Şimdi Ara

TM mi geçeyim MF mi devam edeyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler..

    ygs 1 sıralamam 15k
    ygs 5-6 sıralamam 12k

    LYS adına matematik ve geometrim fena değildir ancak fizik başta olmak üzere fen konusunda sıkıntılarım var.. Edebiyat ve coğrafyam da 0 ama edebiyata bugün girsem 30 yaparım diye düşünüyorum.

    Sizce MF devam edip Öncelikli hedef olarak ODTÜ Havacılık ve Uzay, daha realist hedef olarak ODTÜ İnşaat seçip devam edeyim; yoksa TM'ye geçip ilk 1500 zorlayıp Boğaziçi veya Koç İşletme mi hedefleyeyim? Sözel zekama güvenmiyor değilim.

    Dipnot olarak belirtmem gereken şeyler:
    -5 senedir coğrafya, 3 senedir edebiyat görmüyorum, dil anlatım/paragraf kısımlarım iyidir.
    -LYS fizik temelim ygs konularından ibaret
    -Eğer tm'ye geçersem 5k bile beni üzer, severek okuyabileceğim bir bölüm yok üst düzey 2-3 üniversitenin işletme bölümleri dışında.
    -OBP puanım da düşük, 78
    -Dershane ve okulum yok. Günde 10-12 saat çalışabilme şansım var.

    Yardımlarınızı, mantıklı fikirlerinizi bekliyorum. Hangisi daha ulaşılabilir? Hangi bölümün mezunu daha prestijli, kalifiye olur? Malum bu seneki dandik sınav yüzünden çok yığılma oldu, o yüzden 15k benim için biraz aldatıcı duruyor, rakiplerimden 1 mat sorusu eksik yaparsam 20k'ya kadar yolum var. O yüzden 15k'yı 13k olan Odtü İnşaat'a çekmek de çantada keklik değil en azından LYS'sine çok güvenmediğim için kendi adıma... Bunu da göz önünde bulundurarak söyleyeceklerinizi bekliyorum..







  • İnşaat istiyorsan ODTÜ tabi ki mf çok rahat çekersin o kadar über netler yapmana bile gerek yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herşeye tamam ama 5 senedir coğrafya görmedim 3 senedir edebiyat görmedim sıfırım ama şimdi girsem 30 net yaparım demen biraz şov bence. Git güvender edebiyat al 600 sayfa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boğaziçi İşletme veya İktisat kazanabilecekseniz ben bou'yu her şeye tercih ederim.
  • Aronlady A kullanıcısına yanıt
    Tam okumamışsınız sanırım mantıklı fikirlerinizi sormuştum, orayı kaçırdığınızı düşünüyorum; senli benli emir cümlelerini kullanmanız da bana kalırsa "biraz şov" "sıfırım ama 30 net yaparım" dedim, evet. Çünkü bu 56 sorunun tamamı edebiyat kısmından çıkmıyor, dil anlatım, anlam soruları da var. Ayrıca herşeyi geçtim hedef olarak ilk 1500 diyorum, siz bana 30 neti çok görüyorsunuz... Ancak size de hak veriyorum, çünkü göreceli bir şey söyledim, 30 net sizin için çok büyük bir anlam ifade edebilir, ancak kalburüstü bir bölüm isteyen TM'ci arkadaşlar için 56 soruda 30 net demek yarı yarıya kayıp demektir, hiç bir anlam ifade etmez. Ha bu arada 2014 senesinde öylesine girdiğim edebiyat sınavındaki netlerimi ve dolayısıyla fen netlerimi de buraya bırakıyorum, biraz fikir vermesi açısından.
    Bu mesaja eklenen görseller:

     TM mi geçeyim MF mi devam edeyim?




  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.