Şimdi Ara

TEMMUZDA JAPONYA GİDECEĞİM TAVSİYELER.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
5
Favori
967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Allahın izniyle 4temmuz günü yola çıkıyorum .
    10günlük japonya gezi planım var sizlerin tavsiyeleri neler olur daha önce gidip gören arkadaşlar varmı ?Varsa tavsiyeleriniz neler ?



  • Japonya iyidir git

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tokyo towera cık

    achibarada gez

    hanzomoonda takıl
  • JR Pass almayı unutma,
    Osaka, kyota mutlaka gez, yapabilirsen fukuokadan busandan seula geçin...
  • önceden attıgım mesaj aşağıdadır. mayısta ordaydım

    Selamlar,
    2 hafta önce bende Tokyoda eşimle tatildeydim. Sana önerilerim var.

    Bence 4 Gün Tokyo, 2 gün Kyoto ,yeterli olur,( çok istiyorsan osakadada 1 gün gezebilirsin) geri kalan zamanındada Güney Koreye geçip ordan geri dönmeni öneririm.

    Mutlaka yapmanı önerdiğim şeyler:

    -Hemen freejapanguide web sitesinden form doldur, ücretsiz gönüllü bir japonun seni 1 gün gezdirmesini talep et, biri sana mail atacaktır mutlaka. mailde isteklerinizi söylersiniz sizi gezdirir. Beni saat 10 da otelimden aldı, tapınak ve bahçeleri gezdik . ingilizce bildiği için sorularımı yanıtladı .onun yol ve yemek parasını sen karşılıyacaksın, birde belki buraya özgü küçük bir hediye götürebilirsin.

    - Pocket wifi yi gitmeden sipariş ver. oteline gitsin . ben 8 gün 5000 yene kiralamıştım. internet gerekiyor.

    - tren için hyperdia web sitesini , metro için tokyo metro programını kullan, nereden nereye gidecegini yazıyorsun . nerde inip neye binecegini söylüyor. mutlaka gerekli. benim gibi her boktan anlayan biri bile 2 günde alıştı oranın ulaşım sistemine :) ,

    - havalimanından hem eşine hem kendine suica kart al . makineden alıyorsun . bizim istanbul kart gibi ama ulaşım dışında kredi kartı gibi alışverişlerdede geçiyor. 500 yen kapora kesiyor . dönüşte kart iadesinde 200 yeni geri iade alıyorsun.

    - gitmeden kendine kahvaltılık birşeyler al, nesfit , küçük paket kaşar gibi , ordan marketten ekmek ve süt alabilirsin.

    -otel için expedia.com fiyatları daha uygun. metroya yakın olması yeterli . her yere metro ile gidiyorsun. ben gidene kadar devamlı otelleri inceledim. begendiğim bir otelde indirim oldugu an kaptım. Metropolitan edmont oteliydi, yataklar küçüktür ona dikkat et.

    Tokyo çok pahalı ama,

    shibuya' da parfümcü var fiyatları çok uygun parfüm alacaksan oradan al, MEGA diye magaza var 5 katlı herşey var orayıda gez.

    Akihabarada turistik hediyelik şeyler var orayada uğra , shinjuku yu gez. birkaç bahçe ve tapınak gezin. sushi seviyorsan fish markettekiler daha taze ama marketten aldığım sushi bile güzel ve tazeydi bence.

    sormak istedigin başka birsey olursa mesaj atabilirsin




  • Değerli forumdaşlar, benim de merak ettiğim konu Kore Japonya arası feribot kullanan var mı? Kore Busandan Japonya'ya geçiş fiyatları nedir? Seoul Tokyo arası Kore ya da Japon pegasusu bir havayolu var mı? Jpass tüm ulaşım araçlarında geçerli mi? Bilen varsa ve cevap verirse sevinirim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne yapın edin, Kyoto'yu ziyaret edin. Çok güzel bir şehir. Osaka'ya çok zaman ayırmayın, 1 saat uzaklıkta Nara var. Osaka'dan veya Kyoto'dan oraya da günü birlik gidebilirsiniz.

    Kyoto için gezi rehberi hazırlamıştım, aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. yine sorularınız olursa cevaplayabilirim.

