Şimdi Ara

THERMALRİGHT ULTRA 120 EXTREME 1366

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uzun bir bekleyişin sonunda işlemci soğutucum Thermalright Ultra 120 Extreme 1366 elime ulaştı. Hızaşırtma ile çok fazla alakam olmasada evimin çok sıcak olması nedeni ile bu işlemci sotucuyu almak zorunda kaldım. Yeni aldığım sistemim evde default ayarlarda 55 derece civarında işlemci sıcaklığı ile çalışıyordu. vPrime 2.0 1024 testinde ise 80-85 derece arasına çıkıyordu. Bende sizin gibi bu sıcaklıkların nedenini merak ettim ve araştırmaya koyuldum. Önce thermal macun kontrolü daha sonra kasa içi fan kontrolleri derken kasanın daha serin bir yere taşınması( gece balkon gibi) ve işlemci sıcaklığının dramatik bir şekilde 33-34 dereceleri görmesi. Tabi hamamda oturmuyorum ama en az okadar sıcak bir evim var. Jeotermalle ısındığı için sıcaklık 26 ila 30 derece arasında dolanıyor. Neyse sonuçta işlemci soğutucum geldi ve bugün takıp kullanmaya başladım.

    İşte bu noktada soğutucunun performansını merak edenler için bazı testler yaptım. Önce sıcaklığın sabit olması için bilgisayarı güneş almayan bir odaya taşıdım. Camı pencereyi kapattım ve sıcaklık ölçümü yaptım. Bugün İzmir gerçekten çok sıcaktı birde buna jeotermal borularının sıcaklığını ekleyince 28 dereceyi gören bir sıcaklık vardı odada. İşlemci sıcaklıklarını boşta ve vPrime2.0 1024 testinde %90 tamamlanmış iken ölçtüm. Bu ölçümleri stok fan ile ve Thermalright soğutucu ile default hızda, 3.2GHz de ve 3.6GHz de yaptım. Daha fazla test yapamadım çünkü işlemci soğutucu değişimleri sırasında çok yorulmuş ve oda 30 dereceyi bulan sıcaklığa ulaşmıştı. Sonuçları burada inceleyebilirsiniz.

     THERMALRİGHT ULTRA 120 EXTREME 1366


    Görüldüğü gibi stok fan ile boşta iken çok fazla sorun olmamakla beraber yük bindiğinde sıcaklıklar özellikle hız aşırtma yapıldığında aşırı yükseliyor. Ben 3.6 GHz testini sonlandırmak zorunda kaldım. Thermalright soğutucu özellikle yük altında gerçekten beni memnun eden sonuçlar verdi. İşlemciyi 3.6 GHz e hız aşırttığımda ve yük altında 70 derece civarı bir sıcaklık oldu. Hatta daha sonra oda sıcaklığı düşünce 65 derecelerde kaldı.
    Bu sıralarda işlemciyi 3.8 GHz e hızaşırttığımda ise yük altında 73-74 derece gibi bir sıcaklık oluştu. Sonuç itibarı ile benim koşullarımda memnun edici sonuçlar aldım diyebilirim.
    Sonuçlarda görünen boşta ve yükte stok fanla yapılan değerleri, tboşta ve tyükte ise thermalright soğutucu ile alınan değerleri göstermektedir.

     THERMALRİGHT ULTRA 120 EXTREME 1366



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klorhex -- 19 Nisan 2009; 2:43:57 >







  • THERMALRİGHT, marka olarak kalitesi tartışılmaz zaten. Biraz pahalı bir ürün olmakla beraber, kuruşuna kadar hak ediyor verilen parayı..Doğru bir tercih yapmışsın, güle güle kullan..
  • stok problemi en çok olarak ürünlerden biri neyseki firebal da son kalan 3 taneden birini alabildim 3000 rpm lik fan takınca tabiki de üstün bir performans veriyor
    sıra oc denemelerinde
    ürünün adının 1366 olması sizi şaşırtmasın am2 bolt thru kit ile amd lerde de kullanılabiliyor ben öyle kullanıyorum hiçbir sorun çıkarmadı şimdilik
  • biraz araştırdım ama bulamadım ben, nereden bulabilirim bu soğutucuyu ?
  • http://www.firebal.net

    Ben buradan aldım ön ödemeli olarak, biraz geç geldi. Şu an bitmiş görünüyor ancak yolda diye yazmışlar giriş sayfasında.
  • soket 1366 modeli fanlıymış, eskisinde yoktu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.