Şimdi Ara

Togg T10X zırhlandı: Menzil kaybı ne kadar oldu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tanıtıldığı günden bu yana gündemden düşmeyen Türkiye'nin otomobili Togg T10X bu kez de zırhlandı. Ankara'da araç zırhlama işiyle uğraşan ve daha önce hibrit araçları zırhladıklarını belirten İsmail Eşsiz, tam elektrikli otomobile zırh uygulama işlemini ilk kez Togg ile hayata geçirdiklerini söyledi.



    Arabanın ana hatları komple zırh çeliğinden yapıldı




    Togg'un BR4 seviyesinde zırhlandığını bildiren Eşsiz, "Tabanca mermilerine göre zırhlandı, 45 kalibreye kadar mukavemet gösteriyor. Sadece mermi tehditlerine ve saldırılarına göre değil, arabanın ana hatları komple zırh çeliğinden yapıldığından araca yarış araçlarındaki roll bar sistemi gibi güvenlik de sağlayabiliyor." diye konuştu.



    Elektrikli araçların menzillerini etkileyen en önemli unsurlardan birinin de üzerinde barındırdığı ekipmanların ağırlığı olduğuna dikkati çeken Eşsiz, "Togg ilk elektrikli araç deneyimimiz. Ağırlık olarak da üzerine 210 kilogram civarında bir yük bindi." ifadelerini kullandı.



    Menzil kaybı ne kadar oldu?



    Zırhlama işlemi gerçekleşmeden önce ve sonra aracı tam şarj ile test ettiklerini belirten Eşsiz, bu test sonucunda işlemden sonra 20 kilometrelik bir menzil kaybını tespit ettiklerini kaydetti. Eşsiz, camların 22 milimetre kalınlığında, otomobilin dış aksamlarında görünen tüm parçaların zırhlarının BR4 seviyesinde olduğunu ifade etti.



    Kapı içlerinde aramid paneller bulunuyor





    Kapı içlerinde uzay araştırmaları ve askeri amaçla, kurşun geçirmez giysi ve balistik bileşimlerde kullanılan aramid panellerin yer aldığını belirten Eşsiz, bu sayede hem hafif hem de dayanıklı bir zırh katmanı oluşturduklarını söyleyerek, "Togg bizi heyecanlandırdı. Milli otomobilimiz, milli gururumuz ve zırhlamaktan çok büyük keyif aldık." diye konuştu.



    Ayrıca Bkz.Tesla, işten çıkarmalara hız kesmeden devam ediyor



    Eşsiz, Togg'un zırhlanma işleminin 40 gün sürdüğünü ancak edindikleri deneyimle bundan sonra 20 günde zırhlama işlemini tamamlamayı öngördüklerini söyledi.



    Eşsiz, Togg'un lastiklerini de değiştirdiklerine dikkati çekerek, "Lastiklerde 'run flat' dediğimiz bir teknoloji var. Lastikler patlasa dahi 50 kilometre/saat hızla 80 kilometrelik mesafeye ulaşabiliyor." ifadesini kullandı.




    Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/bilim-teknoloji/turkiyenin-otomobili-togg-zirhlandi/3205975#







  • Zırh teknolojisi ciddi ilerlemiş 210 kg ağırlık ne ki 2-3 kişi binse o ağırlık yapıyor zaten.
  • Rte mi kullanacak
  • gun kullanıcısına yanıt
    BR4 üst düzey bir koruma değil. Gerçek manada zırhlı araçlar BR6, üst düzey de BR7 dir. Altı devlet büyükleri için tercih edilmez.
  • ardicli2000 kullanıcısına yanıt
    Zaten devlet büyüklerinin amaçlandığını sanmıyorum. BR6-7 falan elektrikli bir araçta ağırlıktan ötürü menzili epey bitirir. Ama 210kg ye BR4 te hiç fena değilmiş. İş adamları, sanatçılar falan için gayet yeterli gibi geldi bana.
  • 45 kalibrelik mermiye dayanıklılık da az değil. mayına da dayanıklı olanlar daha ağırdır tabi. bunda bile 2.2 santim kalınlığında camdan bahsediyor, çok kalın, başparmak kalınlığında cam.


    sipariş üzerine mi yaptılar yoksa denemek için, haber olmak için mi göremedim o kısmı.

  • Elektrikli araçlarda minimum ağırlık esas gözetilir bu yüzden zırh ile kaplatmak doğru bir yaklaşım değil. Habere konu olan üretim tamamen fantezi yaptık oldu demek için. araç içinde indirmesine gerek yok menzil kaybı yüzünden 10 dk sonra şarj ederken indirirler adamı
  • AirSupport kullanıcısına yanıt
    Sana bana satılacak arabaya değil bu yapılan işlem.
  • kaçayım derken birde bakmışsın şarj bitmiş  

  • Keyfe bak be.

    vatandaş artık zırhlı araca binecek.

  • Eşsiz kim? haberde ilginç bir anlatım dili kullanılmış editör kardeşimize selamlarımızı iletiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_clk -- 2 Mayıs 2024; 22:1:13 >
  • mehmet_clk M kullanıcısına yanıt
    hakkaten eşsiz test , eşsiz kullanım, eşsiz tabanca mermileriş bende diyorum bu nasıl bişi eşsiz ? sonra farkettim ki eşsiz "isim" miş ama ad mı soyadmı lakap mı? kimin nesi kimin fesi? işte edition haberi modlayayım diyince böyle oluyor herhal:)
  • mehmet_clk M kullanıcısına yanıt

    İsmail Eşsiz miş  

  • Makam araçlarını umarım Togg'a çevirirler. Bırakın şu Alman hayranlığını hepiniz makam araçlarınızı Togg yapın. Makam araçları Togg olmadıktan sonra hepsi boştur. Bugün Hyundai'den Toyota'ya hepsinin Mercedes S, BMW 7, Audi A8'e rakib araçlar üretiyorlar her ne kadar ülkemizde satılmasalar da (Genesis G90, Hyundai Equus, Toyota Century, Lexus LS), Makam araçlarını Togg yapmıyorsunuz bare Japon, Kore araçlarını kullansın devlet yetkilileri ama hain Almanların araçlarını kullanmasınlar. Hyundai ve Toyota gibi Togg'dan da makam aracı bekliyoruz
  • C başkanı meclis bütün kamu kurumları belediyeler dahil sadece zorunlu toog kullanmalı israfın önüne o zaman biraz geçilir
  • Tüm valilere ve kamuya zorunlu olmalı TOGG
  • Devlet büyüklerimiz artık kullansa daha güzel olur
  • Ülkede çeteler, mafyalar, öyle bir hale geldiki, bencede araç alacaksan kurşun geçirmez olanı almalı.

    Beşiktaşlı
  • Kamu kurum ve kuruluşlara Togg zorunlu olmalı diyorsunuz ya,

    kamu kurum ve kuruluşların öncelikle ellerinde bulunan binlerce lüks araçlardan kurtulmaları sağlanmalı sonra Togg’a yünlendirilmeli.

    Adamlardan zaten binlerce araç var bir de fazladan ellerine Togg mu verilsin istiyorsunuz?

    Bıktık birileri keyif sürsün diye kazandığımızı vergi olarak vermekten.

    Bir şey almasınlar, bir şey verilmesin, ellerindekilere iyi baksınlar yeter.

    Yepyeni arabaları üç günde hurdaya çevirip yeni araba almasınlar yeter artık.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.