Şimdi Ara

***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye... (1682. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
39.775
Cevap
419
Favori
3.764.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 16801681168216831684
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese iyi akşamlar ve iyi forumlar sevgili Tiguan kullanıcıları.

    Uzun süredir buralara uğrayamadım, umarım herkesin sağlığı ve keyfi yerindedir.

    Şubat ayından bu yana severek kullandığım 2012 model, an itibarı ile 50.000 kilometredeki White Night Tiguan'ımı yeni bir araç almak için satmaya karar verdim.

    Malum, serbest piyasa ve herkesin malı kendince kıymetli ama internetteki fiyatlara bakınca skala oldukça geniş, aracıma ne ederinin altında, ne de satılmasını zorlaştıracak bir bedel biçmek istemedim, kafamda 75.000 lira gibi bir rakam var, sizce de ideal midir, fikirlerinizi almak istedim, herkese kazasız ve keyifli sürüşler,

    Saygılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi benotheturk -- 4 Ekim 2015; 19:36:29 >
  • Sizin arabanın 2012 deki sıfır fiyatı ne kadardı biliyormusunuz? Alis satış arasındaki fiyat farkını merak ettim. Bende vw e geçmeyi düşünüyorum da

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • halil altın H kullanıcısına yanıt
    Fiyatından ziyade 18" jantta 50 bana basık geliyor sanki balon yaparmışım gibi geliyor. Bu ve yerden 1 cm daha yukselmek için 55 yanak bakıyordum. Dediğiniz dogru 17" jantlarda fiyatlar daha ucuz. Hatta yola tutunmayı arttırmak için 215 taban da olabilir bir bakacağım.

    Dizelden sonra benzinli değişik bir his. Manual den sonra tam otomatik kullanmak gibi. Yani gaza basınca sanki benzin lıkır lıkır içiliyor gibi. Ekonomik yonden tam beklediğim gibi, neyle karşılaştırıp ne beklediğinize bağlı. Eski aracımla devam etseydim yaklaşık yarı yarıya az yakacaktım. O araçla düşününce yakıt göze batar, ama dizel 1.6 x-trail alsaydım şu anki tiguanıma göre çok batacak bir fark olmayacaktı. Hele dizel 2.0 x-trail alsaydım (hala bakarım o arabaya, çok hoşuma gider) yakıt aynıydı.

    Subjektif yorumum; tam olarak (şu an) için hesapladığım gibi çıktığı için sıkıntı yok. Motor alışıp tüketim 1 tık düşünce daha cok seveceğim.

    Dizelin gücü torku malum. 90hp/215 nm focustan sonra benzinli araç turbolu olsa bile beni uzer diyordum. Ama tabir yerindeyse tiguan 125hp/220 nm azım açık kaldı. Çok daha performanslı. Tabii bu performansı isterseniz yakıt alıp gidiyor. Dizelde o performansı verirken yakıt çok daha insaflı davranıyor.

    Sonuç olarak sakin kullanımda hiç sıkıntı çekeceğimi düşünmüyorum, sadece performansta ciddi yakıt can sıkar.

    Konfor olarak çok sessiz. Seven var, sevmeyen var. Ben dizelin o makina sesini çok seviyorum. Çoğu insan benzin sessizliğini sever, tiguan 125hp de gerçekten çok sessiz.

    Yolda gidişi, yolu çiğneyişi, kasislerde verdiği his, yerden yüksekliği çok sevdim. Tiguandan bu kadar memnun olacağımı düşünmezdim.

    (Son emisyon olayları ve benzin-dizel makasının kapanması ile) Dizelin litresine acaip zamlar geleceğini ve yukarıdaki düşüncelerimle beraber söyleyebilirim ki gerçekten çok güzel bir his. CRV denedim ama bu fiyat bu mu dedim (arabanın tipini çok beğenirim o ayrı), X-trail de kalitesine göre acaip pahalı. Kısacası maşallah çok memnunum tercihimden...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bryavuz

    Herkese merhaba,

    ilk 500 km yakıt tüketim değerimi paylaşmak istedim. (Sıfır 125 HP BMT Lounge)

    500 km de ortalama 8,7lt/100 km lik tüketim değeri elde ettim. Start-stop u genelde kapalı tuttum. (Makina iyice alışsın, kranka gereksiz yük bindirmek istemedim). Klima %70 kullanımda açıktı.

    Ortalama süratim 22 km/h ti.

    Bu araçtan önce 2010 model 90 hp dizel ford focus kullanıyordum. Aynı sürüş paterniyle (aynı trafik, aynı ortalama sürat) yaklaşık 6,3 lt/100 km ortalamam oluyordu. (Bu ford focus ile 68000 km ortalamam 5,3 lt/100 km idi).

