Şimdi Ara

tofaş arge

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tofaş Otomobil Fabrikası'nın AR-GE bölümü, üniversitelerle yeni projeler geliştirmeye devam ediyor.


    Tofaş Otomobil Fabrikası'nın AR-GE bölümü, üniversitelerle yeni projeler geliştirmeye devam ediyor. Tofaş Araştırma Geliştirme Merkezi, 2008 yılı için ayırdığı kaynağı yüzde 25 artırıp 227 milyon YTL'ye çıkardı.
    Türkiye'nin en yüksek kapasiteli otomotiv üreticisi Tofaş, 430 kişilik AR-GE kadrosu ve 10'un üzerinde üniversiteyle işbirliği yaparak Türk otomotiv endüstrisinde AR-GE'ye en çok yatırım yapan kuruluş olma özelliğini sürdürüyor. Koç Holding-Fiat Auto ortaklığıyla faaliyet gösteren Tofaş, "2010 yılına kadar Fiat'ın en rekabetçi ve etkin binek ve ticari araç geliştirme merkezi olmak" vizyonu doğrultusunda AR-GE bölümünü geliştirmeye devam ediyor. 1994 yılında kurulan ve halen 430 kişiyi bünyesinde istihdam eden Tofaş AR-GE Merkezi, 2008 için ayırdığı kaynağı geçen yıla oranla yüzde 25 artırarak 227 milyon YTL'ye çıkardı.
    Donanımı ve kadrosuyla Türk otomotiv sektöründeki en büyük AR-GE merkezi olan Tofaş AR-GE, özellikle MiniCargo Projesi ile birlikte 20'nin üzerinde yeni üniversite projesini de başlattı. Tofaş AR-GE bölümünün belli başlı projeleri ise şöyle sıralanıyor:
    "Uludağ Üniversitesi ile kalıp tasarımı ve yapısal optimizasyonu, otomobil kabini hava dağılımı analiz ve iyileştirme çalışmaları, alternatif prototip malzeme araştırması, motor askı takozları tasarım parametreleri tanımı ve optimizasyonu.
    Boğaziçi Üniversitesi ile sonlu elemanlar metodu ile civatalı bağlantıların modellenmesi, otomatize mekanik şanzıman sistemi geliştirilmesi, araç yol tutuş (yaw rate sensörü iptali) projesi.
    İstanbul Teknik Üniversitesi ile alternatif yakıtlı araç, OTAM laboratuarlarında akustik ve emisyon testleri, koltuk konforu, veri toplama sistemleri.
    Bilkent Üniversitesi ile trafik akış simülasyonu, Tofaş yedek parça deposu ve dağıtımı optimizasyonu, üretim planlaması, yedek parça sipariş ve stok planlama.
    Orta Doğu Teknik Üniversitesi ile aerodinamik analiz çalışmaları, algılanan konforun belirlenmesi, sürücü koltuğu tasarımının kalite fonksiyon yayılımı (QFD) yaklaşımı ile belirlenmesi, ön süspansiyon alüminyum travers geliştirme çalışmaları, nanokompozit malzemelerin otomotiv endüstrisinde kullanılması, Euro 4-5 uyumlu yeni modellerde bioyakıt kullanım projesi, otomotiv koltuk mekanizmaları."
    Tofaş'tan yapılan açıklamaya göre, bu projelerin yanı sıra Koç Üniversitesi, İTÜ, San Diego State Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi ile sürücü ve yolcu güvenliği konularında da çalışmalar yürütülüyor. Üniversite işbirliklerini daha geniş platforma taşımak için Tofaş tarafından düzenlenen AR-GE Üniversite Günü'nde projeler diğer üniversitelerden gelen öğretim üyeleriyle paylaşıldı.
    Bunun yanı sıra Tofaş AR-GE Direktörü Kemal Yazıcı başkanlığındaki AR-GE ekibi, geçtiğimiz hafta İstanbul Teknik Üniversitesi yöneticileri ve KOSGEB Merkezi direktörleriyle biraraya gelerek önümüzdeki dönemde yapılacak işbirlikleri üzerinde görüş alışverişinde bulundu. Tofaş AR-GE proje sorumluları, muhtemel üniversite projelerini İstanbul Teknik Üniversitesi ekibine sundu. Tofaş ekibi, paylaşım toplantısına Ortadoğu Teknik Üniversitesi ile devam edecek.
    Ayrıca Tofaş, Avrupa Birliği Çerçeve Programları tarafından desteklenen, Avrupa'nın önemli araştırma kuruluşlarının yer aldığı "APSN İleri Pasif Güvenlik Ağı" adlı mükemmeliyet merkezinin 58 üyesinden biri olarak sanal güvenlik testleri ve modellemeleri konusunda destek veriyor.







  • bilgi için teşekkürler.
  • Tofaş ın can damarı diyeceğimiz bir bölümü.bilgiler için teşekkürler.
  • biLgiLer faydaLı..!!!!!!!!
  • Ahh ahhh , üniversite arkadaşlarımın 2-3 tanesi şu anda Tofaş Arge'de çalışıyor...Bursa'da kalsaydım zamanında...En büyük hayalimdi.....

    Hey gidi günler...Çok zaman önce, fabrika stajımı yaptığımda binbir güçlükle içeriye sızma çalışması yapmıştım ( o zamanlar Power train satın almıştı aktarma organları kısmını...) ama giremedim tabiii...Neyse sonra yan sanayideki işim sayesinde gördüm biraz ama o kadarla kaldı...Ne diyeyim eminim oradaki mühendisler en az benim arkadaşlarım kadar iyilerse , Tofaş'ın yolu açıktır....

    Saygılar
  • "algılanan konforun belirlenmesi"

    bu araştırma devrim yaratabilir.
    sadece mühendisler değil, belki sosyolog ve psikologlarda katılmıştır bu çalışmaya.
  • selamlar...

    fiat grubunun alfa - romeo ve lancia dahil pek çok projesinin ar-ge çalışmalarının tofaş tarafından yapılması ve fiat group geliştirme direktörlüğünün ülkemizdeki üniversiteler aracılığı ile tofaş'ın dünya devi bir kompleks haline gelmesi ülkemiz için çok önemli bir gelişme olacaktır...

    fiat grubunun; özellikle büyük krizi atlatması sonrasında geliştirdiği ürünler ,çok büyük başarı sağlaması ile de ürün geliştirme faaliyetlerinin tofaş'ta en yüksek seviyede olması gerçekten gurur verici...

    yeni bir sürpriz de yakında....

    tofaş,fiat grubunun çok önemli bir markasının üretimine dahil olabilir.........

    saygılarımla...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.