Şimdi Ara

Tıp Fakültesi Son Sınıf Öğrencisi (İntörn Dr.) Olarak Sorularınızı Cevaplıyorum (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
12
Favori
13.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Vakıf üniversitesi daha az öğrenci sayısı,burs imkanları vb. avantajları olmasına rağmen ben yine de devleti tavsiye ederim.Ama Cerrahpaşayı tavsiye etmem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba hocam sizce gazi tıp mı dokuz eylül tıp mı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yanlış bilmiyorsam sadece ortalama değil,yks sıralaması da etki ediyor. Bir de atıyorum iki kişiden 1 kişi yatay geçiş yapabilecekse yks sıralaması önde olanı alıyorlar. Nasıl kolay dediniz şaşırdım,sorduğum herkes yatay geçiş umuduyla gelmeyin çok zor diyor
  • Neden tavsiye etmezsin, anladığım kadarıyla araştırma yapmak isteyenler için ders yükü de ağır değilmiş...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ghaazi G kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,bariz farkları yoktur eşdeğer fakültelerdir denebilir.İkisi de iyidir,akreditedir.Sadece bazı bölümlerde(göz,beyin cerrahi gibi)Gazi ön plandadır.Fakat eğitimde çok bir fark olacağını zannetmem.Burada Ankara mı İzmir mi diye kendine sorabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HulusiBehçet -- 31 Temmuz 2020; 21:16:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tweety1996 T kullanıcısına yanıt
    Çoğu üniversite için YKS sıralaması çok az etki ediyor esas önemli olan ortalama.Sana örnekleriyle açıklayabilirim.Mesela Çapa Tıp'ın geçen seneki yatay geçiş sonuçlarına bakarsan YKS puanının ne kadar az etkili olduğunu görürsün.Yanlış biliyorsun,iki kişiden bir kişi yatay geçiş yapacaksa diğerinin YKS puanı isterse 50-60 puan yüksek olsun çoğunlukla ortalaması yüksek olanı alıyorlar.Yatay geçişin zor olduğunu iddia eden kusura bakmasın bu işi bilmiyordur.Şayet zor olsaydı Rize Tıp'tan Cerrahpaşa İngilizce Tıp'a geçenler olmazdı.Yatay geçiş ortalama bir çalışmayla yapılır,bence mezuna kalmanın yanında çok çok kolaydır,çok daha az streslidir,YKS gibi ağır bir çalışma temposu istemez.Üstelik 1.sene geçemezsen 2.sene geçersin,2.sene geçemezsen 3.sene geçersin...Bu şekilde bitirene kadar geçiş yapabilirsin.Şu ana kadar geçiş yapmak isteyip de yapamayan pek arkadaşım olmadı.1.sene geçemedilerse bile 2.sene geçtiler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Araştırma yapmak isteyenler derken ne demek istediğini anlamadım.Öğrenci için bilimsel araştırmayı söylüyorsan o Türkiye şartlarında pek mümkün olmuyor.Bizim akademisyenler doğru dürüst bilimsel araştırma yapamıyor öğrenciler nasıl yapsın?Bazı özel üniversiteler bilimsel araştırmalarda yer alma imkanı veriyorlar ama devlet üniversiteleri için biraz ütopik.

    Cerrahpaşayı niye tavsiye etmiyorum kısmına gelirsek,öncelikle orada iyi bir tıp eğitimi verildiğini düşünmüyorum.Geçen sene bu yüzden Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesine bile akreditasyon verirlerken Cerrahpaşanın akreditasyonunu iptal ettiler.Sokaktan rastgele bir adamı çevirsek o da Cerrahpaşayı zorlanmadan bitirir(Daha argo bir tabir var tıp camiasında Cerrahpaşa için ama onu söylemek istemiyorum).30 senedir aynı sorular soruluyor,sınava 1-2 gün kala çalışman geçmek için yeterli oluyor.İşletme okuyor gibi tıp okuyorsun.Kars Kafkas,Erzincan Binali Yıldırım Tıp bile daha zor.Pratik manada da çok şey öğrenmiyorlar,bu yüzden bitirip atandıklarında çok zorluk çekiyorlar,maalesef hemşireler bile bu arkadaşlarımızla dalga geçiyor.Ayrıca binaları dökülüyor, imkanları da kısıtlı, hastane borç batağında.Yalnız bir konuda haklarını teslim etmek lazım reklamlarını çok iyi yapıyorlar,sosyal medyayı iyi kullanıyorlar bu yüzden bunlar pek bilinmiyor.Ben puanım yettiği halde tercih etmemiştim,pişman değilim.Sana da puanın yetiyorsa Hacettepe'yi öneririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HulusiBehçet -- 31 Temmuz 2020; 21:50:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu konuda bilgim yok,tıp eğitimi,tıp fakülteleri ve doktorluk ile ilgili sorulara cevap veriyorum.Bu konuda bir şey söyleyemeyeceğim,söylemem de doğru olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wisciart kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.Akreditasyonla ilgili meseleyi çok doğru anlamışsın,aynen dediğin gibi oluyor.

