Şimdi Ara

***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye... (373. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
39.776
Cevap
419
Favori
3.767.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 371372373374375
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tiguan'dan benim dizel 1.6 gibi bir motor beklentim yok. Performansı iyi olursa neden olmasın ama pek sanmıyorum.
    Bu aracı sevmemde ki etkenlerden birisi de spor araç gibi performanslı kullanabilmem.
    1.4 TSI 150 BG Benzinli gayet güzel; sadece DSG istiyorum ilave

    Sizinle aynı fikirdeyim ilk tercihim kesinlikle bir Alman arabası olur benim de.

    quote:

    Orijinalden alıntı: vw tigu

    kişilerin kararlarına saygı göstermek lazım. sn oscarmiller aracını satmak istemesi en dogal hakkı. ama ben 1.5 yıldır tiguanın etrafında beklentilerimi karşılaması için sabısızlıkla bekliyorum. 7 ileri dsg, uygun dizel motor gibi. belkide boşuna bir süre daha bekliyecem . sabrımın tükendiği sırada alacağım arabayı biliyorum. yine alman arabası olacak.




  • vw tiguan satın almamı ertelememde en önemli etken yakıt tükeminin şehir içi 10-12 lt/100 km olmasının çok etkisi oldu. bu arabayı seviyorum ama bir taraftanda yakıt tüketimini göze alamıyorum.
  • sonuç ne yardan vazgeçiyorum ne de serden.
  • vw tiguana 2.0 tdi motoru fazla görüyorum aynı vergiyi ödeyeceksem Audi Q5, yeni BMW X3 almak daha mantıklı. paranız varsa.
  • tiguanın avrupa için makyajlı hali mart 2011 de görünecek densede bazı kaynaklar ocak 2011 de görünecek diyor. bekliyoruz.
  • Orijinalden alıntı: selimko


    Orijinalden alıntı: oscarmiller

    Bildiğim kadarıyla aracı çalıştırdıktan sonra Auto Hold'a basmanız ve ışığının yanması yeterli. Vitesi boşa aldığınızda geri kaçırma yapmaması gerekir.

    Orijinalden alıntı: ddazlak

    iyi akşamlar.
    bugün aracımı yokuşta park etmiştim.aracı çalıştırıp kaldırmadan auto hold özelliğini kullanmak istedim fakat devreye girmedi.yanlış yaptığım birşey mi var acaba?




    Selamlar,

    Öncelikle mutlaka emniyet kemerinin takılı olması gerekiyor, autohold un çalışması için.

    İlk kalkışta el frenini bırakınca autohold işlemiyor.

    Çalıştırdıktan sonra, frene basın, el frenini bırakın. Sonra freni bırakıp çok küçük bir hareketten sonra tekrar basın, artık freni bırakınca autohold devrede olması lazım.

    İlk kalkışta ben el frenini indirmeden direkt olarak hareket ediyorum, o kendisi bırakıyor freni :)

    teşekkürler.

    İlk kalkışta ben el frenini indirmeden direkt olarak hareket ediyorum, o kendisi bırakıyor freni :)

    bunu denememiştim.el frenini indirmeyi unttuğum anlarda araba gayet kalkmakta zorlanıyor ve ondan sonra el frenini indiriyordum.peder de scenic var otomatik vites,gaza basınca kendiliğinden el freni devre dışı kalıyor.1.4 tsi manuelde oluyor mu?




  • Bugün aracımı teslim aldım.

    3 sene kadar otomatik vites sonrası manuel vites kullanmak gerçekten zor geldi diyebilirim fakat aracımın göreceli olarak konforu ve sessizliği beni gülümsetmeye yetiyor.

    Motorun performansı hakkında kesin bir yorum yapamayacağım zira henüz aracım çok yeni olduğu için fazla yüklenmedim fakat şunu söyleyebilirimki ara hızlanma denemelerimde , 231hp 3000cc tiptronic vitesli eski aracımdan sonra bu araçta çok ciddi bir performans eksikliği yaşamadım.

    Zenec NC2010'u herkese tavsiye ederim. Gerçekten ses kalitesi, ayarları, ekran çözünürlüğü ve desteklediği formatlar olarak oldukça yeterli bir cihaz.
  • selam; sanırım bu yakıt tartışması olayı tekrar benle başladı.Açıklık getirmek istersem araba aslında kendi katogorisine göre fazla yakmıyor.Ben şu soruyu sormuştum "satılık 2. el tiguanlar neden hep 2010 model?" yoksa yakıtı için mi diye." Yani kim yeni aldığı sıfır arabayı hemen satmak ister.Ekonomik sebepten desem bir iki tane olur.Ama genelde hep 2010 model bu 2. eller.Ben 2.el almayı düşünüyorum.Öğretmen olduğum için hedefi 12 den vurmam gerek.Yani paramı boşa atmamam gerek.Acaba herkes neyini beğenmedide hemen satılığa çıkarıyor.
    Birde benim nacizane fikrim; param olsa ben bu arabanın kesinlikle dizeline o parayı vermem.Gider 2. el x3 alırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oscarmiller

