Şimdi Ara

Toshiba Qosmio laptop tarayıcıdan video izlerken takılma ve ses parazitlenmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Toshiba Qosmio F750-11j dizüstü bilgisayarım son 2 gündür chrome veya firefox tarayıcılardan video izlerken videoda hafif takılmalar ve buna bağlı olarak da kısa kısa ses cızırtısı ( parazitlenme gibi ) yapıyor. 6 aydır Windows 10 kullanıyorum. Vlc ile video izlerken herhangi bir sıkıntı olmuyor. Özellikle chrome dan blutv , tv plus gibi platformlardan video izlerken daha belirgin oluyor problem. Ek olarak birde başka bir program daha çalışırken görüntüler yavaşlamaya ve cızırtı artmaya başlıyor ve işlemci %100 lere dayanıyor.

    Format attım ( windows 10 ) ama pc boşken bile durum pek değişmedi. Sonrasında dizüstü pc nin paketten ilk çıktığı recovery yazılımı ( windows 7 ) ile format attım, şu an sanki daha nadir yapıyor gibi. Ama pc bomboş.

    Bu zamana kadar kesinlikke böyle bir problem olmamıştı. Ramleri test ettim sıkıntı yok. Cihaz çift ekran kartlı. İkisinde ayrı ayrı devre dışı bıraktım denedim çözüm olmadı.

    Problem nereden kaynaklanıyordur acaba ? Çözüm önerilerinize ihtiyacım var.

    PC Özellikleri ;

    Intel® Core™ i5-2410M işlemci
    39,6 cm (15,6”) , 16:9 en boy oranıyla ve LED arka ışıklandırmasıyla Yüksek Parlaklıkta ekran
    Sabit disk 640 GB
    Dokulu ve dalgalı desene sahip Parlak Kırmızı ekran kapağı, karbon desenli siyah iç tasarım, siyah klavye
    2 x 4 GB , DDR3 RAM (1.333 MHz)
    CUDA™ Teknolojisini ve NVIDIA® Optimus™ Teknolojisini destekleyen NVIDIA® GeForce® GT 540M
    maksimum ömür : en fazla 4 s 30 dak (Mobile Mark™ 2007)
    ağırlık : 2,8 kg
    G x U x Y : 384 x 263 x 29,1 (ön) / 34,8 (arka) mm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • hocam bu problem keisnlikle donanımsal, özellikle ram lerden kaynaklanıyor, nerden mi biliyorum, kendi toshiba qosmiom dan. o ses cızırtısı başlayınca kasıyor ve, resetlemeden power tuşuna basılı tutmadan yeniden başlatmadan düzelmiyor yani.
  • ByBaterist kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler üstad.

    Bende donanımsal olduğunu düşünüyorum ama bir türlü hangi donanımdan olduğunu tespit edemedim. Ramleri ramtest86 ile uzun süre test ettim ama hiç hata vermedi. Hdd yi hdtune pro ile test ettim onda da hata vermedi. Hatta şu an yeni ssd aldım samsung 500gb evo serisi. Ama halen alet biraz zorlanınca hafif cızırtı oluyor sanki. Misal tarayıcı dan video izlerken idm programı çalışmaya başlayınca problem kabak gibi ortaya çıkmaya başlıyır. Bu arada cihazı dayanamayarak gittim bulunduğum ildeki bir pc tamircisine verdim bakım yapsın diye , verdiğime dr bin pişman oldum. Şu an termalleri de yenilendi ama halen işlemci bir kaç işlemde haddinden fazla yoruluyor gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karakteristik61 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim ne demek.

    İşlemci gücünü pil ayarlarından kıs biraz, işlemciye biraz yük binince, o sırada müzik dinliyorsan yahut ses çalışıyorsa cızırtı başlıyor. Ram de takılı kalıyo maximuma çıkıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ByBaterist

    Rica ederim ne demek.

    İşlemci gücünü pil ayarlarından kıs biraz, işlemciye biraz yük binince, o sırada müzik dinliyorsan yahut ses çalışıyorsa cızırtı başlıyor. Ram de takılı kalıyo maximuma çıkıyor.
    Problem kesin ram diyorsanız yeni ram alabilirim aslında. Yaklaşalık cihaz 8 yıldır bende. Duygusal bir bağ oluştu aramızda. Bu halde olmasına dayanamıyırum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.