Şimdi Ara

***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ... (627. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.577
Cevap
222
Favori
1.544.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
65 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 625626627628629
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçenlerde feris tost makinesi aldığımı ve gelince inceleme yazacağımı söylemiştim. Yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum ve abartmıyorum hayatımda yediğim en iyi tostları evde yapmaya başladım. Ürünü kaplamasız olarak sipariş verdim normalde ince bir tabaka ile geliyor ve kolayca sökülebiliyor ancak uğraşmamak adına satıcıyla iletişime geçtim ve o şekilde gönderdiler ayrıca yaşadığım yerde tel fırça bulmakla da uğraşmak istemediğim için tel fırça da rica ettim ve yanında ince uzun çok güzel bir fırça da gönderdiler. Hem pazarama'nın hem de satıcının ilgi ve alakası çok iyiydi. Makineyi alırken en büyük korkum temizlikti ancak kozalak tereyağı ile kullanmadan önce alt üst yağlayınca taşan peynirler yapışmıyor ve işim bittikten sonra fırça ile kalıntıları alıp tekrar aynı şekilde yağı üzerinde gezdiriyorum. Benim açımdan acayip pratik oldu eğer ızgara vs yapacaksanız zaten içinde detaylı kitapçık çıkıyor ve youtubetada döküm makine temizliği diye aratınca çıkan videoda en pis kalıntıları bile yok ediyor ancak bu kadar bir pislikle hiç karşılaşmadım yağı iyi yapınca yapışma sorunu yaşamadım. Ayrıca döküm makineler geç ısınır diye yorumlar okumuştum ancak makine 300 dereceye kadar çıkıyor ve 200 derecede tost yapılıyor ilk açtığımda işim aceleyse hemen 300e basıyorum ve 200 dereceye gelmesi 5 dk bile sürmüyor. Benim açımdan aşırı pratik mükemmel tostlar yapmaya başladım ve hayatıma renk kattı diyebilirim. Ek olarak ürün 9.5 kg ve ağırlığı kaliteli hissettiriyor. Plakaların üzerinde çapak veya renk değişimleriyle karşılaşmadım bana gelen makinede işçilik 10 numaraydı. Genel olarak kesinlikle tavsiye ediyorum. Başka sorularınız varsa alabilirim inox modeli çok şık duruyor.





  • Macella kullanıcısına yanıt

    böyle yorumları okudukça keyfimiz yerine geliyor, hayırlı olsun, güle güle kullanın ...  

  • Bayberty kullanıcısına yanıt

    çok teşekkürler hocam ***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ... 

  • Bende tost makinesi arayışındaydım konuyu biraz okudum çok lüks bir şey gerekmediği için Arnica Tostit Maxi aldım. Umarım sorunsuz şekilde elime ulaşır.

  • wmf, breville, sage, wüsthof, zwilling, caso, miele, hitachi gibi bir çok dünya markasına en kısa yol.
    SAGE BGR250BSS Adjusta Sandviç ve Grill Makinesi
    https://www.enplus.com.tr/sage-bgr250bss-adjusta-sandvic-ve-grill-makinesi-12461

    evvelden bun makinelerin ismi farklıydı. neyse bu makine tefal vs.. çeşitli markaların tost makinelerini kullandım. Hepsinde de menteşe yerleri kırıldı. menteşe yerleri sağlam ,küçük mutfaklar için ,özellikle bir öneriniz var mı? Büyük bir makine istemiyoruz. En olmadı lava'nın ocak üstünü alacağım. Ama gene de bir önerileri bilmek isterim..

  • ornapsen kullanıcısına yanıt

    Lava'nın ocak üstünü kullanıyorum. Çok yönlü bir alet. Kalın somun ekmekle tost yapmak için kullanıyorum genelde. Balkonda da üzerinde et, tavuk kanadı yapıyorum. Aygaz ocak üstünde gözleme de yapılabiliyor. Tek sıkıntısı hanımlar mutfak evyesinde yıkarken, ağır diye biraz söyleniyorlar. Ağırlığı dışında 10 numara alet...

