Şimdi Ara

toshiba Qosmio x505 mavi ekran sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar makineyi alalı 1yıl yeni oldu ancak şu son günlerde bana cehennem ızdırabı çektiren bir sorunum var.Alet 5 ya da 6 saat açık kaldığın da direk mavi ekran verip kapanıyor ya da bazen ekran kontrastı kayıyor tamamen kırmızı oluyor hiç bir hata mesajı vermeden kapanıyor,en son bugün direk çat diye kendini kapatıp yeniden başlattı.Arkadaşlar lütfen yardım edin en azından sorununu bileyim.Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.[







  • quote:

    Arkadaşlar makineyi alalı 1yıl yeni oldu ancak şu son günlerde bana cehennem ızdırabı çektiren bir sorunum var.Alet 5 ya da 6 saat açık kaldığın da direk mavi ekran verip kapanıyor ya da bazen ekran kontrastı kayıyor tamamen kırmızı oluyor hiç bir hata mesajı vermeden kapanıyor,en son bugün direk çat diye kendini kapatıp yeniden başlattı.Arkadaşlar lütfen yardım edin en azından sorununu bileyim.Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim



    Bilgisayarınızda aşırı ısınma sorunu var mı?
  • ısısnma değerlerini buraya atarmısın hw monitörü kurabilirsin.ısı değerlerinde sorun yoksa ekran kartı büyük ihtimal
  • ya biostan mı bakıcağız sıcaklık değerine.Bir de 1 ay önce kadar bilgisayarı hazırda beklet deyip çantanın içine atmıştım sonradan fark ettim bilgisayar ateş parçası gibi olmuştu,kendini kapatmış tabi acaba o sırada bir şeyleri mi yaktık?
  • http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html
    Buradan bakabilirsiniz
    Mavi ekran ya yazılımsal ya da donanımsal bir nedenden çıkar.Verilerinizi yedekleyip recovery yapın.Olmadı servis yolu gözüktü demektir
  • durum bu


     toshiba Qosmio x505 mavi ekran sorunu
  • Değerler biraz yüksek gibi.Yukarıda dediğim gibi yazılımsal bir sorunsa formatla geçer ama donanımsalsa servisten başka çare yok.
  • şimdi bir daha baktım giderek artıyor galiba sıkıntı

     toshiba Qosmio x505 mavi ekran sorunu
  • işlemci boştayken ısı artırıyorsa hiç taratmayı denedinmi pc yi işlemcini kullanan virüste olabilir hdd dereceside yüksek biraz boştayken işlem yaptığı kesin pc nin aşırı yüklenme var.
  • Böle durumlarda genelde windows kurup sorunu düzeltebilirsin.minidump klasöründeki hata msj larına bak orda hangi uygulama yada servisin mavi ekrana düşürdüğünü görebilirsin.Eğer recovery yada format attıktan sonrada sorun devam ederse servise götürmen lazım cihazını.Fakat gördüğüm kadarıyla ya yurt dışından yada istanbul bil. almışsın makinayı.register yapmadıysan toshiba servisleri cihazına bakmicaktır.istanbul bil. aldıysanda geçmiş olsun şimdiden.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: black.rain

    Böle durumlarda genelde windows kurup sorunu düzeltebilirsin.minidump klasöründeki hata msj larına bak orda hangi uygulama yada servisin mavi ekrana düşürdüğünü görebilirsin.Eğer recovery yada format attıktan sonrada sorun devam ederse servise götürmen lazım cihazını.Fakat gördüğüm kadarıyla ya yurt dışından yada istanbul bil. almışsın makinayı.register yapmadıysan toshiba servisleri cihazına bakmicaktır.istanbul bil. aldıysanda geçmiş olsun şimdiden.

    bu konuyu nerdeyse 1 sene önce açtım ve sonunda ne yazıkki haklı çıktınız İstanbul bilişim hakkında.Bu konu açıldığında aleti daha servise göndermemiştim ama şuan 4.kez gitmesine rağmen sorun düzelmedi.Ramler değişti,ekran kartı değişti ancak sorun çözülmedi.Minidump klasörüne baktım mavi ekrandan sonra gelen hata mesajının bir kısmını paylaşayım burada.
    Sorunu açıklamaya yardımcı olan dosyalar:
    C:\Windows\Minidump\052512-32822-01.dmp
    C:\Users\TOSHIBA\AppData\Local\Temp\WER-44803-0.sysdata.xml
    Bunlar neye işarettir bir yardımcı olabilirseniz artık bu beceriksiz servisten umudumu kestim.




  • Dostum bunlar dosya isimleri bir yere upload edebilirsen dosyaları göz atabilriz.
  • Teşekkür ederim ilgilendiğin için dosyanın linkini veriyorum.
    http://uploaded.to/file/9dy9586b
  • Dostum senin bluescreen e düşmenin sebebi ntoskrnl.exe olarak görülüyor.
    Bu işletim sisteminin memory ve cpu işlemlerini yöneten bir uygulama olarak görülüyor.
    Şimdi servis işletim sistemini tekrar kurduysa ve bu hatalar devam ediyorsa sorun donanımsal olabilir.Memory ve GPU değiştiyse(ki nekadar doğru sölüyorlar tartışılır)
    Tek geriye kadan board gibi görünüyor.Tabi sölediklerimin tam anlamıyla eksiksiz yapılmışsa.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.