Şimdi Ara

Tıp pişmanlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. Bu sene üniversite sınavına girip sayısaldan 4,6k ya girdim. Şuan İstanbul'da bir okulda tıp eğitimi almaya başladım. 2 aylık eğitimim boyunca tıpa dair tereddütlerim başladı ve şuan mühendisliği düşünüyorum. Bu sene 1.sınıfı bitirip yazın merkezi puanla yatay geçiş yapmayı düşünüyorum. Bu süreçte bölüm/üniversite seçerken bir daha pişmanlık yaşamamak adına neler yapmamı tavsiye edersiniz? Eğer ki tıpa devam etmeyip mühendisliği bitirip işsiz kalırsam diye bir tereddütte var içimde.Ağır depresyona girdim. Ve 1 sene kaybım olacak sizce tıpı bırakmayı kesinleştirdiğimde bu sene tıpı salıp ingilizce kasıp 1 seneyi telafi edebilir miyim? Tecrübelerinizi,önerilerinizi bekliyorum.Barışla kalın.(Lütfen tıpı kazanmışta dert arıyor.. gibi saçma yorumlarda bulunmayın. Tıpı bırakmayı düşünmemin sebebi eğitimi değil mesleki hayatım boyunca nöbeti,tusu,her şeyden çok fedakarlık etmeyi kaldıramayacağımı düşünmem.Tercih zamanı niye düşünmedim bunları diye kafamı duvarlara vurmuyor değilim dışarıdan göründüğü gibi değilmiş.)







  • hocam mühendislik mi tıp mı senin bileceğin iş ben şu kısma yorum yapmaya geldim: sakın 1 sene kayıp olarak düşünme. sevmediğin yerde durursan daha büyük kaybın olur. şimdi derslerin iyi gitse bile tıpı sevmessen 1 sene kaybım olmasın diye mühendisliğe veya istediğn bir yere geçmessen belki ilerde tıpın ilerleyen senelerinde daha çok zorlanacaksın sevmediğin için ve şimdi korkutğun 1 yıl belki derslerden kala kala 2-3-4 yıl olacak. kesinlikle 1 sene büyük kayıp değil 2-3 sene de değil. eğer sevdiğin bölümde okuyacaksan.
  • up
  • İyi bir kurumsal firmada mühendis olarak da başlayabilirsin, doktor olarak da çalışabilirsin. Bence ikisi de güzel meslekler. Ben iyi bir firmada mühendis olarak çalışma kısmını seçtim. Memnunum. Haftasonların olur. Uyku düzenin belli olur. 2 haftada 1 gün de evden home office çalışırsın. Muhatap olduğun insanlar genel olarak mühendis olacakları için iletişim sorunu yaşamazsın. 3-5 yıl içerisinde bir doktordan çok daha iyi maaş almaya başlarsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thermodynamiker -- 4 Kasım 2019; 23:1:57 >
  • merkezi yaty geçişi bahar döneminde de deneyebilirsiniz
  • Hocam aynı durum benim de başıma geldi.Bu konuda tek diyeceğim şey ileride ne yapmak istiyorsan onu seçmen gerek. Ailenin ,çevrenin baskılarına yenik düşersen bir yere varamazsın.Kesinlikle 1 sene kaybı diye düşünme , sıralaman zaten çok iyi , biraz ingilizce kassan emin ol halledersin.Kaldı ki üniversitede ingilizce dersler o kadar zor olmaz senin adına -eğer temelin iyiyse- en olmadı içinde yaşaya yaşaya alışırsın dile.


    İşsizlik konusunda mühendisler işsiz gibi bi algı var , ki şöyle düşün Türkiye'nin her yerinde neredeyse her okulun mühendislik fakülteleri var bir o kadar da farklı bölümü var.Sonuçta hepsinden mezun çıkıyor haliyle çok fazla mezun oluyor , şirketler için de işe alırken not ortalaman ve üniversitenin bu şirketlerle olan bağları öne çıkıyor.Ve yine iş sende biter mühendislikte , kendini güncel tuttuğun sürece , geliştirdiğin sürece hep aranan eleman olursun.


