Şimdi Ara

Tivibu Ev'in görüntü kalitesini Test Ettik! video ön inceleme (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
451
Cevap
0
Favori
152.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ben kendim gözümle sd yayınını izledim digiturk sd üyesiyim tivibunun sd si bile dandik görüntü iyi değil ama sizin hd görüntüler güzel ben sony lcd tv den seyretmiştim anlamadım 2 gün önce izledim ama bu görüntüler çok farklı iyi yani ilginç ne deyim?
  • Benm de internet hızı 3-4 mbit arrttı
  • galiba şu tivibu hd olayını sevmeye başladım eğer böyleyse gerçekten ben digiturku bırakırım hacı ne bileyim sırf maç için aldık bu adamlar süper lig yayın ihalesini de alırsa tivibuyu tutabilene aşk olsun
  • Evde kullanıyorum 2 mb internetim full 250 kb ile dosya çekerken ben TRT HD yi takılmadan izliyorum ama halada ttnet dusmaniyim internet çok pahalı ve adil kullanım felan saçma seyler icerikler berbat ama tekrar izle isim gereği çok kullanışlı benim için sanırım tekrar izle olan yayınlar normal yayınlardan daha iyi görüntü sunuyor Yada bana öyle geliyor birde ben onkyo av receiver üzerinden alıyorum Tv'ye onunda upscaling faydasida vardır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Speed-Step

    @ Zuckerson

    Merhaba,

    işin özüne inmişsiniz ama bazı yanlışlarınız var.

    IPTV için TTNET bölgesel sunucular konumlandırmış durumda. Her santrale görüntü sunucuları konumlandırıyorlar ki data trafiğinden dolayı genel bir darboğaz oluşmasın. Yani videolar youtube gibi Amerika'dan değil yanı başınızdaki santralden geliyor.

    Ben hem SD'sini hem de HD'sini kullanıyorum. Durdur izle, seç izle, tekrar izle tıkır tıkır çalışıyor. Denedim deneyimlerimi yazıyorum lütfen sizler de yazarken konu ile alakalı deneyimlerinizi aktarın zira bu test TTNET internet servisi ile alakalı değil Tivibu Ev ile alakalı ve Tivibu Ev hakkında bilgi almak isteyenlerin deneyimlerini paylaştıkları bir yer olması herkesin yararına olacaktır.

    Sevgiler,
    Mesut Çevik


    Mesut Bey,
    Sizi hazır burada yakalamışken hemen sorayım, IPTV için TTNET çok büyük reklam kampanyaları yapıyor, paralar harcıyor.
    Evet güzel bir çalışma fakat benim merak ettiğim bir husus var, Tivibu hizmetinden farklı olarak, IPTV hizmeti için sizin de söylediğiniz gibi mahallemizde özel farklı bir dslm saha dolapları konulması gerekiyor.

    Benim ve eminim ki bir çok kullanıcının merak ettiği mevcut abone sayısının tamamı yarın bu IPTV hizmeti almak istese, TTNET abonelerinin kaçta kaçına bu hizmeti sunabilecek bir altyapıya sahip durumda? Bu kutuların, bu altyapının yaygınlığı ne durumda?
    Hakikaten bu sorunun cevabını çok merak ediyorum.

    Tivibu Ev'in görüntü kalitesini Test Ettik! video ön inceleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SUAVI -- 30 Mart 2011; 22:52:16 >




  • Speed-step haklı arkadaşlar.
    Forumda otomatikleşmiş yada reflex haline dönmüş bir saçma ttnet düşmanlığı var.Ve temelsiz olmaya başladığı için işin aslı kabak tadı vermeye başladı.Bir de ikinci düşmanlık olarak apple ve iphone düşmanlığı varki o tam bi dangalaklık.Ama neyse o konumuz değil. :))

