Şimdi Ara

TM'ci olarak seneye MF-4 hazırlanmak | (Aklımdaki Program Eklendi.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
2
Favori
2.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • NOT : Konu altında yazmış olduğum en son mesajı okumanızı rica ediyorum.Orada nasıl çalışmayı düşündüğümü (aklımdaki programı) belirttim.Mesaja buradan ulaşabilirsiniz.


    Arkadaşlar, abilerim, ablalarım.

    Ben bu sene lise sonda okuyorum.Sene başında sınava TM'den değilde sayısaldan girmeyi kafama koydum.Çünkü TM'den olmak istediğim hiçbir meslek yoktu ve ben yanlış bir kararla TM'yi seçmiştim.Hazırlıklarımıda bu doğrultuda yaptım.Lise 1 2 3 temelim yoktu.Deshanede sayısal sınıfındaydım.Hedefim YGS-1 ile alan bir bölümdü.Ama şu an bundan vazgeçtim.

    Bu sene YGS-1 => 250 aldım.Seneye mezun kalmayı kafama koydum.Ama YGS'den beri bir boşluktayım sallantıdayım.Derdimi paylaşıcak sizden başka tecrübeli kimseyi bulamadım.

    Ama hayallerim var, çocukluğumdan beri hep bilgisayar mühendisi olmak istedim.Şu an kendi çapımda projeler geliştirip küçük kurumlara satıyorum.Anlayacağınız okul vaktinde okumaktan çok PC'ye zaman ayırdım.Bilgisayarda kendimi geliştirdim ancak derslerimi ihmal ettim.Hata yaptım.Öncelikle üniversiteyi kazanmam lazımdı.Kötüde bir üniversitede okumak istemiyorum.Seneye kalmayı düşündüm ve karar verdim.

    Seneye hedef olarak , Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği (%100 veya %50) yi hedef olarak koydum.Sizce yarından itibaren başlayıp aşağıdaki gibi,


    Nasıl çalışmayı düşündüğümü (aklımdaki programı) belirttim.Mesaja buradan ulaşabilirsiniz.


    MF-4'te ilk 10.000'e girebilir miyim ? Matematik + Fizik + Kimya + Biyoloji'den özel ders alacağım.Temeli olmayan ve 4 sene TM okumuş bir öğrenci için düzenli, azimli ve planlı bir çalışmayla böyle birşey mümkün müdür ? Başaranlar olmuş mudur ?


    Cidden herşeyden elimi ayağımı çektim.Kendime güvenim 0.Geçmişte aldığım yanlış kararların acısını şu an çekiyorum. Cevap verenlere şimdiden çok teşekkür ederim.Bir kişinin hayatını değiştireceksiniz.


    Seneye inşallah bu konuyu hortlatmak ve sonuçlarımı yazmak nasip olur.


    Azimliyazara çok teşekkür ederim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatal_err0r -- 8 Nisan 2014; 23:31:51 >







  • imkansiz degil ama cok zor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Henry Moseley

    imkansiz degil ama cok zor.

    1 senede zor ama 2 senede hallolur gibi
  • Bende öyle düşünüyorum.Ama ben elimden geleni yapmaya hazırım.Sizce ne yapmalıyım ? Hedefimi düşürmeliyim ?

    Bu sene hedefim, %50 Burslu - Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Tek. Ve Bilişim Sistemleriydi.YGS-1 ile alıyordu.Araştırdığım kadarı ile erasmus ile irlandada 3. sınıfta mühendislik diplomasıda alabilineceğini duymuştum.O yüzden burayı istiyordum.
  • 1 yilda ilk 10k ya DÜZENLİ calisan bence cok rahat girebilir. TM ciyim diyorsun bugunden itibaren 25×40 ygs turkce denemeleri al 5-6 ay hergun 1 deneme coz. Daha sonra ygsye kadar ales turkce sorularini coz ygsde en az 34 yaparsin. Matematik alt yapi yoksa cok zor hergun 2 3 saatini mat. ayirmalisin. Fende ise kimya ve biyoloji sozel gibi halledersin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DogukanOzSs

    1 yilda ilk 10k ya DÜZENLİ calisan bence cok rahat girebilir. TM ciyim diyorsun bugunden itibaren 25×40 ygs turkce denemeleri al 5-6 ay hergun 1 deneme coz. Daha sonra ygsye kadar ales turkce sorularini coz ygsde en az 34 yaparsin. Matematik alt yapi yoksa cok zor hergun 2 3 saatini mat. ayirmalisin. Fende ise kimya ve biyoloji sozel gibi halledersin.

