Şimdi Ara

Tofaş CEO'su: 'Makyajlı Egea'yı yüzde 50 ÖTV'de tutmak için elimizden geleni yapacağız' (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
1
Favori
7.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Taraf olmak yanlış birşey değil.

    Herkesin bir tarafı vardır. Taraf tutmam diyen ya yalan söylüyor ya da kendini kandırıyor demektir.

    Sana bana yandaş diyen adam da karşı tarafın yandaşı aynı mantıkla ama mahsus mu yapıyorlar bunu, yoksa gerçekten anlayamıyorlar mı ben de bunu bilmiyorum.

    Neyse..

    Asıl önemli olan, asıl soru kimlerin tarafındasın, kimlerle saf tutuyorsun? Vatan için çalışanlarla mı vatan aleyhine çalışanlarla mı?

    İçerde dışarda farketmez.

    İsteyen de üstüne alınsın çokta fifi artık kafama takmıyorum o alındı bu alınmadı.

    Çok bıybıy yapan olursa basıyorum bloğu kendi kendine bıybıya devam ediyor. Eskiden laf anlatmaya çalışıyordum bu tiplere ama baktımki bazı şeyler olmayınca olmuyor, zorlamamak lazım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 3 Kasım 2020; 13:53:23 >
  • tbbtl T kullanıcısına yanıt

    1.6 Multijet dizel


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gun kullanıcısına yanıt
    Taraf, siyasi görüşünüz. Emin olun ben ve binlerce site üyesi sizin hangi siyasi görüşe sahip olduğunuzun farkında.

    Bu iktidar döneminde herkesin çok iyi bildiği davranış, her şeyi fırsata çevirmelerinin yolunu bulmalarıdır.
    Üç beş kelle der gibi sadece 17 apartman demişsiniz fakat iktidar partisi 17 apartmanla kalmayacaktır. Binlerce apartmanda farklı derecelerde hasar oluştu, binlerce bina yıkılmasa da oturulamaz durumda. Emin olun İzmir’de kentsel dönüşüm başlayacak ve bunun için devlet bizim cebimize elini sokacaktır.
    Haaaa bu arada hesap sorulmasın diye o vergisi bu vergisi demeyeceklerdir. %50 vergiler %75’e çıkar olur biter.

    Deprem ile ilgili teklifleri mecliste reddeden hep sizin tarafınız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • infom@n kullanıcısına yanıt
    Yaw anlatamıyorum benim tarafım yok söylediğiniz taraf işi demokrasinin işleyişine aykırı bir şey bunu idrak edememişsiniz taraf tutuyorsunuz. O yüzden benide taraf ilan etmeye çalışıyorsunuz. Sizin yaptığınız yanlış önce bunu düzeltin.

    Benim siyasi görüşüm olması saçma ABD’de okurken anlıyorsunuz bunu bize dayatılan birşey bu taraf muhabbeti.

    Benim desteklediğim politikalar var ona göre seçim zamanı gelince bakar karar veririm. Herkeside sonuna kadar dinlerim adını duymadığınız partiye oy attım tekrarda atarım. Sizin gibiler bana dönek der ben ülkemi düşünürüm.

    Dediklerinizde haklı olabilirsiniz oradaki binaların yıkımını devlet üstlenebilir ama bence üstlenmemeli.

    Mecburi kentsel dönüşüme sokmaya zorlamalı yıkım kararı çıkar. Devlet yıkar isterlerse tekrar yapsınlar bir müthait ile anlaşıp.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yani güvenlik donanımları olmayan egealara devam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emre Tuna Mirliva

    5 maaşımla alıyorum kardeşim

    Dolarla maaş alıyorsunuz galiba.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • infom@n kullanıcısına yanıt

    Emin olun ki İstanbul'da (Allah korusun) yıkıcı bir deprem olsa 2 bina sadece 2 bina ayakta kalsa onu bile başarı sayıp suçu geçmiş dönemlere atarlar.

    İktidar olanların bahanesi geçmişte yapılmış olmamalı. Geçmişte yapılmış ise gelecekte sen varsın ya yıkar yenisini yaptirirsin yada daha sağlam zeminli bölgelere yeni şehir kurar her türlü planı programı yapar modern görünüme ve sağlamlığa kavuşturursun.

    O zaman çıkar dersin ki ben doğrusunu yaptım düzelttim.