    LEZZETGİLLERyoutube
    yağlı kağıt bilimsel araştırma https://www.gidaraporu.com/yagli-kagit_g.htm Pratik ve sade video anlatımlarla denenmiş nefis yemekler. Tariflerimiz ile ilgili yorumlarınızı bekliyoruz. Not: Yemeklerinizde sıvı yağ olarak sadece sızma zeytinyağı, katı yağ olarak da kaliteli tereyağı veya kıyma makinesinde çekilmiş kuyruk yağı kullanınız... Daha fazlası için https://goo.gl/7hHkF1 kanalımıza abone olmak ve yeni videoları kaçırmamak için alttaki linke tıklayınız https://goo.gl/8LEKna sitemiz http://www.ozeldersci.com twitter https://twitter.com/ozeldersci
    https://www.youtube.com/watch?v=fjYIXvKwOKk


    ******************

    ******************

    ******************



    Demir döküm plakalı tost makinesi arayışındaysanız, dün gittiğim misafirlikte bir arkadaşımda bu aleti gördüm. Aletin kalitesi hoşuma gitti. Ama tostunu henüz deneyimleyemedim.

    İşin Nabzıyoutube
    Yayın Tarihi: 25.12.2022
    https://www.youtube.com/watch?v=GZVmagSOo7I



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 24 Nisan 2024; 11:44:26 >




  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Teşekürler döküm makine de güzelmiş ama lava yı tercih edeceğim sanırım .

  • ornapsen kullanıcısına yanıt

    Aynen. ***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ... 


    Biraz işte ocak üstünde alt - üst çevirme işlemine katlanıyorsun. Ama harika tost yapıyor. İş bitiminde deterjanlı su ile evyede temizlenebilmesi ise, büyük avantaj.


    Ziftleşmiş kalıntı oluştuğu zaman, kalıntıların üzerine "cillit bang" temizleyici döküyorum. Tamamını söküp alıyor.


    Oysa, sabit plakalı tost makinelerinde böyle bir imkan yok. Böyle bir imkan olmadığı gibi, plakaları devamlı yağlı bırakmak zorunda kalıyorsun. Ziftli plakaların yağlı bırakılmasına, temiz değil diye hanımlar itiraz itiraz ediyor. Haksız da sayılmazlar.


    Yani konunun özüne dönecek olursak; detaylı temizliği önemseyenler için Lava'nın tost aparatı tek seçenek.

  • onatba O kullanıcısına yanıt

    Cevap için çok teşekkür ederim izledim attığıniz videoları ilginç bir yöntemmiş ama ben onu yapamam zaten 🙈


    Keşke tava olsa Demirdöküm tavalarım var onlarda pas olunca çıkarması daha kolay oluyor da bu tost makinesi olunca ve sabit plakalı olunca zor oldu.. Tel fırça evet çıkmıştı denedim onunla, bulaşık teli ile de telledim paslar gidiyor ama yaglayip yakınca dumanlanincaya kadar ilginç bir sekilde geri geliyorlar acaba diyorum yanik yağ mi o kısımlar yok pas mi cozemiyorum...


    Bir fotograf ekliyim hatta..



    ***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ...


    ***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ...




  • onatba O kullanıcısına yanıt

    @onatba

    Cevap için çok teşekkür ederim izledim attığınız videoları ilginç bir yöntemmiş ama ben onu yapamam zaten 🙈

    Keşke tava olsa Demirdöküm tavalarım var onlarda pas olunca çıkarması daha kolay oluyor da bu tost makinesi olunca ve sabit plakalı olunca zor oldu.. Tel fırça evet çıkmıştı denedim onunla, bulaşık teli ile de telledim paslar gidiyor ama yaglayip yakınca dumanlanincaya kadar ilginç bir sekilde geri geliyorlar acaba diyorum yanık yağ mi o kısımlar yoksa pas mi cözemiyorum..




    ***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ...


    ***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ...




  • andıran otu kullanıcısına yanıt

    Kahverengileşmş kısımlara pas değil desek bile, o zemin üzerinde tost yapmak başlı başına sağlıksız bir durum.


    Kaldı ki, siyahlaşmış yerler zaten ziftleşmiş durumda... Buda zaten direkt kanserojen etki gösterir.


    Yani resimlerden anlaşılacağı üzere, sabit plakalı demir döküm makineler, iyi temizlenemediği için otomatikman sağlıksız aletler olmaktadır.

  • andıran otu kullanıcısına yanıt
    Hocam o kısımda polimerleşmiş zift/yağ tabakası katmanlaşamamış, alt katmana tutunamamış ve dökülmüş. Altta belki çok hafif bir oksitlenme olabilir ancak benim görebildiğim kadarıyla yüzeyde ince bir polimer tabakası duruyor. Yani pastan ziyade yüzeye tutunan ince bir katman yanık yağ var orada. O katmanın üstüne tekrar 2. 3. bir tabaka oluşamamış gibi duruyor. Pas olsa ordan hafif pas tadı almanız lazım ancak bana pek pas gibi gelmedi. Bir peçeteyi oraya sürüp tadına bakabilrisiniz.

