Şimdi Ara

The Grail Lords

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle oyunumuzda türkçe dil desteği yok onu belirteyim. Birazcık ingilizceyle sorunsuz oynayabilirsiniz.

    The Grail Lords, klasik bir RPG'dir. Günde maksimum 5-10 dakikanızı ayırarak rahatça oynayabilirsiniz. Oyun; krallıklar, medieval europe, secfenia gibi oyunlarla benzer özelliklere sahip ama bu oyunlarla kıyaslanınca daha derin ve oynaması daha keyifli. Oyunda 100'den fazla yetenek bulunmakta, yaklaşık 3'te 1'ini dövüş yetenekleri oluşturmakta. (Okçu, büyücü gibi menzilli sınıflar henüz açılmamış ama hala geliştirilmekte.)

    The Grail Lords

    The Grail Lords



    -Bu kadar geniş yetenek yelpazesinde, karakterinizi istediğiniz gibi yönlendirebilirsiniz. İsim yapmış bir meslek erbabı, kurnaz bir hırsız, gurulu bir savaşçı, açgözlü bir tüccar ve daha nicesi...

    -Oyunun çizimleri basit, genellikle kara kalem kullanılmış.

    -Oyunun oyuncu sayısı fazla değil. Ama kemikleşmiş bir kadrosu var.

    -Kendine özgü bir görev sistemi var. Ve tecrübeli oyuncular, oyunun hikayesi çercevesinde görevler ve eventler oluşturabiliyor. Gelişmeye açık bir oyun.

    Daha bahsedecek çok şey var lakin lafı fazla uzatmayayım. Oyunun nasıl işlediğinden de kısaca bahsedeyim.

    Daha önce söylediğim gibi oyuna günlük 5-10dk ayırmanız kafi. Bunun nedeni oyun size günlük belli bir hareket hakkı veriyor(100 stamina). Ve siz bunu istediğiniz doğrultuda kullanabiliyorsunuz. İster kasabada yönelmek istediğiniz mesleğe yönelik harcarsınız, ister kasaba dışında gezerek tüketebilirsiniz. Tabi elinizi kolunuzu sallayarak gezemiyorsunuz, vahşi hayvanlar ve haydutlar sizi rahat bırakmıyor.

    Oyunda geçirdiğimiz süre doğrultusunda, günlük 0,04-0,08 learning skillimiz gelişiyor. Learning skill bizim günlük ne kadar hareket hakkı(stamina) alacağımızı belirliyor. Learning skill 100'e ulaştığında günlük 250 stamina elde edeceğiz.

    Oyunda hareket hakkı, iksir(Grail stamina potion) içerek de elde ediliyor. Bu iksir bize 200 stamina veriyor. Tabi buna direk para ile veya oyunda geçirdiğimiz zamanla kazandığımız tokenlarla da alabiliyoruz. Ama oyun slow pace olduğundan, buna token veya para harcamak sadece israf başka bir şey değil. Eventlerle sık sık dağıtılan bir iksir.

    Oyunda şu an 3 kasaba bulunmakta. Spero, Camaar ve Sarmiz. Sarmiz, en son kurulan kasaba. Ben Spero'da yaşamaktayım.

    The Grail Lords


    Kasabada bulunan yapıların birkaçından bahsedeyim.

    Gate: Kasabasan ayrılmak için kullanıyorsunuz. Eğer kasabada alışveriş yaptıysanız verginizi ödemek zorundasınız. Tabi ödemeden sıvışabiliyorsunuz lakin karizmanız yüksek ve kendinizi gizleyecek bir pelerine ihtiyacınız var. Eğer kaçarken korumalara yakalanırsanız, korumaları alt etmeniz lazım yoksa direk hapsi boylarsınız.

    Ranch: Çiftlik, hayvancılıkla uğraşmak isterseniz veya kendinize bir savaş atı eğitmek isterseniz kullanmanız gereken yer. Tavuk, inek, koyun ve domuz yetiştirip, elde ettiğiniz ürünleri satabilir veya kendiniz için kullanabilirsiniz.

    The Grail Lords


    Restaurant: Lokanta, Karnınızı doyurabilir veya yapmış olduğunuz yemekleri buradan satabilirsiniz. Eğer yeni oyuncuysanız 1 ay boyunca her gün bir ekmek ücretsiz alabilirsiniz.

    Fields: Tarlanız, söyleyecek pek bir şey yok. İstediğiniz ürünü yetiştirebilirsiniz.

    The Grail Lords


    Workshops: Atölyeler. 5 çeşit atölye var: Demirhane, Marangozhane, Terzi atölyesi, Simya atölyesi ve Bira imalathanesi.

    The Grail Lords


    İtem Market: Üretilen malzemelerin satıldığı yer.

    Goods Market: Hammaddelerin satıldığı yer.

    Academy: Kütüphane'de kitap okuyabilir, üniversiteden ders alabilirsiniz.

    Labourhall: Burası bildiğiniz İŞKUR :) Yapılmasını istediğiniz işleri buraya bildirerek, işinizi başkalarına yaptırabilirsiniz. Tarlanız için işçi bulup tarlanızı ister sürdürüp ister hasatı toplatabilirsiniz. Tabi belli bir ücret karşılığında. Burayı sadece tarla için değil, çiftlik ve atölyeler içinde kullanabilirsiniz. Eğer buraya iş bırakmak istiyorsanız önce labourhall'a girip mevcut işler için teklif edilen fiyatlara bir göz atın.

    Biraz da kasaba dışına bakalım. Kasaba dışında, simya için gerekli otları toplayabilir, nehir kenarında balık tutabilir, ormanda avcılık yapabilir, madenlerde demir, taş ve kömür çıkarabilirsiniz. Tabi gezerek dövüş yeteneğinizi de geliştirebilirsiniz. Diğer kasabalara uğrayıp ticaret'de yapabilirsiniz

    The Grail Lords


    Oyunun kendine has bir combat sistemi var. Eğer rakibinizi yenemeyeceğinizi anladığınız an topuklayabilirsiniz. Veya direk dövüşe girmeden de kaçabilirsiniz.

    The Grail Lords


    Oyunun kısaca bir kısmından bahsettim, umarım oynamayı düşünen kişiler için biraz yardımım olmuştur.

    Buradan üye olabilirsiniz..
    http://www.thegraillords.net/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeyyeHan -- 4 Mayıs 2017; 12:40:12 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.