    Ama aklı fikri devletin hazinesinden paraları alıp kendi belirlediği kişilerin cebine koymak olan( ki oradan da kendileri de cukka yapıyor) bu şahısların, kanal İstanbul gibi bilimden ilimden Uzak boş işlerle uğraşıp öncelikli olan depreme karşı güvenli yapılar yapmayı 2. Hatta 3. Plana atmasını hala alkışlayan destekleyen bir gruh var.

    Böyle kişilerle çok dialog yaşamayın boşuna sinir katsayinizi yükseltmeyin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 3 Kasım 2020; 14:34:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CEO Cengiz elinden geleni yapacakmış %50 lik dilimin altında tutmak için.

    Ben de kendisine yardımcı olacam bu konuda. İyi dinle Cengo :


    1: Müşteri ile 5 yıllık şişirilmiş fiyatlı servis bakım anlaşması yapın (mesela 15 bin Euro) araçları 75 bin TL den başlayan fiyatlarla satın. böylece hiç bir aracınız %50 lik dilimi geçmez.

  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Toplanan imzaya karşı koyamadı hukumet :D
    '' buna kargalar bile güler'' :D

  • crazywinner3 kullanıcısına yanıt
    Sen dıj güj müsün? FaYiz lobisi mi?
    Bence abartıyorsun, al bir çay iç...

  • Acaba yine sedanı ile hatchback'i arasında kalite ve yalıtım farkı olacak mı? Hatchback'i Avrupa için de ürettiğinden yalıtım ve kalitesi daha üst düzeydi.

  • Devlet bile birşey yapmazken şirketler yapıyor ya buna denecek hicbirsey deniyorum

  • Insanlar bir konuda baska insanlarla ayni fikri paylasiyor olabilir. Eger o konuda butun insanlar ayni fikre sahip degilse demek ki bazi diger insalarla da fikir ayriligi yasiyorlar demektir. "Taraf olmak" kavrami, bir konu uzerinden dusunuldugunde makul karsilanabilir fakat insan kendi fikrini uretmiyor, olaylar (mumkunse fikirler) uzerinde yorum yapamiyor ve baska insanlarin goruslerini isin basinda kabul ediyorsa toplumun o insanin fikirlerine cok ihtiyaci yok demektir.


    O yuzden, birini bir konu cercevesinde bir grup insanla ayni dusundugunu gormek, o kisiyi her konuda o grupla ayni kefeye koymayi gerektirmez. Sonucta her konuda butun insanlardan farkli dusunemeyiz. Illa ki birileri ile benzer goruslerimiz olacaktir.


    Bazi fikirleri uyusuyor diye insanlari elestirmek mantikli degil. Eger bir insanin o konu hakkinda soyleyecek bir sozu varsa onu beyan etmeli. Kisiyi bir gruba uyelikle itham edip sonra o grubun baska konulardaki sevilmeyen hareketlerini de o kisiden bilmek cok sik yapilan bir hata.


    Ayrica, bir yonetimin idare edilen insanlarin hepsini memnun etmesi kolay degil, ozellikle de olcek bir ulke buyuklugunde ise. Eger tam anlamiyla olmasa da bir sekilde bir demokrasi varsa demek ki halkin ciddi bir kismi su anki yonetimi diger alternatiflere tercih etmis demektir. Ornek vermek gerekirse, cok ucuza belli bir kalitede saglik hizmeti almayi, araba almaktan daha onemli bulan halk kitlesi sayica daha cok olabilir.


    Kisileri verilen yetki ve bu yetkiyi kullanma sekillerine gore elestirebiliriz. Mesela, su an depremde zarar gorup oturulamaz durumda bir cok yapiyi hizli bir sekilde tespit edip oturumu yasakliyorlar. Bu daha once yapilamaz miydi? Bir kanun ile bu tespitlerin standartlari belirlenip, gerekli zaman icinde yapmayan yonetici ve gorevliler kanun karsisina cikarilamaz mi? Sonucta "Cevre ve Sehircilik" adinda bir bakanlik var. Onun gorevi sadece para edecek arsalari tespit etmek olmamali.


    Haberde bir sirketin satislarini dusurmemesi icin fiyati belli bir limitte tutup karliligini devam ettirmeye calismasi var. Insanlari az veya verimsiz calisip cok fazla bir dogal kaynaga sahip olmayan ulkelerdeki genel durum bu sekilde. "Kimseyi suclamayin" demek elbette ki sacma olur; sonucta yonetimi bunu duzeltmesi icin belirliyoruz.


