Şimdi Ara

Touhou Luna Nights Türkçe Çeviri (%100 Tamamlandı)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. Çok sevdiğim bir oyun olan Touhou Luna Nights'ın Türkçe çevirisi tamamen kendi ellerimle (translate veya makine çeviri kullanmadan) tamamlamış bulunmaktayım. Daha önce birkaç çeviri projesinde çalışmışlığım vardı fakat bu çeviri benim tek başıma yaptığım proje oldu. Bu yüzden herhangi bir yanlışımı bulursanız beni mazur görmenizi sizden rica ediyorum. Oyunun yapılışı itibariyle maalesef ki ana menüyü ve ara yüzü Türkçeye çevirmem mümkün olmadı. Fakat bunun çok bir sorun olacağını düşünmüyorum. Zaten oyun o kadar büyük bir oyun değil. Ne fazla ayarı var ne de zorlayan bir menüsü.Lafı fazla uzatmadan oyunun nasıl Türkçeleştirileceğini sizlerle paylaşmak istiyorum.


    1. Hemen aşağıda linkini paylaştığım dial_e.txt dosyasını bilgisayarınıza indiriniz.

    2. Dosyayı indirdikten sonra oyunun bilgisayarınızda yüklü olduğu klasörü açınız. Çok yüksek ihtimalle oyununuzun dosyaları C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common içerisindeki Touhou Luna Nights adlı klasörün içerisindedir.

    3. Oyununuzun dosyalarına eriştikten sonra indirdiğiniz dil dosyasını data isimli klasörün içerisine kopyalayın.

    4. Aynı isimde bir dosya olduğunu ve bunu değiştirmek isteyip istemediğinizi soracak. Değiştir seçeneğine tıklayın. Oyununuzu artık Türkçe oynayabilirsiniz.

    Önemli Not: Oyunun başlama menüsünde dilinizin İngilizce seçili olması gerekiyor. Yani oyunu açtığınızda karşınıza gelen ilk ekranda dil ile ilgili hiçbir değişiklik yapmanıza gerek yok.

    Dil dosyası: https://www.dropbox.com/s/2pfqzpm9awr3kwo/dial_e.txt?dl=0



    Önemli Uyarı: Oyunun başlarına çok yakında bir karakterin size bir eşya vermesi gerekiyor. Maalesef ki oyunu farklı bir dile çevirmek bu kısımda ufak bir hataya sebep oluyor ve o eşyayı almanıza engel oluyor. Oyunun bu kısmına geldiğinizde neyden bahsettiğimi çok daha iyi anlayacaksınız. Bu gerekli eşyayı almak için, eşyayı verecek karakterin diyaloglarını tamamen dinledikten sonra en yakındaki kayıt noktasına geri dönün, oyununuzu kaydedin ve çıkış yapın. Oyuna tekrar giriş yaptığınızda ve eşyayı vermesi gereken karakterin yanına gittiğinizde bu eşyanın tam önünüzdede durduğunu ve alabileceğinizi göreceksiniz. (Bu sorun sadece Türkçe'ye mahsus bir problem değil. Aynı sorundan oyunun İspanyolca çevirisini yapan bir arkadaş da muzdaripmiş. Önceden belirttiğim gibi oyunun doğası gereği böyle bir hata ortaya çıkıyor ama üstte yazdıklarımı dikkate alırsanız 1 dakikanızı bile harcamadan eğlencenize devam edebilirsiniz.)



    Touhou Luna Nights Türkçe Çeviri (%100 Tamamlandı)


    Touhou Luna Nights Türkçe Çeviri (%100 Tamamlandı)
    Touhou Luna Nights Türkçe Çeviri (%100 Tamamlandı)
    Touhou Luna Nights Türkçe Çeviri (%100 Tamamlandı)



    Not: Kolaylık olsun diye Steam üzerinde hazırladığım rehberi de buraya bırakıyorum. İlginiz için şimdiden çok teşekkür eder ve hepinize iyi oyunlar dilerim.

    https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=2588042145








  • Bir Touhou hayranı olarak yaptığınız işten ötürü size çok teşekkür ediyor ve önünüzde şapka çıkarıyorum efendim. Touhou Luna Nights Türkçe Çeviri (%100 Tamamlandı) 

  • Elinize sağlık çok teşekkürler

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.