Şimdi Ara

TIP HEDEFLEYENLER VE SEÇECEKLER İÇİN TIP EĞİTİM,SÜRECİ SORU-CEVAP (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
23
Favori
25.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu işi aktif yapan biri olarak anasayfamda gördüm konuyu yazayım dedim.


    Babam memur saatlik ücreti 56,25 TL, ayda 160 saat çalışıyor, sorumluluğu sıfır, evrak işi.


    Asistan hekim saatlik ücreti 44TL'e geliyor, ayda 340 saat çalışıyorum, vizitler uzadı, son anda hasta yattı vs dersek ayda 400saati bulduğu oluyor o zaman saatlik ücret 37.50'e geliyor çünkü devlet 130 saatin üzerindeki nöbet ücretini ödemiyor, istifa etmeyi düşünüyorum bu ay, bu şekilde bi hayat bir insan evladının çekeceği bir çile değil, eve bildiğin sadece uyumaya gidiyorum, hastane dışı sosyal yaşamım sıfıra indi, koca ayda sadece 1 haftasonum evde geçebiliyor.


    Hani ilerde uzmanlık diplomanı alınca rahatlarım diyorsun, çok değer verdiğim bi abim, 40 yaşında 3 çocuğu var ve en küçük çocuğu 1 yaşında, Dahiliye uzmanı, bu ay 6 yoğun bakım nöbeti tuttu, 8-5 mesai de yapıyor, aldığı sorumluluğun haddi hesabı yok Sordum abi kaç beyaz kod verdin bu zamana kadar dedim, 20 olmuştur, şu anda 3 aktif davam da devam ediyor dedi, saatlik ücreti 75TL'e geliyor bu uzman hekimin, abi neden özele geçmedin dedim özel hastanelere devlet kota koyuyor diyor ki sen en fazla 1 dahiliye uzmanı çalıştıracaksın ama yandal kadrosu boş, e dedim abi neden yandal yapmıyorsun, yandal apayrı bir rezillik, yandalda nöbet tutmadığınız ve kendi adınıza hasta bakmadığınız için sadece asistan maaşı var başka hiçbir şey yok, ayrıca üniversitelerde yandalcılara yoğun mobbing var e malum hocalar kendilerine rakip istemiyorhepsinin üzerine yandal için de ayrı zorunlu yaptığınızdan dolayı 2 yıl boyunca hiç bilmediğiniz bir şehirde görev yapıyorsunuz. şu an özellikle ve pediatride yandallar bom boş kaldı.

    Şu an bu abim online Almanca kursu alıyor. Eşi ev hanımı, normalde eşi gitmek istemeyen biriydi ama abimiz son beyaz kod vakasından bıçaklanmaktan son anda kurtulunca kursa başladı.


    Gelelim diğer fırsatlara.


    Çocukluk arkadaşım Gazi İmalat Mühendisliği mezunu, 3 yıldır staj yaptığı şirkette çalışıyor şu an maaşı ortalama 15'e geliyor onun sisteminde prim usullü.


    Sakarya Megatronik mühendisi arkadaşım şirketinde 3. yılı net maaşı 11.000TL, sık sık yurtdışına gönderiyor şirket orada da dolar olarak harçlık veriyorlar, maaşı bazı aylar 20.000'e geliyor.


    ODTÜ Gıda mühendisi arkadaşım, Danone'de işe başladı, maaşını söylemiyor :D ama geçen hafta italya'ya tatile gidebildi şu an benim gitmeye ne zamanım ne de param var.


    Sivas'ta matematik öğretmeni arkadaşım haftasonu verdiği kurslarla (saati 150 liraymış) aylık kazancım 12-15 arası değişiyor dedi.


    Bunlar sadece işin maaş kısmı. Örneğin bugün bir hekim arkadaşımızın suriye görevlendirilmesinde ağır yaralandığını öğrendik, biri silahıyla uğraşırken sırtından vurmuş. Bu suriye görevlendirmeleri mesela 1-2 gün önceden haber verilebiliyor, bir de görevlendirmeyi suriye diye yapmıyorlar, ağrı diyorlar hop oradan suriye'ye, normalde yurtdışı görevlendirmelerinde dolarla maaş verirler ama ağrı üzerinden olunca TL olarak maaş veriyorlar.