    Bu bilgiler ışığında ford focus ile aylık 1250 km için 310 tl yakıt masrafım oluyordu. 125 HP Tiguan'da ise 495 tl yakıt masrafı öngörüyorum şu haliyle.

    Tiguan ve Ford Focus'ta yaptığım hesaplar araç bilgisayarından bağımsız, depo full - depo full değerleridir.

    Dikkatimi çeken bir detay ford focus ta bilgisayar tüketimi 0,5 litre daha az gösteriyordu gerçek değerinden. Tiguan'da ise bilgisayar depodan depoya ölçüme göre 0,2 litre daha az gösteriyor.

    Sanırım birkaç bin km den sonra tüketim değerleri biraz daha düşecek. Tiguan ı almadan hesaplar yapmıştım ve bu hesaplarda 8,5 lt/100 km yi baz almıştım. Bu değere ulaşmamda bu forumda yakıt tüketimi hakkında beyan edilen görüşlerden çok faydalandım. Zamanını ayırıp değerlerini yazan herkese teşekkür ederim. Yakıt değeri hesabıyla ekonomik yönünden ziyade hobi gibi olduğu için ilgileniyorum. Daha uzun dönem istatistiklerimi yine burada paylaşırım.

    Not. Focus - Tiguan karşılaştırması yaparken aynı patern dedim, iki araba için de dikkatli bir sürüş geçerlidir. Önüme bakarım kırmızı ışığa gazla gelmem, arabanın ataletini mümkünse kullanmaya çalışırım ve 110 km/h i çocuk olduğu için geçmem.

    Herkese hayırlı sürüşler.

    Hazır yazmışken bir de kış lastiği tavsiyesi sorayım dedim. Tecrübeli kullanıcılar, konfordan ziyade buz-kar performanslı, %90 İstanbul içi için bir kış lastiği tavsiye ederlerse sevinirim. Nokian var kafamda (235 50 r18 yerine 235 55 r18 istiyorum ama sanırım tavsiye edilmiyor), yinede sormak istedim ilk defa alacağım kısmetse.

    Merhaba,kis lastigi icin ben de 18"ten 16"e geçtim.4 lastik 4 jant 18"lastiklerden ucuza geldi.Ayrica sök tak,balance vb.dertler yok.Marka olarak Conti wintercross kullaniyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bryavuz B kullanıcısına yanıt
    Memnun olmanız ne güzel. Memnuniyetiniz daim olur inşaallah. Focus yol tutuşu hep meth edilir. Sizde kullanan biri olarak. Tiguan ın yoldaki gidişi, viraj alışı ve yüksek olması nedeniyle yol konforu nasıl?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turati

    geri vites lambası arıza yapmıştı servis bir lamba değişimi için arka tamponun komple söküleceğini ve randevu alıp başka bir güne salladı.

    fiyatı ise, tampon söküleceği için işçilik çıkarmış ve ve biraz yüksek olacağını söylediler

    bende bir hışımla ayrılıp sanayideki oto elektirikçiye 25tl ücret karşılığında değiştirdim 15 dakika

    aynı servis devirdaim pompası için 8000tl fiyat istiyor(sorun birzamanlar meşhur olan cikleme) araç 38000 km sonra ciklemeye başladı ne hikmetse.

    bu cikleme yeni makyajlı kasalarda yok diyorlardı bende başladı,cam açıkken çok az duyuluyor düşük vites 1'den 2'ye atarken veya

    debriyajdan tam çekerken gaza basma anında sanki öyle birşey işte

    servis bu sıkıntı değil birşey olmaz ama zamanla ses artabilir diyor

    emisyon aldatmacası yüzünden milleti kandırmışlar volkswagen'e az bile bu cezalar,

    das auto( "aha araba budur" tarzı bir reklam sloganı) ile yemişler bizi...servis fiyatlarıyla olduğu gibi elin korelisi 6 yıl garanti verirke das auto 2 yıl






    Bende 2012 agustos cikisli WN var.Garatideyken cikleme baslamisti.2 kere degisti devirdaim sesi kesemediler.5 ay sonra forumdan bir arkadasin bildirmesiyle yeni nesil pompanin geldigini ogrendim.Dogus maslagin haberi bile yoktu.Bursa ile konusturup dogrulugunu teyit ettirdim.Cikleme ancak yeni devirdaimle giderildi.Cikleme onemlidir cunku motora zarar verebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • halil altın H kullanıcısına yanıt
    Güzel dileğiniz için teşekkür ederim.

