Şimdi Ara

TOSHIBA A200-1BP SAĞ.BKN.LIĞI XP VE VİSTA YÜKLEME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
1
Favori
21.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Shadow99'un açtığı forumu sıkı takip edenlerden biriyim. Bu forum sayesinde kendi bilgisayarıma recovery dvd'yi kullanarak lisanslı vista ve bunun yanında xp-pro kurdum. shadow'un açtığı foruma baktığımda bu konu hakkında fazlaca soru sorulmuş ve sorular ne yazıkki hep birbirini tekrar ediyor. Bu işi yapmak isteyenlere aşağıda detaylı olarak işlemleri anlatmak istiyorum.

    Ben kendi yöntemimi anlatacağım. Deneyip yapmak veya yapmamak sizin insayitifinizde.

    Bilgisayarı ilk aldığınızda harddisk 80 80 olmak üzere 2ye ayrılmış durumda. Şayet yeniden bir harddisk bölme işlemi yapmak istemiyor ve d sürücüsüne xp kurmak istiyorsanız yapılacak işlem çok basit.

    D sürücüsüne Xp'yi bildiğimiz yöntemlerle kurun. Kurulum tamamlandığında bilgisayarınızın otomatik olarak xp'den açıldığını göreceksiniz. Yani vistaya ulaşamayacaksınız. Bunun nedeni öğrendiğime göre boot dosyalarının farklılığından kaynaklanıyor. Bu durumu düzltmek için EasyBCD ve Net Framework 2.0'a ihtiyacınız olacak. Her iki dosyayı da netten ücretsiz olarak indirin. İlk önce net framework 2.0'ı kurun çünkü Easy BCD bu program kurulmadan çalışmıyor.

    Her iki programı da kurduktan sonra artık vistayı tekrar açabilmek için Easy BCD programını çalıştırın ve karşınıza çıkan ekrandan Manage Bootloader'a tıklayın. Karşınıza gelen ekranda Bootloader Installation Options sekmesi altında 2 seçenek var. Burada Reinstall the Vista Bootloader sekmesini tıklayıp WriteMBR tuşuna basın. sistemi restart ettiğinizde vistanın açıldığını göreceksiniz.

    Burada 2.adım vista veya xp arasında seçim yapabilmek için yapmamız gerekenler. Çift işletim sistemi kullananlar bilirler açılış esnasında ekrana seçenek kısmı gelir. Bunu sağlayabilmek için yine EasyBCD programına ihityaç var. bu programı vistaya kurun. Vistada net framework 2.0 olduğu için bu eklentiyi kurmaya gerek yok. Bu programı çalıştırdığınızda Add/Remove entries sekmesine tıklatarak windows Xp2yi boot dosyasına tanıtacağız. Yapılacak işlem çok basit. Sırasıyla;

    1- Version kısmında 2. seçeneği seçeceksiniz. Windows xp vs... yazan.
    2- Drive kısmında ise xp2nin kurulu olduğu d sürücüsünü seçeceksiniz.
    3- Name kısmına ise win xp veya xp veya ne istersniz yazabilirsiniz. boot ekranında xp'nin adını temsil ediyor.
    4- Add Entry tuşuna basacaksınız
    5- Save tuşuna basacaksınız.

    İşte bu kadar. Artık açılışta hangi sistemin yükleneceğini siz seçebiliyorsunuz. Bilgisayarı restart ettiğinizde özlemini duyduğunu ekranı 30sn boyunca göreceksiniz.

    Şayet harddiski 3 veya üzeri bölüme bölüp daha sonra xp ve recovery'den vista kurulumu yapacaksanız işlem buna benzer olmakla beraber 1 kaç ekstrası var. kısaca anlatayım. Bir adet xp Cd'si ile açılış yaparak hard diski dilediğiniz gibi bölümleyin ve gerekli bölümleri oluşturun ve Xp yüklemeyi durdurup kurulumdan çıkın. Daha sonra shadow arkadaşımın anlattığı gibi (Recovery dvd sorunu çözüldü konulu forum 1. sayfa) vistayı kurun. Bu sayede harddiskiniz istediğiniz kadar bölümlenmiş olup sadece seçtiğiniz bölüme recovery cd'den kurulum yapmış olacaksınız. Bundan sonra yapacaklarınız ise yukarıda anlattıklarımla aynı.