    Şiddet olaylarına vs. girmiyorum bile sendika avukatları bile hayret etti bu kadar şiddet olayı nasıl olabilir diye.


    İnşallah 3 ay sonra ben de Almanca kursuna başlayacağım, kurs fiyatları çok artmış onun için biraz para biriktirdim.


    Kısacası genç arkadaşlar geleceğinizi çizerken popüler şeylere aldanmayın, ince eleyin sık dokuyun.





  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

    Ankaratıp'lı özelden de yazmışsın, buradan cevap vereyim kimse de yanlışlarla kandırılmasın.

    Önce sana çok uzun bir cevap yazdım ama sonra hatırladım ben seni, sen şu Ağustos'ta yalnızca hekim dışına yapılan iyileştirme doktorlara da gelecek diyen arkadaşsın, geldi mi ?!TIP HEDEFLEYENLER VE SEÇECEKLER İÇİN TIP EĞİTİM,SÜRECİ SORU-CEVAP 

    Mesela hekimlere enflasyon dışı zam geleceğini iddia ediyorsun, oysa zam falan yok, döner sermaye ödemelerinin üst limiti arttı, üst limite takılan tek bir hekim tanımıyorum ben çünkü hastane giderleri yüzünden çok az kişi döner alıyor(aciller dahi 3-4 bin alıyor döner alıyor yani o da günde 400-500 hasta baktıkları için, onlar bile takılmıyor limite). şu an benim yatan mayıs dönerim 900 lira,Haziran'da daha çok puan yaptığım halde mutemet hastane masraflarından dolayı yatmayacak dedi, belki üniversite hocaları limite takılır çünkü tüm asistanlar onların adına hasta bakıyor o kadar, onlar da toplasan 3-4 bin kişi.


    "Ya da mesai usulüne göre çalışan olsun 160 mesainin üstüne maksimum 5-6 nöbet tutabilir." mesajını cevap vereceğim çünkü yani sırf bu dahi hiçbir şey bilmediğini kanıtlıyor, buna ne kadar güldüm bilemezsin :D :D :D :D


    Bazı beyin ve sinir cerrahi bölümlerinde 15 nöbet tutan var önce bunu bil. .

    Genel olarak bütün bölümlerde asistanlar 10 nöbetle başlar, enfeksiyon dermatoloji gibi bölümlerde ise daha az( bazı bölümler de 7-8 nöbetle başlatır ama nöbet sayın azalmadan 7-8 nöbet tutturmaya devam eder 30-31 yaşında 8 nöbet, cidden felaket durum) ne 5'i ne 6'sı ahahahaha. Neyse intörn olunca göreceksin zaten.


    Gel şu çalışma saati hesabını yapıp salayım sen genç arkadaşım, şimdi ayda 400 saat işini tane tane özetleyeyim.

    Önce şunu kafana koy 10 nöbetin var ve bunlara ek 8-5 işe geliyorsun, bu dediğimiz ne biliyor musun canım 36 saat mesai dediğimiz şey işte.

    Şimdi Ayda 3 tane kesin haftasonu nöbetin var bu cepte yani 72 saat.

    Haftaiçi de 7 nöbetin olur Akşam 17 ile sabah 8 arası. ne yaptı 15 saatten 105 saat.

    Yani 72saat+105saat ne eder güzel kardeşim benim, 177 saat sadece nöbet.

    Bir de biz bu nöbetleri tuttuktan sonra 8-17 normal mesai yapmaya devam ederiz kuzum(mesai 9'da başlar 17'de biter demişsin orada ayrı bir güldüm, genel cerrahideki arkadaşım 7'de başlıyor bazı cerrahilerde 6.30'da başlar. :-D) hani şu 36 saat çalışma dedikleri olay var ya ha o bu işte nöbetin bitince eve gitmiyorsun yani 8-17 mesain devam ediyor.

    160 saat mesai + 177 saat nöbet 337 saat etti mi sana.

