Şimdi Ara

Topraksız Kaçak Akım Rölesi Kullanılır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, bağ evim için güneş enerjisi sistemi kurdum. elektriği üretiyor, kullanıyorum ama bi kaç kere çarpılmadan sonra içime bi korku düştü. (carpılmalar benim hatam, durduk yere çarpılmadım:) bi kaçak akım rolesi aldım. ama bağ evimde (konteyner) topraklama yok.

    topraksız bir kullanım alanında kaçak akım rolesi iş yapar mı ? illa topraklama şart mı bu iş hakkında anca internetten araştırma bilgim var. oda çok yüzeysel kalıyor. sizlere danışayım dedim.

    elektrik kullanımım çok değil. sadece lamba, radyo ve büro tipi buzdolabı var. dolap daha hiç çalışmadı bile okadar düşük bir tüketimim var.



  • Topraksızda iş yapar.Fakat konteyner diyorsunuzya 2 metre kabloyla 1 kazık çakıp topraklama yapabilirsiniz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben pek olaya hakim değilim. Bütçeyi de fazlasıyla zorladım. O yüzden Topraklama yapmayı, öğrenip ve cesaret sahibi olana kadar erteledim diyelim :)



    Teşekkürler hocam cevabın için. Buarada invertörler topraklama ister heralde bu soru aklıma yeni geldi ben topraklama yapsam bile invertor den naaıl yapacağım ki sadece nötr ve faz çıkışı var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Foxxly -- 14 Temmuz 2017; 16:15:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Topraklama insanı korumak için.Aletin çalışmasını etkilemez.

    Karar senin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • topraklama da önemli olan, toprak direncinin düşük olduğu yeri seçmektir. nemli toprak bu konuda ideal olduğu için, topraklama çubukları, yağmur oluğunun altına gömülebiliyor. bu konuda uzman bir profesörün anılarında, tamamen kuru bir arazide gömülen topraklama çubuğunun üstüne, hela yaptırdığını anlatmıştı.
  • Cevap için teşekkürler arkadaşlar ben biraz daha bekleyip bi elektrilçiden topraklama konusunda yardım alayım. Nolur nolmaz işimizi şansa bırakmayalım sağlığımızı riske atmayalım 3 kuruş için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.