    Yüzeyin paslanmış gibi gözüken kısmı haricindeki yerlerde kalın, polimerleşmiş ziftleşmiş bir karbon tabakası var. Bu tabakayı lavabo aç ve elektroliz olmadan çözmeniz zor. Elektrolizde sandığınız kadar zor değil. Eski çalışan bir adaptör ve bir kova yeterli. Bu tabakayı sökmek ve yüzeyi 0 lamak için bakım yapanlar, işlemi hızlandırmak ve kpvayı temiz tutmak için önce plakayı sodyum hidroksit solüsyonuna(lavabo aç) yatırıp o karbon tabakasını sıyırıp, sonra da solüsyon sebebiyle oluşan oksitlerden kurtulmak için elektrolize alıyorlar.

    Bunun yanı sıra illa kaldırmak istiyorsanız, sanayide dökümcü falan bulursanız yüksek kor bir ateşte o tabakayı yakabilirsiniz.

    Ancak bana sorarsanız, durduk yere o polimer tabakayı kaldırmaya gerek yok. Zaten bu tip döküm yüzeylerde esas amaç o tabakayı dengeli bir şekilde oluşturmak. Sağlık açısından çok faydalı olmayabilir belki ancak o tabaka sayesinde yüzey yapışmazlık özelliği kazanıyor, aynı zamanda tost dengeli pişiyor. Dökümün olayı bu. Sizin makinede tam büfe makinesi halini almış.

    Döküm mangal ızgaralarında, döküm tavalarda, döküm tost plakalarında bu katman aranan bir durum. Demir yüzeye sıkı sıkı bağlanan bu katman bıçakla kazıyarak bile çıkmaz hale geldiği için, pişirdiğiniz gıdaya geçmesi pek kolay değil. Ancak ekmek üzerinde vs dökülmüş yanık katman görürseniz bıçakla alsanız yeterli olur herhalde. İnsanoğlu binlerce yıldır kullanıyor bu ekipmanı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 25 Nisan 2024; 13:26:29 >




  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Hocam zaten o siyah kısım demir döküm tost makinesi ilk geldiğinde siyahtı o açılan kısımları ben telledim öyle açıldı.. sonra yağlama işlemi yapınca kahverengi gibi oldu..

  • onatba O kullanıcısına yanıt

    Çok çok teşekkür ederim uzun ve açıklamalı bir şekilde cevap yazdığınız için 🙏


    Aslında benim sorunum şu ben paslanmış olduğunu düşünüp rahatsız oldum yoksa tost makinesi ilk geldiğinde plakalar simsiyahtı plakanın üstüne çamaşır sodası tozuttugu için suyla silmek istedim kimyasalla temas olmasın diye zaten suyla temas edince plakanın formu bozuldu yoksa bir sıkıntı yoktu. Ben de 2-3 gün boyunca limon, beyaz sirke, tuzla ovma, telle ovma filan yapınca bu kez o gördüğünüz siyah kısımlar açıldı sonra hemen yakma işlemi yaptım sonrasında o paslanmış sandığım kısımlar oldu. Eğer zaten pas değilse plakalara dokunmak istemiyorum kalsın böyle.

    Dediğiniz gibi peceteyle tat testi yapayım eğer pas ise mecbur plakaları çıkarıp işlem yapmaya çalışırım yalnız o elektroliz aletini yapamam ama hazır satılıyorsa satın alıp yapabilirim.


    Geri dönüşünüz ve sabırla cevap verdiğiniz için ayrıca tekrar teşekkür ederim 🙏





  • andıran otu kullanıcısına yanıt
    Hocam siz kimyasalla temas olasın diye ne kadar kimyasal varsa dökmüşsünüz plakaya zaten.

    Çamaşır sodası = sodyum karbonat (bazik)
    Limon = sitrik asit
    Beyaz sirke = asetik asit
    Tuz = sodyum klorür

    E bide telle ovup yüzeyi sıyırmışsınız.

