Şimdi Ara

Tez Hazırlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tez Hazırlama
    Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bilimin gelişebilmesi için üniversiteler boyutunda tez hazırlama çalışmaları dönem sonunda öğrencinin karşısına çıkmaktadır. Sınav niteliğini taşıyan bu çalışma öğrenim gören kişinin yıllar içerisinde verilen eğitim ile kendisini ne kadar geliştirebildiğini ve bilimsel anlamda akademik çalışmalara özgün bir şekilde ne kadar katkıda bulunabileceğini gösteriyor. Dolayısıyla tez hazırlamak kolay ve basit bir iş değildir diyebiliriz. Bunun için aylar öncesinden hazırlık yapmak ve çalışmada yer verilecek konuların belirlenmesi her şeyden önce tezin hangi istikamette ilerleyeceğinin belirlenmesi için gereken bir süreçtir. Elbette olmazsa olmazların başında tezin ana temasının belirlenmesi geliyor.  Üstelik bu çalışmada Analizler, Tablolar, Anketler, SPSS analiz, Literatür taraması, Saha Çalışmaları, Korelâsyon ve daha birçok teknik çalışmanın yer alması gerekebiliyor.

    Tez İçin İlk Adım Konu İkinci Adım Kaynak

    Kaynakların bulunması ve bu kaynaklardan yapılacak esinlenmelerin yoruma dönüştürülmesi için not alınması tez yazılabilmesi için ikinci basamak çalışma olacaktır. Tabi faydalanılan kaynakçaların tam ve doğru olarak çalışmanın içerisinde yer alması dikkat edilmesi gereken önemli başka bir detay olarak karşımıza çıkıyor. Tam bu noktada endişe etmeniz için bir neden olmadığını söyleyerek sizleri biraz rahatlatmış olalım. Çünkü bizler bu zorlu süreçte zamanında irtibat kurulması şartıyla uzman kadromuz ile sizlerin yanınızda olacağız. Bunun anlamı bizlere çalışma için yeterli süre tanımanız durumunda bütün bu konularda yalnız başınıza hareket etmenize gerek kalmıyor. Dolayısıyla sizlere profesyonel nitelikte destek sunmaya gayret eden bizleri aramanız durumunda uzman kadromuzun yönlendirmelerinden yararlanabilir ve sürekli iletişim halinde çalışmayı pekâlâ yürütebilirsiniz.

    Yüksek Lisans ve Doktora Tezleriniz İçin Aynı Durum Söz Konusudur

    Tıpkı bitirme tezinde olduğu gibi yüksek lisans ve doktora tezleriniz içinde yardım alabileceğiniz kadromuz uzun yıllar eğitim camiası içerisinde bulunmuş tecrübeli hocalarımızdan oluşmaktadır. Tabii ki her üniversitenin farklı bir kural silsilesi olduğundan hareketle önceliğin kendi üniversitenizin kriterleri olduğu asla unutulmamalıdır. Hepimizin malumu olduğu üzere her üniversitenin tez çalışması için belirlediği bir yol haritası bulunur ve öğrencinin bu yolu izleyerek çalışmayı tamamlaması talep edilir. Ayrıca intihal olarak adlandırılan kopya veya alıntı bilgi miktarının asla üniversitenin talep ettiği boyutun dışına taşmamasına dikkat edilmelidir.

    Tez Nasıl Yazılır, Hangi Yollar İzlenir?

    Tez hazırlama kısmının daha iyi anlaşılması için Dilerseniz izlenmesi gereken yolu maddeler halinde sıralayalım. Dolayısıyla tez nasıl yazılır? Sorumuzun da bir bakıma cevabını vermiş oluruz. Öncelikle gayet iyi bir konu seçerek işe başlayabilirsiniz. Eğer konuyu tercih etmekte zorlanırsınız yine bizlerden bu noktada destek alarak çalışmaya başlayabilirsiniz. Konu seçiminin ardından; Sınıflandırma, Hipotez Geliştirme, Araştırma Metodolojisi, Geçici Plan, İncelediğiniz Kaynakları Değerlendirerek Özet Notlar Oluşturulması, Geçici Kaynaklar Oluşturulması ve sonrasında nihayet Tezi hazırlamaya geçebilirsiniz.  Bu noktada çok önemli bir hatırlatma ile konumuza devam edelim. Bilindiği üzere tez çalışmalarında zamana ihtiyaç vardır ve genellikle üniversiteler öğrencinin tezi bitirebilmesi için oldukça uzun zaman tanırlar. Bu süre içerisinde çalışmayı bitirerek teslim etmeleri talep edilen öğrenciler maalesef çeşitli nedenlerden dolayı zamanında çalışmayı başlatmaz veya başladıktan sonra hayat şartlarından dolayı bizlere başvurarak danışmanlık hizmeti alıyorlar. Ancak zaman konusu yeterli değil ise maalesef ki çalışmalarda destek olamamaktayız. Bizim için en önemli konu zamandır. Lütfen web sayfamızda yer alan telefon numaraları üzerinden bizlere ulaşmaktan çekinmeyiniz. Sizleri mutlaka cevaplamak üzere telefonlarımızı sürekli açık bulunduruyoruz. Bunun dışında bizlere eposta adresimiz üzerinden ulaşırsanız size ulaşabileceğimiz bir telefon numarası bırakırsanız, en kısa sürede sizlere geri dönüş sağlıyoruz. Akademik kariyerinizin bir bakıma dönüm noktası olan tez hazırlama çalışmalarınızda sizlerin yanında olmaktan büyük mutluluk duyacağız. Başarılar diliyoruz.

    Alıntı: https://odevtezprojemerkezi.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mceelik06 -- 12 Ekim 2018; 13:55:55 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.