Şimdi Ara

Toshiba klima kullananlar Ana Konu (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
509
Cevap
9
Favori
106.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: B.AYAR

    hayırlı olsun hocam,bu arada montaj sırasında vakumlama yaptırmayı unutma.


    sağolun. aldığım bayi aynı zamanda servisiymiş alırken söyledim yapıyoruz zaten dedi ama bakalım gerçekten yapacaklar mı.? bu arada cihaz hakkında pek bilgim yok fiyatları
    karşılaştırarak aldım. Arçelik 2350- airfel 2370 carrier 2750 toshiba 3000 daikın 3000tl idi. umarım pişman etmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysf87 -- 27 Haziran 2014; 0:15:50 >
  • montaj bitti dış ünite baya sessiz. yalnız iç ünite N3KV dış ünite N3AV neden böyle farklı acaba. sorduğumda iç dış ünite kodları farklıdır dendi.



    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • 10 gündür Lykia Antibakteriyel Klima Parfümü kullanıyorum n11 sitesinden aldım, havayı üstten aldığı için klimanın üzerine koydum gözükmüyor bile.
    klimanın ilk çalıştığı anda ister istemez olan tuhaf koku yerine bu kokuyu hissediyorsun.
    oda parfümlerinde temizlik kır çiçekleri diye geçen kokuya benziyor. ben memnun kaldım düşünen olursa tavsiye ederim. akma bozma gibi bir riski yok.
  • Ben de dün itibariyle Toshiba DaiSeiKai ras 10nkvr klima aldım ve kuruldu. Odam 14 m2, gayet güzel soğuttu ve inanılmaz sessiz. Koku olayı ben hissetmedim ama odaya sonradan giren birisi değişik bir kokudan bahsetti. İlk çalışmadan kaynaklı olabilir diye düşünüyorum.

    Mitsubishi Electric Deluxe Inverter, Daikin Shira, Panasonic Ethera ve Daiseikai arasında kalmıştım. Toshiba tercih ettim, umarım yanılmamışımdır.
  • bu iyonizer olayı çok gerekli bi şey mi. daikinde yok, mitsubishide de yok sanırım. odanın havası çok mu değişiyor, almışken illa iyonizerlı mı almak lazım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZEUS__

    bu iyonizer olayı çok gerekli bi şey mi. daikinde yok, mitsubishide de yok sanırım. odanın havası çok mu değişiyor, almışken illa iyonizerlı mı almak lazım?

    Markaya göre ismi değişiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: interwap

    quote:

    Orijinalden alıntı: ZEUS__

    bu iyonizer olayı çok gerekli bi şey mi. daikinde yok, mitsubishide de yok sanırım. odanın havası çok mu değişiyor, almışken illa iyonizerlı mı almak lazım?

    Markaya göre ismi değişiyor.

    çok gerekli mi olsa iyi olur mu? daikinde hiç bi serisinde yok mesela.
  • takip

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • n3kv serisi ile alarko x-power gold arasında olağanüstü fark yok ...