    Sonra bir gün saat 16.50'de hasta gelir haydaa hazırla bakalım hastayı uzadıkça uzar mesain öyle nöbetçiye devredip gidemezsin çünkü sabah o hastayı hocaya sen sunmak zorundasın. Ya da başsistanı beklersin akşam vizitini atalım diye, vizit atmadan çıkmak yasak, başasistan bazen 18.00'de gelir, bazen 19.00'da.


    Kısacası sevgili arkadaşlar, şu sıralar herkesin özele ya da yurtdışına kaçtığı, emeklilikleri gelenlerin emekli olduğu bu meslek Türkiye şartlarında an itibari ile ölüdür.

    Durum o kadar vahimdir ki hekimler tarihlerinde ilk defa sendikalaşmıştır.


    Garanti meslek diye yazdığınız bu iş sırf garanti diye yapılacak bir iş değildir, zamanında kimse bize bu şartları anlatmadı diye ben anlatıyorum yoksa boş verebilirdim.

    Yani dediğim gibi adam sana görevlendirme yazıyor neresi Ağrı, Ağrı diye gidiyorsun bir bakıyorsun Suriye, sonra kör bir kurşunla ya ölüyorsun ya da yoğun bakım. Üstelik bu süreçte hasta bakamadığın için ek ödeme de alamıyorsun, Ağrı'dan geldiğin için yurtdışı görevi de sayılmıyor. Bakın böyle kaç tane saç baş yolduracak haksızlıklar var.


    Siz siz olun, bizim gibi salaklık yapmayın ideallerinizden vazgeçmeyin. Ben hastalarım tarafından hep sevilen bir hekim oldum, hocalarım tarafından övülen biri oldum, mesleğimi çok severek yapıyorum ama bu meslek bu ülkede yapılacak iş değil, burada herkes sizi keriz yerine koymaya çalışıyor, eğer zamanında cesaret edip ODTÜ Havacılık yazsaydım şu an sıra arkadaşımla Bayraktar'da beraber 8-5 mesai yapıyor olurduk...





  • Concordato kullanıcısına yanıt

    ,,,




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 28 Ağustos 2022; 21:48:33 >
  • Seninle ben muhatap olmayacağım dedim ama Gazi KDH 23bin maaş diyince çok sevdiğim bir ablama sordum doğru mu diye.
    Uygulamalara asistanlar o bölümü yazsın diye yazılan yalan dolan şeyleri burada bilgi diye satma abisi. TIP HEDEFLEYENLER VE SEÇECEKLER İÇİN TIP EĞİTİM,SÜRECİ SORU-CEVAP

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

    --USMLE STEP1--


    Sınavda çıkan dersler: Anatomi, biyokimya, mikrobiyoloji, patoloji, farmakoloji, psikoloji dalları, beslenme, genetik, biyoistatistik gibi konulardan oluşan sorulardır.


    Türkiye'de sadece Ankaradaki Amerikan Kültürde sınav yapılıyordur. Bilgisayar başında 8 saatlik tek bir sınavdan oluşur. Çoktan seçmeli 280 soru vardır. 40 soruluk 7 blok halindedir. Her blok için 1 saat süre verilir. Molalar sadece bloklar arasında alınabilir. Toplam 8saat süre ile (1saat mola) sınavı sürülür.


    Minimun geçme notu 300 üzerinden 194tür ve tıp fakütesinin ilk 2 yılı bitmeden başvuralamaz. Amerikadaki öğrencilerin çoğu tıp eğitimlerinin 2. senesinin sonunda girmektedirler.


    Ve şu anda pass-fail olmuştur.


