Şimdi Ara

ticari araçları sert kullanmayın devrilebilir. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kadırgalı

    bravaman arkadaşım burada herkes fikrini söylüyor ve herkesin de kendine göre sürüş deneyi mi mutlaka var ben 15 yıldır çok değişik araçlar kullandım ve kendimce iyi bir sürücüyüm şuana kadar da şükrolsun bi kazam da olmadı ,genelde sakin ve tedbirli araç kullanırım risk almam eğer sözün banaysa alındım çünkü bana şimdiye kadar bi viraj girmedi ,umarım sana da girmez...!!!


    Mesajımda kimden alıntı yaptığıma bakarsan yazdıklarımın senle alakası olmadığını göreceksin.üzülme sen.
    Seni kıracağıma forumu terkederim
  • zaten benimle alakası var demedimki
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Deluxe1

    zaten benimle alakası var demedimki

    sen de kimden alıntı yaptığıma bakmamışsın arkadaşım.
  • ya ben orasını bilmem sadece ağır olursa sorun yok falan denmiş kimin yazdığına bile bakmadım ve söyledim hem ciddiyim ben mermer kestirdim ağır olsun diye...
  • Bravaman arkadaşım bi yanlış anlama oldu.Forumu terketmene gerek yok bunu söyleme inceliğin bile yeter.....
    Deluxe 1 arkadaşım ticari araçların airodinamiği yüke göre ayarlanmıştır.Adı üstünde ,ticari araç ,f1 aracı değil .Bildiğim kadarıykla 174 bg transporterlar çıkmış şimdi bu araç bg gücü yüksek diye ticari araç sınıfından çıkıyor mu.Bakma bu araçlar şartlar itibariyle ülkemizde binek olarak kullanılıyor dolayısıyla ben tecrübemi söylüyorum sen istersen kaldırım taşı doldurup ticari aracını öyle kullanabilirsin,ama kesinlikle yol tutuşun artığına ve savrulmanın azaldığına şahit olacaksın.
  • şunu unutmaki ticari araçlar yani seninde dediğin gibi ticari olan bu araçlara yük attıkça rahatlar ve hızında falan kesilme olmaz............. hızında kesilme olacaksa randuman kayıb edecekse ne diye cıkarıyorlar bunları...
  • Arakdaşım ticari araç ve binek otomobil ayrımını yapmak alzım.Ticari araç diye bir araç türü yoktur.Araç türleri otomobil-kamyonet-kamyon-otobüs vs.. diye adlandırılır.Her araç ticari araç olabilir otomobilden de olur otobüstende kamyonettende...
  • Katılıyorum mercedes taksiler var bunların sınıfı ticari değil ama ticari kullanılıyor.Ama benim kastettiğim yük taşımak için tasarlanmış araçlar,örneğin kangoo ,doblo ,connect ,caddy,combi, transporter ,hatta çift kabin pikaplar vs.vs.
    Bu araçlar camlı ,koltuklu olunca panelvan olandan farklı bir airodinamiğe mi kavuşuyor hayır.Boşken savruluyor aksini kimse iddaa etmesin.Bu araçları kullananlar bilirler boşken ve yüklü iken viraja girdiklerinde kesinlikle savrulma katsayıları değişiyor.Ama araç savruluyor diye her yere yüklü gidin demiyorum ,araç boşken daha dikkatli kullanın diyorum.Bu benim görüşüm ,diğer görüşlere de saygı duyarım.
  • abi kangolar çok sakat aman dikkat edin bizde var bir tane 1.9d araba allaha emanet gidiyo 2003 model yenmi kasa araba ama çok sakat savruluyo bir yan veriyosun diğer şerittesin ayrıca frenlerde kötü mesela yüklüyken 10 m yüksüzken 20 metre sonra duruyo abs de yok bakalım inşallah patlamayız bir gün bir yere
  • quote:

    Orjinalden alıntı: korkmazyunus

    ticari araçları sert kullanmayın devrilebilir.

    ticari araçlar yerden yüksek olduğundan kütle merkezleri de daha yukarıdadır. o nedenle virajlardan ve bozuk yollardaki tümsek ve çukurlardan daha kolay etkilenirler.

    benden söylemesi.




