Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023 (1432. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: vires
1 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
29.190
Cevap
819
Favori
1.980.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
77 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
11. Sırada  bugün en iyi #4
Sayfa: önceki 14301431143214331434
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bar3 B kullanıcısına yanıt

    Bunun düzeltilmesi için 6 ay beklediğimiz yetmiyormuş gibi bir de Bursa tesla yetkili servisi alt arka koruyucu kapağı kaybedip göndermiş aracı.


    Gerçekten böyle bir firmada bu tarz bir mağduriyet yaşamak yakışmadı.



    TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023
  • otobanda dediğniz olay birkaç kez yanımdan çok hızlı araç geçince başıma geldi. Bence kameralar o kadar süratli bir aracın algılamasını yapamadığı için datayı işleyene kadar frene basıyor güvenlik olsun diye:


    otopilotu ne olursa olsun boş bırakmamak lazım.


    İstanbul - İzmir otobanında, Karacabey gişelerine yaklaşırken 30 metrelik bir bölümde asfalt yaması sebebiyle şeritlerin silinmesinden dolayı araç şerit takibini kaybedip sert fren yapmıştı. Arkada araç olsa tehlikeli bir durum yaşanırdı.

  • bar3 B kullanıcısına yanıt
    Standard oto tamirci mantığı, servis bağlamında moral bozucu, şikayet etmek gerekir
  • berkolo88 kullanıcısına yanıt

    Gerçekten bomboş bir profil. Zaman kaybı.

  • Sol ön lastikten cik cik ses geliyor aldığımdan beri araç model y performance özellikle kasisten falan geçerken inanılmaz gıcık bir ses ördek sesi gibi başka yaşayan var mı bu sorunu veya nasıl geçiriyoruz?


    Bir de bu arkadan gelen özellikle fren yapınca tak sesinden servis normal falan dedi ama nasıl kurtulunuyor? yabancı forumlarda da baktım ama ses yok gibi.

  • Öğlen Ataşehirde işim vardı. Geçerken Tesla’ya uğradım. Bayram öncesi teslimat olur mu diye sordum. Çok umutlu konuşmadılar.
  • bkerem kullanıcısına yanıt
    Hangi tarihte sipariş vermiştiniz? 22 nisan siparişime ona göre kendimize kerteriz alalım.
  • burkocan B kullanıcısına yanıt
    19’ıu sabah 7.
    Haftasonu fiyat onayı geldi
  • apache0990 kullanıcısına yanıt
    Fren balata sisteminin muhafazası ve kaliper arasındaki temas nedeniyle ses yapıyor, Tesla servis normal diyor
  • bkerem kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun şimdiden.
  • apache0990 kullanıcısına yanıt

    Kronik süspansiyon problemi, serviste ücretsiz hallediyorlar.

  • bkerem kullanıcısına yanıt

    Selamlar,

    Gozuken o yonde. Bu sebeple siparis tarihleri uygulamadan silinmis. TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023 

  • 19 Nisan 09:00 sonrasina hic arac atanmamis gozukuyor. Soylenen bilgi bu yonde. Bilginize arkadaslar. Farkli bir durum varsa paylasabilirsiniz.
  • apache0990 kullanıcısına yanıt

    5/6 defa arka arkaya 100/110 km sürate çıkıp sert fren yaparsanız ısıyla arada kalan balata kalıntıları yanıyor ama zaman içinde yine olacaktır performance fren sistemi gereği ya da süspansiyon için servise giderseniz orada da ısıyla o tozları temizliyorlar ama 1 hafta içinde yine birikecek

  • Merhabalar. Bir problem çıkmazsa bu cuma model Y arkadan itişli siparişini vereceğim. Direkt satıcıyla görüşen illaki olmuştur bu yazılan fiyattan alabilecek miyiz sizce? Tahmini teslim temmuz ağustos olarak görünüyor :)

  • 19 nisan saat 10.14 baz paket beklemedeyim

    ilk gelen tekliflerin son onaylama tarihi tam olarak ne zaman bitiyor acaba

  • Aktepe_ kullanıcısına yanıt
    Dün bitti
  • Bimarhane kullanıcısına yanıt

    valla şikayet etsek nereye edeceğim onu da bilmiyorum. güncel fiyatı 3.500 tl parçanın

  • Uzun bir aradan sonra selamlar.

    1200 km civarı bir iş seyahati yaptım, rota baya karışık: tatil beldeleri (Fethiye/Kaş/Kalkan/Demre/Finike), Antalya ve İzmir hattıydı.

    İzmir-Fethiye hattında hızlı şarjlar ağırlıklı olarak Akyaka/Göcek tarafında ve yeterli bunları kaçırırsanız sonra Fethiye'ye kadar birşey yok! Kurulu ama henüz faal olmayan Trugo var Fethiye'ye gelmeden önce yol üstü. Fethiye/Çalış plajında karşılıklı 2 DC var bir (biri E-şarj diğerini hatırlamıyorum) otel/beach klüp önlerinde ama ana güzergah dışı sahile inmek gerekiyor. Ölüdeniz de birkaç DC var.

    Kalkan da keza 2 dc var yol üstü. Kaş DC olarak tamamen geberik!!. Sonrasında Demre'de yavaş bir DC Kumluca'da güçlü Trugolar var. Kemer vb hattında da DCler var ama pek yol üstü değil. Konyalatında liman ve marina etrafında baya DC var.