    Adamlar ilk ipTV olayını getirmişler.İyi kötü başladı.İşin özü ile yorumları yaparsanız biz de bilmediklerimizi öğreniriz.
  • İnternet hızı/kotası/kalitesi hakkında bir iki şey eklemek istiyorum.
    Türkiyede yaşarken Ttnet,Biri,Smile,Kablo kullanmış biri olarak;

    Şu anda İngiltere yaşıyorum, buranın sağlam denilecek bir operatöründen internet sözleşmem var (BT).
    Aylık ödemem 35pound hız 12mbit e kadar.
    Fakat:
    Gerçek hızım ortalama 4 ile 7mbit arasında değişiyor.(bazı durumlarda 2mbit)
    (speedtest.net den ölçüyorum şu anda:6.4mbit)
    Burada da adil kota yönetimi var ve bu aylık max 40Gb lık limit demek.
    Eğer dahasını istiyorsanız "dahasını" ödemek zorundasınız.
    Ve geldik en güzel noktaya.
    Bağlantı stabil ve sağlıklı değil.Arada kopmalar oluyor.Bağlantı gidiyor.
    İşin komiği yağmurlu and rüzgarlı günlerde bağlantı nerydeyse imkansız bir hal alıyor.
    BT nin kendi kablosuz modemi şeklen güzel olsa da pek birşey kazandırmıyor. Üstelik download sırasında yüksek hızlara çıktılırsa modem den atılıyorsunuz ve bir saat içinde bağlanamıyorsunuz(yada restart atana kadar)

    Bu problemi belki bir ay boyunca BT yi arayarak dile getirdim ama değişen birşey olmadı.Modem talep ettim yeni? Bir aydır gelicek...

    Burası ingiltere/bournemouth merkeze 1mil (max) uzaktayım.

    Kulağa ne hoş geliyor değilmi?

    O yüzden Türkiyede ki sorun aslında sanıldığı kadar büyük değil. Sadece zaman meselesi kanımca.

    PS:18 yıldır bilgisayar kullanıcıyım. Lütfen "format at geçer" "virüs taraması yap" gibi yorumlarda bulunmayın.




  • @ SUAVI

    Cevabını bundan önceki IPTV TTNET lansman röportajlarımızda direkt TTNET yetkilileri verdi. Fakat bu cevabı videoda atlamış olanların ne yazık ki yorumlarda bilgi dolu mesajları okuyarak öğrenme fırsatı olmadı zira o sırada ön yargı ile en kötü interneti kullandığını düşünen arkadaşların çoğu röportajdan çok nasıl TTNET'e laf söylesem nasıl Donanimhaber.com'u eleştirsemle vakit harcadıkları için konuların %90'ı kişisel sorun mesajlarıyla dolu.

    TTNET, IPTV'yi her kullanıcıma vereceğim diye bir iddiada bulunmuyor. Zaten arayıp ben Tivibu Ev istiyorum dediğinizde hattınızı kontrol edeceğiz eğer uygunsa verebiliriz diyorlar.

    Yani her TTNET kullanıcısının şu an için IPTV hizmeti alma gibi bir şansı yok bu hizmetten yararlanabilecek hane sayısının 2.000.000 olduğu belirtiliyor.

    Kapı kapı fiber döşemek, her haneye fiber götürmek kolay olsaydı Superonline fiber interneti (kaldı ki bu serviste de bir çok sorundan söz ediliyor aşağıdaki linkten videoya ve yorumlara bakabilirsiniz) sokak sokak kapı kapı getiriyor olurdu sonuçta para kazanacaklar.

    http://www.donanimhaber.com/sektor-analizleri/videolari/superonline-ile-100mbit-fiber-interneti-konustuk.htm

    Alt yapı gelişiyor, gelişim sırasında sıkıntılar olacaktır bulunduğumuz çağda tabiki internet'in sürekli kesilmesi ya da bağlantı problemleri kabul edilemez ama bir kaç ülke hariç dünya genelinde geniş band internetin kotasız bir uygulama ile uygun fiyattan verildiği filan da yok. Bu yüzden elimizdekini eleştirirken en iyi örneklere göre değil yapılabileceklere göre yorum yapalım.

