Şimdi Ara

Tıp vs Ceng (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
2
Favori
2.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ulan hâlâ tartışılan şeye bak. Para için meslek seçenler çok pişman olacak. Hele tıpı para icin okuyan aptaldır. Bunu okuyan bir çok kişiden duyuyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ÖĞRENCİ00 Ö kullanıcısına yanıt

    çok saçma sistemi vardı şimdi düzelttiler hocam, hekimlikteki olayı


    önceki sistem %30 taban maaş %70 performans verilecek şekildeydi


    şimdi %60 taban maaş %40 performans verilecek şekilde düzenlendi  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 4 Eylül 2022; 18:34:20 >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Sevindim hocam doktorlarımız için. Haklarını aldıklarını düşünmüyordum zaten. Umarım bu şiddet olaylarına da bir çözüm bulunur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ÖĞRENCİ00 Ö kullanıcısına yanıt

    Umarım düzelir, bu sıkıntılar diğer sıkıntıların çoğu çözüme ulaştırdılar


    hatta hocam ayda 14-15 nöbet tutan asistanlar vardı ve sadece 7 nöbetin karşılığını alıyorlardı geriye kalan 8 nöbet bedavaya tutuluyordu ve şimdiki kanunla en fazla 8 nöbet tutulması ve nöbet tutulduktan sonraki günün izinli sayılması da başka büyük avantaj


    bu da dün geldi, sağlık bakanlığı personelinin durumunu iyileştirmeye çalışıyor



    Dr. Fahrettin Kocatwitter
    “Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliğinin getirdiği sınırlamayla artık asistanlar, 3 günde birden daha sık olmamak kaydıyla, ayda en çok 8 nöbet tutacak. Gece nöbeti tutan asistanlarımız ertesi gün görev almayacak.”
    https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1566086434938916864
  • Bu verilenleri görünce içeriden gelen trde kalma hissi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Buradaki hata öğrencilerin tıp yazmama sebebi parasını az bulmasından ibaret sanılması. Aslında bir çok arkadaşımla konuşuyorum. Bana dedikleri tıp diş hekimliği öğretmenlik gibi insan merkezli işlerle uğraşmak istemeyenler çok fazla. Yani bordro atarak bir yere kadar ilgi çekilir.
    Söyle düşünüyorum bir zamanlar aileler çocuklarımız öğretmen olsun sırtını devlete dayasınlar derdi.ve bu çocuklar öğretmen öldü bir zamanlar eğitim fakülteleri hukuk fakültelerini geçti. Bu öğretmen vs olanlar çocuklarını bir üst düzey gördükleri tıp fakültesine yönlendirdi. Bayağı süre tıp altın çağını yaşadı. Ancak zengin olanlar hep çocuklarına işletme ve mühendislik alanlarına yöneltti. Gerek kendi aile işleri gerekse başka nedenler dolayısıyla. Bu çocuklar kurumlarda ve devlet dairelerinde yönetici olup sırtını devlete dayasınlar denilen tıp eğitim fakültesi vb bölümde okuyan çocukların amiri olup yönettiler. Şimdi yeni nesil aslında tabuları yıkıyor.
    Tıp konusuna Sağlık önemlidir. Hata lüksün az ve kazandığını sonuna kadar hakeden Meslek. Ama sağlık sektörü gelişerek kalkınan ülke yok gibidir. Doktorlarımız iyi olmalı ama mühendislerimiz de iyi olmalı. Uzman doktor nasıl ki pratisyen hekime göre daha çok kazanıyor iyi bir mühendiste çok kazanır. Burada üniversite önemli iyi bir tıp fakültesi iyi bir mühendislik fakültesi önemlidir. Mesela mühendislikte İngilizce eğitim veya İngilizce geliştirme önemliyse okunan il (İstanbul İzmir ankara) önemliyse tıpta da tus sınavı kazanmak için okunan üniversite de önemlidir. Oransal olarak Cerrahpaşa Hacettepe Ankara Gazi yıldırım Beyazıt ege dokuz eylül gibi üniversiteler ile Yeni açılmış üniversiteler aynı değildir. Meslek seçiminde maddiyat önemlidir ama herşey değildir. İyi doktor kazanır iyi mühendis kazanır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Eee

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.