    Umarım ihtiyacı olanların işine yarar.

    NOT: XP DRIVERLARININ LINKLERİ AŞAĞIDA. EKRAN KARTI DRIVERI OLARAK İSE " XTreme-G MobileForce XP 97[1].92 M4" KULLANMANIZI ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİM. EKRAN KARTI BU SÜRÜCÜ DIŞINDAKİ BİR DRİVER İLE KURULURSA MAKİNA UYKU MODUNDAN UYANINCA EKRAN GERİ GELMİYOR. BU YÜZDEN RESTART ETMEK DURUMUNDA KALIYORSUNUZ. BU DRIVER BU HATAYI ÇÖZÜYOR. PERFORMANS OLARAK DA GAYET İYİ. NFS CARBON 1024X768 MEDIUM DETAILI RAHAT OYNADIM. **** larwww.r.apidshare (r ve a arasında nokta yok tabiki)

    http://****.com/files/29088128/Bluetooth_Monitor.rar.html

    http://****.com/files/29088130/cmod-pa200-xp-60200.rar.html

    http://****.com/files/29088131/Ethernet_PCIE_InstallShield_5658_061019.rar.html

    http://****.com/files/29088132/Flashmedia_driver.rar.html

    http://****.com/files/29088133/intel_inf8111010fin.exe.html

    http://****.com/files/29088134/IntelPROWireless_DriversOnly_for_Windows_XP.rar.html

    http://****.com/files/29088135/realtek_alc880_wdm157_xp.rar.html

    http://****.com/files/29088137/Touchpad_.rar.html

    http://www.tweaksrus.com/index.php?option=com_docman&task=cat_view&gid=163&Itemid=41/ (Ekran kartı)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ar600935 -- 28 Haziran 2007; 16:44:50 >







  • İlk tesekür benden olsun.
    Eline sağlık arkadasım.Xp yüklemek isteyenler için güzel anlatım yapmışşın.
  • Artık anlamayan kalmamıştır heralde
  • ar600 dostum cok guzel hazırlamıssın emeğine saglık.bende bugunlerde xp kuracaktım bana rehber oldu tesekkur ederım.ama hala fn tuşunun driver i yok dimi? yanı ekran parlaklıgını ayarlıyamıyoruz.
  • teşekkürler
  • aynen,

    bulunamadı halen. fn tuşu ile parlaklık olayının ekran kartı driver'ına bağlı olduğunu düşünüyorum.

    selamlar


    quote:

    Orjinalden alıntı: goran_bregovic

    ar600 dostum cok guzel hazırlamıssın emeğine saglık.bende bugunlerde xp kuracaktım bana rehber oldu tesekkur ederım.ama hala fn tuşunun driver i yok dimi? yanı ekran parlaklıgını ayarlıyamıyoruz.
  • Arkadaşım bende birkaç güne bu notebooku almayı düşünüyorum.Xp yüklemek aldıktan sonra hemen yapacağım bir işti bu rehber için teşekkür ederim.Fakjat benm sormak istediğim bi konu daha var.Bu notebookun ekran kartı daha ne kadar güncel oyunları götürür?
  • Slm,

    Forumlardan okuduğum kadarıyla bu cihazın ekran kartı Go 7600 kadar iyi değil. Ben Go 7600 kullanmadığım için arasındaki farkı da bilemiyorum. Ancak bu cihazda NFS carbon'u 1024*768 çöznürlükte ve Medium detail da hiç takılmadan oynadım. Aynı şekilde NFSMW'yi de oynadım. Güncel oyunlarda çok büyük sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum. Ancak bir 7600 performansı da beklemek doğru olmaz.

