Şimdi Ara

The Cove - Japonyada Her Yıl Öldürülen 23.000 Yunus

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Japonyada her sene 23.000 yunusun nasıl katledildiğini ve sistemin nasıl işlediğini açıkça gösteren bir belgesel "The Cove"(Koy)

    Eski yunus eğitmeni Ric O’Barry, yunusların, insan esaretinden kurtarılması gerektiğini anlayınca, yunusların ve balinaların kıyılarında yüzdüğü Taiji köyüne geldi. Dikenli teller ve yasak tabelalarıyla çevrili körfezde karanlık bir gerçek yatıyordu. Burada milyon dolarlık yunus eğlencesi endüstrisi ve yunus eti pazarı vardı. Taijili balıkçılar gecenin karanlığında görülmemiş bir av gerçekleştiriyorlardı.

    Koy, eski yunus eğitmeni Ric O’Barry’nin uzun bir kefaret arayışının sonucunda işleri yoluna koymaya karar verdiği Japonya’daki Taiji’de başlıyor. O’Barry, 1960’ların uluslararası televizyon heyecanı “Flipper”ın baş kahramanını oynayan beş yunusu yakalamış ve eğitmişti. O yunuslarla girdiği yakın ilişki O’Barry’nin inançlarının radikal olarak değişmesine neden oldu. Barry vahim bir günde açık okyanustaki hayata güzelce adapte olan bu duygusal, son derece akıllı ve bilinçli yaratıkların, bir daha asla insanların esaretine alınmaması gerektiğini anladı.
    Bu görev onu oyunbaz yunusların ve balinaların kıyılarında yüzdüğü Taiji köyüne getirdi. Ancak dikenli teller ve “Giriş Yasak” tabelalarıyla çevrili körfezde karanlık bir gerçek yatıyordu. Burada milyon dolarlık yunus eğlencesi endüstrisi ve el altından yürütülen civa zengini yunus eti pazarı, Taijili balıkçıları gecenin karanlığı altında görülmemiş bir av partisine devam ediyordu. Yaptıkları şeyin doğası oldukça ürkütücü -ve sonuçları insan sağlığı için son derece tehlikeli- olduğu için insanların onları görmemesi gerekiyordu ve bunu sağlamak için de oldukça ileri gidebilecek potansiyele sahiptiler…
    Koy/The Cove’un Aldığı Bazı Ödüller:

    2010 Oscar: En iyi Belgesel
    2010 Amerika Senaristler Birliği: En İyi Belgesel Senaryosu
    2009 Amsterdam İzleyici Ödülü
    2009 Los Angeles Film Eleştirmenleri Birliği: En İyi Belgesel
    2009 Sundance İzleyici Ödüllü
    2009 Sydney İzleyici Ödülü


    İŞTE BAZI İZLEYİCİ YORUMLARI :

    quote:

    İnsanlık adına hayret verici bir belgesel. İnsanların nasıl birer cani halini aldıklarını, para ve güç için savunmasız hayvanları nasıl katlettiklerini görmek utandırıcı. İzlenmesi ve ders alınması gereken bir baş yapıt bana göre..


    quote:

    insanoğlunun gidişatını gösteren acı ama gerçek bir gösterim.yaşananlara en sonunda dayanamayıp intihar edebilecek kadar duygusal ve okyanusta dalgıçların yanına gidip onlarla birlikte yüzebilecek kadar cana yakın bu masum canlıları katledebilen bir yüreğe sahip bir türüz; evet bu yönümüz dünyadaki bütün canlılardan bizi üstün kılmaya yeter,onlardan daha katı ve çelik bir kalbe sahibiz.ne mutlu bize!


    quote:

    Gerçekten de son zamanlarda izlediğim en etkileyici belgesellerden. Japonyada her sene 23.000 yunusun nasıl katledildiğini ve sistemin nasıl işlediğini açıkça gösteren bu belgesi mutlaka izlemenizi tavsiye ederim.


    quote:

    bu belgeseli herkes izlemeli izlettirmeli mükemmel gerçekten. insanlara acıyorum artık ne yapıcaklarını şaşırdılar. japon milleti bile resmen bu olayların farkında değil. çok çok üzücü bir durum.



    BU KATLİAMA DUR DEMEK İÇİN :

    http://apps.facebook.com/causes/petitions/252?m=e3173521#sign

    http://www.thepetitionsite.com/takeaction/724/210/624/

    http://www.savejapandolphins.org/donate.php

    https://opsociety.worldsecuresystems.com/securedonation.htm

    buradan görsel imzanızı atabiliyorsunuz yani elinizde bir yunus fotoğrafıyla veya mesela bir "stop whaling now" yazısıyla fotoğrafınızı çekip imzanızı atabiliyorsunuz.--->http://visualpetition.com/slippages/p1download.php


    ARKADAŞLAR SİZDEN RİCAM DUYARLI OLMANIZDIR SADECE BİRKAÇ DAKİKANIZI AYIRARAK BU KATLİAMA DUR DEMEK İÇİN YUKARIDAKİ LİNKLERDEN KATILIM YAPABİLİRSİNİZ ZATEN NESLİ TÜKENMEKTE OLAN YUNUSLARIN NESLİ BU ŞEKİLDE HUNHARCA ACI ÇEKTİRİLEREK DAHA DA TÜKETİLMEKTEDİR.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cilginturk19 -- 19 Ağustos 2010; 14:43:30 >







  • Yukarı.
  • Arkadaşlar en azından konuya mesaj atsanız konu yukarı taşınır ve daha fazla kişinin bilgilenmesini sağlamış oluruz.

    Teşekkürler...
  • Malesef konu dışı bu tip konularda duyarsız.Daha önce aynı konuyu bende açmıştım.1 tane bile mesaj yazan olmamıştı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr.Kaan

    Malesef konu dışı bu tip konularda duyarsız.Daha önce aynı konuyu bende açmıştım.1 tane bile mesaj yazan olmamıştı.


    Sorma hocam ya gerçekten çok duyarsız forumda o kadar alakasız konular tavan yapıyor ama insanlar en azından bi girip bakma ihtiyacı bile duymuyor malesef çok duyarsızız.
  • Yukarı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.