    --USMLE STEP2--

    ... devamı gelecektir

  • İntern doktorların asgari ücretin yarısını alacağı kesin mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GiveMeYourLife G kullanıcısına yanıt

    evet bakan öyle belirtmiş hem de sadece hekimler değil diş hekimlerinin son sınıfı için de aynı uygulamaya gidilecekmiş, ama hemen yansır mı bilmiyorum

  • Yüzlerce asistan hekim tanıyorum işim gereği her biri ile de konuşurum maaşlarını sorarım 17k üzeri alan pek duymadım onlar da zaten max 20-21 falan . Nöbeti olan bir bölümse genelde 14-16 bandında kazanıyorlar. Nöbeti yoksa zaten 10k civarı kazanıyorlar. Kendim de hekimim zaten askeri revirde çalışıyorum. Her celp bir sürü doktorla tanışıyorum bu yüzden rahatlıkla söyleyebilirim ki bu konu başlığını açan arkadaş ya troll ya da çok iyimser. İşin içine girdiğinde gerçeklerle karşılaştığında anlarsın. Yukarıdaki arkadaş anlatmaya çalışmış anlattıkları birebir doğru. Hekimler neden eylem yapıyor neden özlük haklarını için iş bırakıyor diye düşünmelisin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Concordato kullanıcısına yanıt

    Yazının altına imzamı atarım hocam, her kelimesine katılıyorum.

  • @YoureGodDamnRight

    siz de muhtemelen toplamda her şeyiyle 8bin tl kazanan ve ayda 400 saatten fazla çalışan kadın doğum uzmanısınız sanırsamTIP HEDEFLEYENLER VE SEÇECEKLER İÇİN TIP EĞİTİM,SÜRECİ SORU-CEVAP  size de blokTIP HEDEFLEYENLER VE SEÇECEKLER İÇİN TIP EĞİTİM,SÜRECİ SORU-CEVAP 


    ve tekrar ediyorum, bu konu tavsiye konusu muhtemel sınavlar açıklandıktan sonra tercih zamanın çok fazla aktif olacak konu, yok imalat mühendisi şu kadar yok, mekatronik mühendisi şu kadar yok öğretmenler çok zengin gibi şeyler yazarak konunun amacından çıkmayın, eğer tıp fakültesi hakkında sorularınız varsa yanıtlayayım.TIP HEDEFLEYENLER VE SEÇECEKLER İÇİN TIP EĞİTİM,SÜRECİ SORU-CEVAP 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 25 Haziran 2022; 18:6:14 >




  • --USMLE İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR--


    • Sınavlara en erken ilk 2 yıl tıp eğitimi aldıktan sonra girilebilir.

    • Step 1, 2CK yada CS’ye istenilen sırada girilebilir.

    • Ancak Step 3 için Step 1 ve 2CK ve CS’nin geçilmesi ve ECFMG sertifikasının

    alınması gerekir.

    • Aynı sınava en fazla 6 kere girilebilir.

    • Step 1, 2 ve 3 sınavlarının tamamının 7 yıllık süre içerisinde verilmesi gerekmektedir.

    • 1 yıllık periyotta aynı step için 3 defadan çok başvuru yapılamaz.

    • 4 ve üzeri başvurular için söz konusu sınava ilk girilen tarihten en erken 12 ay

    sonra başvuru yapılabilir.

    • Geçilemeyen steplere yeniden başvuru için, aradan en az 60 günlük bir süre geçmesi zorunluluğu vardır.

    • Tamamlanmayan başvurular da sınava girmişsiniz gibi kabul edilir ve yeniden

    başvuru hakkınızdan düşüşe neden olur.

    • Ocak ayı ilk 2 haftasında Step 1, 2 CK ve 3 sınavları yapılmaz. ABD ile Kanada’da

    sınavların en yoğun yapıldığı dönemler, Mayıs-Temmuz arası ve Kasım-Aralık arası dönemlerdir


    Ama memnun değilsiniz sınavdan tekrar ücret yatırarak sınava girebilirsiniz, ama barajı geçemediniz tekrar sınava başvurarak sınava ücretsiz bir şekilde girebilirsiniz. O yüzden hazır olduğunuzu hissettiğinizde girmenizi tavsiye ederim.


    Artık step2 skoru ihtisaslara yerleşmede çok etkin rol alacak.





  • Şu an aktif çalışan bir hekim olarak pek böyle konulara dahil olmak istemesem de söylemeden duramadım. Ankaratıplı isimli arkadaşın amacını pek çözemedim ama verdiği bilgilerde özellikle maaş konusu benim bir İstanbul Tıp Fakülteli olarak tecrübelerime hiç uyuşmuyor.Hani aldığım parayı bilmesem gerçekten böyle diye inanacağım da ne yazık ki yakınından bile geçmiyor.Concordato isimli arkadaşımızın söyledikleri doğrudur.


