Şimdi Ara

Termosifon mu ? ani su ısıtıcısı mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: kayalık Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
2
Favori
74.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • zaman elektrikli termosifon zamanı, ariston A sınıfı olanlar çok iyi tavsiye ederim bir araştırın
  • bence elektirikli ani ısıtıcı. kulanmadığım suyu neden ısıtayım?
    düşük derecede kısık suyu bir kaba doldur sonra kulan hem maliyeti düşük hemde elektirik kesintisi etkilemez.
    ayrıca gün ısısının çıkışına bağla ondan faydalan.
  • sadece banyoda kulanılacaksa demek itedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xdemir

    sadece banyoda kulanılacaksa demek itedim.




    neyi iteledin anlamadım ki
  • ben bekarlığımda aldığım ihlas'ı uzuuun yıllar sorunsuz kullanmıştım.
    ucuz, pratik, sorunsuz.
    ama evlenirken aldığım 65 litrelik demirdöküm sofbeni kullanmaya başladıktan sonra anladım ki hayat aslında güzel, banyo çok keyifli birşey
    ya arkadaş, ne o öyle, ip gibi akar suyu, fazla açsan bir süre sonra iğne gibi batmaya başlar filan...
    aldım elektrikliyi, inanılmaz rahat ettim.
    elektrik konusunda da oturup çok ince hesaplar yapmadım ama
    banyodan çıkınca kapatıyorum, akşam 10'dan sonra tekrar açıyorum, akıllı saat sayesinde elektriğin 1/3 fiyata olduğu indirimli saatte ısınıyor
    ayrıca diğer musluktan sürekli gelen sıcak su da cabası, kışın müthiş bir rahatlıkmış meğer ben bilmemişim




  • 6 aydır hepsiburadadan aldığımız Demirdöküm titanyum elektrikli 65 litrelik termosifonu kullanıyoruz.Oldukça memnunuz hem elektrik tüketimi bakımından hemde kullanım rahatlığı olarak mükemmel evde bulaşık mak.çam. mak. lcd tv ,crt tv nofrost buzdolabı vs gibi esyalara rağmen fatura ortalama 45-50 TL fatura gelmekte.
  • Arkadaşlar Demirdöküm 65lt olanından almayı düşünüyorum fakat bir kaç sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim.

    1-Sabah 8 den akşam 5 e kadar evde kimse yok sadece banyo amaçlı kullanmayı düşünüyorum aleti açtıktan nekadar sonra duş alabilirim ?

    2-Arka arkaya kaç kişi duş alabilir?

    3-İkiz kazanlı olanları varmış bu onlardan mı acaba?

    4-Elektrik faturasına nasıl yansır?
  • E (economic) modunda açtıktan 45dk sonra 15dklık (çok sıcak su beklememek kaydıyla) duş alabilirsiniz.

    E modunda 65LT yi tamamen ısıtması 1 saat 20dk gibi bir süre buluyor.

    E modunda tamamen ısınan su ile (20-25'er dakika diye düşünürseniz) 2 kişi duş alabilmekte...

    Elektrik faturasına yansınması 2-3günde bir ( E modunda suyun full ısıtılması) kullanımda ortalama 12-15TL diyebilirim.

    İkiz kazan ne demek bilmiyorum ama ilk defa duyduğuma göre sorunuzun cevabı bu üründe HAYIR.


    Fakat "duş alınabilir sıcaklıkta su" ve "suyun ne kadar süre gittiği" gibi konular kişiye göre değişiyor, bu nedenle cevaplarımı kesin değerler olarak algılamayınız...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-una -- 10 Ocak 2011; 17:23:10 >
  • İlgilendiğiniz için teşekkür ederim gündüz evde kimse yok her akşam çalıştırsam 4-5 saat kadar sonra kapatsam tüketim 30-40 tl civarı olur anladığım kadarıyla. Ayrıca evde güneş enerji sistemi var yani bu aleti 3-4 ay kullanıcam tavsiye edermisiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: master35

    İlgilendiğiniz için teşekkür ederim gündüz evde kimse yok her akşam çalıştırsam 4-5 saat kadar sonra kapatsam tüketim 30-40 tl civarı olur anladığım kadarıyla. Ayrıca evde güneş enerji sistemi var yani bu aleti 3-4 ay kullanıcam tavsiye edermisiniz?


