Şimdi Ara

***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye... (1786. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39.776
Cevap
418
Favori
3.767.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 17841785178617871788
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar suan yeni tiguan in yanındayım. Avek te hem teslimat yapılmış hem de suan test aracı kapıda bekliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • XaserV kullanıcısına yanıt
    Passatı da tiguanı da beğeniyorum zaten türkiye'de fazla lüks aramıyorsan volkswagenden şaşmayacaksın. Passatı inceledim test sürüşüde yaptım fiyatına göre fazlasıyla premium havası var ancak yeni tiguan çok şık olmuş. Kararsızım ama kalite algısından dolayı passatı tercih edeceğim gibi. Yorumlarınız için teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mşah kullanıcısına yanıt
    Evet kullanım kılavuzunda da yazıyor okumuştum teşekkür ederim de işte benim anlamadığım serbest sürüş moduna uygun anlarda ayağımızı gazdan çekmemizle devreye girmesi lazım süzülüp gidiyor araba ben bıraksam 1-2 km rahat gider gidiyor giderken 0 tüketimle gidiyorum ama boşta sürüşün devrede olduğuna dair bir işaret yok ekranda belki diyorum bizim seride belli etmiyordur çünkü benimkinde de HiGHWAYMOUSE un araçta da aynı şey oluyorsa ikimizde de arıza olma olasılığı az gibi geliyor bana bir dahaki kullanışımda bakacağım süzülürken rölanti devrine indiğinden nerdeyse eminim ama tam emin olmak için bakacağım tekrar. Eğer rölanti devrine iniyorsa boşta sürüşe geçiyor demektir herhalde...

    Videoyu şu anda izleyemiyorum birkaç saat sonra izleyeceğim.

    @HiGHWAYMOUSE , bir değişiklik oldu mu fabrika ayarlarından sonra?

    @anedin , rica ederim hayırlısı olsun Volkswagen olsun da Tiguan Passat çok farketmez harika araç ikisi de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XaserV -- 9 Mayıs 2016; 14:21:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ibrahim_2014 sport style İ kullanıcısına yanıt
    1000-1500 tl arasında bir fiyatı vardı diye hatırlıyorum.
  • Arkadaşlar merhaba, benim araçta navigasyonlu bluetoothlu teyp var. 2. el aldım. Benden önceki kullanıcının telefon rehberi kayıtlı. Onu nasıl silip kendi rehberimi yükleyeceğimi bulamadım. Daha doğrusu buldum lakin eski rehberi silmiyor ve benim telefonumdaki rehberi bir süre denedikten sonra rehberin kopyalanamadığı uyarısı nı veriyor. Kendi telefonumdan bir numara aramaya kalktığımda da saçma bir şekilde rehberdeki bir numarayı çeviriyor... Ne yapmalıyım? Bir önerisi olan var mı?
  • XaserV kullanıcısına yanıt
    Fabrika ayarlarına dönmem bir değişiklik sağlamadı maalesef. Aynı tas aynı hamam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 2. el 2009-2011 modelleri arasında tiguan 1.4tsi almayı planlıyorum. Track field ve sport style modellerine bakıyorum. Kafama en çok takılan konu yakıt. Ayrıca bu 1.4 tsi motordaki 150 bg ve 160 bg farkı ne zaman oldu ve beygir dışında bir fark var mı son olarak 2009 track field modeli mi 2011 sport style mı ?
  • Şimdiden hayırlı olsun diyeyim; 150 ps ler en son 2011 modellerde var, 2012 modellerde 160 ps oldu. Genelde bu 150 ve 160 pslik değerler 4x4 lerde kullanıldı.Her iki araç arasında donanım farkı olur, 160 ps dersen 2012 ve sonrasına bakacaksın.Track&Fledin kasası tüm Tiguanların kasasından farklı ön görünüm farkı var.Track kasası offroada göre dizayen edildi.Ön tampon diğer tigulara göre araziye göre dizayn edildi.2012 den önce 122 ve 150 pslik araclarıda bulabilirsin, aralarında en fazla 1-1,5 litre yakıt oynar.....Track yönelirsen 2009 tan sonrasını bulamazsın. Modelim yüksek olusun dersen s&s leye bak, derim....
  • Oguzce O kullanıcısına yanıt
    Teypi açıp, ekranından bluedotht u aktif ettiğin anda aracın menüsünde bağlantı kurulan telefon isimleri çıkacak, yine direksiyon üzerindeki tuşları kullanarak ekranda gördüğünüz sizden önceki telefon isminin üzerine geleceksiniz, direksiyon üzerindeki tuşlarla sil seçeneğini bulana kadar harekt ettirin.Sil geldiğinde o kayıtlı telefonu silin, böylece de rehber silinmiş olacak...Kolay gelsin. Diğer bir uygulama da, telefonunuzun bluedoht unu açın cihazla eşleştirin aracın menüsünde telefonunuzu göreceksiniz, okeyleyin. Telefon okeylendikten sonrada ekranda rehber uyarısı alacaksınız, okeyleyin rehberiniz de yüklenmiş olur.

