Şimdi Ara

Telekom'un Fiber Olayları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar.

    Telekom'un 10/10mbps fiber(metro ethernet) bağlantısı çektirdim. Zyxel'in orta-üst düzey denilebilecek switchine kaliteli bir sfp ile bağladım. Ağımda 100'den fazla pc var. Bu pc'ler zyxel 2 adet 48'li L2 switch ile bağlı. Ayrıca switch'ten sonra firewall da var. Firewall ve 100 küsür pc çalışıyorken saat 16:00' dan sonraki tüm testlerde hız 6mbps civarı çıkıyor. Bundan önceki saatlerde ise 4mbps bazen 2 mbpslere düştüğü oluyor. Bu düşüş zamanlarında firewallı ve 100 küsür pc'yi fiber switchten çekiyorum ve fiberi sadece 1 pc ye bağlıyorum. burada yaptığım tüm hız testlerinde en fazla 5.5 mbps çıkıyor. Upload hızı desen 3' ü geçmiyor. En son dün test yaptım. Herşeyi çektim sadece pc ve fiber ile başbaşa kaldıktan sonra hız testi yaptım ki ne göreyim 7mbps felan. Upload hızı da 4mbps civarlarında. up 10 ve down 10 mbps fiber kullanıyorum ve bu durumun normal olmadığını yetkililere izah edemedim :D Adamlar gözümün içine baka baka normal diyor. Bunun böyle olacağını bilseydim 8 tane 8mbps alır firewallımın wan1 ve wan2 ayaklarına bağlar bu 2 bağlantıyı total' de 16 mbps bağlantıya eşdeğer kılıp aylık 2.500 tl yerine 250-300 lira öder daha hızlı bir bağlantı kullanırdım.

    Telekomun fiberini kullanıp da bu şekilde düşük hızlar almam normal mi sizce?

    Ayrıca download felan edeyim dedim. flash get veya i.d.m gibi programlarla da çekerken hız çok değişken oluyor. 650k'dan 9502ye fırlıyor 5-6 sn sonra 700 lerde o aralarda gidip geliyor. Daha önce de fiber kullandım ama telekomun değildi. 10mbps kullandım down başlattığım zaman atıyorum 10mbps'nin down karşılığı 1.2mb ise en fazla 1mb ile 1.2mb arasında hız oynaması oluyordu.







  • Metro ethernet bağlantı sana ne kadara maloldu ve aylık ne ödüyorsun yazar mısın?
    Bu arada hemen belirteyim biz de yüksek upload gerektiği için g.shdsl kullanıyoruz ve eskittiğim zyxellerin haddi hesabı yok,bana göre berbat ötesi bir marka.Neyse ki hepsiburada Draytek getirdi de nihayet rahat ettim.
  • Metro ethernet olayında kablo tesisat konusunda sıkıntı olmadığını teyit etmeniz gerekir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.