    Ben de evde 8mbps'a kadar 16GB kotalı internet kullanıyorum. Fiyatını pahalı buluyorum ama youtube'dan video izleyen, sürekli telefon için rom indirip deneyen biri olarak da kotayı doldurup yavaş hızlara mahkum kaldığım olmadı. Benim servis kalitesinden memnun olmam nasıl herkesin memnun olduğu anlamına gelmiyorsa, sizin kötü servis alıyor olmanız da genelin şikayetçi olduğu anlamına gelmiyor.

    Bu yüzden TTNET'in internet hizmetinden memnun değilseniz bunu internet bağlantısı ile ilgili hizmetlerinin yer aldığı konularda dile getirin zira Tivibu konusunda kopan internetten söz etmek anlamsız çünkü hatta sorun varsa siz 3 katı para ödemek isteseniz de TTNET'ten Tivibu Ev hizmeti alamazsınız, kurulum yapmazlar.

    Sevgiler,
    Mesut Çevik




  • Burada ttnet düşmanlığı falan yok, para ödüyoruz burda hizmet ne ise tam anlamıyla almamız lazım. Hizmeti adam gibi veremeyecekler ise bu işi yapmasınlar. 3 ay boyunca evi arayıp 1mb çalışan internetimi 8mb e kadar olan zımbırtı tarifeye geçirmek için hergün arayıp beni kandırdılar. ilk 4 ay 900 ile çok güzel download yapabiliyordum. ilk 4 aydan sonra ara sıra kopmalar başladı ve kopmalar şiddetlenerek 2 dk da birlik bir periyoda düştü. Hergün akşam 5-5:30 dan itibaren 4-5 saat boyunca 2 dk da bir kopmalar yaşadım. Bu süreyi 3g modemimden telafi ettim tabiki ve gün geldi internet komple gitti. Arayıp söylediğimde "beyefendi hattınız 8 mb i kaldırmıyor hızınızı 2 mb'e sabitliyoruz" diyerek aldığım hizmetin hızını 4 te 1 ine düşürdüler. E ilk 4 ay bu internet nasıl 8 mb de çalıştı? "E efendim kem küm". Çocuk kandırmasınlar burda, süperonline fiber neyse ki Mersine geldi. Görevlisi kapıya gelsin içeri alıp çay kahve ne isteği varsa karşılayıp ttnet ten superonline'a geçeceğim.




  • Farklı protokolde olsa bilgi akışı olacak! Mevcut altyapı(bakır kablo) bunu nasıl sağlayacaklar?

    Sd yayında bile 15mbit/sn yayın yapan bir sürü yerel kanal var. Bunlar bu kablolar ile hd yayını nasıl vermeyi düşünüyorlar?

    Cevap: Kayıpsız vermeleri mümkün değil. Sıkıştırıp millete hd diye kakalayacaklar.

    Foto makinalarındaki mp, ekran kartlarındaki mb kandırmacası gibi tivibu hd!!! Bitrate değerlerinden hiç bahseden YOK!!

    tt(cümle tt ile başlıyorsa küçük harfle başlanır) önce haketmeden aldığı paraların hesabını(hakkını) versin. Kadar kandırmacası çıkmadan önce mevcut hızlıları da veremiyorlardı. İnsanlar dava açıp hak arayınca kadar diye yeni kılıf uydurdular.

    Hakkımı helal etmiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mav1li -- 30 Mart 2011; 23:43:49 >




  • Arkadaşlar rica etsem şunu netleştirebilirmiyiz acaba?

    8 mb. lık hızımla tivibu ev alırsam 800-900 kb. ile download yaparken aynı zamanda HD kanalları hiçbir sorun yaşamadan izleyebilecekmiyim ? yani bu iptv download ve upload hızıma etki etmeyecekmi.