    Ayrıca geçen günlerde yapılan mezuniyet kutlamasında yapılan konuşmanın sadece bir kısmı değil de tümünü izlerseniz ana fikrinin çok daha farklı olduğunu, Türkiye'de hekimlik mesleğinin ve en iyi fakültelerden biri olan Çapa'da olan eksiklikler ve hekimlere olan tavır hakkında söylenilenleri görebilirsiniz. Şuraya tüm törenin linkini bırakayım, tam dakikasını hatırlayamadım:

    TIP HEDEFLEYENLER VE SEÇECEKLER İÇİN TIP EĞİTİM,SÜRECİ SORU-CEVAPistanbultıpTVyoutube
    İstanbul Tıp Fakültesi 195. Dönem Mezuniyet Töreni
    https://www.youtube.com/watch?v=lG0MWznjXSI&feature=youtu.be




  • EverChanging kullanıcısına yanıt

    buradan bulaşabilirsiniz


    ben o şahsın tıp fakültesi sınava girecek birinin lafları olduğunu düşünüyorum ve üstte de başka arkadaşa belirttim belki hepiniz aynı hesaplar olabilir


    maaş konusu ile ilgili detayına ulaşmak için bu bağlantıdan ulaşabilirsin, ve ben şu hastanenin şu bölümü ile ilgili veriyi yanlış buluyorum dersen teyitini yapabilirim


    https://forum.donanimhaber.com/turkiye-de-baslangic-asistan-maaslari-2022-10-farkli-bolum-300den-fazla-hastane--153073358


    ortalama kazançları 18-22 arasında değişmektedir, ve yeni yapılan sabite zam ile 20-24bandına çıktığını düşünüyorum ve burada 12 farklı bölüm 350den fazla hastane ile yapılan büyük araştırmaya ulaşabilirsiniz


    ve eğer sorularınız varsa bu konuyu meşgul etmeyin, attığım bağlantıdan tartışabiliriz ama bu konuda devam ederseniz bu konunun amacından çıkmaktadır. Bu bağlantıdan devam edelimTIP HEDEFLEYENLER VE SEÇECEKLER İÇİN TIP EĞİTİM,SÜRECİ SORU-CEVAP 


    ve genç meslektaşımızın bu sözüne karşı gelen hekimleri de şiddetli bir şekilde kınıyorum, ve algı operasyonu ile hem çapa tıp fakültesini yerler altına almaya hem 1. olan genç meslektaşımızı hekim düşmanı olarak gösteren twiterdaki hekim hesaplarını kınıyorum





    TIP HEDEFLEYENLER VE SEÇECEKLER İÇİN TIP EĞİTİM,SÜRECİ SORU-CEVAPTürkiye Gazetesiyoutube
    İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi, yeni mezunlarını verdi. Okul birincisi Merve Nur Uçar, kürsüye çıktı ve bir konuşma yaptı. Sözleri salonda dakikalarca ayakta alkışlandı. Türkiye Gazetesi YouTube Kanalına Abone Olmak İçin: ► http://bit.ly/Turkiye-Gazetesi #merveuçar #çapatıp #haber ============================ Türkiye Gazetesi Resmi Web Sitesi ► http://www.turkiyegazetesi.com.tr Türkiye Gazetesi Sosyal Medya Adresleri ► https://facebook.com/turkiyegazetesi ► https://twitter.com/turkiyegazetesi ► https://instagram.com/turkiyegazetesicomtr ► https://www.youtube.com/user/turkiyegazetesi
    https://www.youtube.com/watch?v=8mLo-R-RbPw



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 25 Haziran 2022; 18:29:6 >




  • EverChanging kullanıcısına yanıt
    Hocam yaşananlar zaten özetliyor her şeyi. Ülkede herkesin akademisyen olmak istediği bir ortamda, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim dalı kapandı, bölümü açacak akademisyen bulamadılar.