    Ford focus, sınıfında referans bir araba. Çok kötü lastikle de çok iyi lastikle de kullandım. Gerçekten yola yapışıyor, hiç beni şaşırtmadı. Normalde her aldığım aracın sınırlarını zorlarım, nerede kayma başlıyor vs. Henüz tiguanı tam denemedim ama bir gösterge olarak; daha önce kullandığım bir virajı tiguamla da aldım. Kesinlikle esp siz ford focus un verdiği yola yapışma hissini vermedi (olumsuz). focus ta esp vs yoktu. tiguan da esp var ve devreye sokacak kadar zorlamadım. ama focus kadar güvenli gelmedi, daha doğrusu focus un verdiği hissi vermedi. Zaten araç yüksek, virajlarda ekstra dikkatli olmam lazım kolay kolay focus gibi girmem viraja, yine de aklımda kalmasın diye bir esp yi devreye sokacağım.

    Konudan bağımsız;

    Kardeşimde Subaru otomatik XV var (klasik tork konvertorlü tam otomatik şanzıman harici subaru CVT (nissan değil), otomatikteki tek tercihim). O araca da bayılırım. Maşallah bir viraj aldık 4x4 nasıl güzel birşey miş. Yol kaygan değildi ve yokuş yukarı giden sert bir virajı bayağı hızlı döndük. Arabanın tekerleklerinin çok az da olsa yerden kesildiğini hissettik ve merkez kaç kuvvetiyle savrulurken araç tekrar yere oturdu. O an 4x4 ün tüm tekerlekleri bir kedinin pençeleri gibi yere saplayıp çekişini hissetmenizi isterdim. 4x4 gerçekten emniyetli. Ben arabamı 4x2 aldım ve kısmetse ona göre de kullanacağım. Belki yeni tiguan 4x4 hoşuma giden bir motorla gelir o zaman bakacağım. 4x4 ile fizik kanunları dahilinde bayağı avantajlı oluyorsunuz.

    https://youtu.be/N2rs6tLmlL8

    buradaki video yu bir izleyin 4x4 gerçekten hoş...

    Neyse konu dağıldı sonuç;

    Tiguan yüksek, focus gibi değil de bir tık sakin kullanarak emniyetli kullanabileceğimi düşünüyorum.
    selamlar




  • değerli yorumunuz için çok teşekkürler, bu kombinasyon çok mantıklı geldi, bir bakacağım. hem 18" güzelim janta nasıl yeri gelir zincir takarım diye düşünüyordum. Çok kolay çizilecek gibi duruyor.
  • halil altın H kullanıcısına yanıt
    2012 ekimde ayni araci 65bine aldim. Daha sonra ötv artisi oldugu icin alis fiyatinin biraz daha uzerinde gidiyor simdilik.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyiymiş. Gerçekten de vw değerini koruyormuş. C- max 2012 başında 63 e almıştım. Şimdi yapacağı en fazla 63



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halil altın -- 5 Ekim 2015; 23:57:27 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bryavuz

    Herkese merhaba,

    ilk 500 km yakıt tüketim değerimi paylaşmak istedim. (Sıfır 125 HP BMT Lounge)

    500 km de ortalama 8,7lt/100 km lik tüketim değeri elde ettim. Start-stop u genelde kapalı tuttum. (Makina iyice alışsın, kranka gereksiz yük bindirmek istemedim). Klima %70 kullanımda açıktı.

    Ortalama süratim 22 km/h ti.

    Bu araçtan önce 2010 model 90 hp dizel ford focus kullanıyordum. Aynı sürüş paterniyle (aynı trafik, aynı ortalama sürat) yaklaşık 6,3 lt/100 km ortalamam oluyordu. (Bu ford focus ile 68000 km ortalamam 5,3 lt/100 km idi).

    Bu bilgiler ışığında ford focus ile aylık 1250 km için 310 tl yakıt masrafım oluyordu. 125 HP Tiguan'da ise 495 tl yakıt masrafı öngörüyorum şu haliyle.

    Tiguan ve Ford Focus'ta yaptığım hesaplar araç bilgisayarından bağımsız, depo full - depo full değerleridir.

    Dikkatimi çeken bir detay ford focus ta bilgisayar tüketimi 0,5 litre daha az gösteriyordu gerçek değerinden. Tiguan'da ise bilgisayar depodan depoya ölçüme göre 0,2 litre daha az gösteriyor.

