Şimdi Ara

Tofaş dogan Frene basınca direksiyon sağa-sola dönüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
6.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamın aleykum arkadaslar kardesler abıler ben yenı bı arac aldım 91 model dogan L ılk arabam ve arabadan hıc anlamam ancak alıp bakım yaptırmak ıcın sanayıye gıttım tanıdık bı ustaya aracın rotlar rot kolları körükler vs DİSKLER balatalar komple degişti ancak degısımden sonra frene bastıgımda dıreksıyon saga sola kafasına gore hareket edıyor buda dogal oalrak acemı bı sfor oldugum ıcın yalpalama yapmama neden oluyor ayrıca frene bastıgım anda fren pedalı gerı tepıyor ben bastıkca o bı ıtı sonra bırakıyo yanı abs arabalardakı pedallardakı tıtlremeler gıbı oluyor. ne yapacagımı sorunu nasıl cözecegımı bılmıyorum ustaya goturmekte ıstemıyorum adama yapamamıssın dedım olacagı bu kadar dedı ancak ılk aldıgımda bu sorunlar yoktu yanlızca frene bastıgım an hafıf saga cekme vardı sımdı sag sol kafasına gore ayrıca pedal gerı tepıyor yardımlarınızı beklıyorum tesekkür ederim...







  • İlk akla gelen disklerin yamuk olması. Diskleri kontrol ettirin, yamuksa torna yaparlar, ya da değiştirirsiniz. Çok pahalı değil diskler.

    edit: Diskleri değiştirmişsiniz, görmemişim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KubilayA -- 9 Haziran 2014; 23:33:34 >
  • Frene basarken titrememi oluyor eğer öyleyse o benim doblodada olmuştu diskleri traşlattım düzeldi ama sen yeni almışsın ilginç

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1. Gerçekten diskleri değiştirdi mi? 2. Diskleri değiştirdiyse, ya ikinci el bir disk takıldı ya da ustan bu işten hiç anlamıyor. Bilgisayarla ayar yapılan bir tamirciye götürürsen, gerçek ortaya çıkar. Örneklerinizden sorunun disk ve balata sorunu olduğu anlaşılıyor. Bu halledildiğinde, 50-60 Km hızla giderken direksiyonu bırakıp frene bastığınızda sağa ya da sola çekme yaparsa, rot-balans ayarından olduğu anlaşılır. Bence siz bir daha o ustaya gitmeyin ve acilen gerçekten işin uzmanı olan bir özel servise gidin.
  • Frendeki titresişim nedeni diklerden ve balatalardandır sizin usta yamuk takmış olabilir veya yerine tam oturmamış olabilir. Yada Disklerde fabrikasyon hatalı olarak yamuk olabilir. Sağa sola çekiyorsa rotlar değiştikten sonra rot ayarı yaptırmanız gerektiğindendir. Rot ayarı ile çekme gider. Balans boşa yaptırmayın direksiyonda titreme varsa balans yaptırın.
  • Diskler degistikten sonra muhtemelen balans a girmemistir.Rot balans ayari yaptirin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rot ve balans ayrı şeylerdir balans lastiklere yapılır ve çekme yaptırmaz titreme yaptırır. Rot ise aracın direksiyon ve tekerlek açılarının ayarıdır ikisi ayrı ayrı şeylerdir.
  • Usta tamamen kötü iscilik yapmis diskler balatalar tamamen bu isle ugrasan bir yere yaptirin normal tamirci pek anlamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende serçe vardı komple ön takım yaptırdım ama frene bastığımda sağa sola sapma oluyodu ustaya gösterdim motor traversi yamuk şasede çatlama çıktı şase çekme düzeltme vs 400 gibi bi para istediler tabi ön takım yeniden inecek yeniden ek olarak ön takım masrafı işçilik vs yaptırmadım 16 jant vardı bi gün çamurluk tekere takıldı ve kaldırıma sertçe vurdum traves çatladı sol şase 15 cm gibi içe göçtü öylesine çekti kaynattı pikniğe gitmiştik altını 4-5 defa sürttüm gene aynı sorunla karşılaştım sonra güvendiğim biresine yaptırdım taş gibi oldu sende de büyük bi ihtimalle şaşe sorunu var bi baktır derim.

    hatta burada paylaştım


    http://forum.donanimhaber.com/m_76153844/tm.htm




  • Hocam arabada buyuk kaza yoksa, sikinti sizin ustada.Sanayi de yarim saat soyle bir yedek parcacilarda sohbet etseniz, guzel bir usta bulursunuz.Bence bir ustanizi degistirin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rot,balans ayarı bozuktur.
  • Ön ve arka tüm fren merkezlerini sökün (kaliper ve kapmanalar) hidrolik merkez pistonlarını çıkartıp güzelce temizleyin, pistonların çalışma yüzeyinde hafif pas kir var ise çok ince zımpara ile abartmadan ve pistonu çizmeden temizleyin. (piston çizilirse kaçırır riskli olur) daha sonra pistonları kaliperlere tekrar takın. İki adet tornavida veya levye yardımı ile bir kişi kaliper pistonuna baskı uygulayıp bir kişi de araç içinden freni pompalamak suretiyle pistonun kaliper içine birkaç kez girip çıkmasını sağlayın pistonları alıştırın. Sağlıklı bir şekilde çalıştığına emin olduktan sonra frenlerinizi toplayabilirsiniz.

    Fren anında çekme durumu, aracın şasi aksamında bir sorun yok ise ön fren merkezlerinin birbirinden farklı basınç uygulamasından kaynaklanır. Tarif ettiğim işlemi yaparsanız sorununuzun çözüleceğini düşünüyorum.

    Kolay gelsin.




  • her bırınıze sorunumla ılgılendıgınız benı aydınlattıgınız ıcın cok tesekkür ederim ıyı bı ustaya arabayı tekrardan gotürme kararı aldım daha ılk arac denememde ne gelırse tanıdıktan geldıgını anlamıs bulunmaktayım tekrardan tesekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.