Şimdi Ara

TERA Online FPS problemi lütfen yardım edin (AMD kullanıcısıyım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Kısa bir süre önce bilgisayarıma ekran kartı aldım ve Tera Online oynamaya karar verdim. Ancak oyuna girdiğim zaman oyun aşırı derece kasıyor,donmalar oluyor. Özellikleri düşürmeyi denedim ama özellikleri düşürdüğüm zaman daha fena oluyor oynanamıyor nasıl oluyor ben de anlamadım. Bana bu fps problemimi çözmem de yardımcı olabilir misiniz ? Çünkü akıcı bir şekilde oyun oynamak istiyorum. Ayrıca en iyi fps için AMD Catalyst Control Center ayarlarını da öğretebilirmisiniz ?

    Sistemim;
    İşlemci: AMD A8-5600k APU with Radeon(tm) HD Graphics 3.60GHz
    RAM: 8GB DDR3-1600MHz
    Ekran Kartı: AMD Radeon HD6870 (Ekran kartımı yeni aldım 1GB, DDR5, 256 bit)

    İyi forumlar.



  • teranın eu verisiyonunumu indirdin yoksa na versiyonunumu
  • EU versiyonu hocam.
    İyi forumlar.
  • valla bende de benzer sıkıntı var 2 kısı oynuyoruz arada oynarken takılmalar oluyo donmalar oluyo 1 dak snr falan kendıne gelıyo bg ye gırelım dedık oyun asırı derecede kastı oyundamı bı sıkıntı var cozemedım
  • +

    Evet aşırı derecede kasıyor oyun bilgisayarımı upgrade ettim ve oyun auto-detect yapınca özellikleri fulle çekiyor :S 0 çekiyorum gene kasıyor anlayamadım gitti
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AsilTürk

    +

    Evet aşırı derecede kasıyor oyun bilgisayarımı upgrade ettim ve oyun auto-detect yapınca özellikleri fulle çekiyor :S 0 çekiyorum gene kasıyor anlayamadım gitti

    Yapacak bir şey yok bende kasma olayı fps birden 3-5'e düşmüyor ama oyunda yavaşlık var.
  • sorunu çözdünüzmü..? aynı şekilde oynuyorum ve sinir oluyorum.. Bırakasım geliyor.
  • End Game diye adlandırılan üst düzey Nvidia kullanıcılarında bile aynı problemler olabiliyor. Kendimde boyle bir sistem kullanıyorum.
    AMD de bu durum normal.
    Tera online ekran kartı ve diğer özelliklerin yanında özellikle işlemci tabanlı bi oyun. Düşük FPS nin tek cozumu yeni bilgisayar. Onun haricinde video ayarlarından özellikle shadowu düşürerek 2-3 fps artışı sağlayabilirsiniz. tabi kesin cozum değil. zaten bunu da yapmışsın.

    Intel tabanlı iyi bir bilgisayar harici yapacak pek fazla bir şey yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Proy -- 13 Mayıs 2015; 16:40:17 >
  • saatin üstündeki fps gösteren ayarı kapatırsan 5-10 fps kotarabilirsin.
    benim laptopta da amd ekran kartı var unreal engine tabanlı oyunlardaki performansından hiç memnun değilim. aslında genel olarak hiç memnun değilim. bu oyunda fps yüzünden kanser olmamak için en azından bi orta derece nvidia ekran kartı lazım. ve de hdd+ssd birleşik bi işlemciye sahip olmak lazım ssd de tamamen tera da kullanmak için. ssd kullananlar loading ekranlarında 1-2 saniye bekliyormuş. şunu da göz önünde bulundurmak lazım dağda bayırda gezerken 60+ fps vermesi önemli değil 120den fazla oyuncunun katıldığı alliance pvp savaşlarındaki fps ya da en basiti corsair strongholddaki fps önemli.
  • Arkadaşlar , acaba hiç fps limitlemeyi denediniz mi ? Fps limitlemek en sıkıntılı oyunları açarken fps düşmesini en minumum hale getirir. Fps iniz değişken olması, ekran kartınızı aşırı yoracağından, normalde yaşayacağınız kayıbın en 3 misli fazlasını yaşarsınız.Örnek olarak gta 5 i oynarken fps limitlemediğimde fps 110 200 leri görüyor ama 10 20dk sonra 70 -80 daha sonrasında yoğun çatışmanın oldugu yerlerde 20 lere kadar düşüyor. Fakat aynı şekilde fpsi mantıklı bir değere sabitlediğimde monitörlerin bir çoğu 60hzdir ve genelde 61 e sabitlerim bu delay veya droplar o kadar azalıyorki olmuyor diyebilirsiniz.Ayrıca bilgisayarın fan sesinin normale göre ne kadar azaldıgını duyabilir gibi oluyorsunuz.

    Nvidia sistem kullanan arkadaşlar nvidia inspector gibi bir programla rahatlıkla fps sabitleyebilir.
    Amd tarafında ise kendisine ait bir program yok, fakat riva turner statistics server uzun müddetler kullandığım ve gerçekten işe yarayan bir programdı ve amd sistemlerde gayet kullanılabiliyor(şuan nvidia kullanmama rağmen hala rtss kullanıyorum).




  • yskahraman kullanıcısına yanıt
    Yok bro oyun kasıyor amd işlemciler bu oyunda etkisiz eleman amd aldığıma pişman olduğum oyunlardan biridir tera
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.