Şimdi Ara

TFF: Ünal Aysal'i kınıyoruz !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
1.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ünal aysal iyi birine benziyordu Gs nin diğer başkanlarından farkı yokmuş!

    **



  • Niye, doğruları söyledi diye mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BJK

    Niye, doğruları söyledi diye mi?


    İşlerine gelmemiş belli.
  • Delikanlı gibi çıkıp doğruları söyledi adam. TFF'nin yine Fenere hizmet edeceği daha 2 hafta geçmeden anlaşıldı yazıklar olsun
  • quote:

    Bu Ateş Üfleyerek Sönmez, Çözüm Zamana Yayılamaz

    Türk futbolu çok ağır bir şaibe altında. Toplumumuzu sadece sportif açıdan değil sosyal açıdan da alt üst edecek kadar derin ve yaygın olduğu anlaşılan büyük bir sorunla karşı karşıyayız.

    Göreve yeni başlamış olan Türkiye Futbol Federasyonu’nun ne denli ağır bir sorumluluk altında olduğunun bilincindeyiz. Kararların geciktirildiği her gün Türk sporuna zarar vermektedir. Bilelim ki dünyanın saygın bir gücü olmaya soyunmuş bir ülkesi olarak asıl verdiğimiz sınav etik değerlere sahip çıkma konusundaki kararlılığımızdır.

    Galatasaray olarak biz, Türk futbolunun içine düştüğü bu karanlıktan bir an önce çıkarılması için tüm mercilerin, gerekirse liglerin bir süre ertelenmesi kararı dahil, üzerlerine düşen tüm görevleri zaman kaybetmeden yerine getireceklerine ve kararın verilmesi için gerekli bilgi ve delillerin Federasyon’umuza ivedilikle iletilerek sürecin hızlandırılacağına inanıyoruz.

    Galatasaray camiası olarak alınacak her karar ve uygulamanın en yakın takipçisi olmaya devam edeceğiz.

    Ünal Aysal
    Başkan
    Galatasaray Spor Kulübü



    Bu yazıdan nasıl olumsuz şeyler çıkarabiliyorlar anlamıyorum.

    Delliler olmadan yaptırım uygulansın mı demiş.
    Federasyon niye şikeci takımların avukatlığını yapıyor.?




  • Bir kişinin o yazıdan böyle bir düşünce çıkarması için yarası olması lazım.

    Delil olmadan karar verilsin denmemiş, Fenerbahçe kesinlikle şikecidir denmemiş. Ne denmiş o yazıda?

    Sürecin hızlandırılması istenmiş(Buna hayır diyecek var mı forumda?) Delillerin TFF ile paylaşılması istenmiş (Buna hayır diyecek var mı forumda?) TFF'ye güvenmiyoruz verdiği kararların arkasında değiliz mi denmiş? Türk Futbolu ağır darbe alıyor demiş( Buna hayır diyecek var mı forumda?)

    O yazıdaki bir çok kısma Fenerbahçe'li kişilerde katılıyordur mutlaka ancak Galatasaray'a karşı çıktı ya birisi, hemen onun arkasında olmazlarsa bir yerleri eksilir. Kendi başkanları "örgüt kurmak ve şike yapmak" suçundan tutuklu yargılanırken bizim başkanımıza laf atarlar.
  • yarın ziyaret varmış don falan alın başkanınızı ziyarete gidin siz
  • Adam çıktı doğruları söyledi ve bu bazı kesimleri çok rahatsız etti.Yok neymiş elinde delil yokmuş federasyonun yok belge gelmemiş hiç.Kardeşim sen emniyete gittikten sonra durum çok vahim diye bir açıklama yapmadın mı demek ki bir şeyler gördün orada..Neden 3-5 gün sonra kıvırmaya başlıyorsun..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SieGeRRR

    Bir kişinin o yazıdan böyle bir düşünce çıkarması için yarası olması lazım.

    Delil olmadan karar verilsin denmemiş, Fenerbahçe kesinlikle şikecidir denmemiş. Ne denmiş o yazıda?