    Doktor gruplarında kursa gidenlerin sayıları ortada, arkadaşın babası anladığım kadarıyla zamanında bu işin balını kaymağını yemiş şimdi özelde keyfine bakan birisi, zengin bebesi yani. Gelmiş burada milleti manipüle ediyor, yazık değil mi, adam ilk 10.000 girmiş ODTÜ gibi muazzam bir seçenek varken niye gençliğini heba etsin.

    Gerçekleri yazınca da blokluyor, hahahahah.

    Ben artık yazıyorum her yere, zamanında kimse bize bu işin bu kadar berbat olduğunu anlatmadı, ben o anlatmayanlara o kadar çok kızgınım ki, şimdi ben anlatıyorum ki kimse bana kızmasın.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam siz nerede ve hangi bölümde asistanlık yapıyorsunuz ? İlk mesajda yazdığınız nöbet-maaş kısımlarının nerdeyse tamamı yanlış.Diğer mesajlara bir göz attım ama her şeyi çok uzun yazmışsınız neye dayanarak ilk mesajdaki ücretleri yazdınız bilmiyorum.

    Göğüs Hastalıkları Asistanı olarak şu an sabit döner+maaş ücreti 10.500 ₺. Bu Türkiye’nin her yerinde aşağı yukarı aynı, öyle 13.500 falan değil.
    5 nöbet tutan biri 6-7bin nöbet parası alır demişsiniz.Resmî rakamlara göre söylemek isterim ki pratisyen ve asistan hekimlerin (riskli üniteler hariç; ybü, acil vs) saatlik nöbet ücreti 31 ₺. Devlet 130 saatten daha fazla nöbet ücretini ödemiyor.Ortalama 7 nöbet tutan birisi, nöbet ertesi izin muhabbetinden kesinti de olacağı için, 3binden fazla nöbet parası alamaz.Hoş nöbet sonrası izin de yok çoğu yerde yarım gün daha çalıştırılıyorsunuz.Ayrıca birçok üniversite hastanesinde nöbet ücretlerinin 2 ay geriden yattığını da belirteyim.Örn ocakta tuttunuz nöbeti, martta yatar.

    Performans kısmında da döner sermayeler tavana yaklaştı falan demişsiniz.Bahsettiğiniz şey şu anda sadece kağıt üzerinde.Uygulamaya konulması ağustosta olacak.Tavanın artırılması tabi kağıt üzerinde oo süper diyeceğiniz bi şey, gel gör ki etrafımda tavandan döner sermaye alabilen hiçbir hekim arkadaşım yok.Kendime de her ay max 1000 ₺ performans yani ek döner yatıyor onu da belirteyim.Ek ödeme kısmı inşallah bakanın dediği gibi olur ama hiç sanmıyorum 1000 ₺ performans ödemesi verdiği hekime 4000 ₺ mi verecek ? Göreceğiz.

    Totalde gördüğünüz gibi mevcut haliyle max nöbet (10 gün) tuttunuz 4000 ₺ ordan gelir, 10.500 ₺ sabit+maaş, döner sermaye oldukça adaletsiz yerine göre değişir benim çalıştığım kurumda 1000 ₺ ortalama. Hesap sonu 15.500 ₺.Rakamları konuşmak hiç hoşuma gitmiyor ama tıp yazmak isteyen gençler iyi öğrensinler durumun ne olduğunu.

    Düzeltme: İlk mesajda pratisyen tavan döner 27’miş güya da 30küsüre çıkarılmış. Bu veri bakanlığın verisi muhtemelen.Kimse inanmasın bu performans verisine, koskoca Türkiye’de toplasan 3-5 hekime ya yatar ya yatmaz o kadar performans, belki de kimse alamıyordur bile. Hayallere kaptırmayın kendinizi, Türkiye’nin birçok yerinde ek ödeme 0. Tavanı artırmışlar, e sen adama hiç vermiyordun ki tavanı artırsan nolacak :D Argümanları şu tabi sabiti merkezi bütçeye aktardık ee işte oradaki para da ek ödemeye ayrılacak herkesin performans ücreti artacak adil dağılım yapacağız diyorlar, yersen :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3.0V6 -- 25 Haziran 2022; 20:3:6 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.