdi ve Ocak-Mart 2024 döneminde 40 bin 852 adede ulaştı.



    Toyota Avrupa, 2024'e hızlı bir giriş yaparak yüzde 10 büyüdü
    Markanın karbon emisyonlarını en kısa zamanda düşürme hedefiyle tamamen elektrikli, tam hibrit, plug-in hibrit ve hidrojen yakıt hücreli araçlar sunmasıyla satış performansı yüksek momentumla artmaya devam etti. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi, 2024’te de Toyota’nın çevreci teknolojiye sahip araçlarına yüksek talep gösteriliyor.



    Toyota Avrupa’nın 319 bin 737 adetlik ilk çeyrek satışının yaklaşık 230 bin adedi elektrikli, tam hibrit, plug-in hibrit ve hidrojen yakıt hücreli araçlardan oluştu ve bu araçlarda yüzde 10’luk bir artış elde edildi. Bu çevreci araçlar, ilk üç ayda Toyota Avrupa’nın toplam satışlarının yüzde 72’sini temsil etti.



    Toyota Türkiye’de de hibrit araçlarda lider marka olmaya devam ediyor



    Toyota tam hibrit araçlardaki liderliğini Türkiye’de de artan ilgiyle devam ettiriyor. Markanın Yaris Cross Hybrid, Yaris Hybrid, Corolla Sedan Hybrid, Corolla  Hatchback Hybrid, Toyota C-HR Hybrid, Corolla Cross Hybrid, RAV4 Hybrid ve Camry Hybrid olmak üzere farklı segmentlerde her ihtiyaca uygun bir tam hibrit model sunması Toyota’yı eşsiz bir konuma yerleştiriyor. Toyota tam hibrit modellerinin yüksek verimliliği, düşük tüketimi ve konforlu kullanımı, bu araçları tüm dünyada tercih sebebi haline getiriyor.



    Toyota Avrupa, 2024'e hızlı bir giriş yaparak yüzde 10 büyüdü
    Toyota, Türkiye’de ilk 3 ayda 8532 adetlik tam hibrit satışı gerçekleştirdi ve tam hibrit pazarındaki yüzde 75’lik pazar payıyla bu segmentteki üstünlüğünü bir kez daha ortaya koydu. Markanın Türkiye’de en çok tercih edilen tam hibrit modelleri sırasıyla 4035 adetle Corolla Sedan Hybrid, 2348 adetle Toyota C-HR Hybrid, 1391 adetle Corolla Cross Hybrid ve 576 adetle Yaris Cross Hybrid oldu.



    Ayrıca Bkz.Elektrikli Mini Aceman tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri



    Bununla birlikte ilk çeyrekte Avrupa’da en çok tercih edilen Toyota hibrit modelleri ise Yaris Cross Hybrid (49 bin 186), Corolla Hybrid (41 bin), Yaris Hybrid (39 bin 410), Toyota C-HR Hybrid (30 bin 274) ve RAV4 Hybrid/Plug-in Hybrid (24 bin 327) şeklinde sıralandı.









  • Japonya ile Çin hükümetinin arası bozulunca toyota çin satışları çok düşmüştü. Bu durum çinin en çok satan markası vw'ye yaramıştı tabii. Sonradan toplarladılar.


    Hibritin kaymağını iyi yiyorlar. Almanya satışlarını çıkınca vw den daha çok satıyor avrupada. Avrupa toplam satış rakamında geri olsa da avrupanın %70-%80 inde daha çok satıyor aslında.

    deposunu 10 dakikada doldurmak isteyen, 30 km de bir yer alan kuyruksuz, arizasiz, uye olma - app indirme proseduru olmayan, tuvalet ihtiyacini giderip-kahve icebilecegin istasyonlarda yakit ikmali yapmak isteyen, uzun yol yapan, yuk tasiyan, rapma cikan, romork takan, ariza oldugunda herhangi bir aracin halatla cekebilecegi araclar isteyen insanlar icin hala icten yanmali arac ureten firma toyota iyiki var.
  • Aynı başarıyı elektirkli araçlar gösteremiyor maalesef. Hibrit araçlarda ve içten yanmalıda önü kesilmezse Çinli firmalar pastadan aslan payını alacaktır. Çinlileri sevmem ama makyajlayıp makyajlayıp yıllarca aynı arabaları bize satan diğerlerine aşık olmamı gerektirecek bir sebep yok.