    Sürecin hızlandırılması istenmiş(Buna hayır diyecek var mı forumda?) Delillerin TFF ile paylaşılması istenmiş (Buna hayır diyecek var mı forumda?) TFF'ye güvenmiyoruz verdiği kararların arkasında değiliz mi denmiş? Türk Futbolu ağır darbe alıyor demiş( Buna hayır diyecek var mı forumda?)

    O yazıdaki bir çok kısma Fenerbahçe'li kişilerde katılıyordur mutlaka ancak Galatasaray'a karşı çıktı ya birisi, hemen onun arkasında olmazlarsa bir yerleri eksilir. Kendi başkanları "örgüt kurmak ve şike yapmak" suçundan tutuklu yargılanırken bizim başkanımıza laf atarlar.






  • galatasaray'ın balı son senelerde başarısız olması. yoksa fenerle kafa kafaya olsalardı onların başkanları da içeride olurdu.
  • TFF kınıyomuş, TFF'i takan kim şu saatden sonra?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: victorty

    galatasaray'ın balı son senelerde başarısız olması. yoksa fenerle kafa kafaya olsalardı onların başkanları da içeride olurdu.


    acaba başarsız olduğu içinmi şike yok , yoksa şike olmadığı için mi başarı yok ???
  • sen şike olduğuna inanıyor musun? tarafsız bir gözle bakmanı istiyorum senden. futbolcusuz şike nasıl oluyor çok enteresan bir olay.
  • ADLİ VE SPORTİF MERCİLERİN YANLIŞ UYGULAMALARI HAKKINDA KAMUOYUNU BİLGİLENDİRMEYİ GÖREV OLaraK ALGILAMAKTAYIZ
    TÜRKİYE’nin kamuoyunu bir süredir öncelikli olarak meşgul eden “futbolda şike” soruşturmasının, gözaltılar ve tutuklamalarla başlayıp yeni dalgalarla devam eden süreci, Türkiye Futbol Federasyonu‘nun 11.07.2011 tarihli açıklaması ile farklı bir boyut kazanmıştır.

    Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 157. ve 153. maddelerine göre soruşturmanın selameti açısından Adli mercilerce verilen “gizlilik” kararı nedeniyle delillere ulaşamayan
    Türkiye Futbol Federasyonu; “Elimize ulaşmış bir delil yoktur. Biz kararımızı iddianame hazırlanıp mahkemece kabule edildikten sonra karar vereceğiz” diyerek bir teslimiyet içerisine girmiştir.Ancak bu teslimiyet ifade edilirken, evrensel şekilde benimsenmiş olan, “Dünyada iki hukuk düzeni vardır, biri Devletlerin hukuk düzeni, diğeri sporun hukuk düzenidir” tanımlaması göz ardı edilmiştir. Oysa bu tanım Türkiye’de de gerek 2008 Spor Şurası Kararları, gerek Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Raporu, gerekse TBMM Spor Araştırma Komisyonu Raporunda da benimsenerek zikredilmiş ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın59. maddesine yapılmış olan hüküm ilavesi ile Anayasa düzeyinde tescil edilmiştir.Bu durumun anlamı, Devletin hukuk düzeni ile Sporun hukuk düzeninin, biri birlerine bağımlı olmaksızın, biri birlerini etkiler veya engeller olmaksızın kendi mecralarında işlemelerinin gerektiğidir.Esasen, konu olan “futbolda şike” soruşturma ve kovuşturmasında adli merciler, ceza hukuku açısından gerçek kişileri hedef alırken, spor hukuku ve onu uygulamakla yetkili merciler öncelikle tüzel kişilikleri hedef almaktadır.Ancak, adli mercilerin ellerinde bulunan kovuşturma bulgularını, yetkili sportif mercilerin de incelemelerine sunmamaları, bir hukuk düzeninin, diğer hukuk düzeninin işlemesini engeller niteliktedir. Adli mercilerce, sportif mercilerin delillere ulaşmasını sağlaması, gizlilik kararının ihlali olmayacağı gibi, Anayasa’nın 59. maddesinde yerini almış olan Sportif Yargının işleyebilmesi için de bir yükümlülüğüdür.Devletin hukuk düzeni uygulayıcılarının klasik hukuk bilgi ve uygulamalarına uymayan bu SPOR HUKUKU’nun “sui generis” yapı ve niteliğine uymaları ve kabullenmelerinin güçlüğünün bilincindeyiz. Bu nedenledir ki, Enstitü’müz, Spor Hukukunun ihtisas kuruluşu olarak bu hususu belirtmeyi görev bilmiştir.

