Şimdi Ara

TERS KÖŞE FİLM LİSTEM ( 70 FİLM ) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
331
Cevap
151
Favori
53.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dark Encounter (2019 - Korku, Gerilim, Gizem, Dram - Uzaylı tarafından kaçırılma/alıkonulma filmlerine ilginç bir alternatif olmuş. Korku/gerilim olarak başlayan filmimiz sonlarına doğru ters köşe yaparak Dram'a döndü. Bence yılın gizli cevherlerinden.)

    *Not : Filme özel not. Nedense filmin Türkçe Altyazı şeklinde bir kaydı yok. Bir kaç sitede Türkçe Dublaj olarak yapılmış şekilde var. Onlar da amatör dublaj çalışması olduğu için maalesef kaliteli değil. Rusların yaptıkları dublajlara benziyor, arka plandan orjinal seste geliyor. Ben orijinal dilinde izledim o yüzden. Ocak ayında DVD-Bluray olarak çıkacakmış.
  • Hide and Seek (2005 - Korku, Gerilim, Gizem - De Niro başkanın bu filmini nasıl kaçırmışım diye kızdım kendime. Sonra baktım vasat üstü gidiyor, haklıymışım dedim. Üstüne Kobe Bryant'ın ölüm haberini de alınca ince noktaları kaçırdım izlerken. Twist olayları yine de iyiydi.)
  • Bu aralar yine korku filmlerine sardım. Arada böyle gizli cevherler çıkınca şaşırıyorum.

    The Boy(2016 - Korku, Gerilim, Gizem - Klasik hayalet/Possession filmi olarak başladığında biraz burun kıvırmıştım. Filmin son anlarındaki ters köşe hiç aklıma bile gelmezdi. Helal olsun Valla :))
  • Knives out filmi listeye eklenecektir, çok güzel bir çözülmesi mevcut, ekstrem olmasa da bir twisti mevcut.

    Listeye yazılan her filmi ya izlemiş ya izleyecek oluyorum. Eklemememin sebebi twistin yeterli olmaması veya listede benzer film bulunmasıdır.

    @FORZAFATHER sizin yazdığınız filmleri birazdan indireceğim, ben yokken listeye gösterdiğiniz ilgiye çok teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi glaitaht -- 20 Nisan 2020; 7:17:4 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • glaitaht kullanıcısına yanıt
    Rica ederim ne demek. Ben de sayenizde 2 haftadır listeden otlanıyorum. Hatta yorumlarımı ekleyeyim. :)
  • K-Pax(2001 - Gizem, Drama, Bilimkurgu - Bu filmin bende ayrı bir önemi vardı, sinemalardayken gitmek istemiştim fakat izleyici yok diye seans açılmamıştı.:) Nedense beklediğim kadar etkilenmedim, sürekli acaba duygusu merak faktörünü tetikliyor ama olmamış geldi bana. Yine de "rahmetli" Kevin Spacey büyük oyuncudur.)

    Hidden(2015- Korku, Gerilim, Gizem - Filmin yarısına geldiğimde olayı çözmüştüm, ama yine de beklediğimden daha sağlam çıktı twisti.)

    The Tall Man(2012 - Korku, Gerilim, Gizem - Bu filmin yönetmeninden nefret ediyorum desem yeridir. Durup dururken Martyrs filminden sahneler aklıma geliyor hala. Bu filmde de twist'in twist'ini yapmış yine. Hakkını vermek gerek.)

    Mirrors(2008 - Korku, Gizem - Japonların ucuz uyarlamalarından diye uzak duruyordum şimdiye kadar, listede görünce bakayım dedim. Yönetmeni de gore konusunda elini korkak alıştırmamış saolsun, Kiefer başkan da var zaten daha ne olsun. Twisti ise şaşırttı, unutmuştum izlerken hatta .)