    Erasir, neden Amiral Battı dediniz ?

    quote:

    Orijinalden alıntı: erasir

    "Amiral battı"



    Kulüp için büyük kayıp. Kararınız hayırlı olsun.
  • Sevgili Oscarmiller kuruluş zamanı da alçak gönüllülük yapıp bizden konuyu başlatmamızı istemiştin. Halbuki forumda Tigu'yu ilk alıp hepimize ön ayak olan sendin. O nedenle senin kurmanın uygun olacağını düşünmüştük. Forumun bu noktaya gelmesinde başta senin, büyük bir grubun emeği var. Umarım DSG çıkar da devam edersin. Yoksa da zaman ayırırsan böyle devam edelim. Ancak zaman ayıramayacağını düşünürsen o zaman grupça belirlenecek birisi de üstlenebilir. Ancak samimi isteğim, devam etmendir.

    quote:

    Orijinalden alıntı: oscarmiller

    Teşekkürler Autograph, bakalım böyle bir düşünce oluştu kafamda. Bir değişiklik olmazsa düşüncemde ve de tabi aracımı değerinde satabilirsem. Değilse biraz daha ertelerim düşüncemi.

    Uygun olur da satacak olursam forumda konuşuruz hep birlikte. Forumla ilgili ilk sayfanın ve de üye ekleme vs. gibi işlemlerin devamı için yanılmıyorsam Tiguan Kulüp konusunun yeni bir isimle açılması gerekir.
    Bu nokta da Autograph, Astramastra ve Aorta gibi kulüp fikrini ilk başta birlikte paylaştığımız ve ilk üyelerden olup foruma sık uğrayabilen arkadaşlarımızdan birisinin bayrağı devralması uygun olur diye düşünüyorum. Bu tabi benim sadece önerim, foruma sık uğrayan ve güzel paylaşımları olan arkadaşlarımızın da fikrini almak gerekir.
    Ne dersiniz?

    Şu an anladığım kadarıyla Tiguan için 1.4 TSI DSG programı yok şimdilik. Ama aracımı satacak olursam ilerde DSG li bir Tiguan ile foruma dönüş yapmayı çok isterim. Şu an aracımda tek eksikliğini hissettiğim nokta DSG ve panaromik tavan

    İyi sürüşler

    quote:

    Orijinalden alıntı: autograph

    hayırlı olsun







  • Sn Oscarmiller,
    Elbette kararınızı saygıyla karşılamaktayız. Ancak, yeni tercihiniz ve deneyimlerinizi paylaşmanızı dilerim.slm..
  • Sn Oblomov03, teşekkür ederim cumartesi için randevu alıp, Demoto ya geleceğim. slm..
  • Allianz 528 TL

    sanırım hasarsızlığım % 60
  • oscarmiller kardeşim/abim, foruma 2. kez yazıyorum ancak her satırı dikkatli okumuş bir üyeyim.. emeğine ve yoğun katkına şapka çıkartıyorum, aldığın ve alacağın her türlü kararın hayırlı olmasını diliyorum, her nasılsa yazmaya devam edeceğini de ümit ederim.. herkese bir kez daha sevgiler & saygılar..
    not: sevgili arkadaşlar S-S pakette her nevi aksesuar takan arkadaşlar nereden ne kadara temin ettiğini bilgi olarak aktarırsa memnun olurum, özellikle de ankara için bilgi aktarımı rica ediyorum, zira 2009 model aracımı artık aksesuarlarla zenginleştirmek istiyorum.. şimdiden ilginize teşekkür ederim..
  • slm; tigu ya lpg li sisitemi takılabilirmi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vw tigu

    vw tiguan satın almamı ertelememde en önemli etken yakıt tükeminin şehir içi 10-12 lt/100 km olmasının çok etkisi oldu. bu arabayı seviyorum ama bir taraftanda yakıt tüketimini göze alamıyorum.


    kesinlikle ben de katılıyorum. aracımı 3 ay oldu alalı ancak gelirse hemen dsg 1.4 150ps alırım.
  • Size katılıyorum, araç kendi kategorisinde kesinlikle çok yakan bir araç değil. Ayrıca bu yakıta karşılık verdiği performans çok iyi düzeyde.
    Satılık 2.el Tiguan'lar neden genelde 2010 model demişsiniz. Bu konuda ben bir araştırma yapmadım ancak şunu da unutmamak lazım kendi sınıfında iyi satan bir araçtan bahsediyoruz. Alım sayısı ne kadar çoksa, satılık ilan sayısının da yüksek gözükmesi normaldir bence. Zaten Türkiye'de aracın tam anlamıyla piyasaya girmesi 2009 ve 2010 yıllarında oldu, daha öncesinde Türkiye'de satışta değildi diyebiliriz. Diğer taraftan Avrupa'da 2007 sonlarından beri satışta olan bir araç. 2009'un ikinci yarısından itibaren alınan araçlar da 2010 model olarak görünüyor. Dolayısıyla ilanların çoğunun 2010 olarak gözükmesi normal bence.

