Şimdi Ara

Televizyonda 30 Fps Akıcı Görünürken Monitörde akıcı görünmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merheabalar. Anlayamadığım şu konunun nedenini sizlere sormak istiyorum: 30 fps playstation oyunlarını tv'da oynarken akıcı görünüyor ancak playstationı monitöre bağlayıp oynadığımda akıcı görünmüyor. Bu durum pc oyunları için de geçerli. Pc oyunlarını bu nedenle 30 fps kilidini açıp oynayamıyorum. Diyorum ki benim TV'un tarama hızı vatan computerda 1000 Hz görünüyor(tarama hızı ile yenileme hızının aynı şeyler olduğunu varsayıyorum), monitörümün yenileme hızı ise 60 Hz. Yenileme hızı acaba görüntünün akıcılığını fps sabitken bile etkiliyor mu? Bu arada videolar da televizyonumda monitörümde olduğundan daha akıcı görünüyor.

    İleride yeni monitör almayı planlıyorum ve bu monitöre hem PC hem de ps'i bağlamak istiyorum ancak bu görüntünün akıcı olmama durumunun neyden kaynaklandığını öğrenip ona göre hareket etmem gerekiyor.

    Tv: LG 55UB850V

    Monitör: Samsung SyncMaster S22B350







  • Tarama hızı ve yenileme hızı aynı diye biliyorum. Hız ne kadar yüksek olursa görüntü o kadar pürüzsüz ve akıcı olur. Oyun, video ve PC bağlayıp standart kullansanız bile fark eder.
  • Ben de öyle düşünmüştüm ancak yenileme hızı ile ilgili izlediğim, okuduğum hiçbir içerikte böyle bir gerçek olduğundan basetmemişti. Hatta fps değeri aynı kalırsa yenileme hızının artması işe yaramaz denildiğini duydum bu içeriklerden. Ancak söylediğinizi inanıyorum çünkü başka bir açıklama bulamıyorum. Teşekkürler cevap için.
  • bilal1153 kullanıcısına yanıt
    O 1000Hz değerine varolan kareleri tekrar tekrar göstererek elde ediyor, o yüzden sahte bir akıcılık sağlar, dikkatli bakarsanız oyunun kendisiyle uyuşmayan bir görüntü olduğunu farkedersiniz. Yani oyunda hareketli bir nesnenin gerçekte olduğu konumda değil daha farklı bir konumda gördüğünüzü farkedersiniz.
  • ata122 kullanıcısına yanıt
    Öyleyse aynı sahneleri tekrar tekrar göstermeyen bir 140 Hz monitörde o akıcılığı alamam demek oluyor bu?
  • bilal1153 kullanıcısına yanıt
    Hayır 144Hz monitörlerdeki akıcılığın tadı çakma 1000Hz e göre kat kat fazladır, yeterki 144 ve üstü FPS alabilin.
  • Low input lag dostum nedeni .. bende de ps4 var arkadaşın tv ye baglıyoruz oyun gitmiyor hissediyorsun resmen , maç yapıyoruz adamlar dönmüyor çok hantal, kendi monitörümde çok seri oynayabiliyorum mesela. Low input degeri var yerli yabancı forumlardan da okudum gecikme yapıyor büyük ihtimal ondandır.
  • spidey1907 kullanıcısına yanıt
    Monitörü satın alırken low input lag olup olmadığını nasıl anlarım. Bu arada low input lag kötü bir şey oluyordu değil mi? :)
  • Düşük gecikme neden kötü bişey olsun ki :D. Soruya gelirsek yukarda da söylemişler tv ler görüntüde upscaling ve motion blur gibi efectler yapıyo daha akıcı güzel görünsün diye.Zaten mouse u hızlıca oynatırsanız böyle imlecin hafiften şeklinin değiştiğini görürsünüz bulut gibi görünür hızlandıkça.Tv ayarlarından kapatılabiliyor o ayar.
  • bilal1153 kullanıcısına yanıt
    input lag degeri dusuk olmasi lazim ki akıcı oynayabilesin.Her monitörün bulamassın nette ama gaming monitörlerde dusuk oluyor.
  • Cevaplar için teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.