    Bunlarla da olmuyorsa tek çareniz teypi resetlemek....

    not, eksik kelime...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yimust -- 9 Mayıs 2016; 19:40:20 >
  • yimust kullanıcısına yanıt
    Sanki arkadaşın cihazı bizim rns-rcd 510 serisi değil. Orijinal cihazlar rehberleri ayrı hafızalıyor, kim bağlanırsa onun rehberini getiriyor. Eski cihazı ve rehberini silmek için yeni telefonla bağlanıp, sonra menüden eski cihazı seçip silebiliyorsunuz.
  • yimust kullanıcısına yanıt
    Benim aracım 1.4 122 manuel ! Eğimli yolda benim aracımda da dediklerinizi yapıyor. Yoksa benimkindede mi serbest sürüş modu var?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alosmanac

    Benim aracım 1.4 122 manuel ! Eğimli yolda benim aracımda da dediklerinizi yapıyor. Yoksa benimkindede mi serbest sürüş modu var?

    Valla bu durum hangi modu ilgilendiriyor bilemiyorum ama tüm tiguanlarda durum aynı....
  • Akineton kullanıcısına yanıt
    RCD 510 olmadığı kesin....RCD lerde navigasyon yok....rns veya muadil olabilir...
  • yimust kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Söylediklerinizi akşam deneyeceğim. Olmadı, o zaman servise gidip destek alırım.
  • Akineton kullanıcısına yanıt
    Merhaba, aracı yeni aldım teyp kodunu bilmiyorum. Ancak orjinal fabrika çıkışı navi, geri görüş, bluetooth var. Aracın faturasında kodu vs. yazıyor. Akşam bir bakıp yazarım tam hangisi olduğunu. Sonradan takılan yan sanayii teyplerden değil ama ondan eminim. Sanırım RNS 510 yazıyordu kullanım kılavuzunda...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oguzce -- 10 Mayıs 2016; 10:56:23 >
  • alosmanac A kullanıcısına yanıt
    Serbest mod sadece otomatikler için geçerli, manüellerde serbest modu kendiniz uyguluyorsunuz boşa alarak .
  • alosmanac A kullanıcısına yanıt
    Serbest sürüş modu sadece dsg'li araçlarda var. Yimust hocamın anlattığı direkt enjeksiyonlu motorlarda olan ayağını gazdan yokuşta kestiğinde benzini de kesip tüketimin sıfır olmasını sağlayan cut-off denen olay. Düz otomatik tüm güncel arabalarda olan bir özellik.

    Serbest sürüş modunun farkı yokuşta arabayı boşa alması. Bunda tüketim sıfır olmuyor ama eğer yokuş uzunsa motor kompresyonu olmadığından daha uzun süre süzülüyor. Bu sayede tasarruf yaptığı söyleniyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • XaserV kullanıcısına yanıt
    Sizin belki S.Sürüşe tam uygun bir durum algılamıyordur araç o yüzden devreye girmiyordur, belki yazılım güncellemesi gerekiyor olabilir. Yada DSG resetleyin.
  • mşah kullanıcısına yanıt
    Dsg nasıl resetlenir hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HiGHWAYMOUSE kullanıcısına yanıt
    Kendi kendime cevap vereyim. :))

    Başka bir forumdan alıntı:

    1-Önce aracın kontağını start pozisyonuna kadar getirdim (yani tüm kontrol ışıkları yanıp sönme ve çalıştırmadan önceki ilk aşama).
    2-Sonra gaz pedalına sonuna kadar (kickdown düğmesi dahil) döşemeye yapışacak şekilde basıp 25-30sn o şekilde bekledim, bu arada ortam sessiz olduğu için arada bir klik sesi duydum sanki.
    3-Gaz pedalından ayağımı çektim ve 3-5sn içinde aracı çalıştırdım.
    sonucu merak ettiğim için 20-25 dk aracımı kullandım, sonuç yüzümü güldürdü vallahi vites geçişleri yumuşak ve neredeyse ilk günkü gibiydi, aracı d modunda s modunda ve manuelde kullandım, sakin ve performanslı kullandım denemelerimde sonuç pozitif oldu, bu prosedürün işe yarayacağına hiç inanmayarak yapmıştım ama işe yaraması gerçekten beni çok mutlu etti, kullanırken çok zevk aldım doğrusu, keşke bunu daha önce yapsaymışım dedim içimden.
    Bu reset olayının mantığı da şuymuş; dsg kontrol ünitesi sürücünün kullanım tarzını kaydedip bu kayıt üzerinden çalışıyormuş, kullanıma bağlı sapmalar olunca dsg de de bazı saçmalamalar çıkıyormuş ortaya, reset attığınız zaman dsg deki kayıt siliniyor ve fabrika ayarlarına dönüyor ve tekrar kullanıcı tarzına göre kayda başlıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 17841785178617871788
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.