    Turkiye'nin gidisati uzun yillardir cok farkli degil. Bazi donemlerde ekonomik anlamda iyilesirken bazen kotulesiyor. Bu, tamamen ic dinamiklerde degil, cogu zaman dunyanin gidisati ile alakali oluyor. Mesela 2002-2008 arasindaki iyilesmede FED'in genisleme politikasini gozardi edenler son 10 sene icinde neler oldugunu cok kavrayamiyor. O yuzden, ulkenin herhangi bir zamanindaki yonetimini suclarken, o yonetimin goreve basladigi zamana kadarki trendline'a bakip, sonra bu dogrudan ne kadar bir sapma var onu incelemek lazim.


    "Birlikte hareket edersek kimse bizi yenemez" diye kendimizi kandirmanin anlami da yok ama karsilikli oturup sakince yuz yuze konusunca ayni fikirde oldugunu anlayacak insanlar, internet ortaminda birbirlerine dusman gibi davranabiliyorlar. Bazi insanlarin iki mantikli kelam edecek kadar okuyup dusunmedikleri de asikar ama insanlarin hayati yasayis bicimlerini elestirmek veya onlari kendimiz gibi olmaya zorlamak da sacma.


    Habere geri donecek olursak, daha adaletli bir vergilendirme icin yonetimin fiyata gore vergi yuzdesi belirledigi formulu biraz degistirmesi gerekiyor olabilir ama diger harcamalari (mesela saglik) karsilayabilmek icin de vergileri artirmasi gerekiyor olabilir. Yani adaleti artirmak yerine vergiden elde edilen geliri artirmak kulaga daha hos geliyor. Sonucta 2010-2011 civarinda USD-TRY orani 1.4-1.5 iken Toyota Corolla 45-50 bin civariydi. Bugun dolar 8.5 olunca 200-250 civari oldu. Zamlarin, dolarin normal atrisindan fazla artmasi ve pandemi ile birlikte uretimin azalmasi sonucu son 10 ay icinde gelmesi biraz goze batti. Yoksa pandemi sureci yavas yavas kaybolup dolar bazinda fakirlesme maaslarin artmasi ile dengelenince su anki etkisi azalmis olacak.





  • kuruwa kullanıcısına yanıt

    Almanya da en sorunsuz araç seçildi bizim "teneke" egea. Bana göre toyota corolla dan sonra en f/p araba şu anda. Alanlar memnun. Almadan atan çok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radical -- 5 Kasım 2020; 0:46:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • radical kullanıcısına yanıt

    Almanyada ki bacanağım oğlu ve kızına araba aldı diğer arkadaşları saymıyorum ikisinede tabiki aynı anda değil biri ikinci el biri sıfır bmw. Anlatmak istediğim bu ülke için ki ölüm tabutu denilen avrupa da sokağa çıkamıyan tofasın kartal doğam şahini bu ülkede sokakta cirit atıyor bu araba onlara göre hesap ederse bu ülke insanına nimet ama avrupalı gözünde binilcek araba değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ceo: Bunuda çıkarıyoruz, şunuda çıkarıyoruz, bunlarıda çıkarıyoruz, şunuda çıkardıkmı %50 tamamdır.
    Tasarımcı: Abi napıyorsun o fren :)

  • Bu ülkeden bir halt olmaz , üretim yok , yapanada millet laf ediyor.


    Gerçekten halkimizda çok cahil insanlar var.


    Biz Avrupa'nın 30 yıl gerisinden geliyoruz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DburakKoc

    Bi motor bi direksiyon ile gelecek yani.

    Aksesuar yuvalarını boş bıraksalar vatandaş donanımı kendisi ekler sonradan. Hoparlör, tablet, kolçak, hız sabitleme, hatta klima. 30-40 bin vergi yerine 10bine hallolur bunlar.

    Bir zamanlar sağ aynası olmayan Tofaş lar çıkmıştı. Şimdi anladım sebebini.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • %50 ÖTV'yi yapmak için malzemeden eksiltmek gibi düşünüyorum. Fakat tabi ne gösterir zaman göreceğiz. Aslında bu iddaa ile girmek pazara belki diğer markalarada yansır ve rekabet olur..

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.