    Çoğumuz uzun süredir kullanıyoruz bu aracı (yaklaşık 1,5-2 yıl). Kendi adıma çıkardığım sonucu zaten daha önce de yazdım. Bana şu ana kadar hissettiremediği tek şey otomatik vites konforu.
    Zaten siz de yazmışsınız; kendi sınıfında Tiguan değilse Audi, BMW vs. gibi markaları arzularım ben de. Aynı sınıfta ve Tiguan bütçesinde diğer hiç bir markanın kompakt SUV'u ilgimi çekemiyor.

    İyi sürüşler

    quote:

    Orijinalden alıntı: msnbirisi

    selam; sanırım bu yakıt tartışması olayı tekrar benle başladı.Açıklık getirmek istersem araba aslında kendi katogorisine göre fazla yakmıyor.Ben şu soruyu sormuştum "satılık 2. el tiguanlar neden hep 2010 model?" yoksa yakıtı için mi diye." Yani kim yeni aldığı sıfır arabayı hemen satmak ister.Ekonomik sebepten desem bir iki tane olur.Ama genelde hep 2010 model bu 2. eller.Ben 2.el almayı düşünüyorum.Öğretmen olduğum için hedefi 12 den vurmam gerek.Yani paramı boşa atmamam gerek.Acaba herkes neyini beğenmedide hemen satılığa çıkarıyor.
    Birde benim nacizane fikrim; param olsa ben bu arabanın kesinlikle dizeline o parayı vermem.Gider 2. el x3 alırım.




  • 7 ileri dsg teknolojik ve yakıt tüketimi olarak ileri düzeyde otomatik vites tipi. uzatılmış garanti ile alınmak şartıyla ciddi olarak düşünülür. tabiki aracın altına saç muhafazasınıda almak elzem olur.
  • vw dsg, audi de s-tronic olarakda adlandırılıyor. aynı teknoloji
  • Sevgili @oscarmiller,DH Forumda ki açmış olduğun bu topikten buraya üye olan/olmayan yüzlerce belki de binlerce kişi
    paylaşılan tüm bilgi ve tecrübelerden herkes faydalandı.Seninde yazdığın gibi 2009 Nisanında Tiguanı almaya karar verdiğimde
    ilk sizlere danışmış ve karar vermiştim o zamanlar 3-4 kişi vardı forumda.

    Henüz Tigunu satmamışsın ama satsanda yeni açılacak topikte de her zaman yerin olacaktır.İçimizden biri bayrağı elbet devralacaktır.
    Bunu konuşmak için daha erken.Önerin içinde ayrıca teşekkürler,zamanı gelince kararı tüm Tiguan sahipleri de fikirlerini paylaşacaktır.

    Bu topik bence diğer forum başlıklarına göre (gördüğüm/okuduğum kadarı ile) belirli bir seviyede ,düzeyli tartışabilen,konuşan ve paylaşan
    insanlardan oluşuyor.Henüz grup üye sayısının fazlalığı ve Türkiyenin dört bir yanından insanların olması nedeniyle ortak bir faaliyet/organizasyonu
    gerçekleştşiremezsekde bir klup üyeliği ruhu ile hareket eden bilgi ve tecrübesini paylaşan bu kulübe diğer forum üyelerinin gıpta ile baktığına eminim.

    Yeni alacağın araç içinde en doğru kararı vereceğini düşünüyorum.

    keyifli sürüşler...


    quote:

    Orijinalden alıntı: oscarmiller

    Teşekkürler Autograph, bakalım böyle bir düşünce oluştu kafamda. Bir değişiklik olmazsa düşüncemde ve de tabi aracımı değerinde satabilirsem. Değilse biraz daha ertelerim düşüncemi.

    Uygun olur da satacak olursam forumda konuşuruz hep birlikte. Forumla ilgili ilk sayfanın ve de üye ekleme vs. gibi işlemlerin devamı için yanılmıyorsam Tiguan Kulüp konusunun yeni bir isimle açılması gerekir.
    Bu nokta da Autograph, Astramastra ve Aorta gibi kulüp fikrini ilk başta birlikte paylaştığımız ve ilk üyelerden olup foruma sık uğrayabilen arkadaşlarımızdan birisinin bayrağı devralması uygun olur diye düşünüyorum. Bu tabi benim sadece önerim, foruma sık uğrayan ve güzel paylaşımları olan arkadaşlarımızın da fikrini almak gerekir.
    Ne dersiniz?

    Şu an anladığım kadarıyla Tiguan için 1.4 TSI DSG programı yok şimdilik. Ama aracımı satacak olursam ilerde DSG li bir Tiguan ile foruma dönüş yapmayı çok isterim. Şu an aracımda tek eksikliğini hissettiğim nokta DSG ve panaromik tavan

    İyi sürüşler

    quote:

    Orijinalden alıntı: autograph

    hayırlı olsun







  • 
Sayfa: önceki 371372373374375
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.