    Yorumun için çok teşekkür ederim.Düzenli çalışırım.Ben bu yıl günümün tamamını gerekirse derse ayırırım.Yok 3 saatim var hemen çalışıp boş vakit bulayım dışarı çıkayım gezeyim gibi düşünmem.Hayatımda bu son şansım çünkü.Matematik altyapım var sayılır, Mat 1'den çok Mat 2'yi seviyorum.Matematik Lise 4 konuları (türev, limt) bana çok kolay ve eğlenceli geliyor.İntegralı daha görmek nasip olmadı ama onuda yapabilirim sanırım.Beni korkutan fen ve geometri :\ Geometriye ve fene sıfırdan başlayacağım.

    Dediklerini hemen yarın alırım ve yarından itibaren çalışmaya başlarım.Başka tavsiyelerin(iz) var ise hepsini dinlemeye hazırım.




  • o zaman geometri için söylüyorum. Her gun bir hedefin olsun. Örnegın benzerliğe 1 hafta süre ver o bir hafta o konuyla ilgili gunde 100 soru çöz. YANLISLARINI kes bir yere yapıstır. Geometri görme işi ne kadar cok soru çözersen o kadar cok yaparsın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denedim. Konular bitmiyor bitsede tam anlamıyla ögrenilmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncel...

    Bu arada azimliyazar adlı blogu buldum.Onun kazandığı yer ile hedefim tamamen aynı.1 senede hallolabilir gibi duruyor.Zaten kendiside rehberi bu yönde hazırlamış.Şu an okuyorum.Küçük notlar alıyorum.Bence çok yararlı olmuş ellerine sağlık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatal_err0r -- 7 Nisan 2014; 23:57:34 >
  • Kardeşim bende seninle ayniyim. Tm yim. Bende ilk başta bilgisayar Mühendisliği istiyordum vazgeçtim inşaat mühendisliği düşünüyorum. Galiba bende bu sene mezuna kaldım. Amacım seneye istanbulda herhangi bir devlet uni si kazanmak. Özel olarak tam burslu maltepe var 378 puan istiyor devlet olarak İstanbul Üniversitesi 408 istiyor en az. Benimde senin gibi hiç temelim yok ve benim senin gibi özel ders alacak imkanım yok. Bu bölümü de çok istiyorum. Yaparmiyim bilemiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: delyruzgar94

    Denedim. Konular bitmiyor bitsede tam anlamıyla ögrenilmiyor.

    Bence yetiştirilebilir, bakalım deneyeceğim.Seneye bu günlerde sonucu görücez inşallah olur.

    quote:

    Orijinalden alıntı: gm.discovery.x5

    Kardeşim bende seninle ayniyim. Tm yim. Bende ilk başta bilgisayar Mühendisliği istiyordum vazgeçtim inşaat mühendisliği düşünüyorum. Galiba bende bu sene mezuna kaldım. Amacım seneye istanbulda herhangi bir devlet uni si kazanmak. Özel olarak tam burslu maltepe var 378 puan istiyor devlet olarak İstanbul Üniversitesi 408 istiyor en az. Benimde senin gibi hiç temelim yok ve benim senin gibi özel ders alacak imkanım yok. Bu bölümü de çok istiyorum. Yaparmiyim bilemiyorum

    Allah kolaylık versin kardeşim sen hiçbir şeyi kafana takma, denemekle zararlı çıkmayız.azimliyazar adlı blogu ziyaret etmeni öneririm googleden araştır.Bence yapabiliriz.Sizce ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatal_err0r -- 8 Nisan 2014; 13:09:47 >




  • Matematiginin (mat2 de dahil) cok iyi olmasi kosuluyla olabilir ama matematigin de cok iyi degilse isin gercekten cok zor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 yılda hallolması zor demişler. olm 1 yıl lan 1 yıl. az süre mi. ciddi manada çalışan bi insan kaç defa hazırlanır o sürede. kardeşim sen hiç bozma moralini adam gibi calıs 1 senede halleder hatta daha iyisini bile yapabilirsin. kolay gelsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teruzor

    1 yılda hallolması zor demişler. olm 1 yıl lan 1 yıl. az süre mi. ciddi manada çalışan bi insan kaç defa hazırlanır o sürede. kardeşim sen hiç bozma moralini adam gibi calıs 1 senede halleder hatta daha iyisini bile yapabilirsin. kolay gelsin.

    Teşekkür ederim @teruzor kardeşim.

