Şimdi Ara

Tıp motivasyon ve Tus Günlüğüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tıp fakültesinin zorlukları hepimizi o kadar çok yormuş ki tus formu bomboş.. Oysa tyt/ayt forumundakiler ne kadar hevesli tıp kazanmak için, ki bizler ne kadar hevesliydik bir zamanlar doktor olmak için. Şimdi herkeste kaygı; gelecekte ne yaparım, bu konuları nasıl bitiririm, bu halde nasıl doktor olurum, doktor olsam saygı görür müyüm, hayalimdeki hayatı yaşar mıyım...


    Ben de işte tam böyleyim. Geleceğim çok belirsiz, geçmişim yetersiz, elimdekilerle kuracağım gelecek istediğim şeye yaklaşamaz gibi sanki. İstediğim şey ne ki, o da belirsiz.. Neyse işte, kaygılıyım, kaygılıyız. (kendimi yalnız hissetmek istemiyorum öyle değilse de)


    Ama bana bunca sıkıntı içinde tek ümit veren şey, doktor olmak isteyen o 5 yaşındaki çocuğu seneye tıp fakültesinden mezun edecek o insan, yani kendim :)


    Biliyorum ki hepimiz böyleyiz, hepimizin bir hikayesi var. Hiçbirimiz bu yola kolay girmedik, kolay geçirmiyoruz, ileride de kolay olmayacak muhtemelen. Çok yoruldum, her şeyden bıktım belki ama benim bir hedefim var. Bunca yolu geçtikten sonra 1 sınav, 1 yıl, 1 insan, 1 dil, 1 ülke veya ne olursa olsun hiçbir şeyin yok edemeyeceği bir hedef; çünkü ben bu yolda gücüm yettiğince yürümeye devam edeceğim..


    Hedefim ne peki?

    Hedefim şimdilik tusta dahili bir bölüm kazanip, en önemlisi de konuları iyi öğrenip ileride işimi hakkıyla yapmak. Ama ileride fikrim değişirse diye yurtdışı için dilimi de geliştirmeye çalışacağım, tabi bu şu anki tempo yüzünden çok mümkün olmasa da gelecek planlarım içinde var. Ama önceliğim her zaman tıp dersleri. Dershaneye de gidiyorum o yüzden.


    Şimdi yaptıklarıma ve yapacaklarima bakalımm.

    Şu an ara tatildeyim (5. Sınıfım bu arada) İlk dönem stajlarımı iyi geçtim şükür, 2. Dönem de öyle olur diye umuyorum. Stajları salmak da istemiyorum, o yüzden tus çalışacak vakit bulmak zor oluyor biraz. Ama şimdiye kadar dershane derslerinin çoğuna katıldım, 6-7 kitap bitirmisimdir muhtemelen, ama bunların tekrarını çok iyi yapamadım, soru filan bakamadım.


    Bu hafta tatil demiştim. Tatilde dizi film izledim aralarda, bir yandan da dahiliye 1. Kitaba çalıştım. Çok verimli olduğunu söyleyemem bu sürecin, çünkü ne rahat rahat dinlenebildim ne de doğru düzgün çalıştım, biraz iç rahatlatma çabası oldu gibi.


    2 gün içinde de mikrobiyoloji 2. Kitaba çalışmam gerekiyor (yarimdi bu). Bitirip bitirmedigimi tekrar yazarimm. Yarın 9 video izleyeceğim sabahtan akşama kadar, cumartesi de izlediklerimi kitaptan halledeceğim, ikisini bir arada yapmaya çalışınca verimli geçmiyor benim için, herkesin farklidir tabi.. Kendi çalışmalarını veya yorumlarını yazmak isteyenleri beklerim :))




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizkizisinekvalesi -- 12 Ocak 2024; 0:53:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 12 Ocak cuma:

    -Sabah geç kalktım. Kahvaltı yapıp biraz kitap okudum

    -Saat 2 olunca 1.5 saat kadar ders videosu izledim mikrobiyoloji. Hedeflediğim 9 videodan 2si bitmiş oldu, şu an çok kasmak da istemiyorum, o yüzden 9 video yerine 5 videoyu bitireceğim 2 günde, immünolojiyi sonra hallederim umarım

    -Bugün izledigim 2 videoyu kitaptan halledeceğim birazdan. Sonra da yetişirse dahiliye kitabımda sonda kalan 1-2 konu vardı, onu okuyacağım

    -yarinki planım: parazitten kalan 3 videoyu izleyip kitaptan okumak. Ayrıca kitap okumak istiyorum biraz, öğleden sonra kütüphanede takılacağım o yüzden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tusbuddy diye bir uygulama var, eğer talep olursa orada Dh foruma özel bir çalışma grubu oluşturabiliriz. Onun haricinde başarılar dilerim hocam hemen hemen aynı durumdayım ben de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahmeturan A kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ediyorum, size de kolay gelsin :)


    Uygulamayı bilmiyordum hiç, DH de çok kullanmıyorum ama arada motivasyon olsun diye yazayım dedim. İleride kullanırım belki ben de  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugünkü çalıştıklarımı da yazayım

    Mikrobiyolojide parazit bitirdim, sadece immünoloji kısmı eksik kaldı 2. Kitabın, onu da okula dönünce tamamlayacağım inşallah.

    Önceden de yazdığım gibi tatildeydim bu hafta ve yarın tatilimin son günü malesef Ama biraz uzatıp pazartesi de evde kalmayı düşünüyorum. O yüzden pazar pazartesimi tamamen dinlenmeye ayırdım :)) Pazar ailemle, pazartesi de arkadaşımla bir yerlere gitmeyi düşünüyorum.

    Tatil boyunca çok güzel çalıştığımı düşünmüyorum, çalıştıklarıma da bitsin artık kafasıyla yaklaştığım için çok verimli geçmedi. Bunun en önemli sebebi de sürekli konudan konuya atlamak ve bir dersi düzgün öğrenmeden diğerine geçmek bence. 5. Sınıfta konulara 1 kere bakmış olayım yeter diye düşünüyordum başta, ki dershane mantığı da bu zaten. Ama hiçbir şeyi düzgün öğrenmeden ilerleyebiliyormusum gibi hissetmiyorum. O yüzden acaba 2-3 ders seçip yıl sonuna kadar onları mı düzgün bitirsem diyorum artık. Önceki deneyimlerine göre öneride bulunabilecek olan veya sınava yeni hazırlanıp aynı sorunu yaşayan varsa fikrini belirtirse çok sevinirim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizkizisinekvalesi -- 13 Ocak 2024; 22:22:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.