Şimdi Ara

Tıpçıların hayatı yok !! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
11
Favori
6.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cmfalper kullanıcısına yanıt
    Aslında değil işte . Liseden düşün . Mesela liseye ben sonuncu sıralamalarda girdim . İnsanlarım hepsi benen iyiydi . Ama yaptığım derece ile ösym de birinci oldum . Tıpta da öyle insanlar ygs çalış , sonra 6 sene oku vs soğuyor . O 4 de 1 olmasının sebebi sınavın zorluğu vs değil . İnsanların çalışmak istememesi . Bazıları okulu 2-3 ay uzattığı için geç mezun oluyor yanş tusu kaçırıyor . Öyle olunca da devlet atıyor . Acilde 8-10 milyar kazanıp paranın tadını alıyor . Diğer tusa 6 ay var kim çalışcak diyor çalışmıyor hatta girmiyor bile .

    Tus zor ama az insanın yapmasının sebebi zorluğu değil . Sen eğer ilerde aile hekimi olmak istiyorsan 55 çerez puan .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Anladım hocam teşekkürler. Kafamda daha çok netleşti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fisherandsons F kullanıcısına yanıt
    Egede okuyup zor diyen arkadaşlarına ortalama sormanı tavsiye ederim . Ege tıpta zor diyen kişiler senşn de anladığın gibi çalışma bağımlısı kişiler . Ege tıp diğer entegre sistemlere ( komite sistemi yani ) göre farklılık gösteriyor . Daha fazla sınav var . Daha boğuyor seni . Fakat finalsiz geçiş ortalaması da 60 . Diğer okullarda ise 75-80 falan oluyor . Mesela esogüde 300 kişiden 72 si finalsiz geçti . Egede 400 kişiden 300 ü finalsiz geçti . Bu fakülte mi zor ? Dalga geçiyorlar resmen ve ayar oluyorum . Bu zor diyen sümsüklerin hepsinin ortalaması +80 falan genelde . Benim de ortalamam 75 falan zor demiyorum . Ama tıp okuyanalr kendi tıppını arşa çıkarmayı ve zor diye ağlamayı seviyor .

    Fakat eskiden kaynaklı büyüklerden kalan şöyle de bir şey var . En zor tıplar ankara ve egedir . Bu da klasik sınav olmamızdan kaynaklı . Bence zor değil .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Empirewashere E kullanıcısına yanıt
    Çok sağolun hocam çok yardımcı oldunuz.
  • fisherandsons F kullanıcısına yanıt
    Rica ederim . Bu konuyu da olabildiğince tercih dönemine kadar uplarsanız sevinirim .

    Bazı kendini bilmezler sürekli doktorlara veya adaylarına 1k dolar oldu maaşınız ahahha diyor . Kendi 500k dolarla çalışıyormuş gibi . Ülkede bir üniversiteden mezun olup devlet kurumunda işe başlayan kimsenin yüksek değil .

    Mühendis olur tesis açarsın 10k dolarları cebe atarsın , doktor olur klinik kurarsın 10k dolarlar cebe , öğretmen olur dersane açarsın 10k dolarlar cebe . Fakat devlette olursan öyle bir dünya yok .

    Yurt dışı ayağı için de odtü bounun hava attığı belge akreditasyon belgesidir . Çoğu tıpta bu belge mevcuttur . Tıpçılar yurt dışı için ekstra dil yeterliliği vermek zorundadır . Her ülke için ayrı dil vermelidir . Mühendislik gibi evden çalışabilen bir alan değil aşırı sosyallik içerwn insanla yüz yüze olan bir bölümdür .

    Doktorların düşük yüzdelerle yurt dışına çıkma sebebi ise gerek olmamasıdır . Gerek görseler mühendislerden daha iyi patlatırlar . Sınava çalışma hızımız , konu tarama hızımız eğitimimizden kaynaklı daha hızlı . Zilli sınavlarla vs insan hoızlk düşünmeyi öğreniyor . İelts dir şudur budur ona 1 sene çalışıp da yeterli puan alamayıp yurt dışına çıkamayan tıpçı olmaz :D . Ygs-lys de 10k yapan , dünyanın en zorlarından biri tusu halledebilen adamlar bunlar . Herkes değil . İnsan hayatıyla uğraşan adamlar . Yarın bir gün hasta olduğunuzda mumla aradığınız adamlar . İleri geri konuşmayın .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Alın size intiharlar

    https://www.google.com.tr/amp/s/m.haberturk.com/2-doktor-1-tip-ogrencisi-pes-pese-intihar-etti-1695288-amp

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne kadar güzel yazmışsiniz ya tek tek tum cevaplarınızı okudum. bana bir kez daha iyi ki tercih etmişim dedirttiniz gerçekten..





