Şimdi Ara

TIP 1'LERE TAVSİYELER (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
144
Cevap
99
Favori
35.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Andromeddah kullanıcısına yanıt
    Tıp dallarının tedavi,eğitim gibi şeyler için kullandığı kaynak kitaplardır. Genellikle her dalda 1-2 bazen de 3 temel ve popüler textbook olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreamabout -- 6 Ağustos 2017; 19:34:15 >
  • Hocam guzel bir yazi olmus. Textbook onerilerinizi de bekliyoruz
  • guyton medical physiology 500 lira resmen :(
  • Yararlı konu . UP





  • morethanharvard101 kullanıcısına yanıt
    Türkçesi 220 lira



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yalnızinsan -- 6 Ağustos 2017; 19:55:6 >
  • morethanharvard101 kullanıcısına yanıt
    Ankaradaysan olgunlardan 100 liraya çakmasını da alabilirsin ama ben desteklemiyorum korsanı.
  • Faydalı konu ellerinize sağlık hocam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr.Allison Cameron

    Çok güzel yazmışsınız :D hep merak ettiğim bir durum var.Mesela mühendislikte boğaziçiyle anadoludaki üniversiteler arasında çok büyük eğitim farkı var.Tıp fakültelerinde de mesela hacettepeyle anadolu arasından böyle bir fark var mıdır? Yoktur demi yoktur :D :D İngilizcem lisede bile berbattı.Öğrenmeyi çok istiyorum ama dil konusunda çok beceriksizim :(

    Fark olmaz olur mu, hem de mühendislikte olduğundan kat kat çok daha fazla... Bu işler öyle matematik problemi çözmeye benzemez. Biraz farkın azalmasının sebebi hemen hepsini ilk 20bine girenlerin tercih etmesi, yoksa mühendislikte her okulda aynı matematik gösteriliyor ama ilk 10binde girenle 100binde giren arasında ciddi seviye farkı olduğu için eğitim kalitesi düşüyor.




  • Benim tavsiyem ilk 3 sene gezebildiğiniz kadar gezin, okul kulüplerine kaydolun. Daha sonra çok vaktiniz olmayacak. Uzmanlığı kesinlikle yapmalısınız, şimdiden onu gözönünde bulundurun, planlarınızı ona göre yapın. Yurtdışında doktorluk fırsatlarını da düşünün, ona göre fakültedeyken dil öğrenin.
  • perSNN kullanıcısına yanıt
    Niye böyle dediniz ki :( Tamam fark vardır ama bu kadar çok mu :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr.Allison Cameron

    Niye böyle dediniz ki :( Tamam fark vardır ama bu kadar çok mu :(

    Şöyle örnek vereyim Hacettepe ve Ankara üniversitesi bir de GATA, bunlar en iyileri... Şimdi TUS'a bak, en yiksek puanlar bu okullardan çıkıyor hep. Fark olmasa diğer okullarda buradan mezun olanlar kadar yüksek puanlar alır. Bir de imkan olayı var. Hoca sayıları farklı. Bazı stajlarda neredeyse her öğrenciye bir prof düşüyor eğitim verirken. Ama bazı okullarda öyle bir dersi verecek hoca bile yok, kadavrası yok, maketi yok... Adam adı sanı duyulmaan yurtdışındaki birokuldan tıp-diş diploması almaya çalışıyor, hiç hasta görmemişler, ver parayı al diplomayı... Ülkemizde tek kata kurulmuş tıp fakültesi bile var(bir tane gördüm her kata bir fakülta açmış güya,bir kata tıp, diğerine diş, bir diğerine hukuk yazmış :) ), hele hele özellerde adam marketin üst katına üniversite açmış... Nasıl fark olmasın? Bir de giren öğrencilerde fark var. Biri ilk 3bine girmiş, diğeri 30bine girmiş... 30bine girmek kolay, 10binle 60 bin arasında bir kaç soru farkı var belki ama ilk 3bine giren adam neredeyse full yapmış adamdır. Ee doğal olrak gireceğiniz okullarda da kapasite farkı oluyor, sizin kapasiteniz yüksek bile olsa 30binle girdiğiniz için 60binlik adam da orada... Doğal olrak dersler ona göre anlatılıyor. Ben dolgu yapmayı öğreten kürsünün ve doğal olarak hocalarının olmadığı diş hekimliği fakültesi biliyorum ülkemizde... Ee tabi mezun olunca da bir Hacettpe'li hep kendi yerini açıp iyi yerlere gelirken, falanca üniversiteli anca 4bin maaşla kamuda çalışıyor(özellikle dişte).