    Açıklamalarımız ışığında, yürürlükteki ceza usul hükümlerinin buna izin vermediği bilincinde olmamıza rağmen, adli soruşturmayı yürüten Savcılık Makamı ile sportif soruşturmayı yürütmekle görevli TFF’nin bir birilerinin görev yapmalarını engellememesi uğruna Adli Mercilerin ellerinde bulunan tüm belge ve bilgileri Türkiye Futbol
    Federasyonu’na sadece kendi hukuki ve idari mekanizmasını işletmesi ve başkaca hiç bir kişi veya mercie ifşa etmemesi kaydı ile vermesini elzem bir yükümlülük olarak görmekte ve sürece müdahil olması suretiyle görevli mahkemenin bu konuda bir karar vermesini de gerekli bulmaktayız. Yeri gelmişken de bir hususu daha belirtmek isteriz. Adli mercilerin, TFF’ye iletmeleri gereken, deliller olup, iddianame değildir. Zira iddianame, elde mevcut bilgi ve bulguların savcı, yani kamunun avukatınca, mahkemeye sunulan bir yorumudur, iddiasıdır. Bunun mutlak doğruluğu kabul edilse idi, ayrıca hâkim kararına gerek kalmazdı. Dolayısı ile TFF, savcı iddianamesinden etkilenmeksizin delilleri değerlendirmeli ve Etik Kurul, Yönetim Kurulu ve Tahkim Kurulu kararları ile sonuca varmalıdır.Bu suretle Türkiye Futbol Federasyonu, Türkiye Futbol Federasyonu Kuruluş Ve Görevleri Hakkında Kanun’un 3/g; Futbol Disiplin Talimatı’nın 55.,74.,79.,80.84.,85.vd; Etik Kurulu Talimatı’nın 4/I,b vd. maddeleri ile sair mevzuat ışığında, iddianamenin hazırlanması, kabulü veya kovuşturma süreci beklenmeksizin, delillere ulaşmaya çalışmalı, elde edilen delilleri vicdani kanaatine göre değerlendirip hiç vakit geçirmeden ve derhal kararını açıklayarak 2011-2012 futbol liglerini geleceği meçhul bir şekilde başlatmamalıdır. TFF’nin delillere ulaşma talebi, bir lütuf değil, Anayasa’nın 59. maddesi ile sahip olduğu yargılama yetkisinin engellenmemesi, geciktirilememesidir. Bu bakımdan TFF’yi, hakkını elde etmek için gerekli resmi girişimlerde bulunmaya davet ediyoruz.Halen sürmekte olan “futbolda şike” soruşturması hakkında TFF’nun 11.07.2011 günü açıkladığı kararı karşısındaki hukuki görüşümüzü kamuoyu ile paylaşmayı bir görev addetmiş bulunuyoruz.
    Saygılarımızla,
    SPOR HUKUKU ENSTİTÜSÜ

    bir fenerli arkadas bu aciklamanin niye yapildigi konusunda bi aydinlatsin bizi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: victorty

    galatasaray'ın balı son senelerde başarısız olması. yoksa fenerle kafa kafaya olsalardı onların başkanları da içeride olurdu.


    sen şikenin ne olduğunu biliyor musun? bu olanları kavrayabilecek yaşta mısın gerçekten merak ettiğim için soruyorum...

    şikeyi sadece şampiyonluğa oynayanlar takımlar mı yapar? yada şike sadece ligin son haftalarında mı yapılır?

    küme düşmemeye oynayan takımlar yada avrupa kupalarına katılmak isteyen takımlar da şike yapamazlar mı? takım arka arkaya kötü sonuçlar almaya başladı diyelim. Galatasaray lı yöneticiler bu durumu tersine çevirmek ve takıma güven kazandırmak için iki üç maç satın alamazlar mıydı? neden yapmadılar?

