Şimdi Ara

Toshiba yöneticisi: 'Hard diskler yok olmayacak, SSD'lerden 7 kat ucuzlar' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt

    Nokia bir dönem denemişti.



    Edgar Leeyoutube
    Nokia N9 Teardown demo.
    https://www.youtube.com/watch?v=KFkWR1wcuAE
  • sysarchitect kullanıcısına yanıt
    3 ay sonra kesin bozulacak dediğin diskler nelerdir açarsan konuyu sevinirim benim işim IT ve yedekleme için yaklaşık 16 yıllık seagate 7/24 güvenlik diskimi kullanıyorum harici kutuda ssd ile hdd kullanım alanları artık ayrıdır günlük kullanım için geçerli bir teknoloji değil ancak yedekleme için ssd yerine 7/24 güvenlik hdd tercih edilir ve uzun yıllar kullanılır sizin söylediğiniz sahte bilindik markalı ürünler olabilir sanırım hep onlara denk geldiniz

  • neronidas kullanıcısına yanıt
    yedekleme için şu an için daha iyi bir teknoloji yok ssd ve hdd kullanım alanları artık ayrı günlük kullanım için tabiki ssd kullanılır ancak bir 7/24 güvenlik diskini uzun yıllar yedekleme için kullanabilirsiniz bu daha güvenli bir yoldur halen daha hibrit sistemler denendi ancak beklenen kadar verimli olamadılar henüz büyük firmalar veri yedeklerini her zaman hdd de saklar ssd veri merkezlerine yedekleme için kullanılmıyor halen daha

  • Sozuak S kullanıcısına yanıt

    5,25 sürücü hala çalışıyor mu? Yakındaysanız kiralasam veya kopyalatsam.

  • Hiç bir media parçasının garantisi yok. Dvd ve cd için bin yıl garantili demişlerdi. Kutusunda ideal durumdayken okunmaz halde.

  • paco_ct kullanıcısına yanıt

    Değerlendirmeye taşınabilir disk ibaresi eklememişim. Çoğunlukla Western Digital veya Seagate tercih ettim tüm HDD'lerde sorun yaşadım ve artık rakamları biraz daha tuzlu olsa da taşınabilir SSD'leri tercih ediyorum. Ancak yıllardır kasamda da tamamen SSD kullanıyorum bir bozulma vs. yaşamadım hiç.


    Daha önce birkaç kurumda güvenlik amaçlı kullanılan HDD'lerin bozulduğuna çok kez şahit oldum. Bunlar WD ve Seagate markalarının Purple Disk, Skyhawk gibi ürünleriydi.


    Gerek taşınabilir gerek kasa gibi çözümlerde 7 kat ucuz olsa bile HDD kullanmak akıl karı değil yani anlayacağınız. Tabii eğer, 10TB gibi depolama kurgularınız var ise maliyet hususunda mecbur tercih edersiniz o ayrı konu.

  • SSD lerin hızından ne kadar memnun olsakta veri yedeklemek yada önemli veri saklama için hiç güvenli değillerdir. Veri kurtarılması nerdeyse imkansızdır. Soğutma yapamazsanız yük altında ısının yükselmesiyle arızaya düşerler. Notebookların içinde gelenler daha ucuz versiyonlardır. Windows update yada bir outlook veri tabanı onarırıken bile arızaya düştüğünü gördüm. Cep telefonlarının çoğunun çöpe gitmesinini yada aşırı yavaşlamalarının sebebi yine düşük profilli bellek yongalarıdır. Verilerinizi her zaman sabit disk yada buluta yedekleyin

  • Hddnin yaygin kullanimdan kalkmasi icin daha cok erken. Guven konusuna gelince hicbirine guvenilmez. Hddde kapasiteyi arttirmak icin gecilen yeni uretim yontemleri bence daha fazla sorun cikarip hddnin guvenilir algisini dusurecek.

    Ssdler yeterince yaygınlaştılar. Şu an kullanımda olanlar icin de yakinda tek tuk gordugumuz bozuluyor haberlerini daha sık görmeye başlarız. Sddnin kullanılmaz hale gelmesi, maliyeti ve ısınma problemleri dışında misal samsung diye aldigin ssd bile farkli pazarlarda farkli ciplerle satiliyor. Bunun dışında üreticiler, tüketici nasıl olsa her şeyi yiyor diye qlc garabetini çıkardılar. En azindan hddler icin boyle bir durum soz konusu degil. Neyse iste gariban dostu hddye uzun omurler diliyorum.

    Verin senin icin onemliyse kendi gobegini kendin kesersin. Geçenki google drive fiyaskosundan sonra cloud da hikaye. Daima 1den cok yedegin olmali.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gidi -- 25 Aralık 2023; 05:09:46 >
  • makine26 M kullanıcısına yanıt

    Ankaradayım. Sürücü sıfır km de. Siz de Eskişehirde misiniz yoksa?

  • kullandığı enerji fazlalığı ve bozylma riski o 7 kat ucuzluğu kapatıyor. ben şahsen ssd olmayan sunucuya depolama yapmıyorum

  • Nereye kime göre 7 katı, şuan en ucuz 1tb ssd ile en ucuz 1tb hdd 3 katı, hddler çok palalılar, ssd ye göre 7 katı ucuz yer varsa söylesinde 20tb x 5 . 6 tane nas hdd alayım.

  • Sozuak S kullanıcısına yanıt

    Genellikle. Bazen farklı yerlere gitmem gerekiyor.

  • sysarchitect kullanıcısına yanıt

    2007 yılından beridir çalışan bir hard disk var bende. Bendeki en eskisi bu, daha eski kullanıcıları bile vardır. 2 tane 4 TB'lık HDD de var, bırak 3 ayı 3 senedir çalışıyor.

  • SSD daha çok oyun oynayan veya ağır render işleri ile uğraşan kişiler için faydalı olacaktır.

    Fakat güvenilirlik ve yedekleme açısından sabit diskler halen 1 numaradır. Ama tabiki zaman geçtikçe HDD'ler yavaş yavaş piyasadan silinecek ama belki o zamana kadarda yeni SSD teknolojilerini görebiliriz özellikle güvenilirlik açısından

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Örümcek beyinli...

  • Huan8 H kullanıcısına yanıt

    Bende de 8 yıldır çalışan SSDler var ama 3 ay olmadan bozulan HDD’de var. Bu bir kıstas değil sonuçta, çok fazla etken parametre var fakat maliyet hariç, o da 2-3 kattır 7 kat falan fark yok, her zaman SSD :> HDD


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.