    Niyetin oyun ağırlıklı bir notebook ise A100-599 al derim. Bu ürün de gayet güzel ama tasarımı A200'e göre biraz sönük kalıyor. Dual pad ve Draft N kablosus teknolojisini de olması önemsiz ama A200'e göre eksi bir durum.

    Özetle tercih senin.



    quote:

    Orjinalden alıntı: EnergY-VorteX

    Arkadaşım bende birkaç güne bu notebooku almayı düşünüyorum.Xp yüklemek aldıktan sonra hemen yapacağım bir işti bu rehber için teşekkür ederim.Fakjat benm sormak istediğim bi konu daha var.Bu notebookun ekran kartı daha ne kadar güncel oyunları götürür?




  • dediklerinizi yaparak dye xp yi kurdum sistemden baktığımda modem ile ilgili kısımda soru işareti var galiba bir tek onu yükleyemedim. Bir de şunu soracağım önceden d boşken önemli dosyalarını dye at virüs bulaşmaz diyorlardı şimdi d de xp kurulu aynı durum söz konusu mu cahilliğimi bağışlayın bir de ofis 2007 hala gelmedi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: spert

    dediklerinizi yaparak dye xp yi kurdum sistemden baktığımda modem ile ilgili kısımda soru işareti var galiba bir tek onu yükleyemedim. Bir de şunu soracağım önceden d boşken önemli dosyalarını dye at virüs bulaşmaz diyorlardı şimdi d de xp kurulu aynı durum söz konusu mu cahilliğimi bağışlayın bir de ofis 2007 hala gelmedi


    slm,

    Modem driverı için bu driverı yüklemeni öneriyorum. Bu sorunu hallediyor. Linkleri verirken bunu atlamışım sanırım. Bilgiyi toshibacenter'ın forumundan aldım.

    Zeyzen'den alıntı

    "Yaşasın Modem Device on High Definition Audio Bus driverınıda buldum verdiğim linkten download modem driver diyosunuz oluyo bitiyo

    http://www.toshiba.co.th/download/support.html
    "
    Virüs konusuyla ilgili çok bir yorumum yok.

    Slmlar




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ar600935

    aynen,

    bulunamadı halen. fn tuşu ile parlaklık olayının ekran kartı driver'ına bağlı olduğunu düşünüyorum.

    selamlar


    quote:

    Orjinalden alıntı: goran_bregovic

    ar600 dostum cok guzel hazırlamıssın emeğine saglık.bende bugunlerde xp kuracaktım bana rehber oldu tesekkur ederım.ama hala fn tuşunun driver i yok dimi? yanı ekran parlaklıgını ayarlıyamıyoruz.



    dostum ben ekran parlaklıgı sorununa kendıme gore bı cozum buldum .gercek bı cozum degıl tabı ama gereklı yerlerde işe yarar sanırım. sağ alt köşede system tray da nvidia iconunda ekran parlaklıgını 100 üzerinden ayarlama seçeneği var.eğer istenirse ordan karartıp, aydınlatılabılıyor.
    ben ayrıca bu çalışmada emeği gecen herkeze tesekkur edıyorum.onlar kendı makınalarına xp yı kurup bu drıverlerı tektek deneme yoluyla buluyorlar.hıc bı cıkarları olmadan riske girip,bu bılgıyı bızımle paylasıyorlar.bizde hiç risk almadan kulanılmış metodu 2 dakkada kendı makınamıza uyguluyoruzç.teşekkürler herkeze




  • dostum tam aradığım konuyu yapmışısn amam driver linklerin çalışmıyor ..lütfen düzeltirmiisn ..bir türlü indiremedim driverleri..
  • ***** ların yerine "www.r.apidshare" yazacaksın. (r ve a arasındaki noktayı kaldırıp tabiki). Bilinen birşey olduğunu düşnüp detay yazmamıştım.
    quote:

