Şimdi Ara

Total War Neler Kattı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İlk olarak Total War' ın serilerine bakalım ve onların üzerinden gelişmeleri inceleyelim.

    Shogun: Total War
    Medieval: Total War
    Rome: Total War
    Medieval II: Total War
    Empire: Total War
    Napoleon: Total War
    Total War: Shogun 2
    Total War: Shogun 2 Fall Of The Samurai
    Total War: Rome II
    Total War: Attila

    Total War serilerine 2000 yılında Shogun 1 oyunuyla başlamış ve son olarak Atilla oyunu ile serilerine devam etmektedir. Oyunların çıkış sıralaması yukarda ki listeye göredir. Dünyanın savaş oyunlarında (strateji) bir numarası olan Total War son oyunları Rome II ve Attila ile çıtayı kendi alanında baya bir yükseltmiştir.

    Şimdi Total War ilk oyunu Shogun 1 ile ki Shogun 2 çıkana kadar sadece Shogun olan oyun ile sade bir japonya haritası ile sadece japonya da geçen klanlar ile oyun dünyasına adım atmıştır. İlk oyunu şuan bakıldığı zaman çok basit olarak görülsede zamanında iyi bir çıkış almıştır.

    Shogun 11 askeri ünite ile oyun dünyasına adım atmıştır. Oyunun en belirgin özelliklerinden biri savaş zamanı hava şartlarını seçebilmemiz olmuştur. Bu oyun dünyasında yeni bir özellik olarak kullanılmaya başlanmıştır. Diğer bir özellik ise orduların durumu yani yorgunlar mı, savaşa hazırlar mı vb. özellikler savaşın durumunu belirleyebiliyordu.

    Ayrıca Shogun 1 den itibaren oyunun klasik mantığı belli bir dünya haritası üzerinde devlet işlerini idare ve savaş zamanı, savaş haritasına geçiş üzerine kuruludur. Tabi zamanla grafikler muazzam boyutlara ulaşmıştır.

    Daha sonra Medieval ile harita büyümüş oyun artık Avrupa' ya ulaşmıştır. Böylelikle ülkelere has ordu üniteleri ile oyunun çapı baya bir genişlemiş, kültür çeşitliliği sayesinde oyunda çeşitlenmiştir.

    Oyunun zaman dilimi 1095 ile 1453 yılları arasında olup bu dönemler arasında 3 seçenek ile belli tarihlerde başlama imkanı vardı. Böylelikle ilk iki dönemde oynayamadığımız Osmanlı' yı son dönemde oynama imkanı vardı.

    Artık oyunun belli bölgelerinde asker kiralama imkanıda bu oyunla birlikte gelmiş ve böylelikle asker sayısının artmasına ve daha sonraları savaş meydanında orduların sayısının artmasına, takviye ekiplerin artmasına vesile olmuştur.

    Bu oyun grafiksel olarak neredeyse Shogun 1' e ekstra birşey katmasa da alanın büyümesiyle verisel olarak çok şey katmıştır.

    Rome 1 ile Total War artık bir klasik olmaya başlamış ve diğer oyun merakla beklenmeye başlanmıştır. Çünkü artık oyun 3D grafik motorunu kullanmaktaydı ve bu Total War' ın en büyük sıçrayışlarından biridir. Bu 3 boyutlu grafik motoru sayesinde artık savaş meydanlarında binlerce ordu yer alabilmekteydi. Aynı zamanda savaş haritaları bulunduğu konum ile aynı yani dünya haritasında Rome' da iseniz savaş haritası da aynı Rome' ya benzemekteydi.

    Rome Total War' dan sonra çıkan Medieval II ise çok fazla ekstra grafiksel vaatler vermesede yapay zeka anlamında oyuna çok şey katmıştır. Papa' nın oyundaki etkisi, haçlı ve Cihad orduları,diplomatlar ve ticaret bunun en büyük destekçisidir.

    Ve artık Total War' ın büyük atılım yaptığı Empire Total War' a geldik. Artık savaş alanları ve dünya haritası bambaşka çünkü hem grafiksel olarak zirve de hemde yapayzeka olarak tavan yapmış durumdaydı. ( diplomasi hariç )

    Oyunun başlıca özelliklerinden biri oyunda birden çok kıtada aktif olabiliyoruz. Amerika, Avrupa ve Hindistan gibi. Ama oyuna yeni gelen ve diğer oyunlarda da devam eden en büyük özellik artık oyunun deniz savaşlarına da sahne olması eskiden pek bir önemi olmayan donanma artık çok büyük bir önem taşımaya başlamıştı.

    Empire Total War serinin baş yapıtlarındandır.

    Shogun 2' ye geldiğimizde oyun fazladan ekstra bir şey kazanmamıştır. Empire Total War' a göre biraz daha iyileştirmeler yapılmıştır ve yapayzeka da biraz değişiklikler vardır. Bunların başında artık oyuna Legendary zorluk derecesinin getirilmesidir. Bu derece kendini oyunun en iyisi olarak görenler için gelmiştir.

    Gelelim benim için Total War' ın üçüncü sıçrayışını yaptığı oyun olan Rome Total War 2' ye, aslında bu sıçrayış Shogun 2' de olmalıydı fakat kültür kısırlığı, alan kısırlığı vb. kısıtlamalar Shogun' u ikinci planda bıraktı ve Rome Total War 2 ile oyun artık arayüzünden kültür içeriklerine kadar iyice derinleşiyor ve yavaş yavaş Paradox oyunlarının veri içeriğini vermeye başlıyor. (tabi daha çok yol var)

    Oyunda göze çarpan özelliklerden biri artık oyun içerik olarak daha seçenekli misal yeni feth ettiğiniz bir şehrin kültürü sizden farklıysa burası sizi baya bir uğraştırıyor. Bunun gibi bir çok özellik artık sizi sadece savaş meydanlarında galibiyete veya mağlubiyete götürmüyor. Buda oyunu sadece savaş klasikliğinden biraz çıkarabiliyor. Yani oyun dünya haritasında bizi daha çok tutuyor.

    Bunların yanında artık oyunda eyalet mantığıda var böylelikle şehirlerle tek tek uğraşmak yerine eyaletten direk işleri halledebiliyoruz. (şehirlerle de ilgilenebiliyoruz tek tek)

    Savaş motoruna gelince artık 700 tane ünite seçeneği ile en geniş ünite içeriğine sahip oyun haline gelen Rome Total War 2' de ayrıca artık tek savaş bölgesi yani aynı anda hem kara hem deniz birliklerini kullanma özelliği ile yeni bir dönem başlıyor.

    Total War serisi böyle devam ettiği sürece bu türdeki stratejinin tek lideri olmaya devam edecek gibi gözüküyor. Bu yazıda Total War' ın gelişim dönemlerinden bahsettik ve genel olarak level atlamaları sırasıyla Rome Total War, Empire Total War ve Rome Total War 2' de görmüş olduk ve bende yazımın sonuna gelmiş bulundum.

    http://www.arabulyolla.com/Sayfalar/Teknoloji/TKsonteknoloji/Oyun/totalwar_neler_katti2.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calandula -- 29 Mayıs 2015; 7:27:07 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.