    13 n3kv toshiba 2600 tl

    35 m alarko 1950 tl

    aradaki 600 tl 'ye değecek ne var çok merak ettim sonuçta her ikisi de carrier'in .
  • Antalya da yaşıyorum..3 saat önce bayiyey bile gitmeden ınternetten ve forumlardan edindiğim bilgilerle derin derin araştırarak ,markalar arası tek tek eleme yaparak Antalya da bir bayiden Toshiba Daisekai RAS 10 N3KVR aldım.Bayi yetkılısıyle telefonda konusarak pazarlık ettım,tüm sorularımı tek tek cevapladı..Beni Toshiba bölge müdürü ile telefonda konuşturdu..Güvenımı kazandı..Ayrıca ısıtma yada sogutmada herhangi bir şikayetım olursa anında ürünü sorgusuz geri alıp yenisini yollayacagının garantisini bölge müdürünün yanında verdi.Ben montaj istediğim gibi yapılmadan makına calışmadan görmeden ödeme yapmam dedıgımde ise ekıp gelsın ürünü sizin yanınızda acsın montaj yapılsın daha sonra banka hesabıma havale edın dedı :)
    akabınde yetkili servise anında yönlendirildim,depodan sıfır mal alındı servis 15 dk da evime ulaşıp montajı yaptı.
    Montaj sırasında herşeyın başında idim.Ama servis yetkilisi ve yanında gelen 2 arkadaş büyük bir titizlikle etrafı kirletmeden herseyın usulünce yapılmasını sağladılar..vakumlama dan odadan çıkan boruların çirkin görünmemesi için plastik koruyucuya kadar herşeyı titizlikle yaptılar.onlarca soruma nezaketle açık açık tatmın edıcı cevaplar verdıler.İnanılmaz anlayışlı,temiz çalışan bir yetkili servisti..hatta giderken balkonu bile süpürdüler :) şaştım kaldım :)Unutmadan üründe şu an garanti kampanyası oldugundan da 150 TL yerine 95 TL extra ödeyerek garantiyi 3 yıldan 5 yıla uzattık..Bana göre süper bir alışveriş oldu :) klima şu an 1 saattir çalışıyor ne içerde ne dısarda hiç gürültü yada ses yok,sogutma iyice mükemmelleşti..




  • ilyada07 İ kullanıcısına yanıt
    Kaça aldınız.
  • Valla telefonda oldugu kadar bir pazarlıkla 2450 ye aldım..normalde fıyatı 2825 ti..ınternettende çok yere baktım..arada 200 tl falan fark vardı..ama gelecek makına vıtrın malı olur,içinden aparatı cıkmaz,istenen model gelmez,kargoda gelırken hasarlanır sonra muhatap bulamam korkusuyla vs dıye korkularım oldugundan buradan almaya karar verdim..en azından içim rahat..muhatabım var..3 yıl garantinin dışında satıcınında servisin de kendi garantisi var..
  • arkadaşlar klima tavsiyesi isimli topicte toshiba ras 18.000 btu suzumi marka klima almak istediğimi söyleyip bilenlerden görüş istedim.
    bir arkadaşın mesajını aşağı aynen alıyorum

    Soğutması yetersiz.
    Fujitsu LCC.
    Haier Geos.
    ME. Gibi Klimalar aynı ortamı çok çabuk istenilen dereceye getirir.

    Toshiba suzumi bunu çok geç yapıyor üfleme Sıcaklığı ve debisi çok çok düşük.
    Bunun çoğu kişi farkına varmaz birde kendi malı kendine güzel görünür.


    şimdi tekrar kafam karıştı. bu aleti 3.000 TL ye taksitli olarak almaya karar vermiştim. kullananlar burada olduğuna göre daha net yorumlar yapabilirler. gerçekten soğutması ağır mı bu cihazın
  • Suzumi yerine daisekai modellerine bakmanızı tavsiye ederim..Bende klimayı almadan evvel yaklaşık 15 gün boyunca tek tek hem tüm forumlardan hem birebir kullananlardan araştırma yaptım ve suzumi yerine daisekai aldım.Kışın ısıtma yazın soğutma istiyorsanız bence bu modeli alın derim..Alalı çok olmadı aben soğutmasını bu arada denemiş oldum.İnanılmaz sessiz ve performansı cok iyi..sogutmada 28 derecede bile ince yazlık yorganla yattım.
  • @samet
    @x-calibur
    @kocausta*

    Merhaba,
    5 yıllık bir Toshiba RAS-10 klimamız var.
    Klima ile ilgili tüm sorunlarımız iki sene önce mantolama nedeni ile klimanın sökülmesi ve bir ay kadar tozlu ortamda kalması ile başladı. Mantolama sonrası tekrar montajda vakumlama yapılmadı diye biliyoruz, sadece takıp gaz bastılar, biraz gürültülü çalışmaya başladı ; dediklerine göre mantolama sonrası ana ünite ile duvar arasında boşluk kalmamış. Buna bir şey yapamayız dediler, çok sorun etmedik.
    Geçen sene standart klima bakımı yaptırdık ve facia ondan sonra başladı. Bakımdan iki üç ay sonrasından itibaren tüm çarşaflar ve pijamalarımız küf kokmaya başladı. Bu sene sabah odaya girince tüm oda da küf kokuyor.