    Yardımcı olabildiysem ne mutlu,

    Bizde açtığımızda 4-5 saat açık bıraktığımız oluyor çünkü eve 19:00 gibi gelip Duş almak için açsanız TV ye felan daldığınızda 23:00 te felan anca banyoda kendinizi buluyorsunuz. Verdiğim fatura değerlerini bu anlamda kıyaslayabilirsiniz hatta bir iki kez sabaha kadar açık kaldığıda oluyor. GünIsının ana su vanasını iyi kapatırsanız, yani TErmosifona geçen suyu etkilemezse Termosifon kendi su ısıısını uzun süre kaybetmiyor. Böylelikle tekrar tekrar ısınıp elektrik sarfiyatını artırmıyor.

    Bende şuan gün ısı ile beraber kullanıyorum (Termosifonu daha önce basınçlı su gereken bir banyo sistemi için almıştım bu günısılı evde de 1 yıldır kullanıyorum).

    Yalnız GünISI nın istediğiniz anda sıcak su sunması ve sizi zaman kısıtlamasına sokmadan beklemeden girip çıkma lüksü Termosifonla kıyaslanırsa bu üründen pişman olabilirsiniz.

    Bu şekilde GünISI ile kullanımda Elektrikli Ani Su Isıtıcı daha pratik gelebilir. Yukarda bahsettiğim örnekteki gibi insan eve 19:00 da gelip hemen duş alıp çıkamıyor, normal yaşantınızda bir sorun haline gelebiliyor Termosifonla duş almak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-una -- 11 Ocak 2011; 15:15:32 >




  • Kullanma sıcak su temininde en ucuz ve tehlikesiz sistem doğal gazlı şofbendir.
    Tehlikesiz olmasının sebebi banyoya monte edilmiyor. Mecburen mutfağa konuluyor.

    Eletrikli ani su ısıtıcı yüksek elektrik çeken cihazlardır. Sadece bir küvet veya duş almak için kullanacağınız Fakir, Baymak gibi cihazlar 7 kW monofaze elektrik çekiyor ki bu normal bir ev tesisatı için bir hayli fazla bir değer. Siemens in 18 ve 21 kW lık şofbenleri var. Su debileri güzel ama trifaze olmasına rağmen sağlam elektrik çekiyor. Bu ani su ısıtıcılarının Türkiyedeki evlerde kullanılmalarının elektrik alt yapımızdan dolayı doğru bir çözüm olduğunu düşünmüyorum. İhlas gibi düşük elektrik kapasitesi ile çalışan cihazlarda da kışın ip gibi suyla veya kova doldurup yıkanmak zorunda kalınıyor.

    Elektrikli termosifonun da en büyük dezavantajı suyu depolayarak ısıttığı için deposundaki su bittikten sonra soğuk su gelmesidir. Bazıları yüksek sıcaklığa kadar ısıtıp kullanmayı tercih edebiliyor ama onda da dikkat edilmez ise ( ki bence termostatik batarya kullanılması bu tip kullanımlarda olması gereken bir durum ) haşlanma riski olduğunu unutmamak lazım. Ben evlenmeden evvel ailemin evinde kullanmıştık. 3 kişi arka arkaya yıkanamıyorduk. Bir diğer dezavantajı daha var. Türkiyede banyo duvarları çoğunlukla tuğla duvar. 60 veya 80 litrelik su ağırlığı duvara sağlam yük bindiriyor. Şu an oturduğum evde, karşı komşumun termosifonu gecenin 3 ünde duvardan kopup yere düştü. Deprem oluyor zannettik. Ayrıca bir arkadaşım evinde de termosifonun fişi alev aldı. Zor söndürdüler. Yalnız onları evi için şunu belirtmemde fayda var. Eşi soğuk suyu hiç kullanmaz. Elektrikli termosifonla 150 TL gibi bir elektrik faturası ödüyordu.

    Ben evimde tüplü şofben kullanıyorum. Banyo kapımda kapı menfezim var. Banyo havalandırma pencerem devamlı açık. ECA nın şofbenini kullanıyorum. Çaşılmadığı zaman pilot alevi yanmıyor. İçinde su geçtiği zaman manyetolu ateşleme sistemiyle çalışıyor. Çamaşır makinesi sıcak su girişli olduğu için onda da kullanıyoruz. Her gün ben ve eşim yıkanırız. Oğlum 2 günde bir yıkanır. Kışın ayda bir tüp bitiyor. Yazın bir tüp 2 aydan uzun sürüyor. Şu an için mutfağımda şofben kullanacak yerim yok. İleride mutfak yaptırdığımda bende doğalgazlı şofben kullanacağım. Rusyada bu doğal gazlı şofbenleri banyoya koyuyorlar. Havalandırma sistemide olduğu için problem olmuyor.