    Evidence(2013 - Gerilim, Gizem - Aynı isimli 2012 yılı Found footage tarzı filmi ararken denk gelmiştim. Yorumlarında da kamera çekimi vs var diye görünce herhalde afişinde hata var dedim. Güzel bir katil kim filmi olmuş. Bayağı şaşırdım hatta. Liste de ekliymiş bu arada)

    La piel que habito(2011 - Gerilim, Dram, Gizem - Bir adamın intikam için neler yapabileceğini anlatıyor. İspanyollar ilginç. Tebrik ettim. Twist konusu ise tartışılır.)




  • witess for the Prosecution u göremedim yazmadınız galiba, en başa yazılması gereken filmdir kanımca sonunu yazsam şuraya ardından izleseniz yine de şaşırtır efsanedir
  • Triangle(2009- Gerilim,Gizem - Twist'ten ziyade olay paradox curcunası. Beni pek açmadı nedense.)

    Primal Fear(1996- Suç,Gizem,Drama - "Ters köşe" filmleri listelerinde karşıma çıkıyordu sürekli. Mahkeme filmlerini pek sevmesem de süresine rağmen katlandım. Edward Norton harika oyunculuk sergilemiş. Twist konusunda idare ederdi)

    Basic(2003 - Suç, Gizem - Bu filmi sürekli Samuel L. Jackson'ın Vur Emri filmi ile karıştırıp izlememiştim. Listede görünce şans vereyim dedim. Filmin son çeyreği twist cennetine dönüyor. Haydaaa haydaaa haydaaa diye söylendim durdum izlerken.)
  • Benim gibi yorum yazan var mıdır bilmiyorum. Çünkü hiçbir yoruma bakmadan yazıyorum şu anda. Bir filmin ters köşe olduğunu bilmek olabilecek en kötü spoilerdir. O yüzden tamamen karşıyım böyle tavsiye istemeye veya böyle listelere. Benden bu kadar.
    Saygılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maybe4you kullanıcısına yanıt
    Aslında bu durum kişiye göre değişir. Örneğin ben dram veya mahkeme filmleri sevmem ama bu liste sayesinde öyle cevherlerle karşılaştım ki.
    Ayrıca twist olduğunu biliyorsunuz, kendinizi hazırlamışsınız ama o durumla karşılaşınca öyle afallıyorsunuz ki. Çoğu olay aklınıza bile gelmeyecek emin olun.
    Bu tarz listeler twisti açıklanmadıkça sürekli aynı şeyleri izlemekten sıkılan sinema severler için rehber niteliğinde bence.
  • maybe4you kullanıcısına yanıt
    Öğrenmek pahalıdır ama bilmemek çok daha pahalıdır, listedeki filmleri ardı ardına izlemenize gerek yok. Herbiri ayrı güzel, 10 15 tanesini çok irdelemeden indirin, normal vakitte seyredeceğiniz film klasörüne atın, ben öyle yapıyorum en azından. Henüz izlemediğim yüzlerce film var bu tarzda, isimlerinin hiç birini hatırlamıyorum üstelik. Cehalet erdemdir iyi seyirler..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende sıkı takipdeyim neredeyse listeyi tamamladım,izlediğim filmlerin listesini tutmam unuturum,bu ve buna benzer liste ve öneriler ilgimi çeker ayrıca emek veren katkıda bulunan arkadaşlara teşekkür ederken çok yakınlarda izlediğim ama ismini hatırlamadığım filmi sormak istiyorum eşi ile beraber kafa dinlemeye sakin bir adaya giden yazarın başından geçenleri konu alıyordu,Eşimle beraber Alan wake oyunu oynarken birbirimize baktık biz bunu seyrettik dedik ama filmin ismini hatırlayamadık.
  • EĞİNLİ kullanıcısına yanıt
    Sanırım sizin bahsettiğiniz filmi izlemedim. Tatil ve karı koca deyince aklıma bir film geldi lakin adını hatırlayamıyorum. Tatile gidiyorlar sonrasında eş kaçırılıyor, kaçırılan eşin ajan olduğunu anlıyor vs diye ilerliyordu bahsettiğim, sizin oyunla alakası yok sanırım..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • EĞİNLİ kullanıcısına yanıt
    Ters köşe olayı içeriyorsa aklıma A Perfect Getaway(2009) geldi ama onda yazar var mıydı vs hatırlayamadım. 2 ayrı çift vardı.
  • Başlık baştan aşağı spoiler.. Sonunda ters köşe olacağımı bildiğim bir filmi neden izleyeyim? Bu başlığın kaldırılması lazım.
  • FORZAFATHER F kullanıcısına yanıt
    Hayır o değil,yazar biraz dağılmış ünlü bir yazar psikolojik sıkıntı yaşıyor,kafa dağıtmak,kendine gelmesi için bir dostunun tavsiyesi ile sakin bir adaya gidiyor,konu orada yaşadıkları üzerineydi çok aradım ama bulamadım.
  • Filmi izledim, güzel fakat çözümlemesi biraz sönük kaldı, normalde eski film izlememeyi tercih ederim ama beğendim. Listeye eklenebilir. Öneriniz için teşekkürler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maybe4you