    Görüştüğüm bir servis klimanın temizliğinde içi yıkanmadığı için temizleyici asit tüm iç aksama bulaşmış ve parçaları korozyona uğratarak küf/mantar yapmıştır dedi. Hem iç hem dış ünite sökülüp detaylı temizlik ve bakım yapılmalı dedi.
    Diğer üç servis ise standart temizliğin yeterli olacağını söyledi.

    Bu küf kokusu başladığından beri gripal enfeksiyondan kurtulamıyoruz.

    Şimdi ustalara sorum, standart temizlik yeterli midir? Detay temizlik mi yaptırmalıyız ?
    Standart temizllik için 90-100 TL fiyat alınırken detay için yapmayı kabul eden tek servis 250 TL + değişecek parçaların maliyeti olur dedi.

    Ne yapmalıyım?
    Bilgilendirme için şimdiden teşekkürler




  • Merhaba arkadaslar. Bizde Toshiba Daiseikai (ras13n3kvr) klima var. Gecenlerde vakum yapilmadigi ve ses cikarttigi icin Alarko servisi degisim yapti. Ancak yeni gelen klimanin da dis unitesi 2 turlu normal oldugunu dusunmedigim sesler cikartiyor. Artik klimayla ugrasmaktan biktim, ben mi abartiyorum diye dusunmeye basladim. Video cektim ve sizin goruslerinizi almak istiyorum.

    Videodaki klima isitma modunda, en yuksek derecede calisiyor. Sikayetci oldugum sesler 0:00-0:04 arasindaki ugultu sesi (cevre gurultusunden pek anlasilmayabilir ama emin olun ki rahatsiz edici). Ara ara gidiyor ama ugultu sesi cogu zaman var, bu videoda 4. saniyede kayboluyor. Ikinci sikayetim ise yaris arabasini andiran ses (butun video boyunca hakim ama ozellikle 0:25'ten 0:40'a kadar dinlemenizi tavsiye ederim). Ortamin derecesi belirtilen seviyeye gelince "araba sesi" de gidiyor ve normal calisiyor.

    www.youtube.com/watch?v=da030v5CRxc

    Edit: Baska bir video cektim, iki ses ayni anda. Biri yuksek buzdolabi sesi gibi, digeri de pervane ugultusunu andiriyor. Ancak bazen pervane donerken bile ugultu olmayabiliyor, yani ondan degil.

    http://www.youtube.com/watch?v=jJpYrTfO498

    Bu olay diger klimalarda var mi, sizde var mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donabe -- 16 Ekim 2014; 22:49:38 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: donabe

    Merhaba arkadaslar. Bizde Toshiba Daiseikai (ras13n3kvr) klima var. Gecenlerde vakum yapilmadigi ve ses cikarttigi icin Alarko servisi degisim yapti. Ancak yeni gelen klimanin da dis unitesi 2 turlu normal oldugunu dusunmedigim sesler cikartiyor. Artik klimayla ugrasmaktan biktim, ben mi abartiyorum diye dusunmeye basladim. Video cektim ve sizin goruslerinizi almak istiyorum.

    Videodaki klima isitma modunda, en yuksek derecede calisiyor. Sikayetci oldugum sesler 0:00-0:04 arasindaki ugultu sesi (cevre gurultusunden pek anlasilmayabilir ama emin olun ki rahatsiz edici). Ara ara gidiyor ama ugultu sesi cogu zaman var, bu videoda 4. saniyede kayboluyor. Ikinci sikayetim ise yaris arabasini andiran ses (butun video boyunca hakim ama ozellikle 0:25'ten 0:40'a kadar dinlemenizi tavsiye ederim). Ortamin derecesi belirtilen seviyeye gelince "araba sesi" de gidiyor ve normal calisiyor.

    www.youtube.com/watch?v=da030v5CRxc

    Edit: Baska bir video cektim, iki ses ayni anda. Biri yuksek buzdolabi sesi gibi, digeri de pervane ugultusunu andiriyor. Ancak bazen pervane donerken bile ugultu olmayabiliyor, yani ondan degil.

    http://www.youtube.com/watch?v=jJpYrTfO498

    Bu olay diger klimalarda var mi, sizde var mi?