    Ticari araç kavramını ben kullanmadım korkmazyunus arkadaşım kullandı bende ona istinaden cevap yazdım.Ticari araçla ne kastetti ona sormak lazım o zaman .....
  • arkadaşım sınıfının en yüksek araçlarından bitanesi zaten kangoo ama frenleri bence cok güzel bende vardı 2001 model benzinli frene basınca hemen kitliyodu ondan sonra 2004 aldık basınca kitlemiyodu ama savrulma falan yapmıyordu güzeldi ama yüksekti araçç.
  • Kesinlikle bu tür araçlarla hız yapılmamalı, virajlarda çok dikkatli olunmalıdır. Devrilmeleri çok kolay çünkü... Bu araçlar ticari amaçlı üretilmiştir,hız amaçlı değil!
  • tamam ama yinede ister istemez insan basıyor altında 2005 2006 model aracı olan elbet basar :) 50 60 la gitmez yanii.... ama dediğin gibi virajlı yollarda belli hızı geçmiceksin ona katılıyorum
  • Hayat senin hayatın,ister bas,ister basma... Kaza yapıcak olan basan kişini ta kendisi. Yani hayat kendi hayatı...Basmamak elinde... Peki hala ayağına hakim olabilirisin. Bi anlık bişey olmaz deyip basmak sonuçta ağır sonuçlar doğurabilir. kaza bi kere olur ve geliyorum demez. Dikkat edeceksin. Kurallar bizlerin güvenliği içindir. Kuralsızlık felakettir. Hayat herşeyden değerlidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set -- 26 Nisan 2006; 12:58:20 >
  • arkadaşım basıyorsak bilinçsiz basmıyoz heralde ...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Deluxe1

    arkadaşım basıyorsak bilinçsiz basmıyoz heralde ...


    O senin bileceğin iş. Neticede Allah korusun yapacağın kaza senin kazan... İster bilinçli bas,ister bilinçsiz. Bu kimseyi ilgilendirmez. Kaza geliyorum demyor. Önlemini alacaksın, dikkat edeceksin,kurallara uyacaksın. Sürat her zaman için felakettir. Ben bilinçli basıyorum, kurallara bilinçli bastıktan sonra önemli değil olayı bence yanlış olur. Hız kurallarına uyacaksın. Kurallar bizim güvenliğimiz içindir. Tamam sen bilinçli basarsın, ama topu almak için bir çocuk bilinçsizce yola fırlayabilir. O noktada ben bilinçli basıyodum ama çocuk bilinçsizdi diyemessin. Tamam, kahnı gibi gitme, güvenli hızla git,ama kurallar dahilinde. Yani hız kuralına dikkat etmeliyiz. Bilinçli basmak değil, dikkatli kullanmak... Kurallara uymak... Ben böyle düşünüyorum.




  • sana katılıyorum set, basmanın, süratin bilinçlisi bilinçsizi olmaz haticeye değil neticeye bakmak lazım sürat yapıyorsan belli riskler altındasındır demektir.
  • arkadaşım herin bu aracı yapıyosa buna abs koymuş eps koymuş ne bilim viraj denge cubukları koymuş şimdi 2005 ten yukarı tüm araçlarda var bu özellikler şimdiki arabalar zaten 150 ile gitsen 90 la gidiyo gibi gösteriyor yani tutupta 30 bin YTL verdiğin bir araçta güvenlik önlemi olmazmı sanıyosun sen....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Deluxe1

    arkadaşım herin bu aracı yapıyosa buna abs koymuş eps koymuş ne bilim viraj denge cubukları koymuş şimdi 2005 ten yukarı tüm araçlarda var bu özellikler şimdiki arabalar zaten 150 ile gitsen 90 la gidiyo gibi gösteriyor yani tutupta 30 bin YTL verdiğin bir araçta güvenlik önlemi olmazmı sanıyosun sen....


    peki üstadım senin güvenlik önlemlerin 90 km hızla maruz kalacağın şiddetle, 150 km süratte maruz kalacağın şiddet arasındaki farkı yok edebiliyormu ... eğer edebiliyorsa tamam 90 la gidilecek yerde 150 ile gidebilirsin, ya edemiyorsa???
  • Evet güvenlik önlemleri var, ama neden ısrarla kendini riske atmak istiyosun anlamıyorum doğrusu. Sen hız yapma, yavaş git, Allah korusun herhangi bir kaza anında eğer yavaş gidiyorsan bu kadar güzel güvenlik önlemleri ile daha kolay kurtulursun,daha az hasar görürüsün. İlla güvenlk önlemleri var diye basmak gerekiyormu. Bu nası bi mantıkdır. Bence çok yanlış. hayat senin hayatın, etrafındaki masum insanlara zarar vermedikce istediğin kadar basabilirisin... Sonuçta risk altına giren sensin, bu beni ilgilendirmez. Ben sadece fikirlerimi yazdım. Doğru bulursun,yanlış bulursun açıkcası hiçde umurumda değil.
    Sana ve Tüm arkadaşlara kazasız sağlıklı günler diliyorum...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.