  • ygslys2017 Y kullanıcısına yanıt
    Açıkçası çok emin değilim ama sadece belli bir yerlerde olan branşlar için orda açık varsa oraya atanıyorsun. Eğer açık yoksa istedikleri yere acil hekimi olarak atıyorlar seni. Önceden böyleydi, bu durum bayağı tepki çekiyordu. Özellikle temel bilimcilerin başına geldi. Adam hasta görmemek için temel bilim seçiyor, sen acile yolluyorsun. Belki değişmiştir, emin değilim. Eğer tercihlerin gelmezse bir yerlere atıyorlar. Genelde doğu illeri oluyor.
  • S.O.R.J.P kullanıcısına yanıt
    Eğer ingilizcen yetersizse okumalısın tabi. Bahçeşehir tamamen ingilizce zaten. Bahçeşehir gayet kaliteli bir okuldur tıp konusunda, medipol hakkında yorum yapmayayım.
  • Andromeddah kullanıcısına yanıt
    Konu anlatımlı kitap gibi düşünebilirsin.
  • Estağfurullah, çok teşekkür ederim bu düşüncen için. İlgin böyle devam ettiği sürece çok iyi bir hekim olacağından şüphem yok zaten, hangi okuldan olduğun önemli değil
  • Arkadaşlar, birazdan textbook önerilerini yazacağım ancak çok önemli bir ricam var. Lütfen benim açtığım bir konuda 2binlik adam, 10binlik adam gibi kelimeler kullanmayın. Ben İstanbul Tıp Fakültesi öğrencisiyim ve 563.olarak girdim okuluma. Fakat benim için en ufak bir önemi olmadığından hiçbir konuma yazmadım, sadece soranlara cevap verdim. Şu sınavdaki sıralamanız sadece okulunuzu belirler, sizin nasıl bir hekim olacağınızı değil. Farklı konulara göz gezdirdiğimde özellerde okuyanlara da laf atıldığını görüyorum, 16bininci olanlara laf atanlara da. Ne kadar çirkin bir düşünce bu. Size şöyle söyleyeyim, benim okulum iyi sıralamalı öğrencileri alıyor ama tıbbın t'sinden anlamayan dolu insan var. Aynı şekilde liseden bir arkadaşım özel okulda ücretli olarak tıp okuyor ve okulumdaki öğrencilerin %90ını cebinden çıkarır. Demem o ki, hayatınızdaki tek başarı bu olmayacak. Okula girdiğinizde sizin sıralamanız kimsenin umrunda olmayacak. Sebebi, gerçekten önemi yok. Lütfen bana pm yollarken ya da benim açtığım konuyu yazarken buna dikkat edin. Teşekkür ediyorum.




  • TEXTBOOK TAVSİYELERİ

    ANATOMİ : Muhakkak duymuşsunuzdur, iki atlas vardır çok mühim olan: Sobotta ve Netter. Ben ikisini de çok inceledim ve tercihimi Netter'den yana kullandım. Netter'in çizimlerinin çok daha kaliteli ve anlaşılır olduğunu düşünüyorum. Hocanız size tavsiye verebilir ancak son karar size aittir. Bence Netter'den çalışmak daha keyifli oluyor. Okulunuzun kütüphanesinde muhakkak bulunur, almadan önce ikisine de bakın. Konu kitabı istiyorsanız Arıncı Anatomi vardır, 2 ciltten oluşuyor. Anatomi kırmızı kitap olarak da bilinir ve efsanedir. Eğer konu kitabı almak istiyorsanız şiddetle tavsiye ederim. Nöro komitesi için Snell Klinik Nöroanatomi kitabını da şiddetle tavsiye ediyorum.