    Fenerbahçe söz konusu olunca yüzlerce soru soruyorsunuz sonra cevap bekliyoruz diyorsunuz ya. bu sorular hiç aklınıza gelmiyor demi. çünkü işinize geleni görmek istiyorsunuz.

    Galatasaray şike yapmadığı için ligi sekizinci bitirdi ve başkanımız dik bir şekilde alnı açık durabiliyor. sizinkini ise içeri tıktılar. işte fark burada.




  • Ünal Aysal'ın açıklaması yerinde ve düzgün. Hiç öyle kısşkırtıcı bir tarafı da yok. Ama TFF'nin açıklaması yüz karası. Hatta inanmak bile istemiyorum. Bu arada @maxilopez; Şu andaki başkanınız zaten yeni. Yani dik durması normal. Şu anda ne bilginize başvuruluyor, ne de gözaltınız var. Böyle devam etmesi dileğiyle. Bu arada Ünal Aysal'ı tebrik ederken Eskişehir başkanını da adı karışmışların ilişkisini kestiği için de tebrik ederim. Spor öyle ceza yasalarına falan bakmaz, şike ceza yasasına göre hüküm vermez TFF. Yapması gerekn disiplin kurullarını kullanmasıdır. Aklar, ya da suçlu bulur orası ayrı. Ama ligin ortasında bugünkünün tersi bir karar verirse cezayı çeken kulüpler biter. Hem bu sene sıfır puan, hem seneye Bankasya. 2 senesi helak olacak takımların en az.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: victorty

    sen şike olduğuna inanıyor musun? tarafsız bir gözle bakmanı istiyorum senden. futbolcusuz şike nasıl oluyor çok enteresan bir olay.


    Aziz Yıldırım'da suçluya yataklık etmekten , eroin kaçakçılığından ve sınır dışına adam kaçırmaktan yargılanıyor zaten. Senin başkanın şike çetesi kurmaktan ve şike yapmaktan yargılanıyor.O yüzden içeride. Ayriyetten Sivas kalecisi Korcan'ında içeride olduğunu Serdar Kulbilge'ninde yolda olduğunu sağır sultan bile duydu.
  • neden kınıylarmış, söyledikleri, zorlarına mı gitmiş
  • bu Mehmet ali aydınlar daha dün demiomuydu kisiler ve kurumlar ayrıdır die simdi de ünal aysal ın yaptıgı acıklamadan sonra da dioki galatasaray ve ünal aysal böle söylmlere devam ederse disiplin cezası uygulanacak hani eee hani kisi ve kurum ayrımı...aziz bey ve digerleri yaparken kisi,kuruma ceza yok....Ünal basqan dogruları söyleyince ceza güldürmeyin bizi :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kunter

    Ünal Aysal'ın açıklaması yerinde ve düzgün. Hiç öyle kısşkırtıcı bir tarafı da yok. Ama TFF'nin açıklaması yüz karası. Hatta inanmak bile istemiyorum. Bu arada @maxilopez; Şu andaki başkanınız zaten yeni. Yani dik durması normal. Şu anda ne bilginize başvuruluyor, ne de gözaltınız var. Böyle devam etmesi dileğiyle. Bu arada Ünal Aysal'ı tebrik ederken Eskişehir başkanını da adı karışmışların ilişkisini kestiği için de tebrik ederim. Spor öyle ceza yasalarına falan bakmaz, şike ceza yasasına göre hüküm vermez TFF. Yapması gerekn disiplin kurullarını kullanmasıdır. Aklar, ya da suçlu bulur orası ayrı. Ama ligin ortasında bugünkünün tersi bir karar verirse cezayı çeken kulüpler biter. Hem bu sene sıfır puan, hem seneye Bankasya. 2 senesi helak olacak takımların en az.


    başkanın yeni olması birşeyi değiştirmez. eski yöneticiler bu olaylara karışmış olsa Galatasaray ın da adı kirlenecekti ve başkan bu açıklamaları yapamayacaktı. zaten kendiside eski başkanlara bu yüzden teşekkür etti




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.