Şimdi Ara

The Mentalist

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  The Mentalist

     The Mentalist


    Yönetmen

    :

    Oyuncu Kadrosu

    :
    Simon Baker (Patrick Jane (19 episodes, 2008-2009)), Robin Tunney (Teresa Lisbon (19 episodes, 2008-2009)), Tim Kang (Kimball Cho / ... (19 episodes, 2008-2009)), Owain Yeoman (Wayne Rigsby (19 episodes, 2008-2009)), Amanda Righetti (Grace Van Pelt (19 episodes, 2008-2009)), Gregory Itzin (Virgil Minelli / ... (6 episodes, 2008-2009)), Dotan Baer (SWAT / ... (2 episodes, 2008-2009)), Angela Martinez (News Anchor / ... (2 episodes, 2008-2009)), Maxine Bahns (Jane's Wife / ... (2 episodes, 2008)), Richard Schimmelpfenneg (Bomb Squad / ... (2 episodes, 2009)),

    Konusu:
    23 Eylül'de Abd'de başlayan, The Mentalist adlı yeni dizinin, yapımcılığını ve senaristliğini Rome dizisinin başarılı senaristi ve yapımcısı olan Bruno Heller üstlenmiş, pilot bölüm yönetmeni ise Emmy ödüllü David Nutter. Cbs kanalının bu yılki iddialı yapımlarından biri olan The Mentalist, polisiye -macera tadında ve kadrosunda tanıdık isimler var: Prison Break'den (Veronica Donovan'ı canlandırdı) Robin Tunney (Teresa Lisbon),The O.c'den (Hailey Nichol'u canlandırdı) göz aşinalığımız olan Amanda Righetti (Grace Van Pelt),The Guardian'dan tanıdığımız Simon Baker (Patrick Jane).
    Dizinin konusuysa, paranormal güçlere sahip Patrick, Bazı davaların çözülmesi için Kalifornia Araştırma Bürosuna yardımcı oluyor. Kendisini fazla önemsemeyen ve bu özelliğine fazlaca tamah etmeyen diğer dedektiflerle de zaman zaman sorunlar yaşıyor.


    Özel güçleri olan (bir nevi medyum) ana karakterimiz Patrick Jane (Simon Baker), insanların zihinlerinden geçenleri okuyarak, davranışlarını yönlendirerek olayları çözmede polislere yardımcı oluyor.

    Polisiye bir dizi, her bölüm diğer bölümlerden bağımsız. Dolayısıyla bölümler, duymaya alışık olduğumuz “Previously on The Mentalist” diye başlamıyor

    Prison Break’te “Veronica Donovan” rolüyle tanıdığımız Robin Tunney de Teresa Lisbon rolü ile ana karakterimiz Patrick Jane’in amiri olarak dizide yer alan oyunculardan.



    nfo:
    http://tr.wikipedia.org/wiki/The_Mentalist
    http://www.cbs.com/primetime/the_mentalist/




    *Bölüm isimleri*
    1 Pilot İşlenen cinayetin Red John'un işi olduğu düşünülmektedir ancak patrick jane bunun kopya bir cinayet olduğunu ve Red John'un işlemediğini öne sürer.
    2 Red Hair and Silver Tape Kasaba dışında bir tarlada bir kızın cesedi bulunur.Bu dosyaya bakmak için CBI görevlendirilir.
    3 Red Tide Sahile vurmuş bir kız cesedi bulunur ve CBI olayı araştırmaya başlar.Araştırmaya devam ettikçe olay dahada ilginçleşmeye başlar.
    4 Ladies in Red Zengin bir adamın kendi evinde öldürülür ve cesedi gizli bir kasadan çıkar.
    5 Redwood İki kızın gece ormanda arabası bozulur ve gizemli bir kişi tarafından iki kızda öldürülmek istenir.
    6 Red-Handed Yolda bulunan bir insan elinin sahibi zengin bir kumarhane sahibi çıkar olay CBI ekibine verilir.
    7 Seeing Red Medyuma gittikten sonra yolda öldürülen bir bayanın dosyası CBI ekibine verilir.
    8 The Thin Red Line Uyuşturucu davası tanığıyla bir kız motel odasında ölü bulunur. Yerel polis suçlunun uyuşturucu davasında yargılanan Rick Carass olduğuna hemen karar verir ama Jane farklı düşünmektedir.
    9 Flame Red Küçük bir kasabada donradan intikam almak üzere yapıldığı anlaşılacak olan bir cinayet araştırılır.
    10 Red Brick and Ivy Patrick jane'in eski doktoru üniversitelerinde bir profesör öldürülünce olayı aydınlatması için ondan yardım ister.
    11 Red John's Friends Red John'un kim olduğunu bildiğini söleyen bir mahkum onu hapisten çıkartması için gerekli delili bulması karşılığında Red John'un yerini söliyeceğine söz vererek Patrick Jane'den yardım ister.
    12 Red Rum Lisenin futbol yıldızı olan Cody Elkins'in ölü bulunmasıyla tüm izler suçlu olarak yerel cadıyı gösterir.
    13 Paint It Red Bir iş adamının damadı kayınpederinin odasına yani asılan 50 milyon $ değerindeki tablonun yakınında ölü bulunur.