  • Tayland'tan Amerika'ya, Fransa'dan Avustralya'ya dünyanın bütün ülkelerinde başa güreşen tek marka Toyota.
    bir ara VW rakip oldu ama o da gerilerde kaldı.

  • oly1786 kullanıcısına yanıt

    Japonya ile Çin hükümetinin arası bozulunca toyota çin satışları çok düşmüştü. Bu durum çinin en çok satan markası vw'ye yaramıştı tabii. Sonradan toplarladılar.


    Hibritin kaymağını iyi yiyorlar. Almanya satışlarını çıkınca vw den daha çok satıyor avrupada. Avrupa toplam satış rakamında geri olsa da avrupanın %70-%80 inde daha çok satıyor aslında.

  • Toyota Avrupa, 2024'e hızlı bir giriş yaparak yüzde 10 büyüdü Toyota Avrupa, 2024'e hızlı bir giriş yaparak yüzde 10 büyüdü

    Biz kronik sorunlu, sandık motorlu Avrupa araç severiz. Hem gümrük birliği nedeniyle Avrupa'nın kölesiyiz, hem de zekamız bu kadar. Benzersiz vergi sistemimizle kronik sorunlu arabaları korumalıyız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 29 Nisan 2024; 18:31:47 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • deposunu 10 dakikada doldurmak isteyen, 30 km de bir yer alan kuyruksuz, arizasiz, uye olma - app indirme proseduru olmayan, tuvalet ihtiyacini giderip-kahve icebilecegin istasyonlarda yakit ikmali yapmak isteyen, uzun yol yapan, yuk tasiyan, rapma cikan, romork takan, ariza oldugunda herhangi bir aracin halatla cekebilecegi araclar isteyen insanlar icin hala icten yanmali arac ureten firma toyota iyiki var.

  • Benzeri olmayan geri zekalı bürokratların (aç domuza benzetiyorum) oluşturduğu vergi sistemi saçmalığını yaşayan güzel insanlar.... *Uganda'dan bahsediyorum.. Sorsanız şahlanıpduru

  • Toyota Avrupa'da tam da Avrupalı tüketicinin sevdiği şeyi yapıyor
    Bol donanım uygun fiyat az tüketen otomobiller ve en en en önemlisi ömürlük otomobil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Land Cruiser hayaliyle büyüdüm. Büyüdüm hala da hayal 😂

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Toyota markasının en büyük artısı Hybrid teknolojisini en iyi kullanan ve en tasarruflu otomobiller üretmesi .

  • faniseyler kullanıcısına yanıt
    İstediği zaman elektrikli arabalara geçer Toyota, teknoloji var, mühendislik var, elektrik motoru var, sadece bataryayı takıp satmak kalıyor. BYD ile ortak üretim Toyota bZ4X var, gayet güzel araç, 6 yıldır hidrojenli aracı Mirai ABD ve Avrupa'da satılıyor.
    Yamaha ile ortak Corolla Cross hidrojenli konsept araç test ediliyor. ABD pazarı için LG ile 3 milyar dolarlık batarya anlaşması yaptılar. Güncel Toyota araçlarda Panasonic li-ion batraya var ama Panasonic talebi karşılayamıyor, Tesla'ya da batarya üretiyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 30 Nisan 2024; 13:58:10 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • en1gma kullanıcısına yanıt

    Aslında Avrupa'da çok da ucuza satmıyor araçlarını hatta pahalı bile satıyor. Örneğin bizde %80 ÖTV + %20 KDV ile 1,5 milyon'a satılan araç İrlanda'da %20 KDV ile 1.2 milyon TL seviyesinde satılıyor. TL olarak pahalı Euro olarak da pahalı ayrıca. 35 bin Euro C sınıfı bir araç için AB'de de yüksektir, donanıma göre 40 bin Euro ve üstüne de çıkıyor üstelik. Ülkemize göre farkı 3 bakım hediye oluyor gibi bazı avantajları var ama genel olarak yine pahalı. Avrupa'da satılma sebebi de ülkemiz ile aynı uzun ömür, tamir ücretleri oralarda yüksek rakamlar tutuyor.

  • eski bir dinazor corolla kullanıcısı olarak (1995 XEi ve 2001 1.6 Terra VVTi); artık toyota bende zerre heyecan uyandırmıyor. arabaları çok şekilsiz, motorları vasat. nerede o XEi'yi alıp kullandığım o yıllar. 06 BM 999... rip.

