Şimdi Ara

TIP

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • öğrenci mi tıpı bitirir tıp mı öğrenciyi bitirir
    tıp okuyan ya da tıp okumayı düşünen arkadaşlar görüşlerini yazarlarsa sevinirim
    bi de ingilizce tıp okumanın getirisi varmı



  • quote:

    Orjinalden alıntı: tırtılcık

    Bir doktor nasıl yetişiyor bilirmisiniz?

    1.(Yaş16 dır)Üniversite sınavında en az ilk %5 e girmeniz gereklidir ve bunun için o gencecik yaşınızda kitaplarla boğusursunuz

    2.Yaş 18-24 arasıdır)Tıp fakültesinde sınavlar hayal edemeyeceginiz kadar zorlar insanı.Tıp fakültesini bitirene kadar resmen emdiğiniz süt burnunuzdan gelir .herkes bahar şenliklerinde göbek atıp eğlenirken biz ders çalışırız.veya hastanede sizlerin anne baba vaya bir akrabanızın başındayızdır.fakülte bitene kadar saçlarınız ya beyazlar ya dökülür ..

    3.(Yaş 24ve üstüdür) Fakülte bittikten sonra TUS (Tıpta Uzmanlık Sınavı) a girmelisinizdir bir uzmanlık yapabilmek için.TUS u kazanamazsanız halkın gözünde basit bir pratisyen hekimsinizdir.İlkokulu bile biteremeyen tipler pratisyensiniz diye aşagılamaya kalkar sizi.
    Bunun için en az 1.5 yıl insanüstü bir tempoyla ders çalışmalısınızdır.Düşünün yaş 24 ve hala ders calışıyorsunuz?Her yiğidin harcı değildir bu.Bu sınava girenlerin %10 u kazanır.geri kalan %90 bir sonraki sınavda şansını dener.

    4.TUSu kazandınız diyelim 5 yıl boyunca gününüzün ve gecenizin neredeyse çoğunu hastanede gecirmek zorunda kalırsınız.Öyleki 2 yıl boyunca birgün evde birgün hastanede gecelersiniz.Sosyal hayatınız yerlerde sürünür.Gece nöbetleri bıktırır.Sizler sıcak yataklarınızda uyurken binlerce begenmediginiz doktor birinin hayatını kurtarmakla meşguldur.

    Uzmanlıgı aldıktan sonra yaş olmuştur 30 küsür.Ondan sonra devletin politikalarına malzeme olarak.Halkın önüne sürülürsünüz.sanki tüm sağlık problemlerinin nedeniymişsiniz gibi.Kimse verdiğiniz emeğe saygı duymaz.

    Beyler doktorların yaptıgı iş parayla deger biçilecek kadar basit bir iş değildir.Milyar dolarlar kazansalar haklarıdır.verdikleri emek dğerlidir.saygı degerdir.

    normal bir memur liseyi bitirip memurluga başlarken doktorlar 30undan sonra kazanıyor.Helal olsun aldıkları para.





    bunları kabul ediyorsan yaz. ama 7 haftada bir kendini eve 2 hafta boyunca kapatıp ders çalışmayı göze almalısın,hiç bir zaman çalıştığın yetmeyecek,hala bilmediğin yerler olacak,hiç 100 alamayacaksın ve alacak kapasitede olmayacaksın, bunun dışında zeka seviyeleri belli düzeyin üstünde olduğu kanıtlanmış insanların içinden seçilmiş olmak için TUS'ta başarı elde etmelisin,okulun uzunluğu ile ilgili bir sorunun olmasın 4-5 yıllık fakülteleri de sıklıkla zamanında bitiremiyor insanlar. tıpın bilgi yükü ağırdır,çalışmak zorundasın. mimarlık ve mühendislikte üretmek,düşünmek zorundasın,diş hekimliğinde diş oymak,el emeği vermek zorundasın. hangisine hazır olduğunu düşün,iyi karar ver. şu anda 4. sınıftayım emin ol daha iyi bir seçenek olsa okulu bırakırdım ama daha iyi bir seçenek olmadığından devam ediyorum,sınav haftası günde 7-8 defa tuvalete gitmek zorunda kalıyorum,hiç içmediğim nescafeleri ayakta kalabilmek için kupa kupa tüketiyorum,çay desen öyle... sınava yakın 2 kg alıyorum,yeni stajın başında tekrar veriyorum kendiliğinden ve bu arada bir doktor kadar bakımlı,çevik,atik,düzgün,kültürlü,sağlam olmak zorundasın. TR'nin bu şartlarında yine gelsem yine tıp seçerdim. 2. sırada diş,3. sırada ecz. 4. sırada eğitim seçerdim. fakülteler arasında büyük farklar var ama onları zamanı gelince düşünürsün.




  • Ben de tıp istiyorum hatta kazandım galiba 294 say2 ham puanım var! Hacettepe ing düşünüyorum!

    benim gibileri varsa edatorun@hotmail.com!
  • ikisi beraber bitiyor :)


    öğrenci bitmeden okul bitmez, okul bitmişse öğrenci de bitmiştir.

    tıp zordur, ingilizce tıp okumak daha zordur ve yurt dışı düşünmeyen birinin bu dert altına girmesini mantıksız buluyorum. ha ingilizce tıp bitirmişsen literatürü daha yakından takip edebilirsin.


    yüksek paralar kazanmak gibi bir hedefin varsa tıpta bu mümkün olmakla birlikte düşük ihtimal maalesef. hedefine ulaşabileceğin daha uygun meslekler var. meslekten ziyade bir gönül işi olduğundan kişisel tatmin açısından ziyadesiyle memnun edici. okul bittiğinde 1500-2000 ytllik meslek cebindedir. bunu artırmak senin elindedir. en az senin kadar zeki ve imkanları olan insanlarla yarışmak ve onları da geçmek zorundasın.
  • sanırım marmara veya ege tıpa gitcem aslında cerrahpaşa olsa iyi olurdu ama zor
    tr sırasında 60 kişi ile kaçıyo artık hayırlısı diyelim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ed@

    Ben de tıp istiyorum hatta kazandım galiba 294 say2 ham puanım var! Hacettepe ing düşünüyorum!

    benim gibileri varsa edatorun@hotmail.com!


    çok iyi yapmışsın helal valla
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.