    FİZYOLOJİ : Guyton'ı öğrenmişsiniz bile okuduğum yorumlardan anladığım kadarıyla :) Guyton gerçekten fizyoloji adına çok kaliteli bir kitaptır. Ancak aynı zamanda okuması da zor bir kitaptır, ilerleyen konularda sizi sıkabilir. Daha özet, daha yormayan bir kitap istiyorsanız Lippincott kullanabilirsiniz. O da gayet yeterlidir. Ben aç gözlülükten ikisini de okudum :)

    MİKROBİYOLOJİ : Ben Lange kullandım. Bana çok faydası dokundu. Diğer textbookları incelemedim açıkçası. Sadece bunu kullandığım için bunu söyleyebiliyorum. Faydalıdır.

    HİSTOLOJİ : Ross kullandım. Hem konu hem de atlas olması açısından avantajlı bence. Gayet detaylı bir kitap. Bana faydası dokunan kitaplardan biri yine.

    EMBRİYOLOJİ : Moore kullandım. Embriyoloji bence çok sıkıntılı bir ders. Anne karnında 9 ay kalıyoruz ama nasıl o süre anneler için geçmiyorsa 9 aylık süreyi işlememiz de bizim için geçmiyor :) Çoğu kişi gereksiz görebilir embriyoloji textbookunu. Ama ben kullandım ve iyiki kullanmışım :)

    PATOLOJİ : İlk yıl patoloji görmeyeceksiniz ama tavsiye etmem gerek. Robbins muhakkak okuyun. Ben 2 defa okudum ve stajlarda bile o kadar faydası dokundu ki, anlatamam. Okuması zor textbooklardan biri ama sabrederseniz size çok şey katar.

    Diğer yıllar için muhtemelen ilerleyen zamanlarda sizin de fikriniz olur diye yazmadım. Ancak isterseniz onları da yazabilirim.




  • DocFou D kullanıcısına yanıt
    çok sağolun hocam 💘 peki türkçe tıpta ingilizce kitaplar kullanmalı mıyız ingilizcem ortalama üstü, mesela anatomide kemik isimleri falan farklıymış latinceye göre bilemedim :(
  • BEN TIP FAKÜLTESİNDE NELER YAPTIM?

    Henüz bitmedi ancak şu ana kadar yaptıklarımı belki bir fikir olur diye yazmak istiyorum.

    Öncelikle çok bocalayacaksınız arkadaşlar. Hepiniz bu zamana kadar başarılı öğrenci oldunuz ve tıp fakültesine girdiniz. Ancak sabah 8 akşam 5 memur gibi ders dinleyeceksiniz ve hocalarınız bambaşka bir dil konuşuyor gibi gelecek. Bu zamana kadarki çalışma yönteminizle çalıştığınızda genelde pek işe yaramadığını göreceksiniz, acaba ben başaramayacak mıyım düşüncesi olacak. Korkmayın, en fazla 2 ay sürüyor bu dönem :)

