Şimdi Ara

Toprak Hat??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 1 ay önce yeni bir sistem aldım büyük umutlarla.Herşey ilk başta sorunsuzdu.Sonra windows hatalar vermeye başladı,çöktü,düzeldi,format yedi tam 15 kez.Servis getirdim eve fakat herşey düzgündü.Sonradan bilgisayarımın bağlı oldugu elektrik hattının toprak hat olmadığından dolayı sorun çıktığı anlaşıldı.Toprak hat yapımını sordum elektrikçiye , adam 7. kattan itibaren binanın dış cephesinden duvarı kırarak hat uzatacağını söyledi.Bu da nerden bakarsanız bakın en az 1 milyarı bulur.Acaba normal hattı toprak hatta çeviren bir hat varmı yada bu problemi daha ucuza çözebilecek bir çözümünüz?
    Şimdiden teşkkür ederim



  • 13 yıldır pc kullanıyorum, hiç topraklı pirize takmış değilim. Toprak hattı özellikle metal gövdeli elektrikli cihazların "arıza yapması durumunda" gövdesine elektrik kaçırıp insan hayatını tehlikeye sokmasını engellemek içindir. Elektronik cihazların çalışma stabilitesini etkilemez. Toprak hattı yok diye PC nin sorun çıkarması pek olası değil. Heleki bilgisayarı satın aldığınız yer bunu söylüyorsa hiç inanmayın.
  • uzun zamandır topraksız kullanıyorum. evdeki diğer pc de yaklaşık 5-6 senedir topraksız. tek bi arızası bile olmadı bu yüzden. o pc nin başka bi sorunu vardır

    http://forum.donanimhaber.com/m_35347544/tm.htm
  • Arkadaşlar tüm bilgisayar üreticileri makineleri üretirken güç kablolarını, hatta kasa içindekileri de topraklı pirize uyumlu bir biçimde yaparlar. Neden? Oluşacak gerilim problemlerini ortadan kaldırmak için. Şu ana kadar başıma bir şey gelmedi, o yüzden de hiç bir şey olmaz demeyin. Bu, ben şimdiye hiç ölmedim, demekki ben ölümsüzüm demek gibi bir şey. Şakası bir yana topraklı priz şart. Güvenlik açısından. Ama 7. kattan aşağıya bin TL harcayamam diyorsan önerim bir güç kaynağı alman. Her açıdan işine yarar...
  • Güç kaynağı da çözüm değil bendeki ups de priz topraksız olduğu için elektrik kaçırıyor bazen şasiye.
    Fazın ters dönmeyeceğinden eminsen sıfırlama yap.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkergokban

    Güç kaynağı da çözüm değil bendeki ups de priz topraksız olduğu için elektrik kaçırıyor bazen şasiye.
    Fazın ters dönmeyeceğinden eminsen sıfırlama yap.


    Sorunun ortadan kalkacağını kastetmedim zaten. Ama bir şey olacaksada güç kaynağına olur. Onuda ayak altında değilde masanın köşe kenar bir kenarında tutarsanız bir sorun çıkarmaz. Bilgisayar gideceğine güç kaynağı gitsin. En makul çözüm olarak yazdım...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: !~~BoNx~~!
    Toprak hat yapımını sordum elektrikçiye , adam 7. kattan itibaren binanın dış cephesinden duvarı kırarak hat uzatacağını söyledi.Bu da nerden bakarsanız bakın en az 1 milyarı bulur.


    Merhaba,
    Evde toprak hattının olmaması son derece tehlikeli bir durumdur. Evde çalışan diğer cihazlardaki olası elektrik kaçaklarında çarpılma riski vardır.
    Evinizde toprak hattı yoksa ev sanırım oldukça eski bir bina olsa gerek. Zira bir binada/dairede taprak hattının olmaması düşünülemez.
    Şayet dairede toprak hattının olmadığından kesin eminseniz dairenin dışından bir yerlerden hat çekmek yerine daireye gelen elektirk kablolarının geçtiği kanaldan elektrik saatinin olduğu yere kadar bir toprak hattı çektirebilirsiniz. Saatin yanında mutlaka toprak hattı vardır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: !~~BoNx~~!

