Şimdi Ara

Tıp isteyip dişte okumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam bayadır girmemişim :) tıp isteyip ders çalışmayanları gazlamaya geldim. Diş hekimliği 2.sınıfım bölüm hakkında da soru alabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Nasıl gidiyor alıştın mı hocam?
    Umarım mutlusundur bölümde.

    Dersler falan genel olarak nasıl , iş hayati olarak beklentin neler. Cevaplarsan tesekkurler iyi forumlar :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • muradovoski kullanıcısına yanıt
    İyi temennin için sağolasın hocam, mutluluğu etkileyen birçok faktör var ama diş okuduğum için ekstra mutlu olduğumu söyleyemem. Tıp içimde ukte kaldı hala daha. Takıntı haline getirdiğim için değil de tıp dersleriyle diş hekimliği derslerini de karşılaştırma fırsatı bulduğum için biraz daha iyi görebiliyorum. Yani en azından okurken daha zevk alırmışım. İkisi de çok zor. Diş hekimliği için konuşursam sadece ders çalışarak da olmuyor, uygulamalı dersler ayrı ilgi ve azim istiyor. İnsanları çok da korkutmak gibi olmasın ama asistan/hoca/sınıf biraz psikolojik olarak da zorluyor. Yine de kendimi şanslı hissediyorum çünkü ben bir grubun aksine iş imkanı açısından ülke standartları içinde gayet önü açık görüyorum, o konuda çok endişeli değilim yani. Tabi ben de daha yolun başındayım değişebilir düşüncelerim. Kliniğe de çıkmadığım için aslında sadece öğrencilik açısından değerlendirebilirim sanırım. Şehir önemli bence benim okulum kendisi gelişmiş bir şehirde olmasa da büyükşehire yakın ve hastane, okul imkanı olarak çok iyi. Yurtlar, apartlar okula çok yakın ve şehir ucuz. Ulaşıma hiç para harcamadan aylar geçirebilirsin. Sosyal açıdan çok kötü bu bölümün de yoğun olmasıyla hiçbir şey yapmadan ot gibi okula gidip gelmene sebep oluyor. Bölüm kendisi pahalı tabi. Çok uzadı hocam :D ne anlatacağımı şaşırdım ahaha bayadır girmemişim foruma. detaylı sorulara net cevaplar verebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • GYGD G kullanıcısına yanıt
    Hocam bana gaz verebilir misin herkesten gaz istiyorum bu ara çok lazım da :DDD. TYT 60 netlerde AYT ise kötü çok konu eksiğim var. 3 ayda en az 100k yapmam lazım. Temelim var sadece lisede pek çalışmadım o yüzden bu haldeyim. 3 ayda iyi sonuç elde edebilir miyim?
  • 3 ayda çok şey yaparsın. zaten kimin ne kadar çalıştığını ölçmüyor sınav o yüzden geçmişi düşünmeyi bırak ve işe koyul :) sınırlarını zorla biraz konfor alanından çık sonra pişman olma ben gibi. Zaten ayt limit integral türev kalkmış çalışmayana avantaj. Bunlar ağır konulardı. YAPABİLİRSİN. Şimdi çalışmazsan ileride istemediğin bir bölümde daha fazla çalışmak zorunda kalacaksın. Bunu düşün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GYGD G kullanıcısına yanıt
    Abi aşırı motive oldum şuan yok böyle bir şey çok teşekkür ederim :) Dün başladım sınırlarımı zorlamaya bakalım neler yapacağım. Böyle dendiğini gördükçe 100k'dan da iyisini yapacakmışım gibi hissediyorum :) 50k'ya çıkabilsem zaten efsane olur :D Okul konuşur beni öyle söyleyeyim
  • Hocam diş için senin iş imkanı açısından umutlu olmanı sağlayan nedir ?
    https://www.youtube.com/watch?v=DOwNOHhkPzU

    Şu videoyu izlemiş miydin bilmem hacettepeli abinin anlattıkları içler acısı son 6 senede kaç tane fakülte açılmış
  • GYGD G kullanıcısına yanıt
    22binden mezunum ben de diş yaz git dediler ama ben hep tıp istiyordum icimde kalmaması için en azından denedim demek için mezuna kaldım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ray Allen 20 kullanıcısına yanıt
    merak etme 1-2 sene içinde tıp içinde aynısı olacak
  • korkmazharun K kullanıcısına yanıt
    Çok iyi yapmışsın hocam bir aksilik olmazsa ve çalıştıysan da tıp olur zaten. Ben de mezuna kalmıştım ama fizikte bir aksilik oldu diyelim 3 doğru 5 yanlış gibi bir aksilik :D baya geriledim. Diş, tıpın bir alternatifi değil hatta bence alakası yok(genel tıp dersleri dışında)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GYGD -- 30 Nisan 2020; 14:57:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ray Allen 20 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben her şey mükemmel olacak demiyorum ama tr şartları içinde değerlendirdiğimde diğer mesleklere göre daha kolay iş bulunabilir bence. Kendime bakıyorum mühendislik falan istemiyorum ama istesem de onda da yine iş bulma sıkıntısı ortaya çıkıyor, ODTÜ'de 8klık mühendislikte okuyan arkadaşım da gelecek için kaygılı. Tıp hepsinin içinde biraz daha avantajlı o da ayrı bir gerçek(iş imkanı). Bir de şu anki bakış açım ne olursa olsun inşaatta çalışan birinden daha zor değildir herhalde. Bölümde moral bozacak çok şey var sıra mezuniyetten sonrasına gelmedi daha, düşünmüyorum erteliyorum. Dus'a girerim bir onu biliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GYGD -- 30 Nisan 2020; 15:1:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • odtücengli O kullanıcısına yanıt
    Ahanda trollümüz gelmiş. Selamlar reis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tıp ile diş hekimliği benzer yanları olsa da ciddi farklılıklar var. Hastane ortamını, uğraşlarını gerçekten sevdiğin için mi seçtin yoksa aile baskısı, iş bulma kaygısı vs. mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KAÇ BİNLE BÖLÜME YERLEŞTİNİZ HOCAM??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıkçası tıpa puanım yetmeyene kadar aklımda olmayan bir meslekti ciddi manada avukat bile olurum diyordum ama diş hekimi olurum dememiştim hiç, dediğim gibi mühendisliğe falan da bir ilgim yoktu. O yüzden hastane ortamı, sosyal bir iş, insanlara yardım etme noktası güzel bu yönlerini düşündüm, içine girene kadar da tıptan bu kadar farklı olduğunu anlamıyorsun bence. Aile baskısı desem yalan olur çünkü benim de istediğim başka bir şey yoktu. Toplum baskısı belki, prestij olarak bakıyor insan ister istemez, tıp isteme sebebimin başında da bu geliyordur bence. Belli bir başarıyı yakalamış insana hemen tıp okusun baskısı oluşturuluyor başta rahatsızdım bu durumdan ama sonra ben de istemeye başladım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GYGD -- 30 Nisan 2020; 18:53:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • connli kullanıcısına yanıt
    23k hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eskdiden diş hekimlerine de aynısını diyordunuz eczacılara diyorsunuz şimdi de aynı durumu tıplara diyorsununz
  • odtücengli O kullanıcısına yanıt
    İlerde ne olur ne eder bilemem hocam, önceden yaptığınız trollüklere benim tepkim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.