    Çalışma yönteminden bahsedeyim biraz. Ben lisede yazarak çalışan bir öğrenciydim, öyle aklımda kalırdı. Tabi konu çok az rahat rahat yazabiliyordum. Tıp fakültesine başladığımda bunu deneyeyim dedim. Baktım, vakit geçiyor ama ben bir şey yapmamışım :) o yüzden bu yöntemden vazgeçtim. Hemen hemen her okulda sunumlardan işleniyordur diye tahmin ediyorum. Ben sunumlardan da çalışamadım arkadaşlar hiç. Sunumun olayı özet bilgidir, öğreticiliği yoktur. Derslere düzenli girerseniz sunumlar işinize yarar, eğer derslere girmezseniz cümlesi cümlesine ezberlemeniz gerek. Ben derslere girdim ve sonrasında textbook okudum. Benim zihnim bir şeyi mantığıma oturttuğumda çalışıyor, ezberleyemiyorum asla. O yüzden benim için en doğru yöntem buydu. Bazı konuları 4-5 defa okuduğum olmuştur mesela. Kötü notum da olmadı hiç :) Ben asla geçer not alayım diye uğraşmadım. Kendimi öğrenmeye adapte ettim.

    Tıp=asosyallik bence yanlış. Tıp çok zordur ve çok çalışmanızı gerektirir. Ama zaman yönetimi uygulayabilirseniz her şeye vaktiniz olur. Bunu hemen ayarlamanız çok mümkün değil. Başlayıp neye ne kadar vakit ayırmanız gerektiğini zaten görürsünüz. Benim en büyük avantajım uyumayı sevmemek oldu. Günde yaklaşık 3 saat uyuyorum, bu yüzden bol bol vaktim oluyor. Okul kulüplerine katıldım, sürekli gezdim ama bunun yanında her gün az da olsa çalıştım. Fakat sınavdan 1 hafta önce kendimi tamamen kapattım, önümde adam öldürseler umrum olmayacak kadar konsantre ve çok çalıştım. Az çalışmayla tıp fakültesi bitirilmez.

    Kongrelere katıldım bolca. Eğer sizin hocalarınız kilit elemansa o kongrede, ücretsiz katılabilirsiniz. Öğrenciler için ücretler çok daha düşük oluyor zaten. Bilim ortamını görmek bence çok önemli. Hiçbir şey anlamasanız bile orda bulunmak bile yeterli sebep.

    Araştırmalara katıldım. Bu konuda biraz yüzsüzümdür hatta. Sürekli hocalarımı rahatsız ettim. Bazen getir götür işleri yaptım, bazen de kayda değer işler yaptım. Getir götür işleri yapmış olsam da hocanın bir bilimsel probleme nasıl yaklaştığını görmek açısından bence çok önemli. Bunu kitaplardan öğrenemezsiniz. Yerinde görmeniz gerekir.

    Ameliyatlara katıldım. Bir hocam var, ona sorardım yarın hangi ameliyat var diye ve o akşam o ameliyatla ilgili araştırma yapardım. Sonra ameliyata girerdim. Bazen hiçbir şey anlamasam da o ciddiyeti görmek beni mutlu ederdi. En azından 1 kez bunu yapın.

    Hasta ve hasta yakınlarıyla sohbet ettim. Benim okulum aynı zamanda hastane olduğu için her yerde hasta ve hasta yakını görmek mümkün. Bunu neden yaptım bilmiyorum ama sanırım empati kurmak için. Bol bol sohbet ettim, endişelerini, korkularını öğrendim. Kendi kendime hep düşündüm. Bir hekim olarak endişelerini, korkularını azaltacak ne yapabilirim, nasıl iletişim kurabilirim? Umarım faydası dokunmuştur, ilerleyen yıllarda göreceğiz.

    Şimdilik aklıma gelenler bu kadar :)




  • Çok teşekkürler hocam verdiginiz butun bilgileri okudum Allah razi olsun insallah ileri de egitimimi tamamladiktan sonra sizin gibi insanlarla çalışıp ülkemiz adına Tıp alanında faydalı çalışmalarda bulunabiliriz hedefim hep bu olmuştur naçizane bi sorum olacak textbook onerilerinizde Ingilizcesi ni mi onerirsiniz yani benim pek iyi degil acikcasi Türkçesi okusam cok fark eder mi cok tesekkurler simdiden
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.