    Yani paslanması için kimyasal olarak elinizden geleni yapmışsınız, ona rağmen bu haldeyse gene iyi dayanmış plaka.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onatba

    Hocam siz kimyasalla temas olasın diye ne kadar kimyasal varsa dökmüşsünüz plakaya zaten.

    Çamaşır sodası = sodyum karbonat (bazik)
    Limon = sitrik asit
    Beyaz sirke = asetik asit
    Tuz = sodyum klorür

    E bide telle ovup yüzeyi sıyırmışsınız.

    Yani paslanması için kimyasal olarak elinizden geleni yapmışsınız, ona rağmen bu haldeyse gene iyi dayanmış plaka.

    Bulaşık deterjanı, Por çöz kireç ve pas çözücü gibi temizleyicileri kullanmak yerine limon , sirke, tuz (içeriklerini bilmediğimden kimyasal olarak düşünmediğim için) yenilebilir gıdalar da olunca insan ister istemez daha güvenli bir şeyle temas ettirmek istiyor plakaları, internetten araştırınca da demir döküm için bu ürünleri önermişler ben de öyle yaptım.


    Böyle olacağını bilsem hiç kalkışmazdım açıkcası..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andıran otu -- 25 Nisan 2024; 17:53:45 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: andıran otu

    Cevap için çok teşekkür ederim izledim attığıniz videoları ilginç bir yöntemmiş ama ben onu yapamam zaten 🙈


    Keşke tava olsa Demirdöküm tavalarım var onlarda pas olunca çıkarması daha kolay oluyor da bu tost makinesi olunca ve sabit plakalı olunca zor oldu.. Tel fırça evet çıkmıştı denedim onunla, bulaşık teli ile de telledim paslar gidiyor ama yaglayip yakınca dumanlanincaya kadar ilginç bir sekilde geri geliyorlar acaba diyorum yanik yağ mi o kısımlar yok pas mi cozemiyorum...


    Bir fotograf ekliyim hatta..



    ***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ...


    ***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ...

    Turkiyede üretilen dökümlerin hali bu işte. Kalite sıfır arge yok altyapı yok. Avrupaya ithal etsinler bakalim hepsi geri döner. En iyisi avrupa üretimi alman breviella sage veya amerika markalarını almak. 3 kuruş fazla var sağlığından olmazsın en azından.





  • Valla bu sıkıntılarla boğuşmamak için Lava'nın ocak üstü tost aparatını alıp keyfinize bakın. Hem hesaplı hem de sağlıklı alet. Ara sıra ocakta alt - üst yapacaksın. Tost yaparken fazla bir külfeti yok yani...


    Temizliği ise; ılıklaşmaya yakın, plakanın üzerine su dökün. Üzerine "cillit bang" yağ sökücü dökün. 15 - 20 dakika beklesin. "scotch brite" bulaşık süngerinin "scotch" kısmı ile temizleyin. Sonra durulayın. Yağdan kirden eser kalmıyor. Yani 10 numara temizlik oluyor.

  • andıran otu kullanıcısına yanıt
    Yani herşeyin bir kimyası var hocam. Elmanın armutun da kimyası var. Demirin çeliğinde kimyası var.

    Yaygın şekilde sürekli bu kimyasaldan kaçma muhabbetine yalan yanlış bilgi yayıp, millete resmen ufak çaplı kimyasal deney yaptırıyorlar. Siz siz olun temizlik malzemelerini doğal bile olsa elma armut limon bile olsa temizlik için karıştırmayın. Kullandığınız ürünlerin etiketlerini klavuzlarını mutlaka okuyun.

    Üzerinde koruyucu kaplı olmayan döküm yüzeyler, koruyucu bir tabaka olmadığı için nerede üretilirse üretilsin, nemli/tuzlu kaldığı sürece paslanabilir. Bu gayet doğal ve aybı zamabda kimyasal bir sonuç.
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Hocam yağ sökücü baziktir. Hidroksit içerir. Döküm yüzeyi paslandırabilir. Lavanın kaplama üst tabakasınu kaldırabilir. Dikkatli kullanınız. Lava sanırım yağ çöz tavsiye etmiyor pek.

    Bulaşık makinesine de atarsanız gene paslanacaktır, makine deterjanında oksitkeyici peroksit(sodyum perkarbonat) var. Tenizledikten duruladıktan sonra ocak ateşinde ısıtıp kurutursanız paslanıp paslanmadığını daha net görebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 25 Nisan 2024; 20:19:45 >
  • 
Sayfa: önceki 625626627628629
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.