Şimdi Ara

Tıp Fakültesi Son Sınıf Öğrencisi (İntörn Dr.) Olarak Sorularınızı Cevaplıyorum (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
189
Cevap
12
Favori
13.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HulusiBehçet

    Azmetmek konusunda çekinceleriniz varsa bir şey diyemem.6 senelik uzun soluklu bir süreç sonuçta.
    hacettepe ve cerrahpaşa arasından hangisini seçersiniz siz olsanız ve neden
  • 6. Sınıfta daha az zorlayan bi üniversiteye gitmek tus açısından daha iyi olmaz mı?Yoksa istersek tusta da başarılı olabilir miyiz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kefe4609 K kullanıcısına yanıt
    ADÜ Tıp hakkında son zamanlarda iyi şeyler duymuyoruz maalesef.Onun dışında yeni açılmış üniversitelerden olmamasına rağmen akredite olmaması negatif bir yönü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HulusiBehçet -- 29 Temmuz 2020; 12:7:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam tıpta okul fark etmez diyorlar gerçekten de öyle mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankarada yaşıyorum. Seceneklerim arasında 10 seneden fazla olan 3 okul felan var maalesef ve uzaklar. Çok fazla fark olur mu yani hem uzaklığı hem iklimini göz önüne alırsanız?
  • ciaobellaciao C kullanıcısına yanıt
    Bilkent bilgisayar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mertgms2 M kullanıcısına yanıt
    Tıp çok geniş bir dal,çok fazla bölüm var.Hastalarla iletişim kurmayacağın bölümler var mı?Elbette,Biyokimya,mikrobiyoloji,patoloji,farmakoloji,histoloji embriyoloji gibi birçok bölüm var.Özellikle biyokimya ve mikrobiyolojinin TUS'ta puanları yüksek.Ama tıp fakültesini bitirene kadar mecbur hastalarla iletişimin olacak.Hemen bitirdiğin gibi uzmanlık eğitimine başlayamayacağın için bir süre pratisyen doktorluk da yapacaksın.Dolayısıyla Tıp Fakültesinde ve bitirdikten sonra bir süre hasta göreceksin.Ama sonrasında bu temel bölümlerden birini yazarsan bir daha hiç hasta görmezsiniz.Fakat bu bölümlerin de maaşları son düzenlemeyle düşürüldü,gelecekte durumları ne olur orada da bir belirsizlik var.Ben de Tıp Fakültesi tercih ederken Temel Bilimleri düşünüyordum ama şimdi klinik düşünüyorum.Fikirlerin de değişebilir yani.Şimdiden hasta görmemeye odaklanma bence.

    Ezbere gelince elbette Tıp Fakültesinde ezber var ama belli bir mantığa oturtunca o ezberler kolaylaşıyor.İnsan vücudunun işleyişini iyice anlayınca hastalıklar daha kolay öğreniliyor.Yapılmayacak bir şey değil yani.O yönden gözün korkmasın.Bu süreci de 15 senelik ağrılı sancılı süreç olarak gözünde büyütme.Bir şekilde geçiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HulusiBehçet -- 29 Temmuz 2020; 15:28:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • DEÜ tıp hakkında neler söyleyebilirsiniz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kaiji_itou K kullanıcısına yanıt
    Rica ederim,hakkında hayırlısı olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3'ten 4'e geçtim ve tıpı sevmiyorum pek. Ayrıca ilk 3 sınıfta devam zorunluluğu yoktu ve okula neredeyse hiç uğramadım. Not ortalamalarım sene olarak sırasıyla 66,60,79. Ayrıca corona sürecinde de sosyallik iyice dibe vurdu. Sence okullar yüzyüze açılırsa 4. Sınıfta sudan çıkmış balığa döner miyim? Artık biraz daha başarılı olmak istiyorum ama 4. Sınıf gözümü çok korkutuyor özellikle ilk ay adaptasyon süreci. Kendi tecrübelerini paylaşabilir misin nasıl oluyor o süreç?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de mesela çorum 2009 da eğitime başlamış ama gazi tıpta. 2017 de çorumda devam etmiş. Şimdi ben bu üniveriteyi 11 yıllık olarak mı değerlendirmeliyim 3 yıllık mı
  • hocam akdeniz tıp hakkında düşünceleriniz nelerdir?
  • 14k sıralama geldi sivasta hazır ev olduğu için sivas tıpı düşünüyorum sizce sivas tıp nasıl hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ciaobellaciao C kullanıcısına yanıt
    Seviyorsan değer.Hiçbir şey için geç değil.Sonuçta uzun süre bu mesleği yapacaksın.Sevmediğin bir işi yapmak zor olur.Zaten kazanmak da artık eskisi kadar zor değil,kontenjanlar çok arttı.Bu kadar istiyorsan bence hayallerinden vazgeçme.İnsanlara faydalı olmayı,yardım etmeyi seviyorsan, bu meslekte hem faydalı hem başarılı hem de mutlu olursun.Umarım hayallerine ulaşırsın,başarılar dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HulusiBehçet -- 29 Temmuz 2020; 15:38:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wisciart kullanıcısına yanıt
    Çok güzel bir soru,öncelikle bu soruyu sorduğun için tebrik ederim.Bu soruyu sorman tercih yaparken çok bilinçli olduğunu gösteriyor.Biz zamanında tercih yaparken akreditasyon nedir pek bilmezdik,sonradan bu süreçlerde aktif rol alınca öğrendik.