    Bende öyle diyerek yola çıktım planımı projemi yaptım bitti sayılır.Hayırlısıysa başlıyorum.Seneye bu konuyu hortlatmak nasip olur inşallah.Moralim, motivasyonum çok.Başlarda sıkmadan ağırlaştırıcam.Bir iki güne konuyu güncelleyip, yapacağım çalışma planını sizlere sunacağım yorumlarınızı alacağım.Ama geçen senemden ders çıkardım + bir çok mezun ve üniversiteye yerleşen insandan fikir aldım.Kendime rehber olarakta, azimli yazarı aldım.Bakalım hayırlısı...




  • Ygs kitabı alma mat fiz kim biyo geo 9. Sınıf kitaplarını al mayısa kadar bitir, sonra 10. Sınıf al 1 ayda onu bitir ondan sonra ygs lys kitapları al, kasıma kadar bitirebildiğin kadar konu bitir olmicak bi iş değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • (12. Sınıftayım.) Bi yandanda okulum var ortak sınavların var.9. sınıf kitaplarından kastınız MEB kitapları mı ?

    Bu arada sınav sürecini 3 ana parçaya böldüm,

    1- Yaz tatilinden okul açılıncaya kadar ki süreç (3 Ay 15 Gün)
    2- Okul Açılışından YGS'ye kadar ki süreç (6 Ay)
    3- YGS'den sonra LYS'ye kadar ki süreç (2 Ay 20 Gün)


    -----------------------------------------------------------------------------------


    <> Yazın yani (1 Hazirandan - 15 eylüle kadar okul açılana kadar) Toplam 3 ay 15 günde ;

    --> (Alışkanlık olarak hergün 2 paragraf testi + konu anlatım + test + hafta sonları tekrar + en son olarak ösym çıkmış sorular çözerek.)

    * 4 Haftada 9-10-11 ygs tarih,
    * 4 haftada ygs türkçe paragraf+dil bilgisi,
    * 4 haftada canım sıkıldıkça ygs felsefe,
    * 4 haftada ygs coğrafya,

    Her dersten konuları haftalara bölerek, 4 haftada (Tarih,Türkçe,Felsefe,Coğrafya)'yı , sanırım bitirebilirim.


    <> Aşağıdakilerden bazılarını önceki 4 hafta içindeki boş zamanlarda, bazılarını ise diğer 75 gün içine serpiştirerek ;

    --> (Alışkanlık olarak hergün 2 paragraf testi + konu anlatım + test + hafta sonları tekrar + en son olarak ösym çıkmış sorular çözerek.)

    * LYS Matematik ;
    => Özel Tanımlı Fonksiyonlar,
    => Limit,
    => Türev,
    => İntegral

    * LYS Biyoloji ;
    => Sindirim Sistemi,
    => Solunum Sistemi,
    => Dolaşım Sistemi,

    * LYS Organik Kimya ;
    => Adlandırma Kuralları,
    => İzomeri

    * (ZAMAN KALIRSA) LYS 10.Sınıf Matematik ;
    => Karmaşık Sayılar,
    => Logaritma,
    => Olasılık ve İstatistik

    * Geri kalan 75 gündede bunları bitirmeyi planlıyorum.

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    <> Okul açılıncada 15 Eylülden, 20 Marta kadar (YGS'ye kadar) 6 ay boyuncada,

    YGS Matematik 1'i (baştan) + YGS-LYS Geometiyi (baştan) + YGS Fizik,Kimya,Biyolojiyi (baştan),

    YGS konularını bitirebildiğim kadar erken bitirip mesela ilk 3 ayda , geri kalanını (diğer 3 ayı) tekrar + soru çözümü şeklinde ve LYS Konu öğrenimiyle (Yani YGS+LYS'yi beraber götürerek.) geçirmeyi düşünüyorum.

    YGS'ye son üç hafta kalada konu anlatımı tamamen bitirip deneme sınavı + test çözmeyi düşünüyorum.

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    25 Marttan sonrada 15 Hazirana kadar (LYS'ye kadar) 2 Ay 20 gün boyuncada,

    LYS Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji'den 9-10 ve 11 den ve önceki 3 aydan kalan lys konularını, halletmeyi.

    Zaten hallettiğim 12 Mat ve fen konularını tekrar etmeyi düşünüyorum.


    SİZCE DÜŞÜNCELERİMDE NELER YANLIŞ ? VE NELERİ DEĞİŞTİRMELİYİM ? (Karışmasın diye büyük yazdım.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatal_err0r -- 8 Nisan 2014; 19:57:58 >




  • Yatmadan önce up :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.