Şimdi Ara

Tiguan 1.4 TSI 122 PS 4X2 90KW Benzin M:CAX Km 58 Yağ kafa karışıklığı Uzman Önerisi yardım?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tiguan 1.4 TSI 122 PS 4X2 90KW Benzinli Motor :CAX Km 58 Yağ kafa karışıklığı Uzman Önerisi yardım ?


    Merhaba Aracımın bakım zamanı geldi ? Kendim ilk bakım yaptıracağım arabama bir sürü yağ modeli olduğu için doğru model ve kaliteli yağ koymak istiyorum bunun için biraz araştırma yaparken yağ konusunda kafam karıştı .




    Volkswagen Yetkili Servisi Castrol 5W-30 Long Life III Spesifikasyon : VW 504 00 / 507 00 kullanıyor. ( Türkiye piyasasında satışı yok) Sadece kendileri satıyor. )


    1-Parça satan yere sordum :Araba : Model bilgi ve Şase bilgisinden Castrol EDGE 5W-30 LL partiküllü kullanıyor ve bunu öneriyoruz diyor.

    -Ek olarak Loki moly firmasına sordum. ( Partiküllü önerdi.)

    -Castrol firmasına sordum. Benzinli araç olduğu için ( Partikülsüz önerdi )


    2-Volkswagen 2 Farklı Servisinde 2 ustaya sordum Aracın benzinli olduğu için Castrol EDGE 5W-30 LL partikülsüz yağ kullanman gerekir dedi.

    -yetkili 2 ustada 5W-30 partükülsüz kullanman gerek dedi. 1 usta daha detaylı bilgi verdi Castrol EDGE 5W-30 partiküllü de kullanabilirsin dedi ama ( yakıt birazcık fazla yakar dedi. Ek bir kaç teknik bilgi verdi. Ama bu konuya hakim olmadım için aklımda kalmadı.


    3-Daha önce aracın yağ bakımı yapan yerden arayıp bilgi aldım .Castrol EDGE 5W-30 dedi başka bişey demedi .Partiküllü mü yoksa partikülsüz mü hangi model dedim. Castrol EDGE tek model dedi.



    4- Bu araç için Hangi Marka model yağ önerirsiniz. Hangilirini kullanıp memnun kaldınız . ( Tabi Partiküllü mü yoksa partikülsüz mü kullandınız) ??


    Markalar

    -Castrol (İngiltere)

    - Mobil ( Amerikan )

    - Liqui Moly ( Alman )

    - Motul ( Fransa )



    5-Bu model Araç da yakıt filitresi var mı ? Ne zaman Kaç bakım da yada Km kaç da değiştirilmeli ?


    Bazı kişiler 2 bakımda dediler servisten bu araçda yakıt filitresi yok gibi bir bilgi verildi .Yine kafa karışıklığı ?



    Normalde bildiğim kadarıyla partiküllü yağ dizel araçlara koyuluyor. Benzinli için kafa karışıklığı ve bilgi yanlışlığı bilgi kirliliği mebcut anlayacağınız durum karışık ?


    İşin özü servis parkülsüz önerdi. diğerleri partiküllü önerdi. Partiküllü ve partükülsüz arasında da fiyat farkı mevcut servis maliyetten dolayı partikülsüz önermiş olabilir mi ? Aracınızı yetkili servise de getirseniz partikülsüz Castrol 5W-30 Long Life III koyarız dedi.


    Konu hakkında uzman arkadaşlara soruyorum bilgi kirliliği olmaması açısından bizleri aydınlatırsa sevinirim . yardımınızı rica ederim .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Delux066 -- 28 Ağustos 2022; 0:43:3 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.