    Mezun olduğun zaman üniversitenin akreditasyonu var mı,yani akredite bir fakülteden mi mezun oldun?Önemli olan bu aslında.Ama akreditasyonu kurumun aldıktan sonra devam ettirmesi lazım.Akreditasyonu iptal edilirse kesin olmamakla beraber sıkıntı olabilir ama akreditasyon verilip iptal edilen üniversite pek olmuyor.Birkaç tane oldu şimdiye kadar,mesele geçen sene Cerrahpaşanın akreditasyonunu vermediler.

    Akreditasyon ne işe yarıyor,niye bu kadar çok konuşuluyor diye soranlar olabilir.Akreditasyon diplomamızın uluslararası olmasını,yani yurt dışında da geçerli olmasını sağlıyor.Amerika birkaç yıl sonra akredite olmayan tıp fakültelerinden mezun olanların Amerika'da Doktorluk sınavına(USMLE) başvurusunu bile kabul etmeyeceğini açıkladı.O yüzden akredite bir fakülteden mezun olmak önemli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HulusiBehçet -- 29 Temmuz 2020; 15:53:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam özel değilse neden meslek değiştirmeyi düşündüğünüzü sorabilir miyim ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Venuuex V kullanıcısına yanıt
    Belli sabit bir maaş yoktur tıpta,çalıştığın yere göre,yaptığın işe göre(performans) değişir arada farklar olur.Özelde isim yapıp yüksek paralar alanlar da olabilir ama bunlar çok az bir kısımdır.Dahiliye doktorlarının kontenjanları çok arttığı için paraları düşüyor ama bunlar teknik meseleler şimdiden bunları düşünme.Unutma bu meslek para için yapılacak bir meslek değil.Para için bu mesleği seçmeyin,aynı emekle çok daha fazla para kazanabilecek meslekler var.Onlara yönelebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • navi markelof N kullanıcısına yanıt
    6 senelik olması dezavantaj.Tıp Fakültesinde sistemin oturması için belli bir yıl geçmesi gerekir.İlk 3 sene pek farkı olmasa da son 3 sene(stajyerlik ve intörnlükte)bir fark olacaktır.Fakültede tüm anadal ve yandallarda hoca olması önemlidir.Çünkü tıp eğitimi "usta-çırak" ilişkisi şeklinde ilerleyen bir eğitimdir.

    KTÜ Tıp 40 senelik köklü bir fakülte.Tüm bölgeye hizmet veren bir hastanesi var.%30 ingilizce diye geçiyor ama ingilizce ders işlenmiyormuş.Evet zorunlu hazırlık sınıfı var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HulusiBehçet -- 29 Temmuz 2020; 17:4:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • threesa lisbon T kullanıcısına yanıt
    İstersen en zor üniversitede de başarılı olursun.Öyle olsa Hacettepenin intörnlük eğitimi ağır olmasına rağmen dereceler oradan çıkmazdı.
    Sırf rahatlık için üniversite tercih etmeyin.6.sınıf uygulama senesidir,öğrencilik ile hekimlik arası geçiş dönemidir.Uzmanlığı hemen kazansanız bile birkaç ay pratisyen hekimlik yapıyorsunuz,intörnlüğü rahat geçirenler bu süreçte çok zorlanıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şamarcısöğüt Ş kullanıcısına yanıt
    İlk 3 sene daha çok teorik ağırlıklıdır fark etmeyebilir.Fakat son 3 sene pratik ağırlıklıdır usta-çırak ilişkisiyle öğrenilir.Bu yüzden köklü üniversiteleri,sistemi oturmuş üniversiteleri tercihte fayda var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.