Şimdi Ara

Tiptronic , F1 ve Otomatik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Tiptronic tam otomatik vitesli(tork konventor, cvt) araçlarda manuel müdahale imkanı veren yapıya deniyor diye biliyorum.

    Çoğu kişi tiptronic için yarı otomatik der lakin bu yanlıştır. Yarı otomatiklerde manuel müdahale zaten hepsinde var fakat tam otomatiklerde de manuel müdahale şansı hepsinde yok, tam otomatiklere manuel müdahaleli hali olunca tiptronik olarak adlandırılıyorlar. Birde F1 tabiri var, buda direksiyondan manuel müdahale şansı olması durumu.

    Şimdi sorularım şunlar.

    1. Bazı ilanlarda tiptronici neden yarı otomatik seçiyorlar. Çoğu insan yanlış bildiği için mi.
    2. Tiptronic bir şanzıman türü müdür yoksa dediğim gibi tam otomatiklerde manuel şansı bulunan tüm şanzımanlara tiptronic diyebilir miyiz.
    3. Bizde 2007 honda civic 1.6 eleganee 5 ileri tam otamatik sedan var. Direksiyonda +/- kulupları var(F1 tabiri bu bildiğim kadarı ile). O zaman F1 olan tüm tam otomatikler aslında tiptronic midir?
    4. Örnek amaçlı şunlar vardır.


    • DSG şanzımanlar çift kavramalı yarı otomatik şanzımanlardır. Yarı otomatik oldukları için +/- manuel şansı vardır.

    • ZF şazımanlar tam otomatiktir ve bunlarda da manuel müdahale imkanı vardır. O zaman bu tiptronictir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bekrema -- 2 Mayıs 2020; 18:16:57 >







  • Merhabalar, genelde tam otomatikler eskiden 4 ileri ve dışardan müdaheleye izin verilmeyen şanzımanlardı. Geliştikçe isim bulmak gerekti. Tiptronik ismi ilk çıktığında dışarıdan müdahele edilen şanzımanlara dendi. İster direksiyondan müdahele et ister evden uzaktan kumanda ile farketmez. Dışarıdan müdahele ediliyorsa Tiptroniktir. Tabi bu tabir artık kullanılmıyor, kullanılmamalı da. Artık çoğu şanzıman dışarıdan müdaheleye açık çünkü. Yani sizin honda aracınız zamanında tiptronik diye pazara sunulması doğal ama şuan tiptronik şanzıman var diye araç satılmaz.

    Gelelim tam-yarı otomatik olayına. İşin tamamen arkaplandaki mühendislik kısmına giriyor. Yarı otomatik normal manuel şanzımanın robotize edilmiş şekline benzer. Tam otomatik ise tamamen farklı bir yapı. Manuel şanzımana benzer yanı yok denilebilir. Yani kavrama sistemi yok. İnternetten görsel araştırarak anlayabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.