    Sanırım birkaç bin km den sonra tüketim değerleri biraz daha düşecek. Tiguan ı almadan hesaplar yapmıştım ve bu hesaplarda 8,5 lt/100 km yi baz almıştım. Bu değere ulaşmamda bu forumda yakıt tüketimi hakkında beyan edilen görüşlerden çok faydalandım. Zamanını ayırıp değerlerini yazan herkese teşekkür ederim. Yakıt değeri hesabıyla ekonomik yönünden ziyade hobi gibi olduğu için ilgileniyorum. Daha uzun dönem istatistiklerimi yine burada paylaşırım.

    Not. Focus - Tiguan karşılaştırması yaparken aynı patern dedim, iki araba için de dikkatli bir sürüş geçerlidir. Önüme bakarım kırmızı ışığa gazla gelmem, arabanın ataletini mümkünse kullanmaya çalışırım ve 110 km/h i çocuk olduğu için geçmem.

    Herkese hayırlı sürüşler.

    Hazır yazmışken bir de kış lastiği tavsiyesi sorayım dedim. Tecrübeli kullanıcılar, konfordan ziyade buz-kar performanslı, %90 İstanbul içi için bir kış lastiği tavsiye ederlerse sevinirim. Nokian var kafamda (235 50 r18 yerine 235 55 r18 istiyorum ama sanırım tavsiye edilmiyor), yinede sormak istedim ilk defa alacağım kısmetse.

    Aracınız hayırlı olsun, manuel vites sanıyorum? Değerler şimdiden gayet iyi bence, daha da düşecektir.
    Kış lastiği olarak ise kesinlikle petlas tavsiye ediyorum ben ankara karda kışta kullandım kuru zeminde çıkamadığım yokuşları karda bu lastikle çıktım bence çok başarılı üstelik yerli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • teşekkür ederim. otomatiği aklımın ucundan geçirmediğim için yazmadığımın farkında bile değilim. aracım manuel. bence de sanırım 7.5 lt/100 km ye bağlayacağım uzun dönem kullanımı. kış lastiği tavsiyeniz için teşekkürler. bir tavsiye gelmişti 215 65 r16 için. hem ucuz hem daha iyi tutunur hem de jantı da değiştireceğimden olası zincir kullanımından sebep new york jantlarımı hasarlamam. petlası da bir araştırayım. yine çok zorda kalmazsam diğer araçlar nedeniyle trafiğe kolay çıkmam karda. kış lastiği 1 defa lazım olur o anda da olursa dua ederim. sigorta olayına inanan birisiyim ve bu lastikleri sigorta gibi goruyorum.

    selamlar...
  • Merhaba,

    Bayram tatilinde İstanbul-Kalkan arasını 6.4 litre ile tamamladım. 2 araç geldik. Hayatımın en yavaş yolculuğunu yaptım. 80-100 km civarında seyrettim. Bir ara kalan km 1200 küsür görünüyordu! 13 saatte geldim. İzmit'e kadar yol açıktı. Sonra kendimizi Yandex'e bıraktık. Arkamdaki arkadaş otomatik dizel Peugeot 206 ile 4.0 lt civarı bir tüketimle beni izledi. Aracım 1.4 DSG S&S 2012.
  • Dün akşam itibarı ile satışa çıkarmaya karar verdiğim Tiguan'ımın ilan linki :

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-volkswagen-sahibinden-nokta-hatasiz-cam-tavanli-full-plus-full-tiguan-234838825/detay

    Alıcısına hayırlı olması dileğiyle...
  • Hayırlısı olsun aracınız yeni gibi neden satmak istiyorsunuz sakıncası yoksa söyleyebilirmisiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle teşekkür ederim.

    Estağfurullah, ne sakıncası, ilan detayında da belirttiğim gibi yeni bir araç aldık ve artık kullanmayacağımız için satıp başka bir şekilde değerlendirelim istedik.

    Umarım kıymetini bilecek ve güzel günlerde binecek birine satılır.

    İyi günler ve iyi forumlar dilerim...
  • Hayırlı uğurlu olsun yeni aracınızx iyi günlerde kullanın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni aracınız hayırlı olsun. Mahsuru yoksa ne aldınız? Hani Tiguan kullanıcıları sonrasında ne alıyor diye sordum.
  • Çok teşekkür ederim.

    Volvo S60 üstadım.

    Umarım bir gün herkes gönlünden geçen araca sahip olur.

    Saygılar, iyi forumlar...
  • Yüksek arabaya alışık birisi olarak sedan araca inip binmek ve de yolu yüksekten görmenin avantajını kullanmamak size zor gelmeyecekmi? Ama çok güzel araba almışsınız dizelmi?
  • 
Sayfa: önceki 16801681168216831684
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.