Şimdi Ara

Tivibu Kablosuz Bağlantı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
10.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar benim sistem kısaca söyle, Fiber direk çocuk odasına geldiğinden TTNET Fiber hat dönüştürücüsünü ve Tilgın modemi arka odaya koydu. Tivibuyu salondan izlediğimden Tivibudan gelenler evin ortasından 10m kablo çektiler. Taşınmadan önce böyle olacağını bilgdiğimden çözümü için biraz araştırma yapmıştım çözümün Powerline Extender olduğunu gördüm Tivibudan gelenlerlede konuştuğumda onlarda kablo kirliliğinden kurtulmak için tek seçeneğimin Powerline Extender söylediler ve bana 2 model önerdiler.



    1. Linksys PLSK400-EUhttp://www.linksys.com/tr-eu/products/powerline/PLSK400
     Tivibu Kablosuz Bağlantı?



    2.TP-LINK TL-WPA4220KIT AV500 http://www.tp-link.com.tr/products/details/?model=TL-WPA4220KIT
     Tivibu Kablosuz Bağlantı?



    Arka odadan düşük sinyal geldiğinden salonun yanındaki odadan konsola ve bilgisayarada bağlantı sağlacağımdan 2. ürüm tercihim. TP-LINK TL-WPA4220KIT kullanan varmı aranızda. Kablosuz bağlantıda verim alabilirmiyiz?.







  • Bilgisi olan hiç kimse yok mu?.
  • Tp link aldım denedim,ancak verim alamadım Cisco kullanıyorum şu anda ve memnunum diğer markayı hiç denemedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle linksys oneririm 3 yildir kullaniyorum hic problem yasamadim hiz kaybi sifir ayrica 4 port cikisi olmasi ayrica avantaj

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,

    Yeni başvuru yaptım ve henüz bağlantı olmadı bende kablosuz bağlantı yapmayı düşünüyorum ve hangi ürünü almalıyım,ne kadar verim alırım kararsızım önerileriniz neler ?
  • Kablosuz olayına bir süreliğine ara verdim. Tilginden Tivibu kutusuna uzanan kablonun bir ucuna Fiber kutusunu diğerine Modemi bağladım böylece Tilgin modemi Tivibu kutusunun olduğu yere çekmiş oldum, hala kabloluyum ama Tilginin arkada odalardaki sinyal düşüklüğüne son verdim.

    Müsait olduğumda kablosuz çözümüm ise Linksys PLWK400 Powerline AV Kablosuz Ag Genisletici Kiti olacak yukarıdaki birinci üründan farkı Wireless özelliği olması tek eksiği ise fiyatının biraz tuzlu olması 290 tl den başlıyor.
    http://www.linksys.com/tr-eu/products/powerline/PLWK400
     Tivibu Kablosuz Bağlantı?



    Eğer Wireless özelliği gereksizse yukarıdaki ilk ürün Linksys PLSK400-EU öneririm en son baktığımda 170-180tl gibi bulunabiliyordu. Linksys'nin bu ürünleri Tivibu ile tam uyumlu ve kullananları ziyadesiyle memnun eden ürünler, pek çok kulnanan ve Tivibu teknik servisi bu ürünleri tavsiye ediyor.




  • shadow006 kullanıcısına yanıt
    up up, güncel mi bu konu, kablosuz mu kullanıyorsunuz şu an? tavsiyelere açığım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir arkadaş özelden sormuş güncel durum hakkında bilgi vereyim.

    3-4 senedir modem ile tivibu arasındaki bağlatıyı elektrik hattı üzerinden bağlatı kuran TP-Link TL-PA4010PKIT AV500 AC Güç Soketli Powerline Adaptör üzerinden yapıyorum fullhd yayında bir sorun yaşamıyorum.

    Bağlantı şeması şöyle 35 Mbps internetli Modemin olduğu oda da bilgisayara direk modem üzerinden bir port ile kablolu, başka bir port üzerinden 10mt cat6e kablonun bağlandığı tplik dağıtıcı ile mi box'a (İP tv, Netflix, vs.) ve ps4 consola bağlanmış durumda. Modem üzerindeki bir başka portlada TP-Link TL-PA4010PKIT'a direk bağlantı mevcut. Tüm bağlantılarda fullhd görüntü alabiliyorum.

    Bu yaz balkonda sorun olunca koridora yine bu sisteme ufak bir eşleştirme ile bağlanan Tp-Link TL-WPA4220 300Mbps AV500 Kablosuz Powerline Menzil Genişletici taktım. Sorusu olan varsa cevaplarım.


    TP-Link TL-PA4010PKIT
     Tivibu Kablosuz Bağlantı?


    Tp-Link TL-WPA4220
     Tivibu Kablosuz Bağlantı?




  • shadow006 kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi bu cihazların biri elektrik hattından biri wifi üzerinden tivibuya bağlanıyor doğru mu anladım?
    Biz televizyonun yerini (odasını) yılda 2 3 kere değiştiriyoruz, mecburen modemde tivibu ile taşınıyor.
    Bu cihazlardan biriyle modemi oynatmadan tivibuyu taşıyıp kullanabilir miyim?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cngzsnl57 kullanıcısına yanıt
    Yanlış hocam, daha rahat anlatabilmek için bendeki prizlerin fotosunu çektim yaptığım şemayıda ekliyorum.