    Planların çok güzel,gerçekten çok hoşuma gitti.Bunu şimdiden düşünmen bile ufkunun ne kadar geniş olduğunu gösteriyor.Şu an an tıp camiasının en çok eksik olduğu konulardan biri bu.Biz Tıp Eğitimi ile ilgili toplantılarda bu anlattığın keşke olsa diye çok tartışmıştık.Ama sen daha Tıp Fakültesine girmeden bunu düşünmüşsün.Çok takdir ettim seni.

    Biz Tıp Fakültesi mezunu olduğumuz zaman yüksek lisans yapmış sayılıyoruz.Dolayısıyla direkt olarak doktoraya başlayabiliyoruz.Dediğin gibi bir alan var tıpta gerçekten.BİYOFİZİK.Fakat TUS'la almıyor doktora programı var.Tıp mezunları bu yüzden pek tercih etmiyor ve genellikle fizik,mühendislik mezunları tıp fakültesinde bu alanda doktora yapıyor.Tıp fakültesi mezunları bu alanı onlara bırakmış tabiri caizse.Sanırım bu alan biraz mühendislik gibi olduğu için doktorların pek ilgisini çekmiyor ama bu alanda PhD yapan tıp doktorlarının olması lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Abim doktor hocam o dedi. Aydından adanaya geçemedi. İstanbuldan 2 kişi başvurmuş onları almışlar. Sizin dediğiniz kişilerin ortalaması çok çok yüksek midir acaba. Puan kesintisi oluyormuş ortalamandan yks sıralamana göre
  • Tweety1996 T kullanıcısına yanıt
    Adana'nın sistemi değişti mi bilmiyorum,ama fakültelerin %90'ı böyledir.Yatay Geçişleri değerlendiren komisyonda da yer aldığım için bu konuları biliyorum.Sana bir örnek vereyim madem Çapa'dan.

    http://cdn.istanbul.edu.tr/FileHandler2.ashx?f=yatay-gecis-sonuclari_637003542772832831.docx

    Bu geçen seneki Çapa'nın yatay geçiş sonuçları.Burada listenin başında 2.sınıf ingilizceye geçiş yapanlar var.Onlara bir bakalım.
    511 puan alan ancak 4.YEDEK olarak kazanabilmişken 427 puan alan kişi 2.ASİL olarak kazanmış,YKS'de neredeyse 100 puan önde ama ona rağmen geçiş yapamamış ...
    Başka bir örnek 3.ASİL olarak kazananın ortalaması 3.79 puanı 438 4.ASİL kazananın ise ortalaması 3.77 iken puanı 481.Ortalamadaki 0.02'lik fark YKS'deki 43 puanlık farktan daha fazla etki etmiş.Nasıl YKS puanı daha fazla etki etmiş oluyor???

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kontenjanlar çok arttı.Biz 8 bin kişi mezun olurken sizin zamanınızda 16 bin kişi mezun olacak.Belki 10 sene sonra belki daha sonra kapanacaktır bu gidişle.Ama doktor açığı var diye her yere Tıp Fakültesi açmak çok yanlış.Tıp eğitimi basit bir şey değildir,Tıp Fakültesi açtım demekle Tıp Fakültesi açılmaz.Bu ileride çok büyük sıkıntılar çıkarabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HulusiBehçet -- 31 Temmuz 2020; 22:40:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rainbow loriini kullanıcısına yanıt
    Çanakkale yeni akreditasyonu aldı ama Trakya Çanakkaleden daha öndedir,sistemi daha iyi oturmuş bir fakültedir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım. Her okulun şartları farklı yani. Kiminde yks sıralaması önemliyken kiminde değil. Kazanınca araştırmak lazım. Teşekkürler
  • Jerlamarel kullanıcısına yanıt
    Aralarında en iyi KTÜ'dür ama ingilizce hazırlığı vardır.Sonra Bolu ondan sonra da Isparta gelir bence.

    Yatay geçiş yapmak çok zor değil, düzenli olarak derslere girmeni öneririm.Ortalama bir çalışma ile halledersin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tweety1996 T kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.Çoğunluğunda ortalama daha önemlidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çapa daha iyidir.Nobel ödüllü Aziz Sancar'ın mezun olduğu fakülte...Behçet Hastalığına adını veren Prof.Dr.Hulusi Behçet'in hocalık yaptığı fakülte...Neredeyse 200 yıllık bir tarihe sahip kökleri Osmanlı Dönemine dayanan ilk tıp fakültemiz nam-ı diğer Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes üni soruyor arkadaş doktorluk mesleği hakkında soran çok az

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Neyse hocam benim sorum stajlarda ve asistanlıklarda haftada kaç gün günde kaç saat çalıştığınızı merak ediyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Jasonn Bourne kullanıcısına yanıt
    Bunu kendine sorman lazım, seviyor musun sevmiyor musun?Bu mesleği yapabilir misin,yapamaz mısın?Başkalarının dediklerinden ziyade sen kendine bu soruları sor.Üstelik Cerrah olacaksın diye bir şart da yok, tıpta birçok bölüm var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HulusiBehçet -- 31 Temmuz 2020; 23:6:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.