Şimdi Ara

Tıp Fakültesi- Soru -Cevap Yardım Tek Konu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
4
Favori
2.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • selkatmis07-06 S kullanıcısına yanıt
    merhaba ben capa-cerrahpasa-marmara-yeditepe-acibadem arasinda kaldim su an :)
    Sen ne oneriyorsun, ozellikle yeditepe sicak geliyor ama sikintili bir okulmus gecmesi zormus, ogrencilere musteri gozuyle bakiyorlarmis falan. Bunlar hakkinda bi bilgin var mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hazırlık Sınıfları kalktı mı acaba? Ankara tıp istiyorum ben, hazırlık muafiyeti için sınav varmış. Kalktı mı acaba? İsteğe bağlı mı artık?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Orhan12311

    Hazırlık Sınıfları kalktı mı acaba? Ankara tıp istiyorum ben, hazırlık muafiyeti için sınav varmış. Kalktı mı acaba? İsteğe bağlı mı artık?

    Kalkti kardesim zorunluluk gecen sene ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bongo47 B kullanıcısına yanıt
    su anda ben de 3 u arasinda kaldim siz nereyi kazanmistiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • crazysaver C kullanıcısına yanıt
    Akdeniz'i seçtim. Şahsen mevcudumuzun fazla oluşu haricinde fazlasiyla memnunum. Ama şunu söylemem gerek Ankara Tıp'tan sonra Türkiye'nin en zor fakültesi. Bunu hocalar dahi söylüyorlar. Hatta bir hocam siz safsınız 1. Sınıftan buraya geldiniz, ben yakınlarıma mümkünse dönem 3'ten sonra gelmelerini söylüyorum demişti. Dokuz eylül daha kolay diyorlar sistem de oldukça farklı orada biliyorsundur. Gazi'den yatay geçiş yapan arkadaşımsa ben zordan kaçayım dedim nereye gelmişim dedi, onun haricinde gazi'yle ilgili çok da bilgiye sahip olamadım. Bizim mevcudumuzun fazla olmasının sebebi Alanya AKTF ile birlikte eğitim görmemiz ve hazırlığın kaldırılmasından dolayı oradan gelen öğrencilerdi. Şuanda ek bina inşaatı sürüyor kontenjan artışı sorunuyla ilgili ancak muhtemelen dönemin başına yetişmeyecek belki 2. Yarıyılda tamamlanır. Eğitimi zor ama gerçekten kaliteli ve hocaların çoğunluğu alanlarında çok iyi isimler gerçekten öğretim üyesi konusunda kafan rahat olsun ama özellikle preklinikte çok zorluyorlar. Ben bunu iyi olarak görüyorum sonuçta doktor olacaksın, önüne bir makine gelse ve hata yapsan düzeltmek için bir şansın daima olur ancak insan öyle değil. Dağın başına veya çok küçük bir beldeye atandığın zaman herkes senin eline- ağzına bakacak ne yapacaksın ne söyleyeceksin diye. Boş boş gezip son hafta sabahlanarak geçilen sınıfların acısının böyle zamanlarda ortaya cıkacağını düşünüyorum şahsen. Haa Dokuz eylül ve gazinin hastaneleri mükemmel kesinlikle lafım onlara değil uf cok zor uf cok sıkı uf bu ne ya diyen insanlara. Bu arada 3 üni de dünyanin en iyi 1000 tip fakultesi listesinde 640 gazi 688 dokuz eylul 701 akdeniz. Gercekten tip istiyosan hangisini secersen mutlu olacagini dusunuyorum. Akdeniz universitesinin son 4 5 yilda fiziki sartlari zorlanmaya baslasa da yukselisini bakacagin herhangi bir listeden rahatca gorebilirsin. Benim puanim 9 eylule yetmesine ragmen akdenizi secmemin nedeni bu ivme ve egitim sisteminin zor (?) olusuydu. Bu arada akdeniz ilk akredite olan unilerden ve bu sene akreditasyonunu yeniledi.

    Edit: haa bu arada akdeniz gaziye ilk 2 kadavrasindan 1 tanesini bagislamis ve turkiyede ege tip ile birlikte en cok kadavraya sahip fakulte hatta baska universitelerden hocalar ziyarete gelince kendi unilerine istemesinler diye kadavralar saklaniyormus (hocamiz sahsen soyledi) bunu da belirteyim :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bongo47 -- 20 Temmuz 2017; 21:25:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hocam elinize saglik oncelikle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bongo47 B kullanıcısına yanıt
    siz akdenizden memnunum demissiniz akdenizin zorlugundan da memnunsunuz peki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bongo47 B kullanıcısına yanıt
    hocam bir de 9 eyluldeki full pdo sistemi hakkinda yorumlariniz nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam siralamam 3797 gecen sene gazi turkce 3970 ile kapatmis bu yuzden gelmeyebilir gazi ingilizce hakkinda bi bilginiz var mi hocalar yetersizlermiymis ingilizce anlatma konusunda .bide internette gazi nin cok kotu oldugu konusuluyor bunlarin dogruluk payi nedir sizce gazi ing ilerleyen yillarda yurtdisi gecerlilik alabilir mi .gazi turkce yada ingilizce farketmeksizin gazige gelsem pisman olur muyum akademik kariyer yapnak istiyorum gazi bunun icin uygun mudur cook uzun oldu ama sizevet hayir seklinde cevaplasanizda olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tıpta erasmus imkani oluyor mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @crazysaver
    Hocam ben memnunum yukarıda yazdığım sebeplerden ötürü. Teorik derslere devam zorunluluğu olmadığı için derslere gerçekten az kişi geliyor fakat ben her derse girerim. İdealist olarak girdiğim için fakülteye, derslere girmek ve sınavlara çalışmak bana zevk veriyor, tabii bazı konularda sıkılıyorum zaman zaman ama iyi bir doktor olabilmem için bunları da öğrenmemin gerekli olduğunun bilincinde çalışıyorum o ders-konulara da. Hocam 9 eylül'le ilgili yorum yapmamam daha doğru olur, sadece Akdeniz'den çok daha rahat olduğunu söyleyebilirim. Akdeniz'de de PDÖ var ilk 2 sınıfta kurul notuna da %15 etkiyor. İlk geldiğim sene çok zevk almıştım PDÖ'lerden ama geçen sene biraz bozdular, çok konu çalışmamızı istediler 2. sınıf PDÖ'lerinde. Mini Kurullar gibi geçti bu sene.

    @ilk2000
    Gazi İngilizce'den gelen arkadaşım ve orda derslere giren bir hoca bana İngilizce'dekilerin Türkçe'lerin derslerine girdiğini bu yüzden de Türkçe dersliklerinin merdivenlerinde dahi insan oturduğunu söylediler gözümle görmedim ama. Ayrıca ben de araştırırken Cerrahpaşa ve Hacettepe hariç İngilizce yazmayın demişlerdi. Ama Gazi, Gazi'dir adı var sonuçta :)


    @Sheeran
    Evet Erasmus var. Fakültelerin öğretim programına uygun Üniversitelere gidebiliyorsunuz, onu da üniversitenin ERASMUS birimi size söylüyor zaten şu, şu üniversitelere gidebilirsin yıl kaybetmeden diye. Genelde klinikte ve intern'likte öneriyorlar ERASMUS'u.




  • hocam kyk yurdu hakkinda bi bilginiz var mi tipci yurtta kalmali mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.