    Bu foto modemin olduğu prizin fotosu. Soldaki Sarı cat6 kablo zemindeki ttnet dağıtıcıdan daireye giren internet hattı bu modeme gidiyor. Modemin port 1 çıkışından çıkan gri cat6 kablo tplink powerline adaptörün alttaki cat soketine takıyorsunuz. (Duvarda tek priz olduğundan ben tp-linkin üzerinde priz olan Powerline Adaptörünü tercih ettim üzerinde priz olmayan çeşitleride var modem, bilg., saat, mnitörün gücünüde siyah akım koruyucluu belkin priz ile adaptör üzerinden aldım.) Tüm Powerline adaptörler güç almak için ayrı bir kablo kullanmıyor direk duvardaki prize takıyorsununuz. (Önemli bir not: Eğer adaptörü uzatmaya takarsanız hızınız çok fazla düşüyor her zaman en sağlıklısı adaptörü direk duvardaki prize takmak.)

     Tivibu Kablosuz Bağlantı?




    Tivibu çıkışı ise aşağıdaki gibi adaptörün altındaki cat soketine taktığım cat6 kabloyu tivibunun cat soketine takıyorum. Adaptörün üzerindeki prizdende tivibu ve tv için uzatma ile güç alıyorum.

     Tivibu Kablosuz Bağlantı?



    Bu işlem sonrası modemin yanındaki adaptörü altındaki swich'e 10 saniyeydi sanırım unuttum basınca ortadaki ışık yanıp sönüyordu sonra tivibunun bulunduğu odaya gidip onunda altındaki swich'e basıyor ve elimi çekip birbirinin eşleşmesini bekliyorsun bir kaç dakika içinde kendi arasında haberleşip bağlantıyı otomatikman sağlıyarak en alttaki 3. ışık yanıp sönmeye başlıyor hepsi bu. Eğer bağlantı olmuyorsa bu işlemi bir kaç kere tekrarlaman gerekebilir. İnternetin bağlıysa ve elektrik hattında bir sorun yoksa bağlantı tek seferde sağlanıyor.

    Bu hatta tplink marka başka bir powerline bağlamak istiyorsan modemin yanındaki adaptöre ilk işlemi tekrar yapıyor yeni aldığın adaptör içinde duvardaki prize taktıktan sonra tivibunun yanındaki modeme yaptığın işlemi tekrarlıyorsun. Bu işlemi yaparken daha önce bağladığın tivibunun adaptörüne hiç dokunmuyorsun. Bu şekilde çok sayıda adaptörü modemin yanındaki merkez adaptör ile eşleştirip ağını ister kablolu ister kablosuz olarak genişletebilirsin. Büyük daireler, tek aboleliği bulunan çok katlı yapılarda interneti dağıtmak çok kolay.


     Tivibu Kablosuz Bağlantı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadow006 -- 29 Ağustos 2020; 22:19:13 >




  • shadow006 kullanıcısına yanıt
    Şimdi gayet açıklayıcı oldu teşekkür ediyorum paylaşım için.
    Son olarak yazınızın sonunda ki internet dağıtımı? Yani cihaz ek olarak router görevi mi görüyor? Bunun için ekstra bir ayar yapılıyor mu?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cngzsnl57 kullanıcısına yanıt
    Geçmiş zaman kesin emin olmamakla birlikte hayır diyebilirim, Tp-link'te Powerline ürünlerini elektirik hattını kullanan "menzil genişletici" olarak tanımlıyor.

    Kabloluda adaptörün cat çıkışına cat kablosunun bir ucunu takıyor her hangi bir cihazın ethernet girişinede kablonun diğer ucunu takıyorsunuz hepsi bu her hangi bir ayar yok. Kablosuzda ise adaptörün arkasında bir ağ adı ve şifre var. Cepten o ağa tıklayıp şifre olarakta adaptörün arkasındaki şifreyi giriyorsunuz. Temel bağlantı adımları bunlar.

    Kablolu yada kablosuz bağlantıda prize takip biribiriyle eşleştirme dışında adaptör üzerinde hiçbir ayar yapmıyorsunuz yukarıda da dediğim gibi sadece bağlayacağınız cihazdan kablolu bağlantıyı seçmeniz yada wifi şifresini girmeniz gerekebilir.


    Powerline ürünler sağlıklı bir elektrik sistemi olan her evde ağ genişletmenin en kolay, en stabil ve görece en ekonomik yoludur. Misal misafir geldiğinde oturma odasındaki tivibu ve adaptörü söküp salona takıyorum sök, tak, adaptör eşleştirmesi, tvibu açılması hepsi 5 dakikayı bulmuyor. Tüm bu süreçte ekstra ayar yok.


    https://www.youtube.com/watch?v=5aS6sYecijk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadow006 -- 30 Ağustos 2020; 1:22:29 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.