  • tenekekutu kullanıcısına yanıt

    Eşdeğer Rakiplerin fiyatlara bakmak lazım benim bildiğim toyotalar daha ucuza geliyor eşdeğer motor donanım özelliklerinde


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toyota iyi bir marka fakat ürettiği arabaların hepsi de aşırı tipsiz ve pahalı.Zaten bu uzakdoğulu markaların beceremedikleri tek şey tasarım.Ne yaparlarsa yapsınlar yaptıkları arabalar ucubeye benziyor.Honda cıvıc'i düzeltene kadar ne çektiler ama araba halen daha tuhaf gözüküyor.Omoda 5,chery,byd vs hepsinin ürettiği som dönem suv araçlarına bir bakın;Ön far guruplarının hali ne öyle?Bir otomobil tutukunu bu araçların birisini alıp kullansa 2 yıl içinde o aracı kullanmaktan zevk almamaya başlar.


    Uzakdoğulular mümkünse araç tasarımlarını Avrupallara bıraksınlar.Zaten bu milletlerin oturuşları,kalkmaları,oynamaları,kültürleri vs hepsi bambaşka.Dünyanın geri kalanından farklı olarak başka bir gezegenden gelmiş gibiler.Filmleri,kültürleri çok gıcık.Arabaları nasıl gıcık olmasın ki?Avrupa ve ABD filmi izlediğimizde nedense bize daha yakın geliyor,yadırgamıyoruz.Hintliler de bizden farklı.Adamların her tarafı ayrı oynuyor,bir garipler.





  • ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt

    Toyotanın ürettiği arabalar tipsiz ve pahalı değil.


    Bizim ülkemizin ucube vergi sistemi ve halkın alım gücü ile alakalı.


    Bir de tipsiz dediğiniz arabalar için bir kaç örnek atacağım aşağıya. Tipsiz araba arayan 500 yıldır aynı tipte araba üreten VW B suvlarına, Citroen'e, kaplumbağaya benzeyen Q3'e, Style paket Ford Puma'ya, bakabilir :)


    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-toyota-demir-motors-2023-toyota-land-cruiser-2.8-d-4d-prado-7-koltuk-1110460796/detay










  • Toyota bambaşkadır VW ancak Toyota'nın getir götürünü yapar. 2023 te de dünyanın en çok satan markası Toyota oldu. VW önce Land Cruiser a rakip üretmeyi öğrensin

  • mahmut_emmi kullanıcısına yanıt
    Abicim eski Dünya yok artık petrolün varili 20 dolardan 90 dolara gelmiş, bizde daha fazla artmış 45TL litresi. Devir ekonomi devri. Ayrıca ABD gibi zengin ülke olsan her türlü motor ve Japon arabanın kralını görürsün, burada kaç kişi 1.6 Turbo 300HP Toyota alabilir yada alır. Gir Toyota ABD sitesine, diğer Japonların ABD sayfalarına bak ne arabalar var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 30 Nisan 2024; 19:20:25 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt
    Yok kardeşim biz asimile olmuşuz, dil ve kültür olarak Avrupa hayranlığı, ezikliği var. VAG grubu, PSA Opel, Renault grubu ne kadar tipsiz arabaları var. Japonlar iyi, Koreliler Avrupalı tasarımcılarla çalışıyor zaten Hyundai fazla cesur tasarımlar yaptı, neredeyse hepsi konsept arabalar gibi. Kia tasarımlarını daha çok beğeniyorum. Zevk işi, zengin olsam hayatta Porche almam yada Vag grubu almam 50 yıldır benzer tasarım. Biz 3. Dünya ülkesi olduğumuz için sadece giriş seviyesi araçları görüyoruz, Japonların, Korelilerin ABD sayfalarına bak ne arabalar var.

    Ha Japonlar, ateist, şintoist, Budizm benzeri inaçları kültürleri nedeniyle gösteriş sevmezler, onlar için ayıptır ve Japonya da köşeli kutu gibi arabalar çok tutuluyor orası ayrı. O arabaları görsen bizim gördüklerimize şükredersin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 30 Nisan 2024; 19:19:23 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Biz çok zengin ülkeyiz ya kronik sorunlu olsun ama gösterişli olsun, bol ışıklı oyuncaklı olsun, yakıtıda önemli değil ama 2. eli hızlı olsun 2-3 yıl sonra garanti biter bitmez aceminin birine kakalar yeni kasa alırız.

    Toyota Avrupa, 2024'e hızlı bir giriş yaparak yüzde 10 büyüdü
    Toyota Avrupa, 2024'e hızlı bir giriş yaparak yüzde 10 büyüdü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 30 Nisan 2024; 19:25:2 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.