    Kyoto gezi rehberi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samowan -- 6 Temmuz 2017; 17:36:13 >
  • samowan S kullanıcısına yanıt
    Değerli üstadım,
    Verdiğin link üzerinden Kyoto deneyimini okudum ve gerçekten iyi bir çalışma olmuş. Ben Kore / Japonya gezisi için toplam 10 günlük süre ayırdım ama kaynakları ve rehberleri inceledikçe sürenin az olduğu fikrini benimsiyorum. Kore'den Japonya'ya geçiş için ilk etapta Busan Fukuoka arası feribot + JR pass odağı yapmıştım ama Seoul Osaka uçuşu ile Osaka, Kyoto Nara, Kore gibi şehirleri 5 günde keşfetmek daha uygun ve zevkli olacak gibi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vaktiniz kısıtlıysa uçak kullanmanız daha mantıklı olacaktır. Kısa zamanda çok şehir gezecek şekilde plan yapmışsınız, sizin tercihiniz ama ben olsam 10 günü sadece Japonya'ya ayırır, ve Kobe'yi listeden çıkarırdım.

    Kobe demişken, güzel bir bifteğe denk gelirseniz, tadı efsane :)
  • samowan S kullanıcısına yanıt
    Üstadım Kore gidiş/dönüş bir bilet almıştım. Dolayısı ile Kore'yi de merak ediyorum. Ancak 4-5 gün Japonya da olacağım. Nihayet uygun bir uçak bileti de yakaladım Seoul - Osaka arası. Senin klavuz siteden de farklı sitelere erişiyorum. Şimdiden planlamaya çalışıyorum bu 10 günlük gezintiyi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • noldu gittin geldinmi?
  • 20 Ekim Kore - Japonya seyahatim başlıyor. Fikir ve önerilere açığım, 24 ekim tarihinde Seul'den Osaka'ya geçeceğim. Osaka merkezli, Kyoto, Nara, Kore, Wakayama şehirlerini de kapsayan 4 gün/gecelik bir mini tur planladım. Bu bölgedeki yerel hatları kapsayan Kansai Thru Pass kartı almayı planlıyorum. Bu bölgeyi deneyimlenen arkadaşların paylaşacakları know-how'lara açığım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • youtube da bir kanal var. adı japonic. duyanlar olmuştur önceden. bir bak derim. genel olarak fikir edinebilirsin.
  • Japonya Kore turumu gerçekleştirdim ve derim ki imkanı olan herkes bu bölgeye seyahat yapmalı. Sadece Kyoto şehrini görmek bile, wakayama caddelerinde yürümek bile geçerli sebep.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • aaguler kullanıcısına yanıt
    ben sadece tokyoyu gezmekle hatamı ettim acaba, kyotoya bende gitmek istedim aslında ama gidemedim.

    neler hissettin . çok şey kaybettimmi ?
  • ben de merak ediyorum. fakat uçak bileti çok pahalı. kaça aldınız biletleri ? en azından fiyatın nereye kadar düşebileceğini bilirsek - makul olduğunda alırız.
  • onnow78 kullanıcısına yanıt
    Açıkçası ben de başkenti görmedim ama kansai bölgesinin tsm ortasındaki osakayı pergelin merkezine alınca çevresinde Kyoto, kobe, nara, wakayama hatta teknoloji harikası shinkansen desteğiyle Hiroşima da görülmek kaydıyla muhteşem bir deneyim oluyor. Bir sonraki seyahatimde Tokyo merkezli Kanto bölgesi turu planlıyorum. Ancak mutlak süretle JR pass almalı ve tüm ulaşımı aklınızdan çıkarmalısınız. Ulaşım beklenenden pahalı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • rukaplan R kullanıcısına yanıt
    Bu konuda en uygun biletin adresi tek kelimeyle Qatar Airways. Ben Japonya - Kore gezisinde Kore gidiş dönüşlü bilet aldım ve Kore Japonya arası Kore’nin yerel ölücü havayolu jinair ile uçtum. Uçuşta sadece su ikram ettiler. Suyu ise neredeyse hidrojen oksijen ayrıştırarak verip tasarruf edeceklerdi. Qatar Seul ile Tokyo’ya minimum 470 Amerikan dolarına uçuruyor. Ancak uçaklar yeni, hizmet mükemmel ve yemekler şahane. THY ile uçuş maliyetlerini epey araştırdım ama 800 dolar altımfiyat hiç olmadı.tavsiyem Qatar siteye üye olup fırsat maiillerini yakalamak. Misal ben 680 dolara eylül 2018 için Sidney uçuşu yakaladım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • aaguler kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. 500 dolar cıvarı gidiş-dönüş için makul görünüyor. böyle uzak yerlere de gidildiğinde minimum 10 tam gün ayırmak gerek diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rukaplan -- 6 Aralık 2017; 0:41:52 >
  • Bu sene gitmeyi düşünüyorum, bilgiler için teşekkürler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.