  • kiracısı olduğum evde doğalgaz olmasına rağmen sadece doğalgazlı bir soba ve ocakta kullanılıyordu. banyoda ise arzum un ani su ısıtıcısı mevcuttu. 1 sene boyunca o küçük, saçma aletle banyo yapmak zorunda kaldım. banyo yapmayı ve suyun altında uzun süre kalmayı seven birisi olarak resmen ızdıraptı benim için bu durum. su bir türlü ayarlanamıyordu zaten. ya haşlıyordu ya da donduruyordu banyo yaparken.

    forumda baya bi araştırdıktan sonra elektrikli termosifon taktırmaya karar verdim. doğalgazlı şofben de olabilirdi ama baca sorunu ve banyoda şofben olayına sıcak bakmadığımdan vazgeçtim ve direk elektrikli termosifona yöneldim. baymak aqua konfor 80 lt lik termosifondan taktırdım. o kadar basit oldu ki takılma süreci, evimden dışarı bile çıkmadım. internette araştırırken oturduğum eve yakın bi baymak bayisi olduğunu gördüm. telefon edip işyerlerinin tam olarak nerede olduğunu ve nasıl ulaşabileceğimi sordum. bana gelmenize gerek yok, internetten istediğiniz modeli seçin biz gelip takalım hemen, istanbulda genelde bu şekilde çalışıyoruz dediler. fiyatı da piyasaya göre normaldi. yani daha ucuz satıldığı yerlerde vardı ama daha pahalı satıldığı yerlerde vardı. peki dedim ve dediğim modeli istediğimi söyledim. yarım saat sonra getirdi taktılar termosifonu. çarşamba günü taktırdım ve o zamandan beri hiç kapatmadım. suyun ısısının pek düşeceğini sanmıyorum. bu yüzden de kapatmıyorum.

    açıkcası o elektrikli şofbenden kurtulduğum için birazda savurgan davranıyorum şu aralar mükemmel bir konforu var. artık banyomda istediğim an istediğim sıcaklıkta suyum mevcut. banyoya giriyorum ve musluğu hiç kapatmadan 15-20 dk boyunca duşumu alıyorum rahat rahat.

    varsın elektriği çok yaksın. tek başıma elektrikli şofben varken ayda 70 liraya yakın elektrik faturası ödediğimi hatırlıyorum. bakalım bunda ne kadar gelecek.




  • demırdokumun 65 lıtrelık termosıfonunu aldım seneler once hala sorunsuz kullanıyorum. cok guzel. elektrık evet faturamız 60 cıvarı gelınce sımdı 100 lıra gelıyor. sık kullanınca ayda 40 lıra gelebılıyor fazladan. ama merak ettıgım bız hep ekonomı modunda calıstırıoruz. acaba sureklı oyle durunca mı yoksa hepten kapatıp yıkanmaya yakın acsak mı daha az elektrık yakar. bılgısı olan varsa bılgılendırırse benı sevınırım. kendınıze ıyı bakın dostlar...
  • Piyasadaki termosifonların 1800 watt olduğu düşünürsek saatte 1.8 kw elektrik tüketecektir ki genelde termosifonlar 1 saatte eco ısı sıcaklığına bu sürede rahat ulaşmakta olup bu bize 15-20 dklık bir yıkanma süresi sunar.
    Ani su ısıtıcıları kış dönemlerinde 3. kademede genelde 7000 watt tüketir saatte 7 kw yapar.
    Şimdi şöyle kabaca bir hesap yaparsak, duşa girdik ani su ısıtıcısı ile 15 dk yıkandık buradaki tüketimimiz 7000 watt bölü 1/4 saat = 1750 watt yani 1.75 kw olacaktır.
    Termosifonda ise cihazı açtık 1 saat kadar çalıştırdık su yeterli sıcaklık seviyesine geldi bu da yaklaşık 1.8 kw elektrik tüketimi demek.
    1 kw tüketimin şu an yaklaşık vergiler hariç 43 kuruş olduğunu düşünürsek buradan hesap yapılabilir. Bence burda hangisi ekonomikten daha çok tek kişi için ya da aile için hangisi ekonomik diye tartışılmalı.
    Not: Yazdığım hesaplamalarda yanlışlık var ise elektrikçi arkadaşlar yeşillendirsin.




  • konuyu hortlatmıs gibi olacagım ama termosifonum bozuldugu ıcın veitonun 9000 wattlık bir modelini aldım elektriği dusunmeden ogrencıyım sızce yanlıs mı yaptım sıcak suyu sadece dusta kullanacagım
  • Turks123 T kullanıcısına yanıt
    termosifonun yerini tutmaz, henüz montaj yapılmadıysa iade edip termosifon alın. termosifon evde demirbaşdır,
    kiracıysanız ev sahibine söyleyin değiştirsin.

    ani su ısıtıcıları termosifon takılması uygun olmayan küçük yerlerde vs geçici çözümdür.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.