    Skvr = n3kvr aynı şey.
    Burada bin kere yazdık almayın ses sorunu var diye ama dinleyen yok.
    Arada sessiz olanı denk gelebilir ve onlar burada oooo süper al derler biz onlarıda uyarırız aman diyim size öylesi denk gelmiş ses sorunu çıkıyor şikayet çok deriz binbir hakaret işitiriz.

    Alarko ile irtibata geçin geri vermeye çalışın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mat35 kullanıcısına yanıt
    quote:

    Orijinalden alıntı: Mat35
    Skvr = n3kvr aynı şey.
    Burada bin kere yazdık almayın ses sorunu var diye ama dinleyen yok.
    Arada sessiz olanı denk gelebilir ve onlar burada oooo süper al derler biz onlarıda uyarırız aman diyim size öylesi denk gelmiş ses sorunu çıkıyor şikayet çok deriz binbir hakaret işitiriz.

    Alarko ile irtibata geçin geri vermeye çalışın.


    Yazin ortasindan beri ugrasiyoruz su lanet klimayla, hangi marka klimaya baksam ayni fiyat civarinda hem pohpohlayanlar hem sikayetci olanlar var, insanin kafasi karisiyor. Geri vermeye calisacagim. Sizin tavsiyeniz ne olur o fiyat civarlarinda, ustune biraz para ekleme sansim var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donabe -- 16 Ekim 2014; 23:50:05 >
  • Merhaba arkadaşlar. Önceleri ME ile anlaştım ama cihaz bugün gelecekti yarın gelecekti derken beni soğuttu bende gittim Ras 13 N3VKR daisaikai aldım ve aranıza katıldım. Yaklaşık 3 aydır araştırıyorum bu işi, sizin değerli bilgileriniz ve paylaşımlarınız sayesinde hiç bilinçli değilken tamamen aydınlandım diye bilirim seçim konusunda. Kullanım konusuna gelince klimam takılınca bakacağız servisin aşırı yoğunluğundan dolayı 4 gün sonraya randevu verebildiler küçük bir ilçe (85,000 nüfuslu) ve tek servis olunca beklemek zorundayız. Yalnız şu ses olayına çok takıldım ya umarım pişman olmam. Onca para verip de memnun kalkmamak çok kötü bir şey. Klimanın yeterli olacağını düşünüyorum yinede sizinle paylaşmak istedim. Kullanacağım oda 18 m², ısı yalıtımı var, pencereler winsa ancak balkon çıkışı büyük pencereli kapılardan, Doğu Kuzey Batı cepheli, sadece akşam güneşini görebiliyoruz 2 saat kadar. 10000 BTU da yeterliydi sanırım ancak normal günlerde kapıyı açıp hol ve mutfağı da ısıtmak en azından soğuk havanın etkisini kırmayı hedefliyorum. Baktım hiç olmadı çeker kapımı tek odamı ısıtırım. Isınma sıkıntım olmayacağını anladım ancak ses konusu bir hayli tedirgin etti. Klimam takılırken ve ilk kullanımdaki tecrübemi size aktarmaya çalışacağım... Saygılar




  • Baytause kullanıcısına yanıt
    klima 24 dereceye ayarlı
    dışarısı 9,2 derece
    oda sıcaklığı 23,8 derece
    klimanın çektiği amper 0,75
    kalimanın çektiği güç 151 W

    dışarısı 13,5 dereceyken 125 W ı gördü bu cihaz.
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.