    Tıp ölmez !

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BirinciGelenSperm kullanıcısına yanıt
    Doğrudur olabilir . Teogta da öğrenci intihar ediyor . Üniversiteye geçiş sınavında da ediyor . Bunların bir kısmı sistemle alakalı bazıları başka şeylerle .

    Tıpçıların intiharını sadece okulla bağdaştırmak yanlış olur . Okuması zor bir fakülte değil . Eşşeği bağlasan ezberleyerek okur zaten . Marifet ezberlemeyip ilişki kurabilmekte .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • wikipedi.a W kullanıcısına yanıt
    Tıp kutsal bir meslektir . Tek kutsal meslek olmadığı gibi diğerlerinden de ayırt ediciliği vardır .

    Ben daha bu derya denizde 1 sene okumuş biri olarak tahlil sonuçlarında bazı şeylerin neler doğurabileceğini , kanserle alakalı ve böbrek yetmezliğiiyle alakalı bir şeyler öğrendim . 2-3 ay önce dedemi kaybettik ve dedem kanser hastasıydı . Neden öldüğünü anlamıştım . Tabii üzücüydü ama nedenini bşlmek değişik bir duyduygu . Ablam da doktor benim . İkimiz de durumun çok kötü oldupunu biliyorduk ama diğerleri hiçbir fikir sahibi değildi . İlginç bir şey yaşamadan anlatılmaz .

    Cidden yorucu yanları vardır . İntern kısmı olsun vs ama yorucu olmayan zaman da yok . Bizim ilk 3 senemiz deli rahat . Son senemiz de çok zor . Mühendislerin manasız kıyaslamalarına aldırış etmek gereksiz . Benle tıpçılar hayatsız hayatın olmayacak diyen arkadaşlarım nasıl kuduruyor .

    Yanlış anlamayın tıp kolay demiyorum . Ama sandığınız gibi bitkisel hayatta da değiliz . Her meslek zor . 500k da bölüm okuyanlar bana zor soruyorlar diyip soru atıyor . Tıp farklı güzel bir bölüm . Seven de pişman olmaz . Her mesleğin sevmeyeni o meslek hakkında kötü şeyler der .

    Şimdiden hayırlı olsun saygıdeğer meslektaşım .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Empirewashere E kullanıcısına yanıt
    sınavlarla alakalı edilen intiharlar velilerin öğrenciye uyguladıkları baskı nedeniyle.
    Ayrıca tıp fakültesinde okumaktan çok mezun olduktan sonraki çalışma temposu nedeniyle yapılan intiharların haberi o.Yani beyninini kullanarak tabi eğer varsa haberi incelemenizi tavsiye ederim.33 saatlik mesai ve bunu ayda neredeyse 15 defa yapıyorsunuz.
    Her neyse boşa konuşuyorum çünkü anlayacak adam çok az.
  • BirinciGelenSperm kullanıcısına yanıt
    Cerrahlıkta bile en kıdemsizken 10 nöbette başlıyorsun . 1-2 ay sonra 8 e falan iniyor . Ayrıca o 33 saatlik mesai dediğin dalga doğru ama onu yaptığın ayda 7 kere oluyor . Bazen de 6 . Çünkü maksimum nöbet 10la başlıyorsun . Aynı zamanda 3 tanesi haftasonu oluyor .

    Anlayacak adam cidden az . Sen onlardan biri değilsin . Bilmeden konuşuyorsun baya .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Empirewashere E kullanıcısına yanıt
    Hocam en kıdemsiz cerrahi uzmanlıkta 15'e kadar çıkabiliyor.İcapçı falan da olabilir ama o en kıdemsize verilmiyor.
    10olur 11 olur 12 olur 15'e kadar çıkabilir.Bu tamamen hastanenin durumuna bağlı.
    Sonuç olarak en kıdemsizken alınan maaş 5-6 arasında gidip gelir.Sizce değer mi?Kölelikten ne farkı var?İnsanların kini,nefreti de cabası.15 nöbeti sallamıyorum.Tutan insanlarla konuşma fırsatı yakaladım.1gece hastane 1 gece kendi evindesin.Bazı doktorlar 3-4 gün blok hiç hastaneden çıkmadan 15'e de tamamlayabiliyor ama çok kötü.4gün boyunca full hastane içindesin.
    Türkiye'de doktorluk = kölelik.
    avrupaya gidin diyecem o da aşırı zor.1 defa daha tıp bitirmek gibi birşeymiş .Burada usmle tustan daha kolay yazan ergenlere bakmayın. amerika isteyen kişiyle Yaklaşık 10 kişiyle konuştum hiçbiri başaramamış.Hatta bunlardan biri yeni derma kazanmıştı o zaman konuştum.Yapan illaki vardır ama zor.
    Tıp okuduğunuz için kabullenmiyorsunuz ama böyle.
    Ama özelde çalışırsanız nisbeten daha iyi imkanlara sahip olabilirsiniz.