    3M migros civarı Akvaryum'da (Mc Donalds tarafı,sahile yakın 2.giriş) baya bir alan DC+AC şarja ayrılmış.Zes+Beefull DC ler var. Zes 180 lik diğeri 60 lık.


    Genel olarak Akyaka sonrası Fethiye yolu ve civarı baya zayıf. Kaş feci kötü hiçbirşey yok AC hariç. Dolayısıyla şarj durumuna göre Akyaka(yoğun) veya Fethiye/Çalış/Ölüdeniz (az) DC ler ile bu hat idare edilir. Sonrasında %80-90 şarj ile rahatlıkla sahilden Konyaaltına ulaşılıyor aralarda güzel basarak. K.altında hiç sorun yok tonla ac/dc şarj var.

    Antalya-İzmir arası %80 sarjla yola çıkıp Acıpayam veya Serinhisar'a ki en kritik noktalar; Beeline ve Trugo güçlü DC lere %20 civarı şarj ile giriyorsunuz. Gayet iyi düşünülmüş noktalara konulmuş az sayıda ama iş görür.

    %16 ile %82-90 aralığı 3 kez DC şarj ettim (Fethiye+Konyaaltı+Serinhisar) tüm rota boyunca (evden %90 şarjla çıkarak) tın tın gitmeden ama fazla da abarmadan ki yol boyu tonla eds+radar falan var mecbur dikkatli gidiliyor! Dizel aracımla min. 7,5 lt/100 km sarf edeceğim bu rotada 3800 tl civarı bir maliyetken; ev şarjı dahil ama ağırlıklı DC şarj tüm parkur boyu 1450 tl DC şarj 250 tl de ev sarj (dolu/boş olarak) 1700 tl tplm sarfiyatım oldu. Mevcut şartlarda salt DC ile gitseniz bile fosile göre %45-50 net tasarruf var.!


    Baya dağ/bayır/yokuşlu bu parkurda Tesla çok güzel F/P verdi. Yokuş çıkış ek sarfiyatı ile iniş tasarrufu 1 e 2 gibi bir oran ki bu muazzam bir rakam.


    Bu arada yıllardır Kuyucak/Tavas - Serinhisar hattı kullanarak Denizli'yi by pass ederdim, yeni bağlantı yolları ile Yandex ve Tesla "salla kısmi otobanı, Nazilli dur kalkları/radarları" diyerek, Honas dağından arka tarafa yönlendirip Buldan-Salihli hattı ile son dönemeçte otobana bağlayarak daha kısa, sıfıra yakın yoğunlukta harika bir rota ile İzmire giriş yapmamı sağladı.İzm-Ant rotası kullananlara bilgi olsun.


    Son olarak tavsiyem min 120kw ideal 180+ kw lık DC ile %15-20 max civarı şarja girin rahatlıkla 30-35 dk.da %80+ şarjınız cepte.

    120 lik ile %17-%95 şarj 52 dk sürdü (e-şarj). 180 likle %19-21-%83-85 32-35 dk sürdü (zes ve trugo) .


    Terleme konusunda genellikle kışın eşofman/kot yazın şortla kullanmama rağmen siyah deri koltuklarda ben hiç sorun yaşamadım. Sıcak havalarda kullanım öncesi 3-4 dk aracı soğutuyorum aplikasyon üzerinden 21drc de.Sonrası sıkıntısız bana göre.

    Cam tavan pek rahatsız etmedi beni ama saçı olmayan arkadaşlarım özellikle yazın (35-40 drcler) sorun yaşadılar. İdareten bir perde alma niyetim var.


    Aracın dönüş çapı cidden kötü yarım tur daha olsa direksiyonda sorun kalmaz belki ama tır çevirir gibi bazen uğraştırıyor dar alanlarda.

    Servis olayı hala yok İzmir'de feci can sıkıcı bir handikap.!


    YLR 19 jant ile dağ bayır tali yol kasisli bölge arnavut kaldırımı vb üzmedi gayet konforlu sınıfına göre ki Hankook lastiklere rağmen. Aracın yağ gibi akan performansı %80 şarj ile ister bas (300 km) ister sakin git (400 km) gibi son derece yeterli bir menzil sunuyor çoğalan DC ler ile EV ler ile tam bir devrim aracı..

    Yaklaşık 7 bin km de bugüne dek %65 DC %35 ev vb.den şarj ile %100 bataryada 522 km mesafe veriyor ki takdire şayan.


    2.el LR lar (düşük km) 2,1 M civarı (65bin usd) ki bunlar 85 bin usd.den alındı geçen yaz! Kaçırılmayacak 2.el fiyatları....

    1.7-1.8 M düşük ötv li yeni sıfırlar da keza büyük f/p imkanı. alıcılarına hayırlı uğurlu olsun.

    2.elde fiyat dengeleri muhtemelen 2025 de oluşur ve bu 2.1 M 2.el fiyatlar mumla aranır.

    Mtv.si çok yüksek diyen arkadaşlar servis maliyetinin olmaması ki en az 15-20 bin tl böyle bir araç için, salt DC ile sarj da dahi %50 ye varan yakıt tasarufu ile zaten yılda 20-30 bin km yol yapan için MTV minimize oluyor, bu açıdan baksınlar.!


    Cümleten kazasız/belasız ve keyifli sürüşler dilerim herkese...





  • Aydında ikamet ediyorum bulunan şarj istasyonları arasından nerede şarj yapmayı tavsiye edersiniz?
    Zes
    Otowatt
    Vestel
    Trugo
  • 
Sayfa: önceki 14301431143214331434
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.