    Son olarakta, iptv alanların internet hızlarında önceden olmayan bir artış gözlendiği söylenmiş, ben 16 mb. hız aldım 9 mb. yukarısını göremedim tivibu ev alırsam 16 mb. hızı görebilirmiyim?

    Şimdiden teşekkür ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Speed-Step

    @ SUAVI

    Cevabını bundan önceki IPTV TTNET lansman röportajlarımızda direkt TTNET yetkilileri verdi. Fakat bu cevabı videoda atlamış olanların ne yazık ki yorumlarda bilgi dolu mesajları okuyarak öğrenme fırsatı olmadı zira o sırada ön yargı ile en kötü interneti kullandığını düşünen arkadaşların çoğu röportajdan çok nasıl TTNET'e laf söylesem nasıl Donanimhaber.com'u eleştirsemle vakit harcadıkları için konuların %90'ı kişisel sorun mesajlarıyla dolu.

    TTNET, IPTV'yi her kullanıcıma vereceğim diye bir iddiada bulunmuyor. Zaten arayıp ben Tivibu Ev istiyorum dediğinizde hattınızı kontrol edeceğiz eğer uygunsa verebiliriz diyorlar.

    Yani her TTNET kullanıcısının şu an için IPTV hizmeti alma gibi bir şansı yok bu hizmetten yararlanabilecek hane sayısının 2.000.000 olduğu belirtiliyor.

    Kapı kapı fiber döşemek, her haneye fiber götürmek kolay olsaydı Superonline fiber interneti (kaldı ki bu serviste de bir çok sorundan söz ediliyor aşağıdaki linkten videoya ve yorumlara bakabilirsiniz) sokak sokak kapı kapı getiriyor olurdu sonuçta para kazanacaklar.

    http://www.donanimhaber.com/sektor-analizleri/videolari/superonline-ile-100mbit-fiber-interneti-konustuk.htm

    Alt yapı gelişiyor, gelişim sırasında sıkıntılar olacaktır bulunduğumuz çağda tabiki internet'in sürekli kesilmesi ya da bağlantı problemleri kabul edilemez ama bir kaç ülke hariç dünya genelinde geniş band internetin kotasız bir uygulama ile uygun fiyattan verildiği filan da yok. Bu yüzden elimizdekini eleştirirken en iyi örneklere göre değil yapılabileceklere göre yorum yapalım.

    Ben de evde 8mbps'a kadar 16GB kotalı internet kullanıyorum. Fiyatını pahalı buluyorum ama youtube'dan video izleyen, sürekli telefon için rom indirip deneyen biri olarak da kotayı doldurup yavaş hızlara mahkum kaldığım olmadı. Benim servis kalitesinden memnun olmam nasıl herkesin memnun olduğu anlamına gelmiyorsa, sizin kötü servis alıyor olmanız da genelin şikayetçi olduğu anlamına gelmiyor.

    Bu yüzden TTNET'in internet hizmetinden memnun değilseniz bunu internet bağlantısı ile ilgili hizmetlerinin yer aldığı konularda dile getirin zira Tivibu konusunda kopan internetten söz etmek anlamsız çünkü hatta sorun varsa siz 3 katı para ödemek isteseniz de TTNET'ten Tivibu Ev hizmeti alamazsınız, kurulum yapmazlar.

    Sevgiler,
    Mesut Çevik


    O röportajı hatırlıyorum fakat benim orada söylenenden anladığım şuydu;

    Diyelim ki TTNET'in 100 abonesi olsun, sadece mahallelere getirilecek olan saha kutularıyla bunlardan 20 tanesine bu hizmeti verebilecek durumda olsun.
    Peki bu 20 kişinin bulunduğu bölgelerde başvuru yapıldığında ertesi gün hizmeti satın alabilecek kaç kişi var? Gerekli olan saha dolaplarının kurulumu yapılmış mıdır?
    Yoksa sözüne edilen 2.000.000 abone sayısı, o mahallere dolap kurulumundan sonra ulaşabilecekleri maksimum sayı olmasın?