  • Empirewashere E kullanıcısına yanıt
    hocam salladığınızı yeni farkettim.1-2 AY sonra 8 nöbete inmesi imkansız.ahahahaha. Zaten çömeziniz 6 ay sonra geliyor.ahahhah.
  • BirinciGelenSperm kullanıcısına yanıt
    Yeni çömezin gelmesine gerek yok ki . İnmediği hastaneler de var . Çevrem doktor . Bizzat inen var çevremde . Ben görmediğim , tecrübe etmediğim şeyi yazmıyorum .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BirinciGelenSperm kullanıcısına yanıt
    Kabullenememe durumum yok . Amerika usmle sınavının zor olduğunu zaten antipatinin de olduğunu varsayarsak baya zor . Fakat avrupa ülkelerinde dil bildiğin takdirde zor değil .

    Tercih yaparken de iyi yapmak gerekiyor . 15 e çıkmayı ben ilk defa duydum . Cerrahlar , dahiliyeciler var ama bana denk gelmedi demek ki .

    Ben açıkçası uzmanlıktan sonra üstüne bir de yan dal yapıp direkt özelde işe başlamayı düşünüyorum . Şartları iyileştirmek tıpta biraz zaman işi .

    Asistanlık bittikten sonra doğru tercihle en yoğun branşlarda bile 3-4 nöbetle devam edilebiliyor . Doğru tercih önemli ama .

    Sizin dediğiniz gibi amelelik yapan insanlar da 15 nöbet olmasa da tanıyorum . Mesela zonguldakta okuyor . İzmir olsun diye aldığı göt kadar puanla izmirin kötü hastanesini ve bir cerrahlık yazıyor . Maaş düşük , döner yok , mobing fazla uğraş didin .

    Aklı olan doğru kullanır . Millet zor olduğunu biliyor ama farklı gereksinimleri olsuğundan böyle amelelikler yapıyor .

    Ama tıp bence de zor kolay değil . Diğerleri de kolay değil . Seviliyorsa yapılabilecek bir şey . Ben 6-12 ay yüksek nöbete tahammül ederim . Dahiliye bile sorun olmaz güzel yerdeyse ki ablam öyle . Nöbet sayısı da düştü işler iyi bence .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • yo eğleniyoruz gayet var hayatımız
    tıpa süüürekli laf atanların hayatı yok bence
  • esra rengsiz kullanıcısına yanıt
    Mantıklı bir yorum .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • başka konuya yazmıştım burayada ekleyeyim.

    tıpla bu kadar dalga geçiyorsunuz ama deli gibi para var işin içinde.şimdi kalk git hastaneye başım ağırıyor de olmadı soğuk algınlığım var öksürüyorum de doktor sana 2-3 ilaç 1 tanede şurup ya da gargara yazmadan bırakmaz.doktorların anlaştıkları ilaç firmaları var,sen hastasın değilsin,o ilaçlar sana fayda sağlar sağlamaz onları ilgilendirmiyor.reçeteye 3-5 ilaç yazıp yolluyorlar.tekrar gidiyorsun geçmedi değil mi? bu sefer başka firmadan yazıyorlar.bunu fazla kişi bilmez ama tıpın böyle kurnazlıkları çok.hastaneye ilaç yazma fabrikası diyorum ben bu nedenle.
  • Holy Templar kullanıcısına yanıt
    Doğrudur dostum . Bu konular hakkında net fikrim yok ama bunun ben de doğru olduğunu düşünüyorum . Devlet hastanelerinde ilaç bazında veya genel hastanelerde ilaç bazında yapıyor olabilirler ama özel hastanelere doktorlar doktorsuz gitmeyin diyor :D .

    Şikayetinizle alakasız 50 test yapıp paranızı sömürüyorlar diyor .

    Aynı zamanda bu mümessiller kendi ilaç firmalarınınsattırmak için baya takla atıyorlar onu da biliyorum . Dediklerin doğru kendi bildiklerimle birleştirince öyle geldi .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.