    Orjinalden alıntı: thewhirlpool

    dostum tam aradığım konuyu yapmışısn amam driver linklerin çalışmıyor ..lütfen düzeltirmiisn ..bir türlü indiremedim driverleri..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ar600935 -- 27 Haziran 2007; 15:33:57 >
  • dostum allah razı olsun ya hem bunu arıyosum ...vlalhi kankamsın artık.:) umarım bi sorun olmadan indiririm
  • hiç bir sorunal karşılaşmadım manyak oldu..vallahi tekrar çok tşk..ederim arkadaşım..o kdar iyi olduki içimden geliyor iki defa teşekkür ettim ...hep mutlu olman dileğiyle ..
  • arkadaşlar benim bir sorum olacak yardımcı olursanız çok sevinirim. şimdi ben makinama tam bi format atsam ve XP kursam tek iletim sistemi olarak. daha sonra vistaya geçmek istediğimde elimde recover cd si işime yararmı yani tekrar ondan vistayı kurabiliyormuyum? yoksa recover ile format atma şansımı öldürüyormuyum?
  • merhaba.ya ben bir şey sormak istiyorum.
    2 hafta önce bimeksten A200-1BP aldım
    ancak pazar günü bilgisayar şarza takılıyken fiş takılı lambası yanarken şarz lambası yanmıyordu.
    daha sonra 4 kez bip bip yağptıktan sonra kapandı.
    bimekse götürdüm ancak hala incelemde
    acaba sorun ne olabilir?
    ve bu sorun kullanıcıdan kaynaklı arızayamı yoksa garantiye mi girer? teşekkürler.
  • Slm dostum,

    Bu çalışmanın amacı zaten orjinal vista yazılımı ile bu bilgisayara xp'yi de kurmaktı.

    Özetle vistayı recovery ile kuruyorsun zaten.

    Syglar

    quote:

    Orjinalden alıntı: purple15

    arkadaşlar benim bir sorum olacak yardımcı olursanız çok sevinirim. şimdi ben makinama tam bi format atsam ve XP kursam tek iletim sistemi olarak. daha sonra vistaya geçmek istediğimde elimde recover cd si işime yararmı yani tekrar ondan vistayı kurabiliyormuyum? yoksa recover ile format atma şansımı öldürüyormuyum?
  • Pilin takıldığı yerde iki tane mandal var. 1 tanesi kilidi açmak için diğeri ise pili yerinden çıkarmak için kullanılıyor. Kilidi açmak için kullanılan mandal açık pozisyonda olursa söylediğin hata oluşuyor. Bu mandal da bilgisayarı çantaya koyarken kolayca oynayabiliyiro. Tasarımsal olarak biraz eksik olmuş. Yani bilgisayarında sorun yoktur büyük ihtimalle. Hemen gidip kendin kontrol et. Onlar da farkında değillerdir belki. Ben de benzer bir durumla karşılaşmıştım kafayı sıyıracaktım az daha.

    Eğer sorun yukarıda yazdığımdan farklıysa yorumum yok.

    Syglar


    quote:

    Orjinalden alıntı: bilggisayar

    merhaba.ya ben bir şey sormak istiyorum.
    2 hafta önce bimeksten A200-1BP aldım
    ancak pazar günü bilgisayar şarza takılıyken fiş takılı lambası yanarken şarz lambası yanmıyordu.
    daha sonra 4 kez bip bip yağptıktan sonra kapandı.
    bimekse götürdüm ancak hala incelemde
    acaba sorun ne olabilir?
    ve bu sorun kullanıcıdan kaynaklı arızayamı yoksa garantiye mi girer? teşekkürler.




  • cok tesekkur ederiz ellerine saglık bir sorum olacak vista yı bilgisayardan tamamen silebilirmiyiz silsek daha sonra recovery cd sinden geri kura bilirmiyiz simdiden tesekkkuur
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.