    Benim bugüne kadar yapılan açıklamalardan anladığım bu sayının tam olarak bilinemediği yönünde.
    O röportajda da dikkat edilirse eğer mevcut abonelerin maksimum alabildikleri hızlara bakılaraktan bu hizmeti verebilecekleri söyleniyor.
    Yani TTNET çok büyük ihtimalle arz talep dengesine bakaraktan , mevcut mahallerden gelecek olan talepleri değerlendirerek saha dolaplarında değişiklikler yapacaktır diye düşünüyorum.
    Bilmem ben mi yanılıyorum fakat benim anladığım bu şekilde.

    Tüm bunları bir UYDUNET kullanıcısı olarak neden soruyorum, merak ediyorum ? İnsanların boşu boşuna mesaj attıklarını, tartıştıkları, hemen elde edemeyecekleri bir teknoloji, hizmet için kendilerini paraladıklarını düşünüyorum.
    Tivibu'dan çok farklı bir şekilde (Daha bu farkı bir çok kişi anlayamadı diye düşünüyorum), çok hızlı yaygınlaşamayacak, bir çok ADSL kullanıcısının çok uzun bir süre, hatta belki hiçbir zaman erişemeyeceği bir teknoloji olacak.

    Keşke TiviBu Ev yerine IPTivibu adını verselerdi, eminim ki sektördeki bir çok insan bile aralarındaki farkı bilmiyordur.
    Verilen hizmetlerin (Tivibu Web) birbirleriyle bir alakası yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SUAVI -- 31 Mart 2011; 0:12:39 >




  • @ Suavi

    TTNET'in belirttiği 2 milyon abonenin bu hizmeti alabilecek durumda olduğu ileride hedef tabiki ADSL kullanıcılarının tümü olacaktır. Ben Tivibu Ev'i arkadaşında ya da yakınında görüp de almak istemeyecek kişi sayısının çok az olduğunu düşünüyorum. Dertlerini tam anlatırlarsa ne sattıklarını tüketici bilirse mutlaka talep olacaktır ama şu anki reklam kampanyası ile sistemin nasıl çalıştığımım kitlelere aktarılması bence zor...
  • mesut bey ttnetin sponsor olduğu her yönüyle belli
  • @ Labilo

    Aaa yakalandık baksana sen ya halbuki gizlice kamuoyunu yönlendirmeyi hedefliyorduk herkesin aklı bir karış havada bir bizimki yerinde tabi.

    Bütün yorumları okuyupta bu yorumu yazabileceğinizi düşünemiyorum bu yüzden lütfen konuyu baştan sonra okuyun.

    Sevgiler,
    Mesut Çevik
  • Bu sistemde, HD kanal izlerken görüntü HD olacak diye bir kural yok. Sistem esnek bantgenişliği üzerine kurulu bildiğim kadarıyla ve Microsoft SmoothHD sistemi kullanılıyor. Bu da internet hızınıza yada sunucu yüküne göre size gelen görüntünün 512 kbps ile 12 ve üzeri mbps arasında değişebileceği anlamına geliyor. Yani hat kaldırmazsa görüntü kalitesi düşer ama kesilme olmaz.

    Sanırım TTNET HD Tivibu hizmetini, "Tivibu HD'ye kadar" paketiyle verecek :D.
  • @ ATiM

    Bu tip sistemlerde yayın kalitesi gerçek zamanlı değişir ve siz HD veya SD'de belli bir görüntü kalitesini garanti edemezseniz kimseyi memnun edemezsiniz. Tivibu'da yayınlar standart kalitede geliyorlar.