    Jane ve CBI, damadın bu işle nasıl bir ilgisinin olduğunu ve cinayetten kimin sorumlu olduğunu bulmaya çalışır.
    14 Crimson Casanova CBI, evli bir kadının sevgilisiyle yatakta ölü bulunması üzerine bu cinayeti araştırmakla görevlendirilit.
    15 Scarlett Fever Şehir kulübünde işlenen bir cinayeti çözmesi için CBI görevlendirilir.
    16 Bloodshot Patlama sonucu geçici körlük geçiren Jane diğer duyuları yardımıyla katilin bulunmasına yardım eder.
    17 Carnelian, Inc. Skydive yaparken bir cinayet sonucu ölen David Whittaker'ın davasına bakmak için CBI görevlendirilir.
    18 Russet Potatoes CBI ekibi hipnotize edilmiş insanların işlediği cinayetleri incelemek için görevlendirilir.
    19 A Dozen Red Roses Patrick Jane ve takımı bir Hollywood Film Yapımcısının cinayetini çözmek üzere görevlendirilir.
    20 Red Sauce Jane ve CBI ekibi Tanık Koruma Programındaki kişinin infazından sorumlu olanları bulmak üzere görevlendirilir.
    21 Red John's Footsteps CBI, iki kızın kaçırılmasından sonra şehirde görünmeye başlayan kanlı gülen yüzün Red John'un işi mi yoksa başka bir taklitçinin işi mi olduğunu araştırır.
    22 Blood Brothers Sezon Finali



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fliz35 -- 7 Haziran 2009; 4:35:39 >







  • Siz bana akıl verecek kişi değilsiniz,

    ayrıca o konu saçma sapan benim ki gibi ayrıntılı değil ama sizin anlayışınıza göre mükemmeldir.
  • Naçizane fikrime göre yukarıdaki bilgileri ilgili konu başlıgı altında paylaşmanız daha yerinde olurdu. Her dizi icin yeni bilgi paylaşımında yeni topik açılsa hem takip edenler için güç oludu hem de forum kirliligine sebep olurdu.
  • Genelde konuların altında Cevapla diye bir buton olur. Oraya tıklandığında bir sayfa açılır ve kullanıcı oraya mesaj yazabilir. Bildiğim kadarıyla yeni bir konu açıldığında yazılan şeyler, herhangi bir mesaja da yazılabiliyor. Ve sanırım, böylece, bilgi dolu mesajlar yazılarak beğenilmeyen konuların yerine yenisinin açılması önlenmiş oluyor.

    Bunu bir forumda okumuştum, hiç kimse emin değil, ama işe yaradığı söyleniyor. Mükemmel bir çözüm değil tabii, zaten mükemmellik kişinin anlayışına göredir, değil mi?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Fliz35

    Siz bana akıl verecek kişi değilsiniz,

    ayrıca o konu saçma sapan benim ki gibi ayrıntılı değil ama sizin anlayışınıza göre mükemmeldir.

    Bu ne şiddet bu ne celal
  • Ana konu mevcut.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.