Şimdi Ara

Ticari servis aracı kazası ve yattı parası talebi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar forumdonanım ailesi,

    Yazacağım durumla ilgili fikirlerinizle yardımcı olmanızı rica ediyorum.

    4 eylül cuma günü babam tali yoldan ana yola sola doğru kıvrılırken yolların kesişim noktasında servis aracıyla çarpışmış. Kazadan sonra karşı taraf fotoğrafları çekip, kaza tespit tutanağı tutuyor babamda imzalıyor. Babam ise ne bir fotoğraf çekmiş nede kaza tespit tutanağını almış. Sadece adamın telefon numarası var.

    Bir süre sonra babam beni arayıp durumu anlatmaya çalıştı. Bu arada babamda son zamanlarda anlaşılır derecede konuşma zorluğu ve birazda dikkat dağınıklığı var. Durumu daha net anlayabilmek için adamın telefon numarasını isteyip adamı aradım.

    Adamla konuştuğumuzda oda durumu kendi açısından anlattı ve Kartalda iyi bir servis tanıdığı olduğunu eğer bizde aracımızı oraya götürürsek 2 aracın daha hızlı bir şekilde işlem göreceğini anlattı. Ayrıca bmw, mercedeslere baktığını çok iyi usta olduğunu filan söyledi. Bende sigortacımızla görüşüp size geri dönüş yapıcam dedim. Bu arada telefonu kapatmadan kaza fotoğraflarını ve tutanağı rica ettim. Adam fotoğrafları göndereceğini kaza tutanağını servise verdiğini pazartesi gönderebileceğini söyleyerek kapattı.

    Ardından sigortacımızı arayarak durumu anlattım. Eğer aracı oradaki servise götürürsek ordaki servisin anlaşmalı servis olmadığını ve babamın durumu titizlikle takip etmesi gerektiğini, işlerin zorlaşacağını ve bu yüzden kesinlikle tavsiye etmediğini söyledi. Bunun üzerine adamı tekrar arayıp fotoğraflar için teşekkür ettim ve biz yakınımızdaki anlaşmalı serviste aracımızı yaptıracağımızı söyledim. Bunun üzerine adam anlaşılmaz derecede bir ısrarla gittiği yerdeki ustayı överek buraya getirdiğimizde hiçbirşeye dokunmayacağımızı eksperin gerekli işleri yaparak herşeyi halledeceğini söyledi. Ayrıca yetkili servislerin araçları çok kötü yaptığını, anlattığı ustanın ise 10 numara işçilik yaptığını anlatıp durdu. Ben ise sabırla dinleyip alttan alarak tekrar teşekkür ettim ve babamın uğraşmak istemediğini ve anlaşmalı yerde yaptırmak istediğimizi söyledim. Ama adam tekrar ısrara başlayayınca neden bu kadar ısrar ediyordunuz dedim ve bunun üzerine sen bana güvenmiyosun o zaman. Aracınızı nasıl yaptırırsanız yaptırın diyerek telefonu yüzüme kapattı. Bu arada adamın bu ısrarında ciddi bir kötü niyet olduğunu düşünüyorum. Telefonuda yüzüme kapatınca iyi niyetli biri olmadığına ikna oldum.

    Bu arada elimde fotolar var ama tutanak yok. Tekrar sigortacımı arayıp durumu anlattım. Karşı taraf trafikten yaptırırken zaten sisteme tutanak ve fotoğraflar düşecektir. Biz tutanağıda sistemden alırız deyince biraz rahatladım. Birkaç gün sonrada tutanağı sigortacım temin edince aracımızı anlaşmalı servise bıraktık.


    Bugün yani 16 eylül tarihinde adam tekrar babamı aramış. Aracın servisteki yattı parasıyla ilgili birşeyler söylerek 5 gün filan birşeyler demiş ve 1800 tl para istemiş. Babam ise param yok demiş. Adamda mahkeme kağıdı gelince mağdur olacaksınız siz bilirsiniz filan demiş. Neyse telefonlar kapanmış.

    Bu arada bu adam türk telekomun servis şoförü olduğunu söylemişti. Bu gibi durumlarda ne yapmak gerekir ? 1-2 ay sonra eve mahkeme kağıdı gelirmi ? Gelirse 5-10 bin gibi uçuk yatma parası ücretleri gelebilir mi ? Aşağıya adamın aracındaki kaza fotosunu paylaşıyorum.

    Ticari servis aracı kazası ve yattı parası talebi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Konu takip.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer kusur siz de çıkarsa ki babanız kusurlu gibi gözüküyor ve araç ticari araç ise, ''ticari gelir kaybı'' adı altında bir ücret talep edebilirler. Karşı taraf iyi niyetli davranmış, avukata vermeden sizi aramış. Direkt avukata verirse, ilk önce ''ilamsız ödeme emri'' çekiyorlar, onun yasal vekalet ücreti ve adliye harcı da biniyor üstüne fiyat artıyor.

    Özelden cep numaramı yazıyorum arayın yönlendireyim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.