    Tivibu Ev üyeliği alırken herhangi bir sözleşme yapılmıyor decoder ve modem parası da ödenmiyor eğer değişken kaliteli yayın yaparlarsa herkes aynı gün iptal edip alternatif sisteme geçer :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Speed-Step

    [html]<p>TTNET'in ilgi ile karşılanan IPTV hizmeti Tivibu Ev, sahip olduğu interaktif servislerle günümüzdeki dijital TV platformlarına iyi bir alternatif oluşturuyor. Fakat bir çok kullanıcı görüntünün internet üzerinden aktarılıyor olması nedeniyle görüntü kalitesi konusunda şüphelere sahip.</p>
    <p>Bu çalışmamızda sizler için Tivibu Ev'in hem SD hem de HD yayınlarını kayıt altına alarak karşılaştırma imkanı sunuyoruz. Dilerseniz orjinal dosyaları download ederek daha iyi bir fikir sahibi olabilirsiniz.</p><p>Tabi burada unutulmaması gereken görüntüler orjinal kaynaktan olabildiğince yüksek kalitede kayıt edilmiş olsalarda bir takım kayıplar her zaman söz konusu. Yani orjinal görüntüyü %100 olarak yansıttıkları söylenemez.</p>



    Orjinal hd ve sd videolar bitrate, çözünürlük olarak aynı Hata olmasın.

    Download yaptım, onlara baktıksan sonra yazdım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mav1li -- 31 Mart 2011; 3:47:54 >




  • @ mav1li

    :) HD versiyonlarında fark var fakat asıl farkı anlamak için haberin aşağısındaki linklerden orjinal videoları download etmelisiniz.
  • @Speed-Step

    Bu cevabınızla beni hayal kırıklığına uğrattınız çünkü yayınlayacağınız "detaylı incelemede" teknik altyapıyla ilgili de bilgi bekliyorum, sözleşme detaylarıyla da ilgili bilgi bekliyorum.

    Bir de IPTV hizmetinin Türkiye'de şu an altarnatifi yok.

    Diğer platrormlar alternatif olamaz çünkü geleceğin yayıncılığı bence uydu değil IPTV olacak ve herkes istediğini, istediği an izlemenin konforuna alışacak ve bunu talep edecek. O yüzden gelecekte alternatifi kesinlikle olacak ama şimdi yok.

    Merak ettiğim cevaplar:

    Teknik altyapı olarak, verilen görüntüde belli bir bant genişliği garanti ediliyor mu, yoksa gerçekler "e kadar" ibarelerindeki gibi mi?

    Altyapıda, sunucu tarafındaki teknoloji nedir? Örneğin Tivibu Web altyapısında SmoothHD kullanılıyor. Bu sistemde, hızınızı 50 kbps'ye kadar düşürseniz (yada kendi düşse) de takılmadan izleyebiliyorsunuz ancak görüntü kalitesi ciddi şekilde düşüyor. Tivibu Ev'de sistem aynı mı, sabit bantgenişliğine mi sahip. Bana sorarsanız sabit olduğunu ve yüksek kalitenin garanti edildiğini hiç sanmıyorum.

    İkincisi sözleşme. Sözleşmede hizmet kalitesi ve bağlantı hızıyla ilgili detaylar tüketici lehine mi, yoksa her şey TTNet insiyatiifinde mi?

    Sözleşmede gizli cayma bedelleri söz konusu mu? Hediye edildiği söylenen kutunun bedeli, cayma halinde talep ediliyor mu? Hizmetin asıl fiyatı 30 TL, kampanya fiyatı 9,99 TL denilerek, caymanız durumunda ödediğiniz ve ödemediğiniz indirim tutarları fatura ediliyor mu? Bunlar TTNet'in internet erişiminde karşılaşılmış durumlardır. Bu hizmeti de TTNet verdiğinden açıkçası beni ikna etmesi için bu sorulara net yanıtlar verilmeli.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.