    Bana sorarsan ben de bu ikilemde kalmış biri olarak , sonuna kadar mühendislikten yana kullanırdım.Geçen sene hatrı sayılır bir sıralama ile bulunduğum şehre göre en iyi devlet üniversitelerinden birinde mühendislik okuyordum , bu dönem başında tıpa puanımı kullanarak geçiş yaptım(yine aynı şehirde).Derslere , ortama alışamadım , 2 aydır gidiyorum ama hiçbir heyecan uyandırmıyor,zevk almıyorum artık gitmiyorum bile ne komitelere girerim ne de sınavlara.Hastane ortamını gördüğüm zaman hep aklıma kötü şeyler geliyor.Hiç kendimle bağdaştıramıyorum.
    "Ee niye geçtin o zaman?" diyebilirsin... Çok basit "Tıp garanti iş , mühendisler işsiz gezioooo" gibi laflara kandım , takıldım.
    Ve yine çevrenin saçma baskısı , mühendislik kazandığımı söyleyince değişik surat ifadeleri , "Niye hekimlik yazmadın hooöö??" demeleri beni etkiledi.Ben de gaza gelip geçtim.

    Şimdi ne oldu?

    Şimdi de dönem sonunu en olmadı seneyi bekliyorum eski okuluma , mühendisliğe geri dönmek için.

    Velhasıl kendini nerede iyi hissedeceksen orada devam et,çevrenin baskısı altında kalma
    .Daha başka soruların olursa da sormaktan kaçınma her türlü yardımcı olurum kendim adına.Başarılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BonkersSA-BO -- 1 Mayıs 2020; 23:46:42 >




  • BonkersSA-BO B kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen İTÜ’de eğitim görüyordun. 9k zaten çok iyi bir sıralama. Güzel bir şirkette mühendis olarak işe başlayabilirdin. Mühendis için konuşacak olursak, iyi bir kariyer için İTÜ mükemmel bir başlangıç olurdu. Hastane ortamı dediğin yer senin iş yerin, doktor olacağını varsayarsak. İş yerinden bu kadar sıkılman ve karamsar bakıyor olman açıkçası düşündürücü. Fakat henüz yolun başındasın. Önünde uzun bir yol var. İstediğin yolu çizmek için geç kalmadın henüz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thermodynamiker -- 5 Kasım 2019; 23:31:52 >
  • hocam mühendislik mi tıp mı senin bileceğin iş ben şu kısma yorum yapmaya geldim: sakın 1 sene kayıp olarak düşünme. sevmediğin yerde durursan daha büyük kaybın olur. şimdi derslerin iyi gitse bile tıpı sevmessen 1 sene kaybım olmasın diye mühendisliğe veya istediğn bir yere geçmessen belki ilerde tıpın ilerleyen senelerinde daha çok zorlanacaksın sevmediğin için ve şimdi korkutğun 1 yıl belki derslerden kala kala 2-3-4 yıl olacak. kesinlikle 1 sene büyük kayıp değil 2-3 sene de değil. eğer sevdiğin bölümde okuyacaksan.
  • Thermodynamiker kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bu güzel yorumun için hocam , çok haklısın.
    Kendine göre seçmen gerekiyor çevreyi fazla takarsan kendin mutlu olamıyorsun bu da zaten etkiliyor başarını.Bakalım artık ya baharda ya da seneye ait olduğum yere dönebilirim.
  • BonkersSA-BO B kullanıcısına yanıt
    Umarım her şey gönlünce olur. Ne istediğini biliyor olman ve bundan emin olman çok güzel.
  • BonkersSA-BO B kullanıcısına yanıt
    Keşke bende emin olsam ben tamamen kendi isteğimle tıpı seçtim sanıyordum ama okurken nedense pişman oldum şuan araftayım...
  • Doğrudur hocam ben de o durumu yaşadım çok illet bir şey sürekli stres , düşünceler.İyi düşünmen değerlendirmen gerekiyor ama sakın 1 sene kayıp olur falan diye düşünme.Sonuçta seçeceğin işi ömrün boyunca yapacaksın ve 1-2 yıl bunun yanında bir hiç.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.