    Arkadaşlar 1 ay önce yeni bir sistem aldım büyük umutlarla.Herşey ilk başta sorunsuzdu.Sonra windows hatalar vermeye başladı,çöktü,düzeldi,format yedi tam 15 kez.Servis getirdim eve fakat herşey düzgündü.Sonradan bilgisayarımın bağlı oldugu elektrik hattının toprak hat olmadığından dolayı sorun çıktığı anlaşıldı.Toprak hat yapımını sordum elektrikçiye , adam 7. kattan itibaren binanın dış cephesinden duvarı kırarak hat uzatacağını söyledi.Bu da nerden bakarsanız bakın en az 1 milyarı bulur.Acaba normal hattı toprak hatta çeviren bir hat varmı yada bu problemi daha ucuza çözebilecek bir çözümünüz?
    Şimdiden teşkkür ederim



    sorun donanım arızasına benziyor. memtest dlı programı çalıştırıp belleği test ederek işe başlayabilirsin.

    toprak hattı olmadan oturma izni verilmez, ama 7. katta ve çadırda yaşıyorsan başka. genel sorun toprak hattında nötr ile toprak arasındaki voltaj farkıdır. bu sorun çok yüksek olursa sadece bilgisayarın değil diğer cihazlarda zarar görür yanar. bu durumda zaten bilgisayar açılmaz.

    kontrol kalemini topraklı bir cihazın metal yüzeyine değdirerek toprak haatında bulunan akımı görebilirsin. eğer topraklı cihazın (örneğin çamaşır makinesi) metal yüzeyinde kontrolkalemi yanıyor ise topraklailgili bir sorunun olduğunu söyleyebiliriz. daha doğru test avo ile daha da iyisi meger cihazı ile yapılır. ancak bunlar profesyonel destek gerektirir. detayı burada

    toprakla ilgili yaşayabileceğin diğer bir sorun ise statik elektriktir. özellikle sync esası çalışan cihazlar (modemler, iletişim cihazları) statik elektrik yüklenmesi nedeni ile sık sık bağlantıların kopmasına neden olur. 12 yıllık tecrübemde kişisel bilgisayarlarda modem haricinde herhangi bir toprak sorunu ile karşılaşmadım.

    toprak sorunu daha önce burada tartışılmış. ben su borusundan toprak almanı tavsiye etmem, komşularının ölmesineneden olabilirsin. sonucunda hapis falan bir ton olay. yani bu işin kestirmesi yok. önce elektrik arızayı telefonla ara gelip ölçüm yapsınlar, sorun apartman girişinde veya direkte de olabilir. eğer sorun evde derlerse sana en yakın tedaş tahsilat bürosuna git, oradan sana ehil bir elektrikçi tavsiye etmelerini iste, daha makul ve doğru cevap alırsın hatta hafta sonu gelip bu işi orada çalışanlar yapabilir. apartmanın toprağında da sorun varsa daha ucuz bu işi kapatabilirsin. maliyet kat sayısına bölünür.




  • apartmanca anlaşıp binaya toprak hattı çektirebilirsiniz, o zaman daha uygun fiyatlı ve düzgün olur. topraksız hatta illa bozulacak diye bir şey yok, yazlıktayken 2-3 ay laptop vs hep topraksız hatta bağlı (çalışırken kapağına ellediğimde titretiyor ayrı konu ) ama her hangi bir sorun yok.

    toprak olması tabiki iyi bir şey ama olmayan evde de cihazlar illa bozulur diye bi zorunluluk yok açıkçası.

    tehlikelerini, sıkıntılarını apartman sakinlerine iyice anlatıp (sağlam bir şekilde gazlarsanız) çektirilir, zaten toprak çekmenin sıkıntısı yerin bilmemkaç santim dibine koca plakayı sokmak, yoksa kablo çekmekte sıkıntı olmaz.


    elektro gitar kullanan varsa bilir topraksız binada anfiden distortion açıkken gelen sesle topraklı binadaki kıyaslanamaz neredeyse, topraksız bina resmen kuru gürültü elektrik açısından




  • Manyetiklerden çok çarpıldım zamanında , hala da bazen çarpıyor o yüzden fazla yakınlaşmak istemiyorum gitarla
    Bol ve gereksiz distortion
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.