    Benim gibi yorum yazan var mıdır bilmiyorum. Çünkü hiçbir yoruma bakmadan yazıyorum şu anda. Bir filmin ters köşe olduğunu bilmek olabilecek en kötü spoilerdir. O yüzden tamamen karşıyım böyle tavsiye istemeye veya böyle listelere. Benden bu kadar.
    Saygılar
    sus boş yapma. Ağzını yüzünü....
  • Frailty(2001 - Gerilim, Gizem - Klasik din için cinayet işledim triplerinden öteye gitmiş. Ters köşeleri ise sağlammış. Biraz "acaba" dedirtmedi değil.)

    La habitación de Fermat(2007 - Gerilim, Gizem - Bu konuda çığır açmış İspanyollar'dan bir yapım daha. El cuerpo ve Contratiempo kadar etkilemedi açıkçası)

    Hodejegerne (2011 - Aksiyon, Suç, biraz da Gerilim - Açıkçası sırf listede var ve İskandinav filmi diye izledim. Beklentimin altında kaldı, yine de güzel seyirlik)

    Gone Girl(2014 - Dram, Gerilim, Gizem - Bekletimin altında kalan filmlerden oldu. Senaryosu güzel, süresi uzun ama "aha" diyecek bir nokta olmadı.)

    Prisoners(2013 - Dram, Gizem, Suç - Yine uzun bir film. Hatta Gone Girl'dan sonra izledim ve ondan da uzundu. Olaylar tahmin edilebilecek şekilde ilerlemedi ama hikaye ilerleyişinde bol bol ipucu verilmiş. Zamanı bol olanlara)

    Frailty dışındakileri dün izlemiştim, pek tutmadılar.




  • Flightplan(2005 - Dram, Gerilim, Gizem - Dram ve bilinmezlik duygusu yoğun bir film olmuş. Ters köşesi ise iyiydi. Güzel bir gerilimdi. Hatta birde spoiler vereyim.
    Filmde Sean Bean var ve ölmedi.


    Ghostland(2018 - Korku, Dram, Gizem - Yönetmen Pascal Laugier, bu adamdan nefret ediyorum. Martyrs gibi aklımdan çıkmayan filmi yapmış birisi. Yine güzel bir ters köşe, bir o kadar da dram mevcut. Bu adamın filmlerinde Kadınlar ne çekiyor be arkadaş)

    El secreto de sus ojos(2009 - Suç, Dram - Arjantin yapımı olup Yabancı film oscarı alması ilgimi çekti. Biraz uzun süreli olması ve ağır ilerlemesi dışında